KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LH-BEAUTY

Aina ei välttämättä tarvitse satsata suuria summia pitääkseen hyvää huolta ihostaan. Myönnän, että omalla kohdallani erilaiset purkit ovat elämäni aikana syöneet ison osan rahoistani, koska olen aina nauttinut ihonhoidosta ja ollut innokas kokeilemaan uutta. Sivuhuomautuksena kuitenkin kerrottakoon, että nykyään pyrin paljolti panostamaan myös elämyksiin tehdäkseni elämästä mahdollisimman mielekästä. Siitä huolimatta, että itse olen tottunut maksamaan kosmetiikasta enemmän, haluan tässä postauksessa vinkata muutamasta kotimaisesta, vegaanisesta tuotteesta, joiden koen sopivan hyvin perusihonhoitoon ja pienempään budjettiin. Sillä kyllä, pienelläkin panostuksella voi olla suuri merkitys siinä, että ehkäisee ihoaan rapistumasta ja edistää sen hyvinvointia.


Tänä päivänä myös markettien valikoima on kasvanut ilahduttavan suureksi ja monipuoliseksi verrattuna entisaikaan. Silti on muutamia merkkejä, jotka muistaa edelleen sieltä vuosien takaa, kun markettien hyllyllä koreili vain muutamia purkkeja. Yksi niistä on kotimainen Lacto Line -sarja, jota valmistaa kotimainen LH-Beauty. Yritys on keskittynyt hygienia- ja puhdistustuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen jo vuodesta 1993 lähtien. 

Kuten kaikki LH-Beautyn valmistamat tuotteet, herkkäihoiset huomioiden kehitetty Lacto Line on täysin vegaaninen sarja eikä sisällä mitään eläinperäisiä aineosia. Yrityksellä on myös oikeus käyttää kansainvälistä Leaping Bunny -merkkiä, joka takaa kuluttajille myös sen, että tuotteita ei testata eläimillä. Raaka-aineet ovat siis kasviperäisiä, mutta niistä löytyy myös synteettisiä aineosia. Kyseessä ei siis ole luonnonkosmetiikkasarja, vaikka tuotteissa onkin käytetty ihoa hellävaraisesti hoitavia aineosia, kuten Aloe veraa ja hyaluronihappoa.  


Kotimaisen, vegaanisen ja edullisen markettikosmetiikan ystäville uskaltaisin kuitenkin suositella sarjasta paria tuotetta, joista erityisesti yhden voisin melkein ristiä marketin kultalöydöksi, jos miettii, että hintaa tuotteella on vain 4,60 euroa. Kyseessä on Lacto Linen Alkoholiton kasvovesi, jonka INCI-lista näyttää yllättävän hyvältä. Yhdeksän raaka-aineen listasta löytyy heti veden jälkeen glyseriini ja B-ryhmän vitamiinina tunnettu pantenoli, joilla on hoitavia ja rauhoittavia vaikutuksia. Kasviperäinen glyseriini on kautta aikain kosmetiikassa käytetty aineosa, jolla on erinomainen kyky sitoa kosteutta ja myös varastoida sitä pitkiksi ajoiksi. Siksi sitä käytetäänkin monissa kosmetiikkatuotteissa. 

INCI: Aqua, Glycerin, Panthenol, Allantoin, Aloe Barbadensis, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Lactic acid


Kuten yllä huomaa, raaka-aineihastelut eivät suinkaan jää glyseriiniin ja pantenoliin, vaan lista jatkuu vielä ihovaurioita ja ärsytyksiä parantavalla allantoiinilla. Sen jälkeen tulee tutut tehokosteuttajat Aloe vera ja hyaluronihappo. Fenoksietanolia (Phenoxyethanolkäytetään monesti niin tavallisessa kosmetiikassa kuin luonnonkosmetiikankin puolella säilöntäaineena, sillä se on yksi vähiten ärsyttävimmistä säilöntäaineista kosmetiikassa. Antibakteerinen etyyliheksyyliglyseriini toimii myös säilyvyyttä parantavana ja sitä käytetään usein korvaamaan parabeenit. Etyyliheksyyliglyseriiniin saattaa törmätä myös alumiinittomissa deodoranteissa, sillä se estää hajua aiheuttavien bakteerien muodostumista iholla. Viimeisenä kasvoveden raaka-ainelistalta löytyy Lactic acid eli maitohappo, joka sopii loistavasti myös kuivalle ja herkälle iholle hellävaraisesti kuorivana ja kirkastavana. Summattuani siis sanoisin, että tässä on oikein kelpo alkoholiton kasvovesi markettikosmetiikan valikoimasta, jos sellaista etsii ja arvostaa vielä sen lisäksi kotimaisuutta ja vegaanisuutta!


Vaikka olen puhdistustuotteissa emulsioiden ja öljyjen ystävä ja kertonut melkeinpä karttavani vaahtoja, Lacto Linen valikoimasta valitsisin päivittäiseen puhdistukseen sarjan Puhdistusvaahdon. Tämä siitä syystä, että se vaikuttaa raaka-ainelistan perusteella paljon paremmalta kuin Lacto Linen Puhdistusemulsio. Öljyttömyytensä vuoksi se sopii myös ripsienpidennyksien käyttäjille. Parabeeneja listasta löytyy kolmea erilaista, joten jos niitä haluaa vältellä, tässä tuotteessa niitä on. Toisaalta, kuten kaikessa, tämänkin suhteen mielipiteitä on monia. Parabeenit ovat tunnetusti olleet jo vuosia yksi yleisimmistä ja tutkituimmista (ja vähiten allergisoivimmista) säilöntäaineista elintarvikkeissa, lääkkeissä sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa. Kaikkien mielestä ne eivät siis ole "pahiksia". Muuten listan alkupäässä on glyseriinin lisäksi Cocamidopropyl Betaine, kookosöljypohjainen, miedosti pesevä aine sekä Sodium Cocoamphoacetate, joka on myös luonnonkosmetiikan puolella hyväksytty mieto pesevä aine.

