Viime vuoden loppupuolella tuskastelin sitä, että olin jo pidemmän aikaa yrittänyt koota parhaimpia seerumeita saman postauksen alle. Ongelmaksi koitui kuitenkin aina lopulta se, että aivan loppumetreillä kun luulin tehneeni pitävän päätöksen, päädyin taas epäröimään valintojani. Kuten olen aiemminkin blogissa sanonut, seerumit ovat minulle ihonhoidossa kultaakin kalliimpia ja siksi haluan olla satavarma valinnoistani. Päädyinkin päätökseen listata suosikkejani yksitellen ja yhdistää ne samaan postaukseen myöhemmin. 

Ensimmäisen paikan viiden parhaan seerumin joukosta lunasti Iroisie. Kerroin tuolloin käyttäneeni kyseistä seerumia jo kaksi pullollista ja hankkivani kolmannen varmasti. Floramen suhteen onkin sama tarina: rakastuin tähän kosteuttavaan seerumiin heti ensikokeilulla ja olen käyttänyt seerumia kaksi pullollista. Ja kyllä, se kolmaskin tulee hankittua, sillä tätä ilman on enää vaikea olla. 


Floramen tuotteissa käytetään maksimaalinen määrä luonnollisia raaka-aineita. Lisäksi tuotteissa on hyvin korkeat luomupitoisuudet, mitä tänä päivänä tarkkailen oikeastaan melkeinpä huomaamattani. Nyt kun olen luonnonkosmetiikkaa käyttänyt jo useamman vuoden, tajuan, että kaikki kosmetiikka ei todellakaan ole samanlaista. Osa luonnonkosmetiikasta saattaa olla esimerkiksi "vain" luonnollista, mutta ei lainkaan luomua. Minulle korkea luomuprosentti viestii jollain tapaa korkeampaa laatua ja puhtautta. Siksi luonnonkosmetiikassa ihannepurkkini onkin täysin luonnollinen ja mahdollisimman korkea luomuprosentiltaan. Tässä kohti vähän jopa naurahdan sisäisesti, koska vielä muutama vuosi taaksepäin minulle oli aivan sama, onko tuote luomua vai ei. Varsinkaan ruokapuolella en koskaan ajatellut, että minusta tulisi minkäänlainen "ruokahifistelijä", joka tarttuisi luomupuolen ruokiin tai haluaisi syödä puhtaasti. Niin sitä vaan kuitenkin vatsaan liittyvät terveysongelmat veivät lopulta puhtaammalle polulle myös ruuan suhteen. Kosmetiikassa suosin luonnonkosmetiikkaa, koska ajattelen, että haluan myös ruokkia ihoani puhtaammilla raaka-aineilla.


Monen mielestä sertifikaatit ovat varma tapa tietää tuotteen olevan aitoa luonnonkosmetiikkaa, jos ei osaa tulkita purkin takana olevaa raaka-ainelistaa. Floramen purkin kyljestä löytyy jopa kaksi luonnonkosmetiikan logoa: Cosmébio sekä Ecocert-sertifikaatit, jotka kuuluvat yleisimmin Euroopassa tunnettuihin luonnonkosmetiikan sertifikaatteihin. Suomalaisilta Pro luonnonkosmetiikka-sivuilta löytyy lisää tietoa kaikista sertifikaateista

Mikä sitten tekee tästä ranskalaisen sarjan seerumista niin erityisen? Floramen kosteuttavan tehoseerumin pääraaka-aineena toimii lumpeenkukka. Saattaa olla, että juuri tuo raaka-aine tekee tästä seerumista kosteutuksen kuningattaren. Vaikka kuinka olisi testannut hyaluronihappoa sisältäviä seerumeita ja muita kosteuspommeja, tämä tuo silti jotain uutta pöytään - tai tässä tapauksessa iholle. 99% luonnollista alkuperää ja jopa 91% luomua oleva seerumi on koostumukseltaan ihastuttavan kevyt ja geelimäinen, mutta silti superkosteuttava. Siksipä tätä suositellaan etenkin väsyneelle ja erittäin kosteusköyhälle iholle. Keveytensä vuoksi tämä ei kuitenkaan ole vain kuivaihoisten tuote, vaan sopii myös satunnaisista epäpuhtauksista kärsivälle sekaiholle. Itse olen nimittäin huomannut, että tällä on ihoa tasapainottava ja parantava vaikutus epäpuhtauskausinakin. Tätä voi myös huoletta käyttää ympäri vuoden, koska talven tuiverruksessa kärsinyt iho nauttii kosteutuksesta siinä missä auringosta rasittunut kesäihokin. 

Floramen Kosteuttava Tehoseerumi saatavilla 30ml hintaan 36 euroa. Naturellementin valikoimasta löytää myös muita laadukkaita ranskalaisia luonnonkosmetiikkasarjoja. 

Käytättekö kosteuttavia seerumeita säännöllisesti? Onko Florame teille tuttu? 


*Tuote pr-malli. 
En hyödy linkkien kautta tehdyistä ostoista.

10 kommenttia:

 1. Uskon, että on hyvä. Florame on tuttu ja hyväksi havaittu. Laitoin Floramen misellivedenkin 2017 parhaat- listalle :) Tässä Floramen seerumissa on ihan loistavan näköinen inci ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, raaka-aineet on tässä ihan loistavat! Mäkin testasin aikoinaan sitä misellivettä ja tykkäsin, vaikka normaalisti en misellivesistä hirveästi innostu, vaan käytän ennemmin kasvovettä tai kukkaisvesiä - tai molempia :D Se Florame oli kyllä tosi tehokas, sillä lähti vahvemmatkin silmämeikit helposti! Varmasti luonnonkosmetiikan misellivesien parhaimpia tapauksia sekin :)

   Poista
 2. Itse en usein edes kiinnitä huomiota tuotteen luomuuteen (onko tuote edes sana :D), koska aika usein huomaa etikettiä lukemalla, että luomu-sanan takaa paljastuu jokin pieni prosenttimäärä. Mutta mahtavaa, että tässä on hyvät luvut luomunkin suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut saman, että tosi monissa luomutuotteissa luku on usein vain 10-20%, jos sitäkään. 91% luomupitoisuus on siis todellakin huikea! Floramen tuotteissa on muutenkin tosi korkeat luomuprosentit. Mitä itse oon silmäillyt, niin yleensä luku on vähintään 70%. Tää seerumi koostuu muutenkin tosi hyvistä raaka-aineista :)

   Poista
 3. Uusi tuttavuus tämäkin seerumi, kuulostaa kyllä hyvältä. Tähän ikään kun on päässyt, niin seerumit on enemmän kuin tarpeellisia, että iho pysyy kimmoisana, eikä kuivu liikaa.
  Mukavaa sunnuntaita Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seerumit on kyllä erinomaisia tehotuotteita iholle, varsinkin jos tuotteen raaka-aineet ovat laadukkaita, kuten tässäkin on :) Tämä pumppaa ihoon todella hyvin kosteutta, eikä hinta ole edes kallis, jos ottaa huomioon korkean luomupitoisuudenkin.

   Ihanaa viikkoa, Outi! <3

   Poista
 4. Olen nyt viimeisen vuoden aikana hullaantunut seerumeihin joten tämäkin varmasti tutustumisen arvoinen seerumi, täytyykin muistaa katsella olisiko tämä esittelyssä viikonlopun Vire-messuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seerumihullaantuminen on hyvä juttu :D Muistan, kun aikoinani itsekin hullaannuin, sen jälkeen ei ole ollut paluuta! Naturellement on mukana Vire-messuilla, joten tämäkin seerumi löytyy varmasti sieltä :) Itsellä tulee varmasti vielä kolmaskin pullo ostettua tätä ja jatkettua käyttöä hamaan tulevaisuuteen. Toki vaihtelen seerumeita säännöllisesti, ettei iho ehdi tottua samoihin raaka-aineisiin, mutta kuten postauksen otsikkokin jo kertoo, tämä on yksi omista suosikeista :)

   Poista
 5. Ah, kuulostaa ihanalta. Rakastan geelimäisiä tuotteita!

  x Charlotta Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä testaamisen arvoinen ja keveytensä vuoksi sopii hyvin rasvoittuvallekin iholle! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!