KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - NATURELLEMENT 

Sheavoi, tuo vuosisatoja afrikkalaisten naisten kauneusbalsamina tunnettu karitevoi, on yksi luonnonkosmetiikan monikäyttöisimmistä raaka-aineista. Se on ihon superkosteuttaja ympäri vuoden, mutta erityisen käytännöllinen tähän aikaan vuodesta toimien myös suojavoiteena pakkasta ja viimaa vastaan sekä rauhoittaen kuivuuttaan kutisevan ja ärtyneen ihon. Monikäyttöisyytensä vuoksi sitä olisi aina hyvä löytyä kaapista, sillä kyseinen ihmebalmi sopii käytettäväksi päästä varpaisiin ja vauvasta vaariin. 

Vaikka suurimmalle osalle sheavoi on raaka-aineena tuttu, monelle saattaa tulla yllätyksenä, että sheavoitakin on kahdenlaista: puhdistettua ja puhdistamatonta. Äkkiseltään voisi luulla, että juuri puhdistettu olisi iholle parempi valinta, mutta mikäli haluaa saada tästä kauneusbalsamista mahdollisimman paljon ravinteita ja hoitavuutta iholleen, kannattaa tarttua puhdistamattomaan eli raaka sheavoihin. 


Viime kuussa pohdin blogin puolella luonnonkosmetiikan sekavaa termiviidakkoa ja häilyvää rajaa luonnonkosmetiikan ja tavallisen kosmetiikan välillä. Kirjoitin samassa yhteydessä Savon Storiesin raakakosmetiikasta, johon tutustuessani tulin samalla törmänneeksi arganöljyyn, joka oli suodattamatonta. Kiinnitin silloin asiaan paljon huomiota, koska suurin osa markkinoilla olevista arganöljyistä on suodatettuja, enkä ymmärtänyt mikä ero näillä kahdella oli. Vaikka pullossa lukeekin "100% Pure Argan Oil", tämä ei kerro sitä onko öljy suodatettua vai ei. Suurin osa luonnonkosmetiikan brändeistä tarjoaa suodatettua arganöljyä, koska sen koostumus näyttää kirkkaammalta ja puhtaammalta, mutta totuus on, että suodatusprosessi samalla köyhdyttää öljyn ravinteista paljon sellaista pois, mistä iho voisi saada vieläkin enemmän irti. Karitevoin kohdalla on hieman sama juttu, nimittäin senkin suhteen voi valita joko puhdistetun tai puhdistamattoman version. 

Miten sitten erottaa puhdistamaton ja puhdistettu sheavoi toisistaan? Yksi nopea tapa on katsoa sheavoin väriä. Puhdistettu sheavoi on yleensä väriltään valkeaa, puhdistamaton taas kellertävää. Valkea, puhdistettu sheavoi on myös hinnaltaan halvempaa ja säilyvämpää kuin puhdistamaton versio. Tästä syystä moni brändeistä myy nimenomaan puhdistettua sheavoita, koska pidempi säilyvyys on toki kuluttajallekin positiivista, mutta se pidentää myös tuotteen myyntiaikaa. On myös totta, että valkea sheavoi saattaa näyttää ylellisemmältä. Myönnän, että olen itsekin ajatellut näin käyttäessäni puhdistettua sheavoita. Mutta jos ajattelen ihoani ja sille ruokkimiani ravinteita, puhdistamaton kellertävä sheavoi on ehdottomasti parempi valinta.


Naturellementin valikoimasta löytyvä Karethic tarjoaa nimenomaan raakaa, puhdistamatonta sheavoita. Karethic on Euroopan ainoa sertifioitu puhdistamaton luomu sheavoi, ja shea on peräisin Länsi-Afrikasta Beninin luonnonsuojelualueen laidalta. Karethic ei osta sheavoitaan erinäisistä tukuista, vaan toimii sen tuottajana itse. Tätä nykyä brändi tekee yhteistyötä 500 sheavoi-tuottajan ja 12 osuuskunnan kanssa Beninissä. Käyttämällä Karethicin sheavoita tulee siis samalla tukeneeksi afrikkalaisten naisten toimeentuloa. Karethic on paitsi luonnonmukainen, vegaani ja luomu, myös eettinen ja ekologinen valinta, sillä brändi edistää kestävää kehitystä ja Reilua kauppaa. 

