KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK


Yksi hartaimpia toiveitani on jo pitkään ollut, että pääsisin eroon niska-hartiaseudun kivuista sekä selän oireilusta, joista kärsin usein. En toki odota, että vaiva katoaisi sormia napsauttamalla, vaan tiedän, että siihen vaikuttaa moni asia. Istun päivät pitkään koneen äärellä ja hyvin usein havahdun siihen, että on kulunut jo useampi tunti ilman minkäänlaista taukoa. Nykyään yritän kiinnittää asiaan enemmän huomiota ja venytellä koneen äärellä sekä tehdä joogavenytyksiä kerran päivässä joko aamulla tai iltaisin. 

Heitin huonon työtuolini menemään alkukeväästä, mutta en ole vieläkään saanut hankittua kunnon työtuolia tilalle. Yritän istua ryhdikkäästi keittiön tuolissa, jonka olen raahannut työhuoneeseeni. Tuoli ei kuitenkaan ole se paras vaihtoehto työtuoliksi, sillä huomaan jännittäväni hartioita helpommin. Kivut ovat hiljattain äityneet sille tasolle, että puhutaan lievän säryn sijasta jo sen asteen kivusta, että toisinaan on ollut pakko turvautua lihasrelaksanttiin tai kipulääkkeeseen. Silti nekään eivät aina tunnu auttavan.

Muutaman viikon takainen flunssa-aaltokin tempaisi minut mukaansa tehden samalla tauon salilla käymiseen, mikä on varmasti osaltaan pahentanut kipuja. Pelkkä hierojalla käynti ei auta, vaan asiaan eteen pitäisi tehdä paljon itsekin. Seuraavana listalla onkin hyvän työtuolin hankkiminen, johon aion toden teolla panostaa. Vietänhän kuitenkin siinä pahimmillaan 12 tuntia päivässä - joskus pidempäänkin - joten siitä voi laskea kuinka monta päivää uhraan elämästäni istumiseen. Parempi siis tehdä se niin, etteivät selkä ja hartiat turhaan kärsi surkeasta työskentelyasennosta. 

Yllättävää helpotusta lihassärkyyn olen onneksi saanut Welltex -teipistä, johon olen tutustunut yhteistyön kautta. Olen toki kuullut aiemmin kaikenmaailman kinesioteipeistä, mutta tässäpä ei olekaan kyse sellaisesta "ammattilaisten" teipistä, jonka kiinnittämiseen vaaditaan erityistä taitoa. Teipin voi nimittäin lätkäistä suoraan kipukohdan päälle eikä väärin kiinnittämisen vaaraa ole. Itsekin ensimmäisellä kerralla kiinnitin omat teippini selkään peilin kautta katsottuna ja eiväthän ne ihan suoraan menneet, mutta teipin vaikutus alkoi silti tuntua jonkin ajan päästä. Uskomatonta, että tuollainen pieni lakumaton näköinen pätkä voi oikeasti helpottaa särkyä tuntuvasti. Mutta miten?
Welltex -teippi on terapeuttinen teippi, joka auttaa vähentämään lihasjännityksiä, turvotusta ja kipua lisäämällä verenkiertoa. Se heijastaa kehon lämpöä teippialueella ja sen ympäristössä. Sitä voi käyttää kehossa kipu- ja särkyalueille. Itse olen käyttänyt teippiä hartiaseudun alueella, selässä ja ranteissa. Olen muutaman kerran elämässäni kärsinyt jännetupen tulehduksesta, ja ranteeni eivät ole koskaan olleet mitenkään erityisen vahvat. Esimerkiksi salilla dippiliike ei sovi minulle ollenkaan. Pelkään muutenkin usein, että ranteet jotenkin "rusahtavat" rikki, vaikka toki niihin on tullut voimaa lisää joogan myötä ja salilla. 

En ollut edes aikonut testata teippiä ranteisiin, mutta kuvatessani tuotetta lätkäisin ylimääräisen teipinpalan ranteen ympärille, kun halusin saada sen nopeasti johonkin. Tunnin päästä havahduin siihen, että vasempaa rannetta ei särkenyt enää ollenkaan, vaikka oikeaa rannetta pakotti. Jo siitäkin huomasi teipin selvän vaikutuksen. Lämmön vaikusta ei tunne teipinpalaa koskettamalla, mutta kipualueella kivunlievityksen tuntee aivan selvästi. 

Vaikka Welltex -teippi saattaa vielä tavalliselle kuluttajalle olla tuntematon, ei se suinkaan ole aivan mikä tahansa satunnainen teippi, sillä siihen luottavat myös monet huippu-urheilijoiden kanssa työskentelevät fysioterapeutit ja kilparatsastajat.  30 vuotta alalla toiminut ja monien huippu-urheilijoiden parissa työskennellyt fysioterapeutti Atte Kärnä on yksi Welltex -teipin puolestapuhujista, sillä hän on saanut hyviä tuloksia hoitaessaan muun muassa Nooralotta Neziriä, jolla on ollut pohje-alueella nesteenkiertohäiriöitä. Teippi nopeuttaa palautumista ja laskee tehokkaasti turvotusta kipualueelta. 

Positiivista tuotteen kohdalla on paitsi sen selvä kipua lievittävä vaikutus, myös edullinen hinta: Welltex -teippiä saa 5 metriä vain 19 eurolla. Tuosta pätkästä riittää varmasti teippailuun pidemmäksi aikaa! Suosittelen testaamaan, mikäli kärsit samoista vaivoista kuin minä.


Welltex -teipin hinta 19 euroa (5 metriä). Tuotteen löydät netistä täältä.Back on Track I love me -messuilla!

Back on Trackin löytää myös tulevilta I love me -messuilta Helsingin Messukeskuksesta 19.10-21.10.2018. Lauantaina osastolla on kaksi yllätysvierasta esittelemässä Welltex-teipin monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Osastolla tietenkin huipputarjouksia - myös Welltex-teipistä! Back on Trackin löydät osastolta 6r60. Osastolla myös Wellawaren tuotteet, joista aiemmat postaukset luettavissa terveellisemmistä välipaloista täällä ja täällä

Back on Trackin laajaan tuotevalikoimaan voi tutustua myös heidän nettisivuillaan.

Kärsittekö te niska-hartiaseudun särystä tai selkäkivuista? Miltä tällainen teippi kuulostaa?

8 kommenttia:

 1. Oi vitsi, täähän kuulostaa lupaavalta! Mulla on öisin tapana purra hampaita tiukasti yhteen, minkä vuoksi niskan ja hartioiden lihakset on lähes jatkuvasti kipeät, joten tää vois olla todella hyvä vaihtoehto särkylääkkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis voin sanoa, että tää oikeasti toimii!!! Teippasin aamulla taas hartiat kun särki niin ja kipu alkoi sen jälkeen hiljalleen helpottamaan. Aion kyllä itekin ostaa tätä messuilta lisää! :) Yritän kans välttää särkylääkkeiden syömistä ja ottaa ihan ääritilanteessa vaan.

   Poista
 2. Kiitos tästä vinkistä! Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos vinkistä on hyötyä! Itselleni tästä teipistä on ainakin ollut apua särkyyn :)

   Poista
 3. Wow! Tommonen tulis kyllä tarpeeseen täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämä kun oikeasti toimii! Ihan mahtava keksintö! :) Tosin täytyy näiden särkytilojen eteen alkaa tekemään jotain muutakin kuin pelkkää teippailua :D

   Poista
 4. Ootko muuten kokeillut tehdä välillä seisten töitä? Tietysti jos työpöydän korkeutta ei voi säätää, on se vaikeampaa :D Ja joskus muistan lukeneeni, että ihmisillä olisi kreppoja vähemmän, jos olkapäitä pyörittelisi 10 minuutin välein :) Mä en tosin edes muista tehdä sitä, mutta silloin kun muistin, huomasin sen hyvää tekevän vaikutuksen. Täytyisikin taas aktivoitua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Tuon olkapäiden pyörittelyn yritän muistaa ottaa tavaksi :) Mulle työnteko seisten ei oo mahdollista, kun työpöydän korkeutta ei tosiaan voi säätää. Mutta hyvää työtuolia oon nyt yrittänyt metsästää, jotain sellaista satulatuolia selkänojalla tms. Katsotaan mihin päädyn :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!