 Ingredients: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Parfum.Siinä missä Puhdistusvaahto on miedosti hajustettu ja tuoksuu raikkaalta, Lacto Linen uutuustuote eli Micellar puhdistusvesi on täysin hajustamaton kuten kasvovesikin. Tämä uutuus on yhtä lailla herkkäihoisillekin sopiva, ja siltä se itse asiassa iholla tuntuukin. Normaalisti vierastan kaikenlaisia misellivesiä, sillä en ole koskaan oikein tykästynyt niiden liian pesevään tuntuun iholla. Sen huomaa myös aiemmista blogipostauksista, joiden joukossa ei kovin montaa misellivettä ole vinkattuna. Tässä kuitenkin lempeä ehdokas, joka toimii varmasti monella herkkäihoisellakin. Misellivedellä irtoaa myös silmämeikki.

Ingredients; Aqua, Betaine, Hexylene Glycol, Sodium Amphoacetate, Sodium Benzoate, Glycerin, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-3 Cocoate, Polyglyceryl-6 Ricinoleate, Lactic Acid


Tässä siis kelpo, pienempään budjettiin sopiva kolmikko kotimaisesta valikoimasta, jolla saa päivän päätteeksi pyyhkäistyä kasvoilta päivän pölyt, meikit ja saasteet sekä aamuisin aloitettua päivän "puhtaalta pohjalta". Alkuun pääsee hyvin vaikka vain Misellivedellä, joka on huomattavasti monia muita markkinoilla olevia misellivesiä hellävaraisempi jo pelkästään kotimaisuutensa vuoksi, sillä suomalainen vesi on jo itsessään raaka-aineena todella puhdasta. Ulkomailla joudutaan usein käyttämään vahvoja kemikaaleja veden puhdistamiseen, jotta raskasmetallit saadaan pois vedestä. Siltikin hellävaraisuudestaan huolimatta Lacto Linen misellivesi on ihastuttavan tehokas ja poistaa rasvaisenkin meikin jättäen ihon varmasti puhtaaksi. 

Lacto Linen tuotteita saa esimerkiksi Prismasta, Tokmannilta, Sokoksilta, Minimanista ja näistä paikoista. Valikoimaan voi tutustua myös valmistajan omassa verkkokaupassa.


Arvonta Facebookissa ja Instagramissa!


Arvon myös yhteistyössä LH-Beautyn kanssa Lacto Line -tuotepaketin, joka sisältää tämän kolmikon lisäksi kaksi muuta vapaavalintaista Lacto Line -tuotetta sarjan valikoimasta. Arvonnat suoritetaan Facebookin ja Instagramin puolella, joissa molemmissa yksi onnekas voittaa tuotepaketin omakseen.

Osallistua voit Facebookissa täällä sekä Instagramissa täällä.


Alle voi mielellään jättää myös kommenttia, mistä te ostatte ihonhoitotuotteet mieluiten: marketista, tavatatalosta vaiko verkosta tilaamalla? Vaikuttaako hinta ostopäätöksiinne? Entä onko Lacto Line tuttu?


10 kommenttia:

 1. Onpa hyvän kuuloinen sarja! Olen nyt innostunut erilaisista ihon puhdistukseen liittyvistä tuotteista.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kasvovedessä yllättävän hyvä sisältö ja misellivesikin tosi hellävarainen! :) Yllätyin ihan positiivisesti, vaikka aina oonkin yhtä tarkka syynäämään varsinkin edullisen kosmetiikan, kun tottunut itse panostamaan vähän hintavampiin tuotteisiin. Tosin ei se hintakaan aina takaa laatua, sekin on huomattu.

   Aurinkoa viikkoon, Outi! <3

   Poista
 2. Lacto Linen kasvovesi on ihan huippu! Misellivesi on ostoslistallani, kunhan kerkiän muita kulutella alta pois.
  Kivaa viikko Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yllätti mutkin! Kuten postauksessa kirjoitinkin, voin ihan aidosti suositella tuota kasvovettä edullisen (ja vielä kotimaisen) kosmetiikan ystäville. Vegaanisuus on varmasti monelle myös plussaa. Misellivesi osoittautui myös kelpo tuotteeksi eikä ole ollenkaan sellainen liian rajusti puhdistava, joille en yhtään lämpene :)

   Kivaa viikkoa myös sinne, Sari! <3

   Poista
 3. Nämä kaikki tuotteet ovat tosi hyviä ja käytössä! Edullisia ja hoitavia tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot tykännyt! Hyviä löytöjä markettikosmetiikan parista ja kotimaisuus ehdoton plussa :)

   Poista
 4. Tuo kasvovesi on huippu, kulutin sitä aikoinaan niin monta pullao, ettei tosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nousi näistä myös mun suosikiksi :) INCI-lista yllätti tosi positiivisesti!

   Poista
 5. Kiinnostavia tuotteita! Ostan mielelläni marketista hyvän hinta-laatusuhteen tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, marketista voi kyllä myös tehdä hyviä löytöjä, kuten tässä tuli taas nähtyä :) Kiitos kommentistasi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!