Tässä vuosien varrella testattuani kymmeniä erilaisia luonnonkosmetiikkasarjoja, osa on väistämättä noussut suosikkien asemaan. Mietin jopa toteuttavani postauksen, jossa listaan 5 kaikkien aikojen suosikkiani luonnonkosmetiikan sarjoista. Jos sellaisen jokin päivä toteutan, suurella todennäköisyydellä ranskalainen Florame kilpailee viiden parhaan paikasta. Sarjassa yhdistyy oikeastaan kaikki se, mitä luonnonkosmetiikalta haen: tehokkaat ja puhtaat raaka-aineet, kauniit pakkaukset ja äärimmäisen korkeat luomuprosentit. Sen lisäksi vielä tuoksut ovat ihania; mietoja, lempeitä ja raikkaita. 


Toisinaan käy niin, että valtavassa luonnonkosmetiikan tulvassa osa hyvistäkin sarjoista jää vähemmälle huomiolle, vaikka ansaitsisi tulla nähdyksi. Mielestäni Florame on juuri sellainen sarja: ei kovin monelle välttämättä vielä tuttu, mutta silti niin järjettömän tehokas ja ihana luonnonkosmetiikkasarja, jota ei ole korkeilla hinnoilla pilattu. Itse olen löytänyt Floramelta monta huipputuotetta, joista esimerkiksi lumpeenkukka-linjan tasapainottavan tehoseerumin olen nimennyt yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmista seerumeista käytettyäni tuotetta jo pari pullollista. (Postauksen löydät täältä.)

Floramelta löytyy myös epäpuhtaan ihon hoitoon ihan oma tuotelinjansa, josta minulla on yhä aktiivikäytössä Puhdistava Savinaamio ja SOS-paikallishoito näpyille. Molemmista tuotteista voi lukea kokemuksiani tarkemmin vuoden takaisesta postauksesta, jolloin tutustuin ensi kertaa kyseiseen linjaan. Vaikka siihen kuuluvat voiteet ovat sittemmin jääneet sivummalle, kasvovettä olen käyttänyt paikallisesti epäpuhtauksiin ja samoin tuota SOS-näppyvoidetta siihen päälle. Savinaamiota käytän myös yleensä kerran viikossa. Hiljattain vinkkasin myös Floramelta löytyvästä Vedenkestävästä meikinpoistoaineesta, joka hellävaraisuudestaan huolimatta osoittautui todella tehokkaaksi poistamaan kestävämmänkin meikin ilman hankaamista ja kirvelyä. Ja jos oikein alkaa kahlaamaan blogiani, löytää parin vuoden takaa myös muutamia muita Florame-postauksia. Sarjahan tuli Suomeen saataville jo 2014.


Nyt Florame-intoiluni saa jatkoa lumpeenkukka-linjan muodossa. Tällä kertaa minut on hurmannut Kosteuttava naamio sekä päivävoide, joka toimii erinomaisesti myös meikin alla. Kerroin jo aiemmin, että kosteuttavat naamiot ovat olleet minulla oikeassa tehokäytössä talven ajan, koska iho on ollut jatkuvasti pintakuiva. Floramen naamion korkkasin vasta hiljattain, mutta huomasin sen tehon jo ensimmäisellä kerralla: punoittava, pintakuiva iho koki rauhoittumisen ja ihonsävy tasoittui jo vartin naamioilun jälkeen. Jos ihoa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla naamion jälkeen, se sana olisi eloisa


Päivävoiteista olen erityisen tarkka ja niitä ei kovin usein blogissa esillä olekaan. Ykkösjuttuhan on, että päivävoiteen pitää toimia täydellisesti meikin alla. Ihan hyvä ei riitä, sillä meikin ja voiteen yhteistyö pitää olla täysin saumatonta. Tässä vaiheessa on jo varmasti selvää, että Floramen kosteuttava voide onnistuu tehtävässään meikinalusvoiteena, mutta mitä muuta voide sitten tekeekään? Täytyy ensinnäkin korostaa, että inci-listassa ensimmäisenä raaka-aineena koreilee aloe vera. Voide ei ole siis vesipohjainen, kuten monet voiteet yleensä ovat, vaan siinä on erityisen hoitava "pohja". Vesi ei tule raaka-ainelistassa vielä toisenakaan, sillä appelsiinin ja ruusun kukkaisvedet ottavat ensin paikkansa. Vesi onkin listassa vasta kuudentena! Voide on tehokkaasti ihoa pehmentävä, rauhoittava ja syväkosteuttava. Koostumukseltaan se on emulsiomaista: siis kevyttä, vähän jopa litkumaista, mutta silti kosteuttavaa. Pintakuiva-sekaihoni ottaa voiteen hyvin vastaan ja meikkivoide on helppo levittää lähes mattaisen pinnan päälle. Voide on 98% luonnonkosmetiikkaa ja jopa 80% luomua. Voiteesta on olemassa Naturellementin valikoimassa myös täyteläisempi Hydratante riche-versio, joka sopii erityisen kuivalle iholle. Tämä kevyempi vaihtoehto toimii kuitenkin itselläni loistavasti kesäaikaan.

Postauksen Florame-tuotteet: 


Floramen löytää esimerkiksi Ruohonjuuresta ja Naturellementin verkkokaupasta.

Onko teistä jollain kokemusta Floramesta? Mitä mieltä olette näistä pakkauksista, entä hinnoista?
*Tuotteet pr-malleja.

2 kommenttia:

  1. Tiedän Floramen, mutta en ole käyttänyt tuotteita. Ulkoasu on nätti ja hintataso kohtuullinen. Kiitos, kun jaksat pitää minutkin kartalla kaikista luonnonkosmetiikkaihanuuksista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Sari, kiitos itsellesi, että jaksat lueskella blogiani ja jättää vielä kommenttejakin! :) Aurinkoista päivää sinne! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!