Ihanne-elämässä iho ei koskaan oikuttelisi, vaan olisi täydellisessä balanssissa. Se viis veisaisi ympäristön vaikutuksista ja siitä, jos joskus tulee syötyä epäterveellisemmin. Kerran kuukaudessa sille ilmestyisi ehkä yksi nätti näppylä, joka katoaisi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin, jättämättä lainkaan arpia jälkeensä. Ihonhoito olisi stressitöntä, ja iho kauniin kuulas päivästä toiseen. No, tässä kohtaa kuuluu merkkiääni, joka herättää todellisuuteen. 


Ainakaan minulle ihonhoito ei aina ole ruusuilla tanssimista, vaikka yleensä siitä nautinkin. Pidän uusien tuotteiden testaamisesta, mutta testiolosuhteet kuitenkin vaihtelevat, siinä missä elämäntilanteetkin. On kausia, jolloin stressi leviää iholle asti ja haasteet kasvavat. Silloin testailen uusia tuotteita pienessä hädässä, toivoen löytäväni äkkiä jotain, mikä auttaisi. Loppukesästä iskikin pieni paniikki, koska iholle tuntui ilmaantuvan epäpuhtauksia paikkoihin, joihin niitä ei normaalisti ilmesty. Yhtäkkiä otsa ja ohimot olivat patteja täynnä. Ne viestittivät kesän "mitä sattuu" -elintavoista, jolloin vedenjuonti oli jäänyt vähemmälle ja ruokavalio ollut juurikin vähän mitä sattuu. Silloin aloin pienessä paniikissa kokoamaan taisteluarmeijaa tuotteista, joilla saisin tilanteen hallintaan. 


Taistelujoukkoihin etulinjalle valitsin Whamisan lempeän, mutta tehokkaan aloe-pohjaisen Puhdistusgeelin, josta kerroinkin jo aiemmin. Sen parina kokeilin muutamaa erilaista kasvovettä, joista Ruohonjuuresta saamani Tea Tree -suihke osoittautui lopulta kaikkein parhaimmaksi. Rakastan kasvosuihkeita muutenkin, joten suihkauttelin tätä monta kertaa päivässä iholle, joka kaipaisi rauhoitusta. 


Tea Tree -kukkaisvettä suositellaan erityisesti epäpuhtaalle tai aknesta kärsivälle iholle, koska sillä on antiseptisia ja puhdistavia vaikutuksia. Se estää virusten ja infektioiden leviämisen, ja sitä voidaan käyttää myös pienten haavojen ja naarmujen puhdistamiseen, esimerkiksi sheivauksen jälkeen. Tea Tree -suihke sopii myös kotitalouksien luonnolliseksi desinfiointiaineeksi.

Suihketta voidaan käyttää joko vanulapun kautta tai suihkauttaa suoraan iholle. Tuoksuna tämä ei välttämättä ole se kaikkein hurmaavin, sillä tuoksu on nimenomaan sellainen "desinfioivan puhdas", mutta oikkuilevalla iholla vaikutus on huomattavissa. Vaikka ihon temppuilut aina vähän stressaavatkin, positiivinen näkökulma asiaan on se, että samalla se tuo mahdollisuuden testata myös niitä tuotteita, joihin ei normaalisti tulisi tartuttua. Tämä pääsee ehdottomasti myös jatkossa käyttöön epäpuhtauksien aikaan!

Aqua Oleum Tea Tree -kukkaisvesi Ruohonjuuresta 100ml 8,99 euroa. Tuote on luonnonkosmetiikkaa ja vegaaninen. 

Onko teistä joku kokeillut Tea Tree -suihkeita tai muita kukkaisvesiä?

*Tuote pr-kappale. Postaus sis. mainoslinkin, *Biodelly.

8 kommenttia:

 1. Mulla on just melkeinpä tollanen "ihanneiho" mitä kuvailit alussa, mulle tulee just se yks hormoninäppy kerran kuussa, muuten iho pysyy yleensä hyvässä kunnossa, tosin mäkin olen intohimoinen ihonhoitaja :D Jostain syystä mulle ei tullut finnejä ton enempää edes murrosiässä, mutta toisaalta mun iho on aina ollut kuiva, ja se näkyy esimerkiksi vartalon ihossa, oon kärsinyt atooppisesta ihottumasta lähes koko elämäni. Kasvojen ihon oon saanut onneksi pysymään tasapainossa jo vuosikausia, kun tajusin, että mun on kerrostettava kosteuttavia tuotteita, pelkkä paksu rasva ei riitä. On ihan älytöntä miten paljon kerroksia mun naama vaan imaisee sisäänsä. Jaksaisinpa hoitaa vartalon ihoa yhtä suurella innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua onnekasta! :D Mun täytyy myöntää, että vielä parikymppisenä mulla oli myös tosi helppohoitoinen iho, johon ilmestyi tasan se yks näppylä kerran kuussa. En tiedä onko ikä tehnyt tehtävänsä vai johtuuko ihon satunnainen sekasortotila siitä, että nykyään naama joutuu tosi koville, kun testaan tosi paljon erilaisia tuotteita. Varmaan sekin vaikuttaa ihon temppuiluun. Ja myös stressi! :D Siitä lähtien kun aloin yrittäjäksi 6 vuotta sitten, on kynnetkin haurastuneet, toki ne nyt alkaa olemaan jo vähän vahvemmat, kun syön kollageenia :)

   Tuo kosteuttavien tuotteiden kerrostaminen tekee kyllä niin paljon! Kun siihen käyttää aikaa, iho todellakin palkitsee ja näyttää paljon paremmalta :) Moni erehtyy just luulemaan, että jos on kuiva iho, yksi paksu rasva riittää, mutta niinhän se ei tosiaan ole, vaan tarvitaan myös oikeanlainen puhdistustuote, kasvovesi, kosteuttava seerumi ja naamioita silloin tällöin + tietty hellävarainen kuorinta, ettei kaikki kuollut ihosolukko kasaannu iholle ja estä kosteuden menemistä "perille" :D

   Poista
 2. Onpa edullinen tuote, oma epäpuhdas ihoni voisi tykätä tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mulla tämän suihkauttelu on auttanut tosi kivasti epäpuhtauksiin! :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen tuote eikä ole hinnalla pilattu :) Voisi olla hyvä juuri niinä päivinä kun iho päättää räjähtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin, että kun "pää räjähtää" :D Sellainen kukkaisvesi oliskin loistava, joka laskis stressitasot nolliin :D Mutta joo, ihon temppuiluja vastaan tästä on ainakin mulle ollut apua!

   Poista
 4. Rakastan kukkaisvesiä, jostain syystä tea tree tuotteet on sellaisia joista mun iho ei syystä tai toisesta oikein välitä. Reagoi aina jotenkin huonosti, ainakin jos sitä on korkeina pitoisuuksina. Mutta kukkaisvesistä ruusuvesi on sellainen joka on aina kaapissa. ❤️

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!