*Kaupallinen yhteistyö NHS Oy

Tiedättehän sen kliseen, kun ihmetellään, mihin kaikki tämä aika katoaa? Osa saattaa toistella sitä huolettomasti todetessaan ystäviensä lasten kasvaneen tai läheisen täyttäessä vuosia. Minä huomaan toisinaan miettiväni ihan itseksenikin, kuinka aika kuluu välillä niin uskomattoman nopeasti. Uuden viikon alkaessa sitä havahtuu seuraavassa sekunnissa siihen, kun viikko on taas lopuillaan. Kun sykli toistuu tarpeeksi monta kertaa, vietetään jo joulua. Sitten iloitaankin jo kevään ensimmäisistä auringonsäteistä ja odotetaan kesää. Aika on arvokasta.

Blogini täytti hiljattain vuosia. Vaikka Beauty Highlights sai alkunsa vuonna 2012, vasta seuraavana vuonna alkoi säännöllinen päivitystahtini. Siksi kuvitteelliseen kakkuun kuuluu viisi kynttilää kuuden sijaan. Viisi vuotta olen jakanut ajatuksia, vinkkejä ja suosituksia kauneuden ja kosmetiikan parista. Nykyään blogi on päätyöni. Siitä johtuen myös kaupalliset yhteistyöt ovat lisääntyneet, vaikka olen niitä vuosien varrella toteuttanut aina jossain määrin. Kaupallinen yhteistyö ei kuitenkaan tarkoita, että mielipiteeni olisi ostettavissa. Se tarkoittaa vain sitä, että minä saan yrittäjänä palkan tehdystä työstä. Palkan siitä, että kirjoitan avoimesti omaan tapaani ajatuksia ja arvioita tuotteista. Joskus sitä voi olla vaikea ulkopuolisen ymmärtää, kuinka paljon blogiin saa kulumaan aikaa. Tekstien hiomiseen kuluu helposti kokonainen päivä, ja tuotteiden kuvaaminen ja kuvien hienosäätö on vielä asia erikseen. Suunnitteilla onkin, että valotan teille jossain kohti myös sitä, mitä bloggaajan työ on ja kerron, miltä minun työpäiväni näyttävät.


Ne teistä, jotka olette lueskelleet blogiani ihan sen alkuajoista asti, tiedätte, että Laveraa on näkynyt blogissani ihan alkutaipaleelta saakka. Sarjaa maahantuova NHS Oy oli nimittäin aikoinaan ihka ensimmäinen yhteistyökumppanini vuonna 2013, silloin kun teitä lukijoita oli vielä varsin pieni joukko ja koko homma oli vasta aluillaan. Tuohon aikaan en ollut vielä yhtä vakuuttunut luonnonkosmetiikasta, kun taas tänä päivänä rakastan sitä. Lavera kuitenkin sai minut innostuneeksi makeahkoilla tuoksuillaan ja oli se sarja, joka aloitti pääni hitaan kääntämisen. 

Kaikki lähti peltisestä purkista nimeltä Basis Sensitiv. Tunnistaisin tuoksun edelleen vaikka unissani. Sheavoilla ja luomu manteliöljyllä rikastettu pehmeän kermainen koostumus upposi ihoon kuin unelma ja viehätti makeahkolla raikkaudellaan. Tuoksusta oli vaikea saada kiinni, mutta tiesin heti, että pidin siitä - ja pidän edelleen. Tämä peltipurkillinen kermaista unelmaa on erityisesti kuivaihoisen ystävä ja sopii käytettäväksi niin kasvoille kuin vartalollekin. Jos vielä kokee luonnonkosmetiikan kaukaiseksi, All-Round Cream on yksi hyvä vaihtoehto lähteä liikkeelle. Laveran tuotteiden tuoksut ovat nimittäin kaikkea muuta kuin kitkeriä yrttisekoituksia, joksi aikoinaan luonnonkosmetiikkaa luulin. Basis Sensitiv -voiteesta löytyy myös hieman kevyemmät versiot 150ml purkissa, kuten myös 200ml tuubissa. Peltipurkissa on kuitenkin joku oma taikansa, ja sieltä kaavin kermaista koostumusta mieluiten.


Sittemmin olen löytänyt Laveralta vuosien varrella myös sellaisia tuotteita, jotka ovat raivanneet itselleen ansaitun aseman kategoriansa ykköseksi. Yksi näistä kovan luokan yllättäjistä on ollut Laveran irtopuuteri, jota en turhaan listannut vuoden 2017 parhaaksi irtopuuteriksi. Sen koostumus on niin täydellinen, että sokkotesteissä moni erehtyisi varmasti luulemaan sitä tavalliseksi irtopuuteriksi, jopa kalliiksi sellaiseksi. Itselläni vastassa oli nimittäin Sisleyn yli 80 euron irtopuuteri, jota en ollut valmis korvaamaan luonnonkosmetiikalla tuosta noin vain. En halua luonnonkosmetiikan käytön olevan tyytymistä, vaan aidosti paras valinta. Laveran talkiton ja vegaaninen puuteri saa ihon näyttämään älyttömän hyvältä eikä sula iholta päivän mittaan ja toimii muutenkin kuin aiemmat, paljon kalliimmat käyttämäni "tavalliset" irtopuuterit. Siksi pidän tätä luonnonkosmetiikan parhaana. 

(Vinkki: Irtopuuteri tuli juuri Hyvinvoinnin Tavaratalon kampanjaan ja on saatavilla tarjoushintaan 16,95 euroa täältä.)


Mitä muuta sitten olenkaan Laveralta löytänyt? Luonnonkosmetiikan parhaan hammastahnan, josta löytyy blogista aiempi postaus täältä. Myös shampoot ja hoitoaineet ovat olleet "luonnonkosmetiikan lottovoitto hiuksille", kuten postauksen otsikkokin jo kertoo. Taas pitkästä aikaa Gloss & Bounce -shampooseen ja hoitoaineeseen palattuani muistin, miksi aikoinani käytin niitä kuukausia putkeen. Laveran tuotteet ovat ainoat luonnonkosmetiikasta, joilla saan taipuisista ja helposti pörrööntyvistä hiuksistani niin upean kiiltävät, siloiset ja pehmeät, ettei minun tarvitse käyttää edes suoristusrautaa! Laveran meikkeihin olen myös ollut tyytyväinen, joten odotan innolla juuri ilmestyneisiin meikkiuutuuksiin tutustumista, joista lisää toisella kertaa. Sen verran jo kuitenkin paljastan, että poskipunaan olen jo ehtinyt ihastua ja ripsiseerumilta odotan myös paljon. 

Nykyään NHS:n valikoimassa on myös ranskalainen Cattier Paris. Siinä missä Lavera on omassa kotimaassaan Saksassa maan tunnetuimpia luonnonkosmetiikkasarjoja, Cattier Paris on Ranskan suosituimpia sarjoja yli 50 vuoden asiantuntijuudellaan. Tuotteet ovat siitä erityisiä, että ne pohjautuvat saveen, josta on monella tapaa hyötyä iholle. Savi on paitsi mineraalipitoinen, puhdistava ja kirkastava, se myös vilkastuttaa ihon verenkiertoa. Savipohjaiset tuotteet eivät ole pelkästään epäpuhtaalle iholle, vaan niistä on monesti apua myös esimerkiksi pigmenttiläiskiin. Cattier huomioi tuotteissaan erilaiset ihotyypit ja käyttää siksi tuotteissaan erilaisia savilajeja. Sarja on ECOCERT -sertifioitu ja tuotteet valmistettu täysin luonnonmukaisista aineosista, joista osa on lisäksi peräisin luomuviljelystä. 


NHS lähettikin testattavakseni monipuolisesti Cattierin tuotteita, josta sain omavalintaisesti nostaa tähän postaukseen suosikkejani. Sellaisia, joista voisi olla ainesta yhtä pitkäaikaisiksi ystäviksi kuin löydöistäni Laveralta. 


Parhaat poiminnat Cattierilta


1. Unelmaisen pehmeät vartalovoiteet isoissa pumppupulloissa

Cattier Parisin vartalovoiteet ovat minulle tuttuja jo vuosien takaa. Vartalovoiteiden koostumus muistuttaa paljon Laveraa niin tuoksuiltaan kuin koostumukseltaankin. Silti pidän Cattierista ehkä jopa hippasen enemmän kuin Laveran perinteisistä tuubissa olevista vartalovoiteista, koska näiden imeytyvyys on ihan huippuluokkaa. On oma haasteensa tehdä koostumuksesta pehmeä, sulava ja kermainen, mutta silti nopeasti imeytyvä. Cattier kuitenkin näyttää mallia, ja erityisesti Kookos & Vanilja jaksaa ihastuttaa minua vielä tänäkin päivänä! 

500ml riittoisan pumppupullon saa 19,95 eurolla Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja vieläkin edullisemmin 17,90 eurolla Biodellystä. Tuoksuvaihtoehdoista löytyy myös Sheavoi & Geranium.


2. Herkkää ihoa rauhoittavat kultalöydöt: seerumi & päivävoide

Soothing -kaksikko on ainoa Cattierin voiteista ja seerumeista, joka on tehnyt näin syvän vaikutuksen. Olen varmasti testannut elämäni aikana pitkälle toistasataa erilaista voidetta, joten erottumiseen vaaditaan jotain enemmän kuin pelkkä "ok toimivuus". En ole koskaan ollut erityisen herkkäihoinen, mutta myönnän ihoni jonkin verran herkistyneen tässä vuosien varrella stressin ja tiheään tahtiin tehtyjen tuotekokeilujen myötä. Näiden rauhoittava ja viilentävä vaikutus tuntui ja näkyi iholla ensi kerrasta lähtien. Päivävoide vieläpä toimii erinomaisesti meikin alla, sillä se jättää todella siloisen tuntuisen suojakalvon - ilman synteettisiä silikoneja! Molemmissa tuotteissa toisena raaka-ainelistalla on ruusuvesi, ja kummatkin sisältävät myös pellavansiemenuutetta ja vaaleanpunaista savea, joka sopii erityisesti herkkäihoisille. Nämä tulen varmasti käyttämään tipalleen loppuun asti!

Gentle Soothing Serum sekä Soothing Day Cream vähentävät kiristävää tunnetta ja punakkuutta iholla sekä antavat iholle sen tarvitseman kosteutuksen ja suojan. Tuotteet noin 29€ / kpl.


3. Kaiken meikin poistava puhdistusöljy

Cattier Parisin meikinpuhdistusöljy oli aikoinaan ensimmäinen, johon aidosti ihastuin. Ennen sitä olin kokeillut vain tahmaisen pinnan jättäviä puhdistusöljyjä, joiden puhdistusteho oli vähän niin ja näin. Sitten tuli aprikoosilta tuoksuva Cattier, joka pyyhkäisi helposti ja hankaamatta mennessään myös vedenkestävän meikin ja jätti ihon pehmeäksi ilman nihkeyttä tai öljyistä pintaa. Ihastuin, ja käytän tätä tuotetta vielä tänäkin päivänä, vaikka ensimmäinen pullollinen meni jo pari vuotta sitten. Öljy on 100% luonnollinen ja jopa 70% luomua. 

Meikinpuhdistusöljy saatavilla esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta 25,50 eurolla ja myös Ruohonjuuresta.


Jos savinaamioista tykkää, kannattaa tsekata myös Cattierin Savinaamiot, joista löytyy omansa niin herkälle iholle, kuivaihoiselle kuin rasvaisellekin iholle. Myös kermainen kuorintavoide on aivan omanlaisensa! 

Cattier Parisin tuotteisiin voi tutustua Hyvinvoinnin Tavaratalossa, Biodellyssä, House of Organicilla, Ruohonjuuressa sekä maahantuojan omilla sivuilla. Sertifioituna luonnonkosmetiikkasarjana Cattier Paris valmistaa tuotteensa täysin luonnonmukaisista raaka-aineista, eikä käytä synteettisiä hajusteita tai väriaineita. Pakkaukset on valmistettu pääosin kierrätettävistä materiaaleista, ja myös ulkopakkauksien muste on kasviöljypohjaista. Cattier Paris vastustaa eläinkokeita eikä myy tuotteitaan Kiinaan. 

Millaisia kokemuksia teillä on Cattierista tai Laverasta? Oliko joukossa tuttuja tai muuten kiinnostavia tuotteita?


*Yhteistyössä NHS Oy. 
Postaus sis. mainoslinkkejä *Hyvinvoinnin, Biodelly sekä House of Organic.

11 kommenttia:

 1. Lavera on minulle se tutumpi. Tykkään kovasti käsivoiteista ja luomivärit ovat olleet hyviä. Voisin vaikka tuollaisen irtopuuterinkin hankkia, koska tällä hetkellä sellaista ei löydy meikkipussista <3
  Ihanaa iltaa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti tuota irtopuuteria <3 Se on paras ikinä! Muutamia kokeilin luonnonkosmetiikasta ennen tuota, ja ei olleet kyllä mitään verrattuna tuohon. Just sellaisia tönkköjä, jotka kasautui ihohuokosiin ja näytti niin suttuiselta, etten pystynyt niihin jäämään. Mutta tuo Lavera toimii! Ja onhan Laveralla tosiaan muitakin hyviä ja toimivia tuotteita :)

   Ihanaa viikonloppua tästä harmaasta kelistä huolimatta! <3

   Poista
 2. Cattierin savinaamiot on mun lemppareita. Laveralta taas rakastan vartaloemulsioita ja suihkugeelejä. :) Hiustuotteet ovat juuri testissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nekin on hyviä, mutta mua eivät ole ihan yhtä lailla saaneet innostumaan kuin esim. tuo meikinpoistoöljy ja muut yllä mainitut :) Toivottavasti tuut rakastumaan Laveran hiustuotteisiin yhtä lailla kuin mä! <3 Mulla ne on ainoita, jotka on luonnonkosmetiikasta toimineet. Menee jopa ihan tavallistenkin shampoiden ja hoitsikoiden edelle!

   Poista
 3. Mulle Cattier on tutumpi. Olen käyttänyt pari putelia Cattierin uudistavaa yövoidetta ja tykkäsin siitä todella paljon. Myös misellivettä olen käyttänyt, mutta siitä ei jäänyt mitään erityistä mieleen.
  Laveran irtopuuteri kuulostaa todella hyvältä. Se on mennyt multa jotenkin ohi. Pitääpä tutustua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia myös Cattierista! Monelle kun Lavera on se tutumpi :) Itsekin tykästyin tuohon Cattierin Soothing Day Creamiin tosi paljon. Toimii meikin allakin kuin unelma. Ja mitä tulee Laveran irtopuuteriin, hehkutan kyllä sitä niin, ettei mitään rajaa :D Se vaan on niin huippu.

   Poista
 4. Cattierin puhdistusöljy on tuttu ja pidän sen hellävaraisuudesta etenkin näin talven lähestyessä. Laveran irtopuuteri oli mulle liian pinkki, siitä ei taida olla kuin yksi sävy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti ihan mennä kaivamaan oma irtopuuteri esille ja kaataa kämmenelle, että onko tuo väritön transparent kuitenkin pinkkiin vivahtava :D On siinä ehkä hitusen sinnepäin vivahtava pieni kuulto, mutta aika lailla sävytön on muuten mun iholla, parantaa vaan ihoa paljon siloisemman ja virheettömän näköiseksi :) Mutta joo, tiedän, että jotkut värittömätkin voi olla joskus omalla iholla ihan "väärän" värisiä, koska oma ihonsävykin vaikuttaa ja alla olevan meikkivoiteen sävy :) Mutta Cattierin puhdistusöljystä oot sentään voinut nauttia, hyvä! :D

   Poista
 5. Laveralta oon joskus jonkun käsirasvan käyttäny. Cattierilta en mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laveran käsivoiteet on hyviä! Mulla kulkee aina sellainen minituubi mukana laukussa :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!