Blogeissa on liikkunut jo jonkin aikaa kiva kauneushaaste, johon minutkin haastettiin Keyword Love -blogissa. Tämä on yksi niistä harvoista haasteista, jonka innostuin toteuttamaan lähes samantien. Yleensä suurin osa saamistani haasteista jää minulla odottelemaan luonnoksiin sopivaa hetkeä. Vaikka tämän haasteen kysymykset liittyvätkin kosmetiikkaan, ihan helpoimmasta päästä tämä ei kuitenkaan ole, sillä vastauksia joutuu oikeasti hetken miettimään. Kuvituksena Cliniquen suloiset luomivärit, joissa on samettisen pigmentin lisäksi aivan ihastuttavat pakkaukset.


1. Varhaisin meikkimuistosi?

Aloitin meikkaamisen "vasta" yläasteella. Seiskaluokan koulukuvaan laitoin pikkuisen ripsiväriä, Anytimen vaalean lilaa luomiväriä ja kivipuuteria. Näytin silti koulukuvassa aika lailla meikittömältä eikä lila luomivärikään ei näkynyt, vaikka olin aamulla nähnyt vaivaa ja herännyt ajoissa meikkaamaan koulukuvaa varten, haha. Meikkivoidetta kokeilin ensimmäisen kerran 8. luokalla ja siitä mieleenpainuvasta episodista kerroinkin jo vuosi sitten faktapostauksessani. Kuitenkin aikaisimmat meikkimuistoni taitavat olla jo ala-asteajoilta, kun kokeilin ensimmäistä kertaa huulipunaa. Siitä on olemassa kuva-aineistoakin, sillä äiti oli tuolloin ottamassa meistä viidestä lapsesta ryhmäkuvaa ja meidät oli puettu samansävyisiin vaatteisiin. Minä olin käynyt ennen kuvanottoa äidin meikkipussilla ja laittanut muka salaa vähän punaista huulipunaa. Luulin, ettei kukaan huomaisi, mutta olihan se aikaa selvää, kun viidestä naamasta vierekkäin minulla oli punaisimmat huulet! Naurattaa vieläkin, kun näen kuvan vanhempien luona seinällä.

2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?

Minulla kulkee oikeastaan aina laukussani mukana pikkuinen meikkipussukka, jossa on kivipuuteri, Beautyblenderin Blotterazzi, muutama eri huulipuna, huultenrajauskynä, pari erisävyistä silmienrajauskynää, peitepuikko ja joskus ripsivärikin. Tällä hetkellä laukkupuuterina kulkee YSL:n lumenvalkoinen ja läpikuultava puuteri, jota lisäilen pari kertaa päivän aikana. Pyrin pääasiassa käyttämään Blotterazzia, sillä se poistaa ylimääräisen kiillon iholta näppärästi eikä puuteria sen jälkeen välttämättä tarvitse. Kasvosuihketta pidän myös aina mukana, sillä sitä suihkin päivän mittaan kasvoille useasti! Se freesaa ilmeen nopeasti. Ripsiväriä pidän nykyään mukana vain siksi, että muutaman kerran työkeikalla olen lounaalla saanut jonkun hillittömän yskäkohtauksen (liian tulisesta ruuasta, inkivääriä sisältävästä smoothiesta - näitä tarinoita on monia) ja silmät ovat vetistyneet siihen malliin, että ripsivärit ovat lähteneet siinä samassa. Silloin olen peiliin katsoessani harmitellut, että miksen ottanut ripsiväriä tai edes taivuttajaa mukaan.

3. Lempituoksusi?

Olen varsinainen tuoksuhullu ja kerännyt hajuvesiä nuoresta tytöstä saakka, joten tähän kysymykseen vastaaminen tuottaa kaikista eniten päänvaivaa. Toki minullakin on ne lempparit, mutta vain yhtä suosikkia en osaisi tai edes haluaisi nimetä. Käytän työtuoksuina kevyempiä, puuterisia ja kukkaisia tuoksuja, mutta oikeasti tuoksumakuni on pikkuisen "täyteläisempi". Suurimmat tuoksuihastukseni taitavatkin olla juuri tuosta "iltatuoksujen" maailmasta, jonka koen omimmakseni. En ota kantaa tähän kysymykseen nyt sen enempää, sillä olen nimeämässä lähiaikoina täällä blogissani viisi kaikkien aikojen tuoksusuosikkiani, enkä halua paljastaa niitä vielä. Mutta tulossa ovat! 

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?

Korostan aina ihonhoidon tärkeyttä, mutta oikeasti kauneusvinkkini on se, että kun olet sinut itsesi kanssa, tunnet olosi hyväksi omana itsenäsi ja hymyilet, olet kaunis. Arvosta siis itseäsi, äläkä puhu itsestäsi vähättelevään sävyyn. Minulta meni vuosia päästä tuosta tavasta eroon lapsuuden ja nuoruuden kokemusten varjostamana, mutta pikkuhiljaa alan olemaan sinut itseni kanssa ja hyväksymään itseni sellaisena kuin olen - jopa pitämään itsestäni. Mutta tähän pisteeseen on kuitenkin tultu pitkän, mutkikkaan ja kuoppaisen tien kautta. 


5. Uusin kosmetiikkalöytösi?

Jatkuvasti uutta kosmetiikkaa testaavana löytöjä tulee tehtyä koko ajan uusia, mutta jos pitäisi mainita viime aikoina oikeasti mieleen jääneitä loistavia löytöjä, ensimmäisinä tulee mieleen Aperoinin täyden kympin puhdistusmaito ja ByTerryn huippulaatuinen huulivoide. Molemmat sellaisia tuotteita, joita tulen aivan varmasti ostamaan lisää! 

6. Ikimuistoisin virheostoksesi? 

Mitään aivan katastrofaalista kokemusta minulla ei tule heti kosmetiikkaostojen osalta mieleen, mutta parikymppisenä ostin hetken mielijohteesta paljon kosmetiikkaa "pakko saada" -tunteen perustelemana. Kuukausien tai jopa vuosien jälkeen saatoin tajuta, etten ole tuotetta vielä edes avannut ja unohtanut kokonaan sen olemassaolon. Näin käy, kun säilöö kosmetiikkaa, eikä mieti tuleeko tuotetta oikeasti edes käytettyä. Toki heräteostokset sallittakoon jokaiselle, mutta itse pyrin nykyään tekemään päätökset vasta muutaman päivän jälkeen, sillä jos haluan ja koen tarvitsevani tuotteen vielä viikon tai kahden päästä, silloin tarve/halu on todellisempi. Tällöin sallin oston itselleni helpommin, ilman omantunnon kolkuttamista. Monesti seikkailen verkkokaupoissakin niin, että klikkailen ostoskoriin vaikka mitä ja sitten palaan ostoksiini päivän tai parin jälkeen ja teen lopullisen päätöksen, tarvitsenko ja haluanko tuotteet edelleen. Alennuskoodit hyödynnän silti aina melkein heti innostuneessa tilassa ja perustelen ostot "säästöllä", haha.

7. Meikkivoiteella vai ilman?

Koska iho on minulle meikissä pääosassa, laitan aina meikkivoidetta iholleni, kun meