Olen sanonut tämän varmasti aikaisemminkin, mutta auringonvalolla on ihan uskomaton voima. En usko, että olen ainoa, joka herää ihan erilaisessa mielentilassa aurinkoisiin kesäaamuihin kuin pimeään ja kylmään syys- tai talviaamuun, jolloin sälekaihtimet avatessa ulkona näkyy vain satavan räntää tai vettä. Jälkimmäisessä tapauksessa tekee vain mieli kömpiä takaisin peiton alle ja jatkaa unia, kunnes näkyy taas valoa. Ja se valonpilkahdus syksyisin ja talvisin on todellakin olematon. Tuntuu, että sitä elää jonkinlaisessa usvassa talviajan ja herää kunnolla henkiin vasta keväällä. Myönnän kyllä, että koin ensimmäistä kertaa kevään aikana jopa pienimoista kevätmasennusta, vaikka olen aina ajatellut, että syysmasennus on yleisempää. Mutta viime vuoden loppupuoli oli aika uuvuttavaa aikaa ja varmasti silläkin oli osansa siihen, että alkukeväästä väsytti todella paljon. Nyt tuntuu kuitenkin olo jo energisemmältä. 

Aurinkoisiin kesäaamuihin on ihana herätä puhtaista lakanoista. Rakastan puhtaita lakanoita, ja ylipäätään puhtaus ja raikkaus on minulle tärkeää. Viime viikon käsivoidepostauksessa myönsin, kuinka vaikeaa minun on nukahtaa jos huulet tai kädet ovat rutikuivat. No, noihin nukahtamista hankaloittaviin "outoihin" tekijöihin voisin lisätä myös sen, etten kertakaikkiaan pysty nukahtamaan, jos lakanoiden vaihdosta on liian pitkä aika. En tarkoita sitä, että peti olisi likainen, mutta tiedättehän miten lakanat muuttuvat sellaisiksi nuhjuisemman tuntuisiksi? Tunne on ihan erilainen kuin vasta vaihdettujen lakanoiden väliin pujahtaessa. Myönnän, että olen joskus keskellä yötä halunnut alkaa vaihtamaan lakanoita, kun uni ei vaan ole tullut. Mutta tuolloin lakanoiden vaihdosta on jo oikeasti täytynyt kulua yli pari viikkoa. En myöskään pysty nukkumaan lakanoissa, joihin on jämähtänyt itseruskettavan haju. Tämän vuoksi en mielellään itseruskettavia käytäkään, koska en jaksaisi aina heti seuraavana päivänä alkaa lakanoiden vaihtoon.


Vaikka rakastan raikkautta, jostain syystä en ole itse oikein koskaan innostunut käyttämään sellaisia perinteisen raikkaita tuoksuja. Tämän olen aiemminkin maininnut blogissa lukuisten tuoksupostausten yhteydessä. Tästä syystä myös Clean on tuoksubrändinä jäänyt etäisemmäksi, sillä kuten nimikin jo vihjaa, tuoksut ovat puhtaita ja todella raikkaita. Simppeleitä, yksinkertaisia ja kauniita. Mutta silti sellaisia, joita ennemmin tuoksuttelisin puhtaista lakanoista kuin yltäni. Tai siis näin ajattelin ennen kuin brändiin olin oikeastaan paremmin tutustunutkaan...

Viime kesänä löysin nimittäin Cleanilta ensimmäisen tuoksun, johon oikeasti tykästyin. Se yllätti pehmeydellään, ja juuri pehmeys on se, mitä tuoksuissa rakastan. Nerolia ja jasmiinia sisältävästä raikkaasta tuoksusta tulikin luonteva valinta rentoon kesäpäivään. Sen jälkeen Clean alkoi brändinä kiinnostaa vähän enemmän. Syksymmällä ihastuinkin Warm Cashmere -tuoksuun, joka kietoi lämpimän lohduttavasti otteeseensa pimeinä syysiltoina. Näiden kahden tuoksun myötä päätin jatkaa polkuani Cleanin parissa.


Kevään saatossa sain pr-mallina Cleanin uusimman tuoksun, joka kantaa nimeä Fresh Linens. Sen inspiraation lähteenä on puuvillaisten lakanoiden pehmeys aurinkoisena viikonloppuaamuna. Tuoksu haluaa muistuttaa niistä hetkistä, kun makoillaan sängyssä auringon paistaessa lämpimästi ikkunan läpi. Noita hetkiä kuvaa parhaiten rentous, jota välittää onnistuneesti myös Cleanin uutuustuoksu. Sen ensituoksu on puhtaiden lakanoiden tuoksu, jossa on mukana kirpeän raikasta omenapäärynää ja klementiiniä. Sydäntuoksua pehmentää vaalea puu yhdessä liljojen ja orkidean kanssa. Pohjatuoksu on yhtä lumoava kuin minut aiemmin yllättäneissä Cleanin tuoksuissa. Ihon myskit, santelipuu ja meripihka. Tämä raikas, aurinkoisen kesäaamun tuoksu kuvastaa kuluvan hetken tunnetilaa täydellisesti: Nyt on vihdoin kesä! 

Clean Fresh Linens EdP 30ml saatavilla suositushintaan 49,90 euroa. Tuoksuun voi tutustua Stockmannilla, Sokoksilla, Emotion-myymälöissä ja myös Kicksissä. Netistä tuoksun löytää edullisesti eleveniltä täältä. Nimi "Clean" tulee lupauksesta: tuotteiden valmistusaineet ja pakkaukset ovat puhtaita, tuoksut eivät sisällä sulfaatteja, keinotekoisia värejä tai väriaineita, eläinperäisiä tai ihoa ärsyttäviä aineosia, ja niiden valmistuksen hiilijalanjälki on hyvin pieni. 

Tunteeko teistä joku olevansa energisempi kesäaamuina kuin talviaamuina? Onko kokemuksia Cleanin tuoksuista?
*Tuoksu pr-malli. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

4 kommenttia:

 1. Todellakin on enemmän nyt energiaa kuin talvisin, niin nautin näistä keleistä.
  Clean tuoksuista tykkään myös :)
  Ihanaa iltaa sulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä ihan erilainen tunne herätä näihin aurinkoisiin aamuihin kuin pimeinä syysaamuina! Nyt nautitaan kesästä ja tästä auringon antamasta energiasta <3 Ihanaa päivää, Outi!

   Poista
 2. Olen jotain Cleanin tuoksua kokeillut testerikoossa ja se oli liian huuhteluainemainen. Nyt en vain kuollaksenikaan muista, mikä Cleanin tuoksu se oikein oli..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen käsitys oli mullakin ennen Cleanin tuoksuista, että kaikki hajuvedet olisi puhtaan pyykin tuoksuisia tai jotain huoneen raikastajien tapaisia :D Mutta tämä on kyllä aivan jotain muuta, niin ihana tuoksu! Samoin nuo kaksi muuta Cleanin tuoksua, jotka omistan entuudestaan. Että näköjään sitä joutuu ennakkoluuloistaan luopumaan :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!