Kuukausi on vaihtunut toiseen ja taas ollaan lähempänä kesää! Kahtena edellisenä vuonna olen ladannut kesään suuret odotukset ja ristinyt sen "parhaaksi ikinä" ennen kuin se on ehtinyt edes alkaakaan. Tulevaa kesää kohtaan en kuitenkaan ajatellut ladata mitään sen ihmeempiä odotuksia, vaan yksinkertaisesti mennä ja tehdä asioita fiiliksen mukaan. Tietynlainen vapaus siitä, ettei elämää tarvitse suunnitella kovin pitkälle, tuntuu hyvältä. Tuota hetkessä elämisen ajatusmallia olen entisenä superstressaajana muutenkin pyrkinyt ottamaan pysyväksi osaksi arkeani. Toki suunnittelen viikkojen ja päivien aikatauluja ennalta ja asetan itselleni tavoitteita, mutta muuten en halua liikaa suunnitella tai miettiä tulevaa. Olen huomannut, että silloin olen levottomampi ja harhaudun monesti murehtimaan turhia, mikä taas latistaa energiatasoja aivan turhaan, koska milloinkaan ei tiedä mitä uusi päivä tuo tullessaan. Kun elän hetkessä, tunnen oloni kiitollisemmaksi ja onnellisemmaksi, jopa kivalla tavalla toiveikkaaksi.

Ajattelinkin nyt kuukauden alkajaisiksi tarttua pitkästä aikaa yhteen blogeissa kiertäneistä haasteista, joka on kivan kevyt ja arkinen ja käsittelee tällä kertaa muuta kuin kosmetiikkaa. 


Miten voit? 
Alkuvuosi on ollut monella tavalla mukava, mutta en kiellä, etteikö onnellisten hetkien joukkoon olisi mahtunut myös raskaampia hetkiä, jolloin olen ikävöinyt Fammoa tai olo on ollut uupunut. Tällä hetkellä voin sanoa, että olo on hyvä ja kiitollinen, mutta ajatus lomasta on edelleen vahvana mielessä. Onhan edellisestä lomasta aikaa jo puolitoista vuotta!

Mitä toivot tällä hetkellä?
Toivon, että tässä kuussa haaveilemani loma toteutuu ja pääsen hetkeksi muihin maisemiin täydellisesti irtautumaan arjesta. 

Mitä ajattelit tehdä huomenna?
Päivällä töitä eli blogia ja illalla jotain rennompaa. 

Mikä on suosikkihedelmäsi?
Vielä muutama vuosi sitten olisin vastannut tähän, että omena tai mango, mutta IBS:n eli Ärtyvän suolen oireyhtymän vuoksi omput ja mangot joutuivat vältettävien listalle, koska ne saavat vatsan turpoamaan ja aiheuttavat oireita. Tällä hetkellä suosikkihedelmäni taitaa olla ananas, jota ostan usein tuoreena. Banaaneja tulee myös syötyä päivittäin. 

Mitä söit tänään? 
Aamupalaksi pari gluteenitonta siemenleipää, joiden päällä keitetyn kananmunan viipaleita. Söin myös pari terveellisempää muffinssia, jonka reseptiä kokeilin eilen ensi kertaa. Osa saattoikin nähdä tekeleitäni Instan puolella Storiesissa. Niihin tuli ainoastaan 3 raaka-ainetta, joten maku jäi suoraan sanottuna aika olemattomaksi. Äsken söin eilistä tofu-kesäkurpitsa-sekoitusta riisillä, jonka kaurakermasta tehdyn kastikkeen maustoin vahvasti luomu kurkumalla. 

 Kenen kanssa nukuit?
Yksin omassa rauhassani.

Mitä luet / kuuntelet tällä hetkellä?
Olen onnellinen siitä, että pitkän tauon jälkeen olen taas löytänyt lukemisen ilon uudelleen! Tällä hetkellä meneillään on Clare Mackintoshin Minä Näen Sinut, joka oli pakko tilata heti sen jälkeen, kun sain kyseisen kirjailijan Annoin Sinun Mennä -esikoisromaanin luettua. Ensimmäinen romaani oli niin huippuhyvä ja jännittävä, että odotukset tämän toisen kirjan suhteen ovat myös tosi korkealla. Vahva suositus trillerien ystäville! 

Viimeksi katsomasi elokuva?
Katsoin muutama päivä sitten kotimaisen Miami-elokuvan, jonka pääosassa näyttelee Krista Kosonen. Innostun harvemmin kotimaisista elokuvista ja tämäkään ei tehnyt sen ihmeellisempää vaikutusta. Loppu oli kyllä arvaamaton, mutta muuten elokuva ei oikein iskenyt.



Kuka soitti sinulle viimeksi?
Pikkusiskoni oli yrittänyt soittaa, kun olin kuvaamassa blogiin uusia tuotteita. Pidän kännykkää lähes aina äänettömällä, joten harvemmin huomaan puheluita, ellei puhelin ole aivan nenän edessä näyttö ylöspäin.