Tällä hetkellä sarjan valikoimaan kuuluu 25 neitsyt sheavoista valmistettua ihonhoitotuotetta. Kaikissa on käytetty raffinoimatonta eli puhdistamatonta Grand Cru -sheavoita, jossa on kaikki karitevoin ravinteet tallella. Oma ensikosketukseni sarjaan oli alkuvuodesta testaamani Karethicin kuivaöljy, jonka tuolloin "vaatimattomasti" nimesin kuivaöljyjen luonnolliseksi luksustapaukseksi.


Syvempi perehtyminen sarjaan Naturellementin kanssa tekemäni yhteistyön tiimoilta on tuonut lisää iloisia yllätyksiä. Olen nimittäin löytänyt Karethicin valikoimasta muitakin tuotteita, joiden suhteen innostus on kohonnut sille "lapsi karkkikaupassa"-tasolle. Monikäyttöisin tuotteista on ehdottomasti 100% luomu, luonnollinen, Reilua kauppaa ja vegaanista alkuperää oleva Velouté de Karité -purnukka, joka on kevyempää kuin 100% Karitevoi. Oma purnukkani on siis 70% karitevoita ja tämän vuoksi hieman notkeampaa, koska siihen on lisätty myös mangoa. Tuoksuna mango ei hirveästi erotu, eikä koostumus ole muutenkaan vahvan tuoksuinen, mutta iholla koostumuksen notkeuden tuntee ihanasti! Tämä nimittäin sulaa iholle sekunneissa. Tuote sopii käytettäväksi päästä varpaisiin koko kehon hoitoon ja myös lapsille. Karitevoi on hyvä apu iho-ongelmista ja ihottumista kärsiville, atoopikoille, päänahalle, käsivoiteeksi, kynsinauhoille, kynsille ja hoitaa kuntoon myös kuivat kantapäät ja halkeilevan ihon. Vaippaihottumissa karitevoi helpottaa kutinaa, ja parranajonkin jälkeen siitä on hyötyä rauhoittavana ihovoiteena. Purkin sisältö toimii loistavasti myös naamiona ja tekee hetkessä ihosta samettisen pehmeän! 


Sen lisäksi, että olen rakastunut tuohon pikkupurnukkaan etenkin naamiona ja talven tehovoiteena, myös toinen Karethicin tuotteista kerää minulta kovat pisteet: Rosée de Karité Cleansing Gel -puhdistusbalmi. Tämä kuuluu nimittäin niihin puhdistustuotteisiin, joka sai minut jo ensimmäisellä kerralla pysähtymään kesken ihonpuhdistusrutiinien. Balmimainen koostumus paitsi tuoksuu hentoisen pehmeältä ja vastustamattomalta, tuntuu samalta myös iholla. Kasvot kostutetaan, minkä jälkeen pieni nokare tätä sulatetaan iholle sormin, jolloin se muuntuu öljymäisen maitomaiseksi. Meikki lähtee vaivattomasti ja lopputuntuma iholla on samettisen pehmeä ja puhdas. Tämä Karethicin uutuus kohosi kertaheitolla ihanimpien puhdistustuotteiden joukkoon. Varsinkin jos havittelee sellaista hoitolafiilistä kotosalla, suosittelen testaamaan! Koostumus on 100% luonnollinen ja saippuaton, hinta 28 euroa.


Karitevoita käytetään monesti huulivoiteena jo ihan sellaisenaan, mutta Karethic on kehittänyt myös ihan oman tuotteensa huulille ja huultenympärysihon hoitoon. Tuoksuna on sama vastustamaton hento, raikas tuoksu, kuten puhdistusbalmissakin. Koostumus on myös yhtä lailla helposti sulavaa. Tuotetta voi levittää yöksi huultenympärysiholle, mutta huulivoiteena Repairing Lip Treatmentia voi käyttää vaikka pitkin päivää. Jos miettii karitevoin sisältämiä ravinteita, kuten omega-6- ja omega-9-rasvahappoja sekä A-, E-, F- ja K-vitamiineja - unohtamatta sen ihosoluja uudistavia ja korjaavia vaikutuksia - on tuote varsin omiaan huultenympäryksille ehkäisemään ja pehmentämään huultenympärysalueen ryppyjä. Koostumuksensa ansiosta se on myös hurjan riittoisa, kuten puhdistusbalmikin. Hintaa 2in1 -huultenympäryshoidolla on 19 euroa, ja se on muiden Karethicin tuotteiden lailla luomua ja vegaani.


Yksi sarjan mielenkiintoisimmista ja samalla varmasti myös toivotuimmista tuotteista on mattapinnan jättävä Hydra-Mattifying Cream, joka on suunnattu nimenomaan rasvaiselle ja sekaiholle. Voide pohjautuu ihoa rauhoittavaan kamomillaveteen ja veden jälkeen raaka-ainelistasta löytyy heti kolmantena sheavoi, jota voide sisältää jopa runsaan viidesosan. Oma ihoni on pintakuiva sekaiho, joka etenkin näin talviaikaan vaatii runsaasti kosteutusta tai muuten sille ilmestyy helposti pieniä tukkeutumia. Olinkin aika varma, ettei tämä voide riittäisi kosteuttamaan ihoani tähän aikaan vuodesta. Sarjasta löytyy nimittäin myös kosteuttavampi versio kyseisestä voiteesta, joka on suunnattu normaalille ja kuivalle iholle. Mattapinnan jättävä voide kuitenkin yllätti, sillä vaikka se tosiaankin jättää ihon kiillottomaksi, iho ei kuitenkaan jää kiristäväksi, mitä odotin. 


Jähmeähkö koostumus myös levittyy iholle yllättävän helposti ja toimii meikin alla mainiosti. Rasvaiselle ja sekaiholle voide riittää varmasti ihan sellaisenaan, mutta oman ihoni kaltaiselle pintakuivalle sekaiholle voi laittaa vaikkapa kosteuttavan seerumin, jolloin kombo on täydellinen. Hintaa tällä mattavoiteella on 25 euroa.


Muiden tuotteiden ohella sain testiin myös Karethicin vartalonkuorinnan. Odotin kuorinnan olevan täyteläisempi, mutta se osoittautuikin tämän kastin keveimmäksi. Itse pidän ehdottomasti öljyisemmistä vartalonkuorinnoista, joten tämä ei saanut yhtä lailla hullaantuneeksi kuin muut sarjan tuotteet, vaikka tuoksu muistuttaakin karamellista toffeeta. Toisaalta tiedän, että on monia, jotka eivät voi sietää vartalonkuorintojen jättämää öljyistä pintaa. Silloin tämä onkin erinomainen valinta. Siloiseksi iho jää joka tapauksessa! Sheavoin pähkinän kuorista saatu jauhe kuorii ihon hellävaraisesti, mutta rakeet tuntuvat vartalolla silti mukavan rouheilta, mistä pidän. Vartalonkuorinnoissa makuuni ovatkin juuri rouheat kuorinnat, vaikka kasvoilla suosin mahdollisimman lempeitä vaihtoehtoja. 

Karethicin tuotevalikoimaan voi tutustua Naturellementin verkkokaupassa. Tuotteiden hinnat ovat alkaen 8,90 euroa. Omat suosikkini sarjasta ovat ehdottomasti kevyempi puhdistamaton sheavoi sekä Karethicin uutuus puhdistusbalmi, jonka löydät täältä.


Alennuskoodi verkkokauppaan


Naturellement halusi tarjota myös alennuskoodin, joka koskee koko valikoimaa, eli myös Karethiciä ja aiemmin esittelemiäni Savon Stories -saippuoita (postaus täällä), jotka ovat muuten aivan ihana lahjaidea!

KOODI ON JOULU ja sillä saat huikeat -25% tämänkin postauksen tuotteista! Bloggaajana en hyödy linkkien kautta tehdyistä ostoista. HUOM! Koodi on voimassa vain seuraavat neljä päivää eli 20.12.2018 saakka.

Naturellementin verkkokauppaan pääsee seikkailemaan täällä.

Oletteko te käyttäneet sheavoita ihonhoidossa? Tuliko myös jollekin teistä puhdistetun ja puhdistamattoman sheavoin erot uutena tietona?


2 kommenttia:

 1. Karitevoi on täälläkin kovassa käytössä talvisin, mutta tätä merkkiä en ole vielä testannut, kiitos kun kerroit tästä näin kattavasti! Kuulostaa tosi laadukkaalta eikä hintakaan ole paha! Pakkaukset on todella kauniit ja ihanasti olet nämä kuvannut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näissä on laatu kohdillaan ja ravinteet myös, kun on tosiaan raffinoimattomia. Kaikki myös vegaanisia, luomua, eettisiä ja ekologisia valintoja, joilla tukee Reilua kauppaa ja afrikkalaisten naisten toimeentuloa <3 Voisiko siis paremmin valitakaan, kun tuotteet vielä tuntuu ihanalta iholla :)

   Ps. Ihanaa, että tykkäät kuvista - kiitos! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!