Olen monesti kertonut blogissa, kuinka tuoksuilla on minulle kosmetiikassa suuri merkitys. Koostumuksen ja pakkauksen ohella se on väistämätön seikka, joka joko puskee tuotteesta esiin positiivisessa mielessä tai tökkii selkeästi. Sitten on niitä tuotteita, joiden tuoksusta ei oikein osaa sanoa. Periaatteessa sellaisten tuotteiden kohdalla tuoksu ei ole ainakaan se kaikkein mieleisin, mutta silti siinä on jotain, jonka puolesta tekee mieli harkita asiaa uudelleen. Nämä tuoksut jäävät leijailemaan siihen välitilaan, joita jäädään pohtimaan pidemmäksi aikaa. 


Jotkut tuoksut jakavat myös runsaasti mielipiteitä. Itselläni tulee heti ensimmäisenä mieleen ruusu ja laventeli, joista monesti joko tykätään tai ei. Ruusu on itselleni aina ollut sellainen tuoksu, josta tavallaan pidän ja tavallaan en. Jos tuoksu aikoo voittaa minut puolelleen, sen täytyy olla mahdollisimman aidon tuoksuinen ja yleensä yhdistettynä johonkin toiseen tuoksuun. Harvoin kuitenkaan silmittömästi rakastun ruusuun.

Laventelin osalta olen enemmän aina kuulunut siihen ryhmään, johon tuoksu ei vain yksinkertaisesti iske. Syynä saattaa olla liika yrttisyys, sillä se on edelleen asia, jota kosmetiikan tuoksuissa vähän jopa välttelen. Ehkä minulla tulee mieleen ne ensimmäiset kerrat, jolloin aikoinaan luonnonkosmetiikkaa aloin testailemaan. Juuri yrttisyys työnsi minut loitommalle ja sai miettimään, tulisiko minusta koskaan luonnonkosmetiikan käyttäjää. Nythän vuosien jälkeen tilanne on se, että luonnonkosmetiikka on vahvasti vallannut kaappini ja näyttelee ihonhoitorutiineissani pääosaa.


Siitä huolimatta, että laventeli jakaa tuoksuna runsaasti mielipiteitä, se on yksi monipuolisimmista eteerisistä öljyistä. Tämän vuoksi se onkin tuoksu, josta olen kovasti halunnut tykätä. Olen välillä tehnyt "siedätyshoitoa" tuoksun suhteen, sillä tyynnyttävän vaikutuksen vuoksi laventeli on erinomainen paitsi stressaajille, myös hyvä rentouttaja ennen nukkumaanmenoa. Laventeli parantaa unenlaatua ja poistaa häiritseviä tunteita. Siksi sitä on monesti suositeltu unettomuuden ja uupumuksen lisäksi muun muassa ahdistuksen, paniikkihäiriön ja jopa masennuksen hoitoon. Kuulemma laventelipelloilla työskentelevät ihmiset eivät koskaan edes kärsi päänsärystä. Tämä selittäisi sen, miksi laventelilla hoidetaan myös migreeniä ja päänsärkyä. Se tunnetaan särkyä lievittävänä ja parantavana yrttinä, josta osa on saanut avun esimerkiksi ruuansulatushäiriöihin, kuukautiskipuihin ja vilustumisen oireisiin. 

Laventelia voi kokeilla myös siitepölyallergian oireita helpottamaan. Ihonhoidossa sillä on uudistavia vaikutuksia. Lisäksi se auttaa monesti myös tasapainottamaan talineritystä, joten muiden ihotyyppien lisäksi rasvainenkin iho voi löytää siitä avun. Eikä laventeli ole ainoastaan iltatuoksu rauhoittavien vaikutustensa vuoksi, koska sen kerrotaan lisäävän myös keskittymiskykyä ja nostavan energiatasoja. Ja tässä on vasta murto-osa laventelin vaikutuksista! Kyseessä on loppujen lopuksi aikamoinen superyrtti, joten ei ihme, että monen kotoa löytyy tuoksua jossain muodossa. 


Tanskalaiselta Urtekramilta ilmestyi hiljattain uusi Purple Lavender -linja, johon kuuluu shampoon, hoitoaineen ja käsivoiteen lisäksi useampi vartalonhoitotuote: kuorinta, vartalovoide, suihkugeeli sekä vartaloöljy. Myönnän, että juuri tuoksun vuoksi en olisi itse näitä tuotteita tullut ensimmäisenä ostaneeksi. Yhteistyön myötä pääsin kuitenkin tutustumaan näihin ja tekemään lisää siedätyshoitoa laventelin suhteen. Päätin heti, että kokeilen tuotteita sellaisina päivinä, kun päässä pyörii tuhat asiaa ja haen nimenomaan sitä laventelin rauhoittavaa voimaa ja tyyneyttä. 

Käytän ruuanlaitossa paljon Urtekramin tuotteita, mutta brändin kosmetiikkatuotteet ovat jääneet itselleni sivummalle, jos ei lasketa käsivoiteita, joita olen jonkin verran käyttänyt. Tartuinkin laventeliuutuuksista ensimmäisenä käsivoiteeseen, johon ei tarvinnut pettyä tälläkään kertaa: Voide on koostumukseltaan kevyen kermainen, imeytyy loistavasti ja jättää kädet todella sileän tuntuisiksi. Ravitsevan eteerisen laventeliöljyn lisäksi kosteutuksen takaavat kasviuutteet ja hyaluronihappo, johon en ole muistaakseni aiemmin käsivoiteissa törmännytkään. Käsivoide sisältää myös maitohappobakteereita. Pelkäsin laventelisen tuoksun olevan liian hallitseva, mutta tämäpä pehmeneekin käsissä todella mukavasti. Tällainen mieto laventelin tuoksu saakin hyväksyntäni. 


Vartalonhoitotuotteista nostan ensimmäisenä esille Purple Lavender -vartalonkuorinnan, sillä se on koostumuksensa osalta ihan ehdoton suosikkini! Kermaisen pehmeä voide sisältää tasaisesti pieniä hienojakoisia rakeita, jotka eivät tunnu iholla raapivilta. Tällaisia kuorintoja on aina ilo käyttää iholla. Tämäkään tuoksu ei jää leijailemaan iholle vahvana, vaan jättää sellaisen hienovaraisen laventelin häivähdyksen iholle. Tästä tuotteesta voin sanoa jopa ihan tykkääväni - ja niin tykkää myös iho, jota kelpaa siloisena silitellä. Kuorivana aineosana toimii pajunkuoriuute.

Purple Lavender -suihkugeeli on nimensä mukaisesti geelimäistä. Tuote on suunnattu normaalille ja kuivalle iholle. Itse suosin nykyään enemmän voidemaisia suihkutuotteita, koska koen, että ne jättävät ihon pehmeämmäksi eivätkä kuivata samalla lailla kuin geelimäiset tuotteet. Purple Lavender -suihkugeeli on yllättävän "hoitava" geelimäiseksi tuotteeksi, vaikkei suihkuvoiteiden asemaa minulla horjutakaan. Kiva kuitenkin, ettei iho kutise kuivuuttaan heti tällä pesemisen jälkeen. 


Ihonhoitoöljy ja vartalovoide ovat tasaisen toimivia tuotteita. Koostumus on molemmissa yllättävän ihana, ja etenkin öljy yllätti mukavasti, sillä vaikka se suoraan purkista tuoksuteltuna on aika vahvasti yrttinen, ei se iholla ole kuitenkaan odotetusti niin kitkerä. En ole kuitenkaan mennyt siedätyshoidossani niin pitkälle, että olisin kuorruttanut näillä itseni päästä varpaisiin, vaan olen lähinnä käyttänyt tuotteita dekolteelle ja välillä myös käsivarsille. Olen siis enemmänkin hyödyntänyt tuoksun rauhoittavaa ja tyynnyttävää vaikutusta kuin tuotteiden hoitotehoja. Purple Lavender -shampoota ja hoitoainetta en ole vielä uskaltanut testailla temppuilevan hiuspohjani vuoksi, joten kuiville ja normaalille hiuksille suunnatut tuotteet jäävät toistaiseksi odottelemaan sopivampaa testiajankohtaa. 


Loppujen lopuksi totean, että pieninä annoksina laventeli toimii aika mainiosti siinä, mitä lupaakin, vaikkei tuoksuna suursuosikkeihin kuuluisikaan. Ylikierroksilla käyvän vastakkaisessa mielentilassa eli rättiväsyneenä ja energiatasot minimissä laventeli yllätti minut myös sillä, että se väsyttänytkään entisestään, vaan kirkasti mielen ja antoi lisää voimaa. Siedätyshoidot siis jatkuvat, ja varmasti tulen laventelia kokeilemaan jatkossakin, vaikka meistä ei ylimpiä ystäviä koskaan tulisikaan. Välillä tekee kuitenkin hyvää astua mukavuusalueensa ulkopuolelle!

Urtekramin tuotteisiin voi tutustua mm. Alepassa, Salessa, Prismassa, Ruohonjuuressa, Tokmannilla ja Sokoksella. Netissä tuotteita voi tutkailla esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa. Kaikki Purple Lavender -tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja sisältävät maitohappobakteereita eli probiootteja. 

Tuotteiden hinnat liikkuvat noin 4,95 - 7,95 euron välillä.

Mitä mieltä te olette laventelin tuoksusta; pidättekö vai ette? Onko kokemuksia Urtekramin tuotteista?













*Yhteistyössä Urtekram. 
Postaus sisältää mainoslinkin *Hyvinvoinnin.

13 kommenttia:

  1. Laventelin tuoksu sopii kivasti monenmoiseen kosmetiikkaan. Ihanilta kuulostaa nämäkin tuotteet. Ihoöljy voisikin olla nyt kiva näin kesäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas menee niinpäin, että tykkään käyttää öljyjä vartalolla enemmän talvisin, mutta kasvoilla käytän niitä kyllä vuoden ympäri :) Tuo Urtekramin öljy toisaalta kyllä imeytyy niin kivasti, että menee hyvin myös kesäisin! Rauhoittaa kivasti iltaisin, kun levitän muutaman tipan dekolteelle ennen nukkumaanmenoa.

      Poista
  2. Laventelin tuoksu yleensä miellyttää minua kovasti, mutta ikinä ei iske laventelin tuoksuiset kynttilät - ne ovat jotenkin turhan päällekäyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en itsekään tykkää laventelin tuoksuista kynttilöistä tai mistään ilmanraikastajista :D Mutta tuotteissa pystyn tekemään siedätyshoitoa pienissä määrin. Laventelilla on niin paljon hyviä vaikutuksia, että haluaisin oppia pitämään siitä enemmän!

      Poista
  3. Mulla on myös tää koko sarja käytössä ja aluksi laventelin tuoksu tuntui liian vahvalta mut totuin lopulta yllättävän nopeasti. :) Tuotteiden vaikutukset on muuten niin hyvät (shampoo ja hoitoaine on mun lemppareita!) että tuoksuunkin lopulta rakastui. :)

    www.tyhjaajatus.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oot tykännyt näistä! Joo, mäkin kun alkuun tuoksuttelin näitä suoraan purkeista, mietin, ettei tuu kyllä yhtään mitään näiden käytöstä, mutta kun uskalsin kokeilla iholle, laventelin tuoksu pehmeni ja keveni yllättävän kivasti :)

      Poista
  4. En oikein tykkää laventelista. En osaa edes määritellä miksi siitä en pidä, jokin vaan tökkii :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla sama juttu :D Laventelilla on tosi paljon hyviä vaikutuksia, mutta muuten se ei oikein istu mun tuoksumakuun :D Mut tosiaan oon nyt tehnyt siedätyshoitoa, koska kyllähän tää tuoksu oikeasti toimii ylikierroksilla käyvälle ja rauhoitusta kaipaavalle aivan loistavasti - enkä siis tietenkään tarkoita itseäni... ;)

      Poista
  5. Mä rakastan laventelia! Mulla on niitä kotona ruukuissa tällä hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tekisi varmaan joskus hyvää uida laventelissa, jos sillä saisi rentoutusvaihteen pidemmäksi aikaa päälle :D Kuulostaa ihanalta idealta nuo sun laventeliruukut! Mä en ole vielä niin pitkälle päässyt, että pystyisin kotiin hommaamaan huonetuoksuksi tms. Mutta katsotaan mihin tämä mun siedätyshoito lopulta johtaa ;)

      Poista
  6. Mä ihan tykkään laventelista ja voin jopa näitä tuotteita kerrostaa, mutta en jatkuvassa käytössä. Vartalovoide ja öljy ovat näistä tosi hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laventeli jakaa kyllä tuoksuna tosi paljon mielipiteitä! Osa rakastaa sitä ja osa ei. Mä alan pikkuhiljaa olemaan siinä välimaastossa :D Ennen nukkumaanmenoa laventeli toimii tosi hyvin, mutta en voisi kuvitella käyttäväni sitä esimerkiksi aamulla just heränneenä :D

      Poista
  7. Eteerisissä öljyissä on se syvempi ominaisuus, et jos joku ärsyttää, sille saattaa olla henkinen, tiedostamaton tarve. Ärsytys on lahja! 🤗 Hassua, etten pidä itse laventelin tuoksua niinkään yrttisenä, enkä edes kukkaisena, vaan pikemminkin viljaisena, maanläheisnä, turvallisena. Se on jännän voimakas ja mieto yhtä aikaa...

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!