Kolme viimeksi tullutta tekstiviestiä?
Kaikki ovat tulleet ihanilta ja tärkeiltä ihmisiltä...

Mitä lukee viimeksi lähettämässäsi tekstiviestissä?
Tekstiviestejä enää harvemmin lähettelen, kun kaikki viestit hoituu Whatsappin tai Facebookin kautta. Mutta viimeisin viesti taisi olla naurava hymiö.

Viimeisin ostos?
Eilen tuli tehtyä pitkästä aikaa tilaus eleveniltä, kun heillä oli Vapun kunniaksi tarjous 20% kaikista tuotteista. Löysin yhden uuden kiinnostavan brändin, joten odottelen mielenkiinnolla paketin saapumista! Täytyy muuten sivuhuomautuksena todeta, että elevenillä on tosi nopeaa toimintaa: tein tilauksen eilen ja paketti lähti matkaan jo tänään aamupäivällä. 

Mille nauroit viimeksi?
Kunnon naurut taisi olla toissapäivänä, kun juttelin puhelimessa vappuaaton iltana. 

Mitä pelkäät?
Pelkään läheisten ja rakkaiden ihmisten menettämistä. Arkisemmista asioista mainitsen ampiaiset ja mehiläiset, joita pelkään melkeinpä ylitse kaiken. Olen yrittänyt päästä eroon pelostani, mutta muistan hetkiä, jolloin olen kiljaissut keskellä toria tai ruuhkaista kesäkatua, kun ampiainen on alkanut pörrätä ympärilläni. Nykyään yritän hengitellä syvään ja olla rauhallinen, mutta on se vaikeaa. Minulla on ihan kamalia traumoja ampiaisista ja mehiläisistä lapsuudesta, joten pelko on iskostunut syvälle. Esimerkiksi kerran lapsuudenkodissani kun olin jo peiton alla nukkumassa, olin kuulevinani surinaa. Ajattelin, että kuvittelen taas ja puhuin itselleni järkeä. Mutta sitten tunsin jonkun liikkuvan varpaissani ja kun potkaisin peiton pois yltäni, mehiläinenhän se siellä peiton alla oli!!! Kylmät väreet kulkevat nytkin, kun ajattelen koko juttua. Minua on myös pistänyt ampiainen nukkuessani, ja silloinkin luulin kuvittelevani koko tilanteen. 

Minne haluaisit matkustaa juuri nyt?
Lista on loputon, mutta tällä hetkellä houkuttelee Ranska tai Italia. 

~~~~~~

Kuvissa Lanvinin uutuustuoksu Modern Princess Eau de Sensuelle, joka sopii jokaisen naisen sisäiselle prinsessalle, jolla ei ole mitään tekemistä klassikkosatujen kanssa, sillä nykyelämän prinsessa edustaa vapautta, seikkailua ja intensiivisyyttä. Tuoksun alussa hurmaa vaaleanpunainen greippi, joka on sulautettu maitomaiseen mangomeloniin. Sydäntuoksuun naiselliset vivahteet tuovat pioni ja jasmiinin terälehti. Kermainen loppusilaus koostuu santelipuusta ja myskistä, jotka eivät petä tälläkään kertaa. Tässä on puuterimaisen pehmeä kukkaistuoksu kevääseen!

Tuoksun hinta EdT30ml 44 euroa, EdT60ml 63 euroa.

~~~~~~

Mitäs teillä on tullut osteltua viimeksi ja millaisia pelkoja teillä on? Onko tällaisia kevyempiä haastepostauksia kiva lukea? Ja hei, jos siellä on joku muu ampiaisia ja mehiläisiä pelkäävä; vertaistukea, vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan!

Saa myös jättää kirjasuosituksia hyvistä trillereistä! 













*Tuoksu pr-malli. Postaus sis. mainoslinkkejä.

14 kommenttia:

  1. Ei super-trilleri, mutta hyvä klassikko on Shadow of the Wind eli Tuulen varjo. Suosittelen eng. kielistä äänikirjaversiota! Kevyitä postauksia on kiva lukea, mutta enemmän preferoin ehkä ei-haaste-tyylisiä, sillä niissä pääsee enemmän persoonaa esiin. Toisaalta haasteet, memet, yms. on kivoja ja keveitä tapoja oppia tuntemaan toinen paremmin. :) Reseptiikkaan oon tykänny mm. The Minimalist Bakeria, jonka kaikki ohjeet on ihan nappivalintoja ja gluteenittomia (5v. gluteenittomalla elänyt tässä hei)!

    xx Laura / Laurantaina Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kirjavinkistä, Laura! Googlasin myös tuon The Minimalist Bakerin, ja laitan senkin mieleen! Mä oon itse tykännyt tosi paljon Viljaton kattaus -kirjasta, josta vinkkasin blogissakin viime vuonna:

      http://www.beauty-highlights.fi/2017/08/viljaton-kattaus-taivaallinen-resepti.html

      Monet kirjat jää ostamatta tai hyllyyn pölyttymään ostamisen jälkeen, jos niissä on liian monimutkaisia tai erikoisia reseptejä, mutta tossa on tosi paljon kivoja ja helppoja reseptejä, ilman viljoja, kuten nimikin sanoo :)

      Poista
  2. Ostin viimeksi kosmetiikkaa, lähinnä päivä- ja yövoiteen sekä matkalla Espanjassa kävin Sephorassa ja sieltä ostin uuden huulipunan.Tyttären kanssa kävimme aurinkolasiostoksilla, ja siitä laitoinkin blogiin postausta. Mukava on lukea postauksia vaikka välillä kevyemmistäkin jutuista, kuten olit nyt tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun itsekin pääsisi pitkästä aikaa Sephoraan seikkailemaan! Siellä saa kyllä kulutetuksi aikaa ja rahaa :D Ja kiva kuulla, että tämäntyyppiset kevyemmät postaukset ovat kosmetiikkapostausten väliin mielekästä luettavaa. Niihin on kiva aina välillä tarttua vaihtelun vuoksi!

      Poista
  3. Kiva postaus, näitä on aina kiva lukea :).
    Itselläni ei ole ampiaispelkoa, mutta eihän ne ötökät kivoja ole. Minua on kuulemma ½ vuotiaana pistänyt ampiainen sormenpäähän. Tästähän vanhempani saivat kauhean paniikin, että heidän vauvansa kuolee, mutta päivystysreissu auttoi ja kaikki oli kunnossa :). Onneksi olin niin pieni, ettei minulle jäänyt muistoja - muuten minullakin varmaan olisi ampiaispelko :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sulle ei ole iskostunut lapsuudesta samanlaista pelkoa, eikä mitään pahempaa käynyt! <3 Ja joo, en mäkään ötököistä tykkää, mutta ne ei onneksi aiheuta samanlaista paniikkikohtausta kuin ampiaiset...

      Poista
  4. Mehiläisten ja amppareiden seurassa on parasta vain paikallaan oleminen. En pelkää niitä, vaikka olenkin pistoksille todella allerginen. Kiva on lukea välillä tällaisiakin postauksia <3
    Ihanaa keskiviikkoiltaa Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sen kun aina muistaisi paniikin iskiessä. Eilen tuli ulkosalla kaksi mehiläistä pörräämään ympärilleni, mutta pysyin paikallani vaikka hirvitti! Oot kyllä urhea, jos olet ampiaisen pistoksille vielä allerginen, etkä silti pelkää niitä! <3

      Poista
  5. Suosittelen Camilla Läckbergin dekkareita, älyttömän hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! :) Voiko noita lukea ihan yksittäin, vai liittyvätkö kaikki kirjat toisiinsa? Googlailin vähän ja ilmeisesti osa kuuluu Fjällbacka-sarjaan. Mistä kannattaisi aloittaa? :)

      Poista
  6. Mä kammoan kaikkia pistiäisiä ja todellakin huudan sekä juoksen karkuun 😀 Aikuismaista käytöstä, no ei, mutta se on vaan alkukantainen vaisto joka saa reagoimaan niin!😀 Mullakin on jäänyt lapsuudesta traumat kun ampiainen pisti mua kaulaan metsässä. Pitkään kammosin jopa sitä kohtaa kotimetsässä ja siitä asti olen juossut pörriäisiä karkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tiedän tunteen! En itsekään voi sille mitään, jos yhtäkkiä tulee kiljahdettua. Iskee vaan paniikki, varsinkin jos amppari jää pidemmäksi aikaa ympärille pörräämään! Ja kamala tuo sunkin muisto... Minkäikäinen olit? Kyllä tollaset kokemukset vaan iskostuu jonnekin sisimpään pelkona ja niistä on vaikea päästä eroon. Mä yritän lähinnä saada hallintaan oman pelkoni.

      Poista
  7. Tällaiset kevyempiä haastepostauksia on todella kiva lukea. Oppii aina uuttaa bloggaajakollegoista:)
    En pelkää ampiaisia, enkä mehiläisiä, mutta en niistä tykkääkään. Eipä ole muuta neuvoa kuin paikallaan pysyminen, koska huitomisella tms. ei ainakaan pääse niistä eroon.
    Kivaa torstaita Mia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sen kun aina muistaisi, että hengittäisi syvään ja pysyisi rauhallisena :) Moni pörriäisistä lähtee samantien, mutta pahimpia tapauksia on ne, jotka jää ympärille pörräilemään... Alkoi taas hirvittää pelkkä ajatuskin :D
      Aurinkoista sunnuntaita, Sari! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!