Elämässä tulee vastaan hetkiä, jolloin aika ikään kuin pysähtyy. Tunnemme olevamme läsnä, elävämme niin sanotusti joka solulla. Tunteet sisimmässä korostuvat, ja ympäristön aistii paremmin. Ei ole huolta huomisesta, ja eilinen on jo kauas taakse jäänyttä elämää. On vain tämä hetki. Itse toivoisin, että jokaiseen päivään sisältyisi tällainen läsnäolon hetki, jolloin mieli ei karkaa eiliseen, enkä suunnittele huomista, vaan olen tässä ja nyt. Läsnä omassa elämässäni. 


Monesti läsnäoloa neuvotaan harjoittelemaan. Alkuun se saattaakin tuntua melko tuskaiselta, jopa täysin huuhaalta. Kieltämättä, kun olen pakottanut itseni pysähtymään, alkanut tuijotella ympärillä olevia valkoisia seiniä kesken päivää ja yrittänyt "muka" hengitellä hetken, on olo joskus tuntunut kuin hullujenhuoneelle teljetyltä. Tässä minä nyt olen, hengitän, istun ja katselen näitä seiniä. Tätäkö se läsnäolo on?  


Läsnäolo on kumma juttu. Moni meistä tietää, että se on yksi tärkeimpiä avaimia onnellisuuteen, mutta silti tavallaan heitämme tuon avaimen ihan itse menemään kesken arkirumban, kun oikein ottaa koville. Tai sitten saatamme huomata, että "avain" on tippunut, mutta emme jaksa uhrata aikaa etsiäksemme sitä, koska elämä vie mennessään - ja annamme sen viedä. Virran vietäväksi antautuminen tuntuu helpommalta sen sijaan, että kauhoisi vähääkään vastaan ja pakottaisi itsensä pysähtymään. Todellisuudessa pysähtyminen ja läsnäolo on kuitenkin se, joka avaa monelle silmät "oikeaan" elämään. Siis siihen, joka tekee aidosti onnelliseksi.

Joskus läsnäolo tuntuu maailman vaikeimmalta asialta, toisinaan se tulee kuin itsestään ja tuntuu hyvältä, ihanalta ja rennolta. Läsnäoloa voi edesauttaa tietty ihminen, aika, paikka, tilanne tai asia, jonka parissa olo tuntuu luontevalta ja omalta. Monesti esimerkiksi lomamatkoilla tunnutaan olevan enemmän läsnä, kun ollaan kaukana arkirumbasta ja aivan toisessa ympäristössä. Tämä toimii myös itselläni, mutta silti matkustan aivan liian harvoin. Syksyllä piipahdin parin päivän reissulla Gdanskissa, mutta sitä edellisestä parin päivän lomapyrähdyksestä oli kulunut jo kaksi vuotta. Tähänkin asiaan olen päättänyt tehdä muutoksen, enkä jäädä odottelemaan sitä aikaa, joka ei ehkä koskaan tule.


Vaikka läsnäolo yhdistetään monesti joogaan tai meditoimiseen, voi sitä toteuttaa omassa arjessaan muutenkin, ilman että istuu kalliolla ja taipuu erinäisiin jooga-asentoihin. Pääasia on, että on läsnä juuri tässä hetkessä, hyväksyen sen, miltä itsestä tuntuu juuri nyt. Itse olin hereillä lähes koko viime yön, koska en yksinkertaisesti saanut unta, kun mieli laukkasi tuhatta ja sataa. Tänä aamuna "auvoinen läsnäolo" oli todellakin kaukana. Ärsytti ja väsytti niin, ettei mitään rajaa. Ajattelin, että koko päivä on aivan pilalla, koska minusta ei ole tänään mihinkään. Meni hetken aikaa, kunnes päätin muuttaa ajatusmalliani. Hyväksyin, että tänään on tällainen päivä ja teen sen, mitä pystyn niillä voimilla, mitä tälle päivälle riittää. Ja loppujen lopuksi päivä on ollut ihan hyvä. Ei sellainen kuin suunnittelin, mutta ainakin olen ollut läsnä, niin imuroidessa, joogatessa kuin kirjoittaessani tätä tekstiä. 

Olen aiemminkin maininnut, että myös ihonhoitorutiinit ovat yleensä itselleni sellaisia arjen pieniä pysähtymishetkiä, varsinkin, jos tuote on oikein mieleinen. Centifolian Golden Nectar -suihkuöljy onkin ollut vartalonhoitotuotteiden osalta vuoden 2018 ykkönen. Huumaavan pehmeä, mutta silti mieto ja rauhoittava tahitimainen tuoksu pysähdyttää ja palauttaa joka kerta mielen tähän hetkeen. 100% luonnonmukainen ja jopa 80% luomua oleva suihkuöljy on yksi onnistuneimmista 2in1-tuotteista ikinä, sillä kun sitä levittää suihkussa iholleen, ei erillistä vartalovoidetta tai -öljyä enää suihkun jälkeen oikeasti tarvitse, vaikka siihen olisi tottunut. Hoitavia luomuöljyjä sisältävän koostumuksen voisi odottaa olevan raskaskin, mutta tämä yllättää muuntumalla suihkussa keveän maitomaiseksi. Iho jää samettisen sileäksi, mutta tahmaisuutta ei tarvitse kohdata - ei lattioilla, eikä iholla. 

