En ole koskaan ollut kummoisempi hiustenlaittaja. Minä olen juuri se, joka aina ihailee muiden kauniita kampauksia ja miettii mielessään, miksen minä osaa. Toisaalta uskon siihen, että osaamattomuuttaan on turha valittaa, koska jos viitsii opetella, niin oppii. Yhtenä todisteena siitä itselleni on ruuanlaitto, jonka olen oppinut vasta viime vuosina. Vatsaongelmat ajoivat minut selkä seinää vasten ja se oli vain opeteltava. Aivan kuten olen opetellut kokoamaan myös huonekaluja, kun näin sinkkuna ei ole ollut ketään, joka olisi ne koonnut puolestani. Hermoja se on kyllä vaatinut, mutta uskon siihen, että asioita oppii, kun vain viitsii opetella.

Toisaalta uskon myös siihen, että kaikille meistä ei vain ole suotu luontaisia lahjoja kaikkeen. Esimerkiksi sitä kuuluisaa "matikkapäätä"  joko on tai ei. Mitä hiustenlaittoon tulee, minulle kyllä suotiin paksut ja pitkät hiukset, joissa olisi pohjaa monenlaisiin kampauksiin. Silti menen arkena aina tutulla ja turvallisella ponihännällä, koska se on helpoin ja nopein. Tunnustan kyllä senkin, että olen aamuisin valinnut käyttää aikani rauhassa nautittuun aamupalaan ja meikkaamiseen sen sijaan, että väkertäisin juhlavaa kampausta joka päivä. Sillä hiustenlaittoon jos johonkin saa kyllä kulumaan aikaa. 


Samalla tavoin kuin innostun hiustenpesutuotteista, jotka antavat minulle ne unelmien pehmeät ja kiiltävät hiukset ilman pörröjä, innostun myös hiuslaitteista, jotka saavat minut innostumaan hiustenlaitosta. Mistään vaikeasti käytettävistä härveleistä en sen sijaan innostu, koska myönnän, ettei kärsivällisyys ole parhaimpia puoliani. Sen sijaan laitteet, jotka tekevät hiustenlaitosta mukavaa ja helppoa, ovat kullanarvoisia. Jos huomaan nauttivani hiustenlaitosta, tiedän, että laite on sellainen, jota kuka tahansa osaa käyttää. Sillä väitän olevani hiustenlaiton suhteen listan alimmaisilla sijoilla. 

Yleensä juhlakampaukseni on aina samanlainen: joko suoristan tai kiharran hiukseni. Keskeltä päätä vedän hiukset ylös sellaiselle kevyesti kohotetulle kuvulle, jolle en tiedä mitään virallista nimeä. Tyyli on varmasti jo mennyt pois muodista vuosien saatossa - jos koskaan muodissa olikaan - sillä olen harrastanut samaa kampausta viimeisen 15 vuoden ajan. Jos katsotte Instagram-profiilini omakuvia, tiedätte mitä tarkoitan! Ei paljoa variaatioita näy.


Sain hiljattain yhteistyön merkeissä käyttööni Divan Feel The Heat Auto Tong -kihartimen, joka on niin ammatti- kuin kotikäyttöönkin sopiva automaattinen kiharrin. Käytön luvataan olevan helppoa ja nopeaa: hiuslatva laitetaan pidikkeen alle ja nuolia painamalla valitaan kiharrussuunta, jolloin laite kihartaa hiukset puolestasi. Mainospuheet kieltämättä kuulostivat erittäin hyvältä, mutta koska en omaa erinomaisia hiustenlaittotaitoja, mietin, toteutuisivatko lupaukset minun kohdallani. Olen pari laitetta elämäni aikana saanut niin takkuun hiusteni kanssa, että siinä on kyllä itku tullut laitetta irrottaessa.

Tämän laitteen kohdalla ei tarvinnut itkeä - muuten kuin ehkä ilosta! Innostuin laitteesta jo ensimmäisellä käyttökerralla niin paljon, että melkein meinasin otsikoida postauksen "Maailman nopein ja paras kiharrin". Divan Feel The Heat Auto Tong -kihartimella saa nimittäin kiharakampauksen alle vartissa! Laitat hiuksen klipsin alle ja painat nuolta. Laite tekee työn puolestasi ja laskee viiteen sekuntiin, jolloin se piippaa merkiksi, että voit irroittaa kiharan. En voinut uskoa miten nopeaa ja helppoa homma olikaan! Laitteella saa ihan kunnon kiharaa, mutta itse olen kammannut kiharani auki, koska pidän vähän sellaisista rennoista ja luonnollisemmista kiharoista. 


Parasta laitteessa on ehdottomasti sen helppokäyttöisyys. Takaosan hiuksetkin on helppo kihartaa, koska laite tekee kiharan puolestasi. Ennen tarvitsin peiliä avukseni takana olevien hiusten kanssa, mutta nyt ei tarvitse kuin vetää latva laitteeseen ja painaa nuolta. Laite tekee oikeasti kaiken puolestasi! Ei varmasti pääse kihartaessa käsi väsymään.

Divan automaattinen kiharrin sopii kaikille hiustyypeille, myös hiustenpidennyksille. Laitteen keraaminen pinta on vieläpä rikastettu macadamia- ja arganöljyllä, joten se käsittelee hiusta hellävaraisesti ja antaa ihanan pehmeät kiharat. Instant Heat -teknologia lämpenee sekunneissa ja lämpötilan voi säätää hiusten paksuuden mukaan 80-210ºC väliltä. Laitteessa on automaattinen virrankatkaisu yhden tunnin jälkeen, jos kiharrin sattuisi jäämään päälle. Diva Professional -laitteet ovat kaikki tunnetun brittiläisen yrityksen valmistamia ja ne on suunniteltu, valmistettu ja testattu Briteissä. Muotoiluraudat ovat usein käytössä tv-ohjelmien, muotinäytösten ja elokuvien kulisseissa. Divan laitteet ovat myös voittaneet useita palkintoja ja ovat myös monien julkkisten suosiossa. Laadun kyllä tuntee ja huomaa käytössä! 


Divan laitteen lisäksi olen myös tutustunut KayPron Treasure Oil -tuotteisiin, joista käytössäni ovat olleet sarjan shampoo ja hoitoaine. Viiden luksusöljyn yhdistelmä lupaa hoitaa vaurioituneimpiakin hiuksia. Tuotteet sisältävät arganöljyä, indianöljyä, cyperusöljyä, mangoöljyä ja nyamplungöljyä, jotka yhdessä vahvistavat hiuksia, antavat kiiltoa, kosteuttavat ja edistävät hiusten kasvua ja hiuspohjan hyvinvointia. 

Koukuttavan karamelliselta tuoksuva tuotepari on toiminut hiuksissani loistavasti. Olen todella tarkka shampoiden ja hoitoaineiden suhteen, koska kaikki sopimattomat pesutuotteet jättävät hiukseni karheiksi ja pörröisiksi, mutta näillä pesemisen jälkeen hiukset ovat kuivuttuaan sileät, kiiltävät, helposti käsiteltävät ja mikä parasta: täysin ilman pörröisyyttä! Uskallan siis suositella vaativammallekin hiuslaadulle, joka tarvitsee tehokasta hoitavuutta ilman latistavaa efektiä. 

Diva Feel The Heat Auto Tong kiharrin saatavilla hyvinvarustetuista parturi-kampaamoista ja kauneusalan nettikaupoista. Suositushinta vaihtelee 169-199€ välillä. KayPron Treasure Oil shampoo ja hoitoaine suositushinta 9,90-15,75 euroa. 

Tuotteiden maahantuojana toimii Hairmail Oy, joka on suomalainen kampaamo- ja kauneusalan tukkuyritys. Kaikki jälleenmyyjät löydät listattuna täältä. Nettikaupoista tuotteita saa esim. Bellandolta. Hairmail löytyy myös facebookista

Minkä verran aikaa te käytätte aamuisin hiustenlaittoon? Onko teillä kokemusta automaattisista kihartimista? 


*Yhteistyössä Hairmail Oy.

12 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan jaksanut laittaa hiuskia - varsinkaan aamuisin - millään laitteella. Sellainen on aivan liian vaivalloista ja aikaa vievää, sekä hikistä puuhaa;) Mulla tulee aina todella kuuma kaikkien lämmittävien laitteiden kanssa, minkä vuoksi ärtymys tulee aika äkkiä ja homma jää kesken tai kokonaan aloittamatta. Kaikki automatiikka on siis tervetullutta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen ja tiedän tuskan! :D Itsekään en ole jaksanut hirveästi väkertää hiuksia, vaan mennyt siitä, mistä aita on matalin. Johtuu varmastikin myös siitä, että olen ajatellut multa hiustenlaittotaitojen puuttuvan... Mutta tämä laite kyllä saa tuntemaan mestariksi, kun ei tarvitse itse tehdä mitään :D

   Poista
 2. Mulla saman tyyppinen kiharrin, mutta en vain osaa tehdä sillä kiharoita. Suortuvat eivät kiharru vaikka tekisin mitä. Olen pari kertaa kiikuttanut kihartimen ystävälleni, joka on myös kampaajani, ja pyytänyt häntä näyttämään kuinka kiharat tehdään. Muutaman minuutin kuluttua hiukset ovat upeasti kiharalla ja tekniikka näyttää yksinkertaiselta. Kun kotona testaan niin ei tuu mitään! :D Tämän takia olen käyttänyt puikkokiharrinta, millä vaan tulee liiankin käkkärätukka makuuni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan tällainen automaattinen kiharrin? Tämähän siis kihartaa itsekseen, kun vaan painaa nuolta :) On ihan älyttömän kätevä! Ei tarvitse itse käännellä mihinkään suuntaan, laittaa vain hiuslatva tuon klipsin alle ja valita suunta, mihinpäin haluaa kihartaa. Laite alkaa myös hiljalleen pysähtyä lähellä päätä, eli ei tarvi sitäkään pelätä, että pää palaisi :D Mäkin olen aiemmin käyttänyt puikkokiharrinta, mutta tykkään just tällaisista luonnollisemmista kiharoista, mitä tällä saa, kun kampaa hiukset kihartamisen jälkeen auki. Tää on oikeasti niin superhelppo laite! <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, kuka oletkin! :) Tällä saa kyllä aika ihanat kiharat, vaikka olisi kuinka tunari hiustenlaiton suhteen!

   Poista
 4. Upeat ja luonnollisen näköiset kiharat. Olet tosi kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Outi! <3 Mäkin tykkään noista kiharoista, mitä tällä laitteella saa tehtyä. Niin superhelppoa!

   Poista
 5. Kuulostaapa kätevältä :) Se hyvä puoli ohuissa hiuksissa on, että aamuisin niiden laittamiseen menee vain noin 5-10 minuuttia ja ylensä siis kiharran suoristusraudalla. Ihan kyllä kaikkein mieluiten ottaisin permanentin, niin ei tarvitsisi käyttää edes sitä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tää laite todellakin on! En oo koskaan saanut kiharoita tehtyä näin nopeesti :D Ihanan vähällä ajalla sä selviät kyllä aamuisin. Tätä käyttäessä sulla menisi sitten varmaan ihan vaan pari minuuttia :) Mähän en edes osaa kihartaa suoristusraudalla. Oon yrittänyt miljoona kertaa, mutta ei, en vaan tajua sitä tekniikkaa :D

   Poista
 6. Mistä tuota rautaa saa ostaa? onko tietoa onko jossain verkkokaupassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksessa vaaleanpunaisella korostettu teksti on linkitetty suoraan verkkokauppaan, siis Bellandon kohdalla :) Tässä kuitenkin vielä erillinen suora linkki, josta tuotetta saa tilattua:

   https://www.bellando.fi/feel-the-heat-auto-tong-muotoilurauta-25mm.html

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!