Joidenkin asioiden suhteen sitä on vähän sellainen myöhäisherääjä. Vaikka olen ollut kasvovesien fanaattinen ja tunnollinen käyttäjä jo nuoresta tytöstä lähtien, kasvosuihkeiden kultaisuus on valjennut minulle vasta viime vuosina. Niiden lisäksi on olemassa vielä hoitovesiä, jotka tunnetaan myös nimellä essence. Niitä voisi kuvailla "kasvovesien äideiksi", koska ne ovat kosteutus- ja hoitotehoiltaan usein parempia kuin tavalliset kasvovedet. Koostumuksessa ikään kuin yhdistyy seerumien teho ja kasvoveden kosteuttavuus. 


Täytyy myöntää, etten aikoinaan tajunnut hoitovesien ideaa. Alkuun oletin niiden olevan vain tavallisia kasvovesiä, joiden koostumus on ehkä pikkuisen paksumpaa. En millään nähnyt järkeä taputella ihoon vielä erillistä hoitovettä kasvoveden jälkeen - ennen seerumia ja voidetta. Kuitenkin korealaisen kosmetiikkakulttuurin levitessä myös Suomeen, hoitovedet eli essencet ovat nousseet täälläkin suosioon ja päätyneet osaksi monen ihonhoitorutiineja. Ihonhoidon "kerrostuskulttuurin" yleistyessä omakin kiinnostukseni heräsi.

Amerikkalainen luonnonkosmetiikan luksussarja, Tata Harper, on kiinnostanut minua jo pidempään, ja olen sarjasta jonkin verran blogissa jo kirjoitellutkin. Sarjan ehdoton kultakimpale on elotonta ihoa ja epätasaista ihonsävyä kirkastava Resurfacing Mask, jota kuvailin aiemmin blogissani todelliseksi naamiorakkaudeksi. Jos Tata Harperilta pitäisi suositella vain yhtä tuotetta, se olisi ehdottomasti tuo naamio tai sitten ravitseva, vitamiineja pursuava öljyseerumi, josta vinkkasin ihonpuhdistustuotteiden kanssa samassa postauksessa


Luksusluonnonkosmetiikkasarjat saavat minut erityisen innostuneeksi, koska olen tottunut panostamaan kosmetiikkaan ja tänä päivänä rakastan etenkin tehokasta luonnonkosmetiikkaa. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi nautin kauniiden purkkien ulkonäöstä ja pidän myös siitä tunteesta, mitä luksuskosmetiikan käyttö antaa arjessa. En yhtään ihmettele, että vaikka ajat ovat välillä Suomessakin olleet taloudellisesti tiukat ja moni on jäänyt työttömäksi, silti tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi huulipunien ja ylipäätään kosmetiikan osto ja kulutus on jopa kasvanut. Kosmetiikan käyttö ei siis ole pelkästään pakollista itsensä ja ihonsa hoitamista, vaan varmasti se on osalle myös piristystä arkeen. 

Tata Harperin Concentrated Brightening Essenceä kuvaillaan silkinpehmeäksi ihmevedeksi, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti 16 aineosan avulla. Kosteutustehojen lisäksi se on myös erinomainen ihon kirkastaja, ja moni hankkiikin tuotteen nimenomaan pigmenttihäiriöiden häivyttämiseen ja ihonsävyn tasoittamiseen. Tämän lisäksi hoitoneste myös supistaa ihohuokosia. Tuotetta suositellaan etenkin aikuiselle ja samealle iholle.

Pakko myöntää, etten alkuun kokenut tuotteen olevan kummoisempi. Tuoksu ei ole mikään ihmeellinen, vaan lähinnä sellainen yrttisempi ja pikkuisen jopa omaan nenään kitkerä. Alkuun käytin tuotetta aika satunnaisesti, koska en tuntunut saavan siitä mitään irti, vaikka olinkin lukenut siitä paljon kehuja. Nyt kuitenkin, kun hoitovedestä on jäljellä enää kolmasosa ja olen käyttänyt sitä toista kuukautta säntillisesti aamuin illoin, huomaan, mitä se on tehnyt iholleni - tai oikeastaan ihonsävylleni. En muista, milloin viimeksi ihoni olisi ollut yhtä tasainen kuin nyt. Turhanpäiväinen pienten nyppylöiden ja olemattomien näppylöiden puristelu toi aikoinaan iholleni aikamoiset puristeluarvet ja se, että nyt saan katsoa peilistä tasaista ihoa, tuntuu ilahduttavalta. Rakastan tällaisia ihon kirkastajia, jotka oikeasti toimivat, eivätkä vain lupaile turhia! 

Siispä jos etsit laadukasta hoitovettä mielessäsi ihon lisäkosteutus, kirkastus ja ihohuokosten supistaminen, suosittelen suurella lämmöllä tätä. Ihon kirkastamiseen toimii loistavasti myös Tata Harperin riittoisa entsyyminaamio, jota suosittelin blogissa aiemmin. (Vaaleanpunaiset linkit johtavat tuotteisiin ja aiempiin postauksiin.)

Tata Harperin Concentrated Brightening Essence 100ml hinta 166 euroa. 

Tata Harperin tuotteilla on seuraavat luonnonkosmetiikan sertifikaatit: Leaping Bunny, AVA (American Vegetarian Association), Certified Vermont Made ja EcoCert.


Heinäkuun hemmotteluhinnat


Naturellessa on tällä hetkellä huikeat heinäkuun hemmotteluhinnat! Koodilla HEMMOTTELU2018 saa -20% kaikista tuotteista (poislukien Kypris, Vintner's Daughter- ja NUORI-sarjat). Alennus koskee myös näitä Chocolate Sunin suklaisia itseruskettavia, joista vinkkasin aiemmassa postauksessa. Koodi voimassa 31.7. saakka.

Mitä mieltä te olette hoitovesistä: turhia vai tarpeellisia? Alkoiko jotakuta kiinnostamaan tämä hoitovesi?

*Yhteistyössä Naturelle. Postaus sis. mainoslinkkejä.

10 kommenttia:

 1. Tata Harperin kaikki tuotteet vaikuttaa niin ihanilta! Täytyy myöntää että hoitovesien idea ei ole oikein auennut minulle vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tosiaan ihan heti auennut mullekaan näiden idea :D Hoitovedet kuuluu kyllä ehdottomasti niihin tuotteisiin, joita täytyy käyttää vähän pidempään, että oikeasti näkee kunnolla vaikutukset iholla :)

   Poista
 2. Enää en osaa ilman olla! Kasvoveden jälkeen essensse ja sitten seerumi ja voide.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa erittäin lupaavalta tuotteelta :)

  VastaaPoista
 4. Tää on aivan ihana tuote, rakastan tätä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös! Tulokset kyllä näkee, kun vaan jaksaa käyttää aktiivisesti!

   Poista
 5. Tämän sarjan tuotteet kyllä kuulostaa tosi ihanilta! Jos tähän kirjavaan naamaan jollain keinolla saisi tasaisempaa väriä (rakennuslaasti, eh?) niin olisipa hieno juttu se, on nimittäin taas kesän jäljiltä uusia pigmenttiläiskiä ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mitään rakennuslaastia, nyt loppu tollaset puheet! :D Mutta joo, tiedän kyllä mitä tarkoitat. Mäkin yritän jatkuvasti tasoittaa naamaani kaikenmaailman kirkastustuotteilla :D Suosittelen kyllä ehdottomasti tutustumaan Tata Harperiin. Sarjan entsyyminaamio on myös aivan huippu!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!