KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SABORA PHARMA 

Olen jo vuosia kärsinyt kuivista silmistä. Jossain vaiheessa vaivaa tutkittiin enemmänkin, kun silmässä tuntui painetta ja kipuakin. Aivan kuin siellä olisi ollut jatkuvasti jokin roska hiertämässä. Välillä hiertävä tunne muuttui kirvelyksi asti, ja arjessa se tietenkin ärsytti, sillä onhan näkö yksi tärkeimmistä aisteista - ellei jopa se tärkein. Hereillä ollessa silmät tekevät työtä koko ajan, katseen tarkentuessa paikasta toiseen. 

Tämä aika vuodesta on yleensä pahinta aikaa kuivista silmistä kärsiville. Ulkona on kylmä viima, sisällä taas huoneilma kuivaa. Siihen kun lisää vielä pitkin päivää näyttöpäätteen tuijottamisen ja puhelimen selailun, silmiin sattuu entistä enemmän. Itse en ole enää vuosiin pärjännyt ilman kosteuttavia silmätippoja, vaan ne ovat minulla käytössä päivittäin, aamuin illoin. 


Kun minulle aikoinaan tippoja suositeltiin ja reseptilläkin määrättiin, käytin alkuun kaikkein edullisimpia silmätippoja, mitä apteekista sai. Hintaluokka oli reilua viittä euroa. Useamman vuoden ehdin käyttää niitä, kunnes tajusin, etteivät ne oikeasti taida auttaa - tai ainakaan olla paras valinta. Silmät tuntuivat vain tarvitsevan tippoja entistä enemmän. Pahimmillaan sain olla laittamassa tippoja 6-7 kertaa päivässä ja kanniskella niitä mukanani. Homma alkoi rasittamaan, koska kaava alkoi muistuttamaan samaa, mitä huonojen huulirasvojen kanssa: nousi tarve käyttää tuotetta yhä enemmän, vaikka sen pitäisi olla juuri toisinpäin. 


Sittemmin ymmärsin, että kosteuttavissa silmätipoissakin on suuria eroja. Minulle valkeni, että jotkut (yleensä ne halvimmat) silmätipat saattavat sisältää vain puhdistettua vettä ja suolaa. Siirryin apteekin suosittelemana voitelevampiin silmätippoihin, vaikka harmittikin alkaa makselemaan tipoista kaksin- tai jopa kolminkertaista hintaa, kun ne saattoivat maksaa lähemmäs parikymppiä. Jossain vaiheessa laadukkaampiin valmisteisiin siirryttyäni huomasin kuitenkin eron. En enää tarvinnutkaan tippoja kuin aamulla ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Aiemmin olin saanut kantaa tippoja mukanani paikasta toiseen, koska silmiä hiersi melkein koko ajan. 

Tippojen laittamisessa tai mukana kantamisessa ei sinänsä ole mitään ongelmaa, mutta silloin kun on aamulla laittanut silmämeikkiä tai edes ripsiväriä, silmätippojen kanssa ei juuri tee mieli alkaa säätämään. Muistan hyvin ne hetket, kun kuivuuden tunne silmissä on yltynyt niin ikäväksi, että on ollut pakko laittaa tipat silmiin siitäkin huolimatta, että silmämeikit ovat lähteneet sen jälkeen valumaan ja peitevoide raidoittunut silmänalusilla. Kotona se ei haittaa, mutta muualla ollessaan sitä toivoisi voivansa tarttua johonkin helpompaan ja huomaamattomampaan ratkaisuun. 


Törmäsin ensi kertaa Tearsagain -silmäsuihkeisiin jo pari vuotta sitten pr-toimiston tilaisuudessa. Alkuun en kuitenkaan ymmärtänyt, mistä tuotteissa oli kunnolla kyse. Tiesin niiden liittyvän silmiin, tottakai, mutta kun minulle kerrottiin tuotteiden helpottavan kuivien silmien oireita, ajattelin, ettei suljetuille silmäluomille suihkutettava silmäsuihke voisi mitenkään toimia yhtä hyvin kuin suoraan silmiin laitettavat tipat, koska silmät ovat kiinni. Totuus oli kuitenkin toinen. Suihkeet eivät ehkä vaikuta samalla sekunnilla kuin tipat, mutta niissä on paljon sellaisia ominaisuuksia, mitä tipoissa taas ei ole.


Sen lisäksi, ettei näiden kanssa tarvitse murehtia silmämeikin leviämisestä, herkkäsilmäisille suunnattu Tearsagain Sensitive hoitaa kuivien ja rasittuneiden silmien lisäksi myös silmänympärysihoa - kyllä, luit oikein! Suihkeen sisältämät liposomit ja dekspantenoli (B5-vitamiinin esiaste) rauhoittavat ja kosteuttavat silmänympärysihoa, mutta suihkautus ei silti jätä iholle minkäälaista kalvoa tai pintaa. Hienojakoista sumutetta melkeinpä voisi kuvailla näkymättömäksi, vaikka se silti tekeekin tehtävänsä.  

Perinteinen sinertävässä pakkauksessa oleva Tearsagain ja vihertävässä paketissa oleva Tearsagain Sensitive sisältävät kummatkin liposomeja eli pieniä rasvamolekyylejä, joita esiintyy silmän kyynelkalvossa luonnostaan. Suihkeet vakauttavat lipidikerroksen (kyynelkalvon uloin kerros), jolloin liiallinen kosteuden haihtuminen silmästä vähenee ja kuivan silmän ikävät oireet helpottavat. Suihkeiden kerrotaan sopivan myös piilolinssien käyttäjille ja tekevän niiden käytöstä miellyttävämpää. Pullot ovat myös riittoisia, sillä yhdestä pullosta saa jopa 100-150 suihkausta. Käyttösuositus on 1-2 suihkausta suljetuille silmäluomille 3-4 kertaa päivässä.

Suihkeet kulkevat kätevästi mukana ja ovat niin helppokäyttöisiä kuin toivoa saattaa. Vaikka perinteinen Tearsagain on myös toimiva tuote, Tearsagain Sensitive on kuitenkin oma valintani, sillä sen silmänympärysihoa hoitava vaikutus on kauneudenhoidon näkökulmastakin ehdotonta plussaa. Tearsagain Sensitive ei myöskään sisällä säilöntäaineita, mihin olen aiemminkin kiinnittänyt huomiota valikoidessani silmätippoja. Suosittelen siis ehdottomasti panostamaan laadukkaampiin tippoihin, jos haluaa pitkävaikutteisempia tuloksia ja silmien kuivuuden oireet paremmin hallintaan. Ja vaikka ironiselta saattaa kuulostaakin, myös silmien vetistely voi olla merkki kuivista silmistä - kuten itselläni oli. Lisää kuivien silmien oireista voi lukea täältä.

Tearsagain -silmäsuihkeiden ovh-hinta on noin 20 euroa. Tuotteet ovat saatavilla apteekeista sekä hyvinvarustelluista optikkoliikkeistä kautta maan. 

Kuinka moni teistä on kärsinyt kuivista silmistä? Käytättekö silmätippoja tai onko Tearsagain jo tuttu tuote?


14 kommenttia:

 1. Mulla on kuivat silmät ja käytän kosteuttavia tippoja säännöllisesti silmälääkärin "määräyksestä" ja tietysti oman hyvinvoinnin kannalta ihan vapaaehtoisesti;) Kuivat silmät on inhottava tunne, enkä selviäisi ilman tippoja. Käytän enimmäkseen geelimäisiä tuotteita, koska ne "osuvat" paremmin silmiin ja toimivat paremmin muutenkin. Tearsagain on aivan uusi merkki mulle, mutta tsekkaan sen heti seuraavalla apteekkireissulla. Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu mulla, etten kyllä enää ilman tippoja selviäisi - varsinkin, kun tulee tuijoteltua näyttöä päivät pitkät. Olen myös välillä käyttänyt geelimäisiä tippoja ja ne kosteuttavat tosi hyvin. Pyrin muutenkin vähän vaihtelemaan tuotteita. Nyt on tipat käytössä aamuin illoin, ja näitä Tearsagain-suihkeita suihkauttelen päivän mittaan meikin päälle :)

   Poista
 2. Enpä ole kuullutkaan tuollaisista silmäsuihkeista! Käytän itse piilareita ja varsinkin näin talviaikaan joudun käyttämään silmätippoja päivittäin, Bebanthen Eye on ollut ainakin hyväksi todettu merkki :) Täytyy pitää ehdottomasti mielessä tuo suihke tulevaisuuden varalle, kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin on tuttuja nuo Bepanthenin tipat ja usein käytössä :) Nämä suihkeet on siitä kätevät tippoihin verrattuna, kun niitä voi rennosti suihkautella meikinkin päälle. Testaa ihmeessä johonkin väliin! :)

   Poista
 3. Tuttu tuote. Kärsin ajoittain kuivista silmistä, mutta miehelläni on useammin tuota kuivasilmäisyyttä oikein vaivaksi asti. Näistä tosiaan on apua!
  Ihanaa viikonloppua Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nämä on todettu sielläkin toimiviksi! :) Ihanaa uutta viikkoa! Viimeistä viedään ennen joulua ja kohta pääsee rauhoittumaan <3

   Poista
 4. Havahduin viime talvena siihen, että silmät tuntuivat tosi raskailta ja siltä että niissä olisi kirjaimellisesti hiekkaa. Käytin paljon Bepanthen eye silmätippoja ja ne kyllä autto. Toi suihke kuulostaa jotenkin tosi mielenkiintoiselta :) Tänä vuonna en ole kärsinyt kuivista silmistä näin talvella, mutta täytyykin pistää korvan taakse tämä Tearsagain merkki jos vaiva tulee uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttu tunne ja inhottava onkin! Kiva jos sulla ei kuitenkaan jäänyt pitkäaikaiseksi oireiluksi :) Mä en enää tänä päivänä ilman tippoja selviäisi ja oireita varmasti pahentaa sekin, kun tekee koneella töitä päivät pitkät. Mutta onneksi on hyvät tipat käytössä, ja näitä suihkeita on kätevä käyttää pitkin päivää meikinkin päälle!

   Poista
 5. Näitä on pitänyt kokeilla ihan iät ja ajat ;)

  VastaaPoista
 6. Silmien laserleikkauksen jälkeen olen käyttänyt säännöllisesti silmätippoja, koska silmäni selvästi kuivuvat herkemmin. Käytän YAn silmätippoja, joista pidän sen takia, että tuote säilyy avaamisen jälkeen jopa 2 kk. Tearsagain suihkeesta olen aiemminkin kuullut ja pitänyt mystisenä tuota käyttötapaa, mutta kuulostaa aivan loistavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin nuo YA:n tipat olleet paljon käytössä :) Yleensä vaihtelen parin eri brändin välillä. Oon pyrkinyt myös ostamaan sellaisia tuotteita, jotka säilyy vähän pidempään kuin 30 päivää. Ja mitä näihin suihkeisiin tulee; myönnän, että epäilin itsekin ihan hirveästi näiden toimivuutta, kun näitä käytetään vieläpä suljetuille silmille! Mutta niin ne vaan toimii ja helpottaa oireita, vaikka ei ihan samalla sekunnilla vaikutus tunnukaan, kuten tipoissa. Mutta kun tuntuu, kestää useamman tunnin. Neljä tuntia taitaa näissä olla se "lupaus" yhdellä suihkautuksella :)

   Poista
 7. Ja minä kun jätin nuo hyllyyn kun ajattelin ettei noita voisi meikin päälle suihkia! Pitääpä kokeilla kunhan nuo tipat loppuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Toimii hyvin meikin päällekin suihkittuna eikä sotke silmämeikkiä :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!