Kosmetiikkarintamalla villitsee aika ajoin jos jonkinmoisia villityksiä. Itse olen sellainen, etten lähde kaikkea kokeilemaan, enkä oikein edes kaikesta kiinnostu. Yleensä jos tarpeeksi moni kanssabloggaaja asiaa suitsuttaa tai luen muutaman tarpeeksi vakuuttavan kokemuksen, saatan itsekin kiinnostua kyseisestä tuotteesta tai tuoteryhmästä. Yksi viimeisimmistä uusista kokeiluista itselläni ovat kangasnaamiot, joihin hurahdin täysin viime vuoden lopulla. 

Minullehan kasvonaamiot ovat ihonhoidon puolelta niitä, joita innostun jatkuvasti testailemaan uusia. Kuitenkin myönnän, että kangasnaamioista en alkuun oikein osannut innostua. Vaikka olen tottunut satsaamaan kosmetiikkaostoksiin, tuntui melkeinpä haaskaukselta maksaa naamiosta 10 euroa per käyttökerta, koska kangasnaamiothan ovat kertakäyttöisissä pakkauksissa. Hinnan lisäksi en oikein ymmärtänyt mitä niin erityistä niissä on tavallisiin purkeissa myytäviin naamioihin verrattuna, muuta kuin että naamio on haluttu imeyttää kankaiseen maskiin. No, vihdoin ymmärrän! 


Kangasnaamiothan eivät oikeastaan nimestään huolimatta ole naamioita, vaan kyse on oikeastaan seerumista, joka on imeytetty kankaaseen. Tämän vuoksi tehot aidosti laadukkaissa kangasnaamioissa ovat aivan uskomattomia! Kankaisia naamioita ei siis voi missään nimessä verrata tavallisiin naamiopurkkeihin, ei ainakaan tehojen osalta. Omat kokeiluni ovat tuoneet niin ällistyttäviä tuloksia, etten oikeastaan edes tiedä miten saisin sen tarpeeksi hyvin välitettyä teillekin. Ken ikinä keksikään sheet maskit, kultainen pokaali hänelle. 

Mitä tulee seerumeihin, nehän ovat tunnetusti ihonhoidossa kaikkein tehokkaimpia, koska seerumissa raaka-aineiden molekyylikoko on niin pieni, että ne pääsevät imeytymään ihoon kosteusvoiteita paremmin ja tuovat siksi mukanaan parhaimmat ja nopeimmat tulokset. Yleensä seerumeissä on myös panostettu vaikuttaviin aineisiin, joita on enemmän kuin perinteisissä kosteusvoiteissa. Seerumit ovat siis ikäänkuin ihonhoidon superfoodeja! 


Ero kangasnaamioissa ja tavallisissa seerumeissa taas on se, että seerumi levitetään ihoon muutamissa sekunneissa ja se humahtaa ihoon samantien. Kangasnaamio taas asetetaan kasvoille hieman pidemmäksi aikaa ja näin ollen myös tehoaineet vaikuttavat ihossa paljon pidempään. Vähän kuin seisoisi puoli tuntia peilin edessä ja syöttäisi iholle lisää seerumia/superfoodeja kerta toisensa jälkeen. Peilin edessä seisomisen sijaan voi kuitenkin lepuuttaa käsiään ja pitää kangasnaamiota kasvoilla makoilemalla samaan aikaan vaikka sohvalla ja katsomalla hyvää sarjaa - tai lukemalla kirjaa, mitä nyt vain keksiikään. Sheet maskien kanssa ei kuitenkaan kannata olla ihan täysin pystyasennossa, koska maski saattaa alkaa valumaan alas kasvoilta. Tiedän tämän siksi, sillä yritin itse olla multitasking woman ja levittää samaan aikaan vartalovoidetta...

Oma hurahdukseni kangasnaamioihin tapahtui Naveenin maskien kautta. Kyseinen brändi hurmasi viime vuonna Lontoon Natural and Organic -messuilla, jolloin nämä kangasnaamiot tulivat palkituksi nimikkeellä Best Organic Beauty Product. Minä löysin Naveenin I love me -messuilta Luoto Lifen osastolta. Yritys maahantuo vain luonnon raaka-aineista vastuullisesti valmistettuja, luontoa säästäviä ja kestävän kehityksen tuotteita. Näitä tuotteita voi siis käyttää hyvällä omallatunnolla ja hyvillä mielin! Yritys on mukana myös monissa Reilun kaupan ja reilun ympäristön projekteissa. 

Naveenin naamiot valmistetaan 100% hienosta luomu puuvillasta, joka on kasvatettu ilman hyönteiskarkotteita, hyönteismyrkkyjä, kasvimyrkkyjä ja geneettisesti muokattuja organismeja (GMO). Naveen onkin ensimmäinen maailmassa, joka on saanut kangasnaamioilleen Cosmos Organic-sertifikaatin. Naamioita on kahta erilaista: Kosteuttava Hydrating Mask sekä kiinteyttävä Firming Mask. Minä olen tutustunut näistä kosteuttaviin naamioihin, jotka sopivat kaikille ihotyypeille - myös kuivalle ja herkälle iholle. Pääraaka-aineina maskeista löytyy damaskonruusun terälehtiä, rauhoittavaa kamomillaa, aloe veraa ja superkosteuttavaa hyaluronihappoa. Maskit ovat täysin hajustamattomia.

Kangasnaamio asettuu kasvoille helposti. Suositusvaikutusaika on vartti, mutta itse myönnän tässäkin tapauksessa tuplanneeni ajan. Lopussa nostettuani maskin pois iholta, hieron vielä ihoa lempeästi maskin toisella puolella, joka on yleensä vaikutusajan jälkeen vielä kostea. Muuten iho kyllä imaisee itseensä kaikki naamion tehoaineet, sillä kangas on todellakin melkein kuiva puolen tunnin jälkeen - ja iho tuntuu niin täyteläiseltä, pehmeältä, rauhoittuneelta ja tasaiselta! Tällä puhaltaa todella helposti ja nopeasti elinvoimaa ihoon, jos on tiedossa jokin tärkeä meno. Ihon tasaisuus naamion jälkeen on oikeasti ällistyttävä. Tämä paketti onkin ollut itselleni viime vuoden parhaimpia löytöjä!

Naveen Hydrating Mask Sheet Maskit ovat saatavilla 6 kpl naamiopakkauksissa hintaan 41,90€. 
Maahantuojan verkkokaupan löytää täältä ja Hydrating Sheet Maskit täältä

Onko teillä kokemuksia kangasnaamioista? Entä onko Naveen jo tuttu?


*Tuotteet pr-kappaleita.

16 kommenttia:

 1. Tämä olikin ihan uusi merkki minulle. En ole koskaan testannut täysin luonnollisia kangasnaamioita, mutta korealaiselta puolelta on löytynyt erinomaisia tuotteita, jotka todella tekevät ihmeitä iholle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon taas testannut aiemmin ihan pari jotain ei-luonnollista naamiota ja vaikka kyse olikin tehokkaaksi kuvaillusta hoitolamerkistä, en huomannut iholla oikein mitään eroa. Siksi kai en alkuun näistä niin osannut innostuakaan, kun kangasnaamioiden ympärillä alkoi hehkutus. Mutta tämä... Tää on jotain aivan älyttömän tehokasta! Oon käyttänyt jo melkein kaikki paketissa olevaa 6 naamiota ja joka kerta iho näyttää niin tasaiselta ja täyteläiseltä vaikutusajan jälkeen. Tuntuu, etten melkein osaa edes kuvailla miten hyviä nämä on! :D

   Ja joo, olen kuullut, että korealaisilta merkeiltäkin löytyy hyviä kangasnaamioita! Ehkä jossain vaiheessa tulee kokeiltua niitäkin, vaikka luonnonkosmetiikka edelleen on lähimpänä mun sydäntä :)

   Poista
 2. En ole koskaan testannut kangasnaamiota. Pitäisi kyllä, tuntuvat nimittäin olevan tehokkaita.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä uskallan suositella koko sydämestäni! Aivan huippuja <3
   Ihanaa loppuviikkoa, Outi!

   Poista
 3. Merkki on ihan uusi minulle. En ole kovin innostunut kangasnaamioista, koska en ole huomannut omalla kohdalla niillä mitään ihmeempiä vaikutuksia lukuun ottamatta joitain kosteuttavia naamioita. Epämiellyttävä märkä tunne kasvoilla suorastaan puistattaa, mutta toivottavasti joskus pääsen kokemaan sellaisen kangasnaamion, jonka supervaikutukset peittoavat epämukavan käyttökokemuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuossa yllä Maijalle kommentoinkin, että kokeilin itsekin aikoinaan ihan paria kangasnaamiota, eikä ne oikeastaan tuoneet iholle mitään sen ihmeempää eroa. Tosin tästä on jo aikaa pari vuotta (eikä ne naamiot olleet luonnonkosmetiikkaa). Mutta nämä oikeasti ällistyttivät! Vaikka tuonkin blogissa positiivisia löytöjä esille, en kuitenkaan ihan kaikkia tuotteita maasta taivaisiin sentään kehu ;)

   Ai, sua vaivaa kangasnaamioiden märkyys! :D Mua ei sinänsä se häiritse, mutta se paikallaan oleminen onkin sitten toinen juttu, kun olen muuten tottunut tekemään muita juttuja samaan aikaan. Mutta saapahan nyt pakkorentoutusta samalla ;)

   Poista
 4. Ei ole tuttu merkki, mutta kangasnaamioiden fanina herätti kyllä kiinnostuksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen näitä tosi lämpimästi, jos kaipaa iholle oikein kunnon kosteuspommia ja haluaa testata täysin luonnollista kangasnaamiota! :)

   Poista
 5. On kokemusta ja kun löysin oikeanlaiset, rakastuin. Näillä saa vaan ladattua kasvoille vesikosteutta ennen näkemättömällä tavalla! Holika holikalla on hyvät ja huokeat naamiot 😊 Green Tea on heidän valikoimasta mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin! Naveenin myötä voin sanoa rakastuneeni itsekin, vaikka toki tiedän, etteivät kaikki varmasti anna yhtä supertuloksia, mitä tämä. Tuotteen laadukkailla raaka-aineillakin on varmasti iso merkitys!

   Ja hei, kiitos vinkistä! Pistän tuon Holika Holikan mieleen, vaikka luonnonkosmetiikkaa tykkään suosiakin :)

   Poista
 6. Naveen on nimeltä tuttu, mutta mulla on ollut testissä eräs toinen luonnonkosmetiikan naamiosarja josta kirjoitan piakkoin. Ainakin kosteustehot ovat olleet kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei olisi sama sarja, mikä mullakin on ollut Naveenin jälkeen testissä :D Melkein arvaan! Ja joo, kosteustehot on kyllä tähän aikaan vuodesta supertärkeät! Nämä kangasnaamiot kyllä todella hoitaa sen puolen :)

   Poista
 7. Olipa loistava huomio siitä, että kangasnaamiot eivät oikeastaan ole naamioita! En ookaan ajatellut, mutta niinhän se on. Ne on ihanan kevyitä seerumeita ja siks sopii myös rasvoittuvammalle iholle. :) Hyvä postaus!

  x Charlotta Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joo, nämä sopii hyvin myös rasvoittuvammalle iholle ja parantaa myös ihonsävyä, jos on esim. aknearpia tai muita värieroja iholla :)

   Poista
 8. Kangasnaamiot on myös osa mun kauneudenhoitorutiineja, kun oon siirtynyt käyttämään pääosin korealaista kosmetiikkaa. Pienenä vinkkinä, oon hankkinut ebaysta silikonisen "naamarin" joka laitetaan kangasnaamion päälle, jolloin se pysyy paikallaan vaikka puuhailisi pystyasennossa, ja pitää naamion kosteana pidempään, joten siitä saa nautiskella entistä kauemman aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos hyvästä vinkistä! :D Toisaalta tuo kangasnaamion laittaminen on mulle samalla myös hyvä 20 minuutin pakollinen pysähdys, kun on tottunut hoitamaan montaa asiaa samaan aikaan :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!