Centifolian Golden Nectar In-shower Bodyoil saatavilla 200ml pumppupullossa noin 20 eurolla. Ranskalaisen Ecocert- ja Cosmebio -sertifioidun luonnonkosmetiikkasarjan tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi Stockmannilla, Sokoksella ja Emotion-myymälöissä. Tuote löytyy myös Sokoksen verkkokaupasta

*Tuote saatu pr-kappaleena. Bloggaaja ei hyödy linkkien kautta tehdyistä tilauksista*

Tunnetteko te usein olevanne läsnä hetkissä ja elävänne tätä päivää, vai tuntuuko pysähtyminen haastavalta? 
Entä onko Centifolia jo tuttu sarja? 

*Tuote pr-kappale.

9 kommenttia:

 1. Pysähtyminen tuntuu monesti melkein mahdottomalta, jos mieli laukkaa koko ajan arjen asioissa ja kaikenmaailman ongelmissa. Aika vaikea on mieltä tyhjentää ja pysähtyä, jos on juuri jokin "tilanne päällä", vaikka silloin ehkä eniten tarvitsisi jonkilaista aikalisää. Toisaalta joskus on vaan pakko istua alas ja tuumailla rauhassa, ettei tule tehtyä mitään päätöntä, mutta senkin taidon olen oppinut kantapään kautta.
  Mia, sinä pohdit paljon asioita, mikä kertoo minulle ainakin sitä, että olet huolehtivainen ja vastuuntuntoinen ihminen. Monesti tulee mieleen, että sinussa on paljon samaa kuin minussa nuorempana, kun mietin asioita vähän liikaa (uskallan näin vertailla, toivottavasti et tykkää huonoa). Vasta vanhemmittain opin päästämään irti "turhastakin" asioiden ylianalysoinnista, koska se teki minulle vain entistä huonomman olon. Ehkä ikäkin tekee tehtävänsä (vähän klisee sekin, mutta kuitenkin usein totta), ettei huolikerroin ole enää niin suuri. Asioilla on tapana järjestyä kuitenkin melko hyvin, ellei peräti erittäin hyvin.
  Ihanaa uutta viikkoa Mia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tuon aivan täysin! Kun käy aivan ylikierroksilla, hetken hengittelytuokiot tuntuu aivan mahdottomilta. Muutaman kerran olen noissa tilanteissa kuitenkin vetänyt pelin poikki ihan väkisin, lähtenyt ulos kävelylle tai vaan päättänyt, että "nyt rauhoitu, hengitä", vaikka siinä tilanteessa se on aivan typerältä tuntunutkin. Mutta se kyllä oikeasti auttaa. Mieli rauhoittuu kummasti ja hetken päästä olo jo tuntuu ainakin vähän paremmalta ja rauhoittuneemmalta. Eli vaikka kuinka typerältä ja huuhaalta tuntuisikin, suosittelen vaikka alkuun vaikka vähän väen vängällä kokeilemaan. Niinhän sitä sanotaan, että liikkumaankin kannattaa lähteä, vaikka kuinka tekisi mieli jäädä sohvan pohjalle eikä yhtään huvittaisi. Sekin on muuten totta, vaikka kyllä mä sen sohvan pohjankin olen valinnut yllättävän usein :D

   Enkä kuule pahastu tuosta kommentistasi ollenkaan - tuo on nimittäin aivan totta! Olen aina ollut sellainen pohdiskelija ja analysoiva ihminen. Luulen, että elämän erinäiset tapahtumat on muovanneet musta sellaisen. Ja kyllä, analysoin välillä aivan liikaa, niin että se kääntyy jopa itseäni vastaan. Siinä olen aivan samaa mieltä kanssasi, että liika miettiminen ja analysoiminen ei tee hyvää kenellekään! Joskus on hyvä antaa vain olla ja jättää asia sikseen. Tuosta aiheestakin olen blogissa aiemmin kirjoitellut :) Siitä, miten moni asia selviää usein vähän kuin "itsestään", kun ei analysoi liikaa ja antaa asian hautua ja olla.

   Tykkään silti kirjoitella blogissa myös näistä syvällisemmistä aiheista. Huomaan, että kierros kolmekympin puolelle ja muut oman elämän kokemukset on saaneet miettimään omaa elämäntilannetta ja hyvinvointia vieläkin enemmän sekä sitä, mitä elämältä OIKEASTI haluan - nähdä, kokea, tehdä. Toivon, että te lukijatkin saatte näistä teksteistä jotain irti tai herättää muuten ajatuksia kauneusjuttujen rinnalla! <3

   Kiitos Sari kommentista ja ihanaa viikkoa myös sulle! :)

   Poista
  2. Kiitos Mia<3 Olen tykännyt, suorastaan nauttinut kaikista sinun pohdiskelevista postauksistasi. Nekin osoittavat, että olet syvällisesti ajatteleva ihminen ja osaat ilmaista tuntemuksiasi niin, että lukijakin voi niihin samaistua. Koen jonkinlaista hengenheimolaisuutta ainakin siinä suhteessa, että itsellänikin on taipumus analysoida asioita, joskus vähän ainakin itselle rasitteeksi saakka, mutta toisaalta se kuuluu omaan persoonaan. Olkaamme omia itsejämme;)

   Ihanaa viikkoa sinulle<3

   Poista
 2. Pysähtyminen ei ole enää vuosi tuntunut haastavalta, ehkä ikä on tehnyt tehtävänsä :D :D
  Suihkuöljyt käytössä aina meidän perheessä, ovat auttaneet atooppisen ihon hoidossa todella paljon.
  Ihanaa viikkoa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! Läsnäolo on kyllä yksi elämän tärkeimmistä "taidoista", joka kannattaa opetella kiitollisuuden ohella. Antaa niin paljon enemmän elämään ja tekee siitä "täydemmän" tuntuista :)

   Tämä suihkuöljy on niin huippu, että suosittelen kyllä testaamaan johonkin väliin, jos suihkuöljyjä muutenkin paljon käytätte teidän perheessä! Ihan ehdoton ykkönen kaikista testaamistani suihkuöljyistä ja vielä täysin luonnonkosmetiikkaa.

   Kiitos Outi kommentista ja ihanaa viikkoa sinne myös! <3

   Poista
 3. Suihkuöljyjä pitäis munki testata ku on niin vaikeaa ihoa rasvata suihkun jälkeen.

  Enpä oo kauheana miettiny, että kuin läsnä oon yleensä ottain. Kyllä välillä huomaan, etten oikein oo läsnä keskustellessa. Toisinaan taas uppoan lukemaan tai kirjoittamaan niin että ajantajuki hetkellisesti katoaa, ku on niin läsnä tekemisessä.

  Unettomuus muaki vaivaa. Nykyään se ei enää niin paljoa ahdista ku ennen. Oon jotenki oppinu suhtautumaan siihen niin, että tämmöstä tää nyt on ja maailma ei kaadu tähän. Pahimmat unettomuudet katkaisen lääkkeillä, ettei mee ihan mahdottomaksi elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemiseen on ihanaa uppoutua. Oon taas pitkästä aikaa lukemiseen uppouduttuani tajunnut, miten paljon se rentouttaa, kun saa hetkeksi ajatukset ihan muuhun maailmaan. Hyvät kirjat kyllä tempaisee mukaansa!

   Mitä tulee tuohon unettomuuteen; oon itsekin kärsinyt siitä eri asteisena monia vuosia. Tällä hetkellä tilanne on ihan hyvä, mutta oon kyllä käynyt tuon unettomuuden kanssa ihan reunallakin. Joskus se on ollut niin paha, ettei edes lääkkeet ole auttaneet, kun on käynyt niin ylikierroksilla. Onneksi nyt tilanne on ihan hyvä ja saan suht hyvin nukutuksi. Sulla on hyvä asenne. Tiedän, että se pahentaa unettomuutta entisestään, jos sitä alkaa stressaamaan hullun lailla. Been there, done that. Mutta vaikeaahan se on olla ahdistumatta, kun uni on niin tärkeä osa hyvinvointia. Mä muutun ihan toiseksi ihmiseksi, jos en saa kunnolla nukuttua moneen päivään. Hullua, miten paljon uni ja sen puute voi oikeasti vaikuttaa ihmiseen.

   Tsemppiä sinne ja hyvää loppuviikkoa! :)

   Poista
 4. Pysähtyminen on usein vaikeaa, mutta koetan keskittyä ja keskittyä hetkeen. Suihkussakin haluan käyttää jotain kivaa tuotetta, jolla arkiseen hetkeen saa vähän ylellisyyttä ja nautintoa siihen hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä sitä joutuu "ravistelemaan" itseään, ettei ajatukset lähde laukkaamaan liian pitkälle tulevaisuuteen, vaan olisi läsnä tässä hetkessä. Keskittyisi yhteen asiaan kerrallaan ja ottaisi rennosti. Olen huomannut itsekin, että myös suihkutuotteilla on arjessa yllättävän iso merkitys ja ylipäätään niillä purnukoilla, mitä muutenkin levittelee iholle esim. iltaisin :)

   Mukavaa loppuviikkoa sinne! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!