Viime vuoden puolella olin onneni kukkuloilla aika monestikin, mitä kosmetiikkaan tulee. Yksi onnen hetkistä oli se, kun löysin vihdoin niin loistavan luonnonkosmetiikan meikkivoiteen, etten voinut uskoa tuuriani. Vaikka kuinka rakastan luonnonkosmetiikkaa ja suosin sitä enemmän kuin mitään muuta, myönnän, että sisimmässäni olin silti aina ajatellut luonnollisemmat meikkivoiteet kakkosvaihtoehdoksi. Arjen tavallisissa menoissa luonnonkosmetiikan meikkivoide on kyllä ollut ykkönen, koska se pitää naaman edustuskelpoisena perinteisen työpäivän ajan. Mutta kun tiedossa on ollut jokin tilaisuus, jossa olen halunnut meikkipohjan kestävän satavarmasti ilman sisällä kytevää stressiä siitä, alkaako pohja rakoilla, silloin olen valinnut tavallisen kosmetiikan meikkivoiteen ja miettinyt, ettei se ehkä ole niin vakavaa, kun kuitenkin pääsääntöisesti ruokin ihoani luonnonkosmetiikalla. 

Zuiin meikkivoide oli viime vuonna sellainen löytö, että sen korkattuani en hetkeen muita meikkivoiteita kurotellutkaan. Ajattelin, että tässä se nyt on. Ei voisi tulla enää parempaa. Siitä kertoo myös se, että muutaman kerran myös noissa vaativimmissa hetkissä, johon oikeasti kaipasin "varmaa meikkipohjaa", tartuin Zuiihin. Olin täysin myyty ja ajattelin, ettei mikään tulisi enää kiitämään sen ohitse. Sitten sain sähköpostia Biodellystä, jossa kerrottiin heidän valikoimaansa saapuneesta uudesta brändistä nimeltä Nui Cosmetics. Saksalaiselta luonnonkosmetiikkasarjalta löytyisi kuulemma aivan täydellinen meikkivoide, joka päihittäisi Zuiinkin. Olin aivan varma, ettei niin voisi käydä, mutta kiinnostukseni silti heräsi.


Nui Cosmetics on 100% luonnonmukaisuuden ohella täysin vegaani sarja. Tuotteet ovat ilahduttavasti jopa 70% luomua ja luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä tuotteita ei testata eläinkokeilla. Vaikka sarja on kahden saksalaisen naisen perustama, tuotteet valmistetaan Yhdysvalloissa. 

Sarjan meikkivoidetta kuvaillaan kovin sanoin: sen kerrotaan täyttävän kaikki odotukset, mitä täydelliselle meikkipohjalle voi asettaa. Itse koen, että odotukseni ovat vielä normaalejakin odotuksia korkeammalla, koska odotan jo tavalliselta meikkivoiteeltakin paljon. Luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä, odotukset kasvavat. Totta puhuen unelmien luonnonkosmetiikan meikkivoide on minulle edelleenkin sellainen, ettei sen uskoisi olevan täysin luonnollinen. Haluan myös peittävyyttä, mutta silti kauniin kuulaan ihon. Luonnollisen näköinen lopputulos on ehdoton, sillä en haluaisi näyttää "paklatulta". Siispä mitä ohuempi, peittävämpi ja helposti levittyvämpi meikkivoide, sen parempi. Vaatimuslista on kuitenkin helpompi sanella kuin oikeasti löytää jostain hyllyltä. 

Zuiin meikkivoide oli ja on edelleen monelta osin täydellinen, mutta yksi asia erottaa sen Nuiista: täydellinen levittyvyys. Siinä missä Zuiin meikkivoide toimii parhaiten, kun iholla on alla pari tippaa öljyä, Nuii ei vaadi erityistä pintaa alleen. Se todellakin tuntuu "aivan tavalliselta meikkivoiteelta", vaikka onkin hoitavaa luonnonkosmetiikkaa. Raaka-ainelistalla ensimmäinenä on Aloe vera ja joukosta erottuu myös kamomilla, laventeli, karitevoi ja jopa vanilja! Siitä hypätäänkin sitten seuraavaan aiheeseen, nimittäin tuoksuun: Nuiin meikkivoide tuoksuu nimittäin aivan taivaalliselta; karamellisen makealta, mutta tarpeeksi hienostuneesti, ettei se jää ärsyttämään hajuaisti. Ihosta tulee silkkinen, kaunis - sanalla sanoen täydellinen. Jos arvosteluasteikko on ykkösestä kymppiin, tämä meikkivoide saa 11 pistettä. Siispä jos tavoittelet unelmien ihoa ja etsit ohutta, mutta peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta, joka ei tingi kosteutuksesta ja oikeasti kestää myös ne tärkeätkin tilaisuudet, suosittelen todellakin testaamaan Nuiita. 

Nuii Cosmetics Meikkivoide on saatavilla 7 eri sävyssä 40 eurolla. Oma sävyni on vaalein sävy, Intense Kanapa.

Onko teillä jokin luonnonkosmetiikan luottomeikkivoide? Oletteko jo kuulleet Nuista? 


*Tuote pr-malli. Postaus sis. mainoslinkkejä.

12 kommenttia:

 1. Olen kyllä kuullut merkistä. Minähän olen siitä outo, että en käytä meikkivoiteita kuin muutaman kerran vuodessa. Tämä meikkivoide kuulostaa kyllä täydelliseltä sinulle.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on vain ihana juttu, jos ei tarvitse meikkivoidetta ja iho on tasaisen sävyinen luonnostaan :) Tuli itse asiassa mieleen oma äiti; hänkään ei käytä meikkivoidetta kuin ihan muutaman kerran vuodessa, jos on jotkut juhlat. Mulla iho ei ole vielä niin tasaisen sävyinen, että kokisin oloni hyväksi ilman pientä tasoitusta. Mutta täytyy kyllä vähän iloita, että ihan kivasti osa niistä itseaiheutetuista puristeluarvista on jo vaalentunut tai jopa hävinnyt kokonaan. Tasainen iho tavoitteena siis täälläkin! :D

   Kiitos samoin; Ihanaa viikonloppua, Outi! :)

   Poista
 2. "luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä tuotteita ei testata eläinkokeilla"

  Ei EU.ssa ole aikoihin saanut mitään kosmetiikka- tai hygieniatuotteita testata eläinkokeilla, mikä ei tietty takaa sitä, etteivätkö jotkut käytetyistä ainesosista olisi silti jossakin vaiheessa käyneet läpi eläinkokeita.

  Mielenkiintoinen tuote, kuitenkin, vaikka täytyy sanoa, että tähän päivään mennessä kokeilemani edullisimmatkin "normikosmetiikan" meikkivoiteet ovat päihittäneet nämä luonnonmukaisemmat sisarensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei varmasti olekaan saanut. Ja sertifioidun luonnonkosmetiikan suhteen voi ainakin olla satavarma, ettei eläinkokeita tehdä, koska muuten serfikaatteja ei myönnetä. Mainitsin tuon siksi, että se edelleen sellainen lause, joka nostetaan vielä erikseen esille monen sarjan esittelyteksteissä, vaikka kyseessä olisikin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja näin ollen voi jo olla varma, ettei tuotetta ole testattu eläimillä. Mutta lauseella on silti nykypäivänä aika korkea painoarvo, vähän kuten myös sanalla "vegaani" tai "gluteeniton" tuntuu olevan :)

   Itselläni meni myös normikosmetiikan meikkivoiteet vuosia luonnonkosmetiikan edelle, vaikka aloin muuten ihonhoidossa ensin luonnollisempia tuotteita kokeilemaan. Pikkuhiljaa siirryin meikkituotteitakin testaamaan, mutta meikkivoiteissa huomasin silti edelleen käyttäväni tavallista kosmetiikkaa, koska luotin sen kestävyyteen enemmän. En siis olisi itsekään uskonut, että luonnonkosmetiikasta voisi löytyä NÄIN huippuja tuotteita, jotka oikeasti päihittäisivät "normikosmetiikan" kilpailijat. Mutta kyllä, tämä päihittää mennen tullen ja olen vielä näistä todella kriittinen! ;)

   Poista
 3. Tätä olisi mielenkiintoista kokeilla, vaikka mietinkin miten tämä kestäisi omalla sekaihollani, jos kuitenkin kuvaat tätä kosteuttavaksi vaikkakin kestäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla pintakuivalla sekaiholla tää on ainakin toiminut loistavasti :) Mullakin tuppaa iho aika helposti kiiltelemään t-alueelta, mutta tämän kestävyys on oikeasti loistava! Kosteuttavuudesta halusin mainita lähinnä raaka-aineiden vuoksi, kun inci-listalta löytyy esim. karitevoi, mutta ei tämä silti missään nimessä ole sellainen perinteinen paksumpi kosteuttava meikkivoide, jotka mullakin alkaa iholla helposti kiiltelemään. Tää on tosi ohut koostumukseltaan, täydellisesti sulautuva ja kestävä :) Uskaltaisin siis suositella myös sekaiholle!

   Poista
 4. Tätä on ihan pakko testata jossain vaiheessa! Ehkä jopa tilaan sen vielä tuolla alennuksella ;) Jääkö tästä muuten iholle millainen pinta, matta, puolimatta, kuultava? Mulla on etsinnässä juuri sellainen aika kuultava meikkivoide, joka olisi sulavaa levittää sormin. Muutama huti on viime aikoina tullut vastaan ja olisi huippua kun löytyisi vihdoin mieluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on oikeasti ihan huippu, suosittelen todellakin koko sydämestäni! <3 Tää jättää puolimatan/puolikuultavan pinnan. Iho saa myös tosi kauniin ja luonnollisen hehkun tästä, vaikka tää ei mikään glow-meikkivoide olekaan! Mä myös levitän aina meikkivoiteen sormin ja tämä levittyy kuin unelma :)

   Poista
 5. En ole testannut enkä tutustunut muutenkaan kyseiseen merkkiin mutta luonnonkosmetiikkaa suosin. Kiinnostuin kyllä tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellakin tutustumisen arvoinen! Ei melkein voisi uskoa meikkivoiteen olevan luonnonkosmetiikkaa :)

   Poista
 6. Tää alkoi kyllä kiinnostamaan todella paljon, en ole koskaan vielä löytänyt toimivaa luonnonkosmetiikan meikkivoidetta niin josko tässä nyt olisi sellainen :)

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!