*Kaupallinen yhteistyö Sabora Pharma

Välillä se iskee. Nimittäin herkkuhimo! Itselläni se iski pahemman kerran viime lauantaina, kun menin ruokakauppaan nälkäisenä - asia, jota yritän välttää viimeiseen asti. Jos normaalisti sipsi- ja karkkihyllyn ohittaminen sujuu yhtä luontevasti kuin kadun ylitys, nälkäisenä tuntuu siltä kuin jokaikinen karkkipussi huutaisi omaa nimeäni. Päädyin tietenkin ylilyönteihin, ja kippasin koriini yhden karkkipussin, suklaapatukan ja linssisipsejä - unohtamatta valmispizzaa, jonka olin ajatellut syödä vielä ennen herkkuihin kajoamista. Sisimmässäni tiesin, että vähempikin olisi riittänyt, mutta kaupassa lähinnä mietin, olisiko vielä pitänyt ottaa jotain muutakin hyvää.


Ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS on tuonut omat rajoitteensa herkutteluuni. Siinä missä parikymppisenä olin oikea sokerihiiri, joka osti lähes jokaisella kauppareissulla pullaa, karkkia tai jotain muuta makeaa, tänä päivänä valmiiksi paistetut korvapuustit jäävät koreihinsa, vaikka ne niin hyvältä ja houkuttelevilta kaupan paistopisteillä tuoksuvatkin. Osaksi siksi, että olen onnistunut viime vuosien aikana vieroittautumaan sokerikoukusta, mutta myös siksi, että IBS on sulkenut omista herkutteluvaihtoehdoistani pois monia entisiä suosikkejani. Yllättävän moni karkkipussi sisältää vehnätärkkelystä, sorbitolia tai muuta sellaista, joka aiheuttaa itselleni järkyttävän ja kivuliaan turvotuksen. Silti uhmaan välillä inhottavaa diagnoosia ja ostan sellaisen pussin, josta tiedän turpoavani kuin ilmapallo. Turvotuksen lievittämiseen nappaan kuitenkin aina pari I say -kapselia, joita käytän aina kärsiessäni IBS-oireista.


Tutustuin I say -kapseleihin vuosi sitten, jolloin kerroin niistä ensi kertaa blogissa. Oikeastaan tuosta hetkestä saakka olen pitänyt huolen siitä, että minulla kulkee aina pari kapselia laukussa mukana ja niitä löytyy myös kotoa kaapista. Matkoilla tuote on myös ehdoton, sillä aina sitä omalle vatsalle sopivinta ruokaa ei ole saatavilla. I say -kapselit ovatkin olleet kätevä pika-apu silloin, kun turvotus on iskenyt joko yllättäen - tai toisinaan itseaiheutetusti, kuten viime lauantaina. Mitään sellaista en kuitenkaan tieten tahtoen suuhuni pistä, josta tiedän saavani ne pahimmat oireet, joihin liittyy muutakin kuin tukalaa turvotusta.

Kapselit on kehitetty turvotuksen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, ilmavaivojen aiheuttaman epämukavuuden tunteeseen sekä helpottamaan IBS:n aiheuttamia oireita ja turvotuksesta aiheutuvaa vatsakipua. Kaikki edellämainitut ovat varmasti tuttuja ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsiville, mutta ei turvotus varmaan monelle muullekaan vieras ole. Onnekkaita ovat ne, jotka eivät ole vaivasta koskaan kärsineet! Aavistelen, että suurin osa kärsii turvotuksesta vähintääkin jouluaattona, ellei jo ennen sitä, kun aletaan virittäytyä joulun tunnelmaan konvehdeilla, joulutortuilla ja piparkakuilla. 


Myönnän, että joulu kuuluu suosikkijuhlapyhiini, vaikka kaksi edellistä joulua ovat hieman erilaisia olleetkin. Kuitenkin haluaisin nauttia joulunajasta mahdollisimman paljon - myös niistä kaikista herkuista, mitä jouluun kuuluu. Tulen siis varmasti turvautumaan I say -kapseleihin myös joulunaikaan. Sen lisäksi, että niitä voi nappailla yhden tai kaksi ennen ateriaa, toimivat ne hyvin myös ennen nukkumaanmenoa otettuina. Eikä muuten tarvitse miettiä, että näillä kuormittaisi kehoa turhaan. Yksi syy, miksi olen ollut näihin niin tyytyväinen niiden toimivuuden lisäksi, on se, että kapselit sisältävät vain kahta aineosaa: simetikonia ja piparminttuöljyä. Jälkimmäisen raikkaan maun saattaakin tuntea suussa muutama minuutti kapselin oton jälkeen. Kapseleiden hinta on noin 13-15 euroa, ja niistä voi lukea lisää täällä

I say -kapseleiden lisäksi Sabora Pharmalta löytyy muitakin tuotteita vatsan hyvinvointiin. Yksi niistä on ruuansulatuskanavan vaivoja, kuten närästystä, refluksia, ilmavaivoja ja vatsakipua hoitava Silicolgel. Kyseessä on nimensä mukaisesti geelimäinen tuote, joka sisältää piihappoa eli piioksidia vesiseoksena. Se hoitaa ruuansulatuskanavan ongelmia ja auttaa ylläpitämään sen normaalia toimintaa. Geeliä otetaan yksi ruokalusikallinen ennen ateriaa enintään kolme kertaa päivässä. Silicolgel on gluteeniton, maidoton ja hiivaton eikä sisällä eläinperäisiä aineosia. Geeli maistuu mauttomalta, sakealta geeliltä, joka on helppo nielaista. En ole tätä tuotetta käyttänyt tarpeeksi pitkään, jotta voisin sitä yhtä lailla hehkuttaa kuin I say -kapseleita, mutta kliinisessä tutkimuksessa, jossa koehenkilöt laitettiin kuuden viikon ajan nauttimaan aina yhden viikon ajan Silicolgeliä, sitten lumevalmistetta ja niin edelleen, oli Silicolgel selkeästi lieventänyt närästystä, refluksia, ilmavaivoja ja muita tarkkailtuja oireita. Vertailupalkit voi kurkata täältä. 500ml pullon hinta on noin 20 euron paikkeilla apteekista riippuen.


Uusimpana tuotteena on joulukuun alussa apteekkien valikoimaan tuleva Gelsectan, joka niin ikään helpottaa IBS:n oireita, mutta tehoaa myös lääkehoidon aiheuttamiin oireisiin, kuten ripuliin, vatsakipuun ja vatsan alueen jännittyneisyyteen. Itse olen saanut siltä osin oman IBS-kamppailuni kuriin, että pääasialliset ongelmat ovat juurikin turvotus ja siitä aiheutuva kipu. Gelsectaniin en ole siis vielä tarttunut, mutta pidän sen ehdottomasti kaapissa pahimpien päivien varalta. Oikeastaan näen tämän erinomaisena tuotteena kaikille, jotka ovat saaneet ärtyvän suolen diagnoosin vasta hiljattain ja aloittavat "uutta elämäänsä" vaivan parissa, sillä oma alkutaipaleeni oli niin kamalaa aikaa, että silloin olisin varmasti tarvinnut tätä tuotetta! Gelsectanista voi lukea lisää täällä.

Kaikkiin Sabora Pharman vatsan hyvinvointia ylläpitäviin tuotteisiin voit tutustua täällä, josta löydät myös hyviä vinkkejä vatsan hyvinvointiin. Postauksessa mainitut tuotteet ovat saatavilla apteekeista kautta maan. Gelsectan tulee valikoimaan joulukuun alussa.

Onko turvotus teille tuttu vai tuntematon vaiva? Entä onko jokin näistä tuotteista jo tuttu? 

*Yhteistyössä Sabora Pharma. 

2 kommenttia:

  1. Ystäväni kärsii ibs oireista ja annoin hänelle näitä valmisteita. Auttoivat kuulemma helpottamaan pahinta oloa, joten täältäkin tulee suositusta tuotteelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että nämä on toimineet ystävälläsikin! :) Multakin saa oikein supersuositukset nuo I say -kapselit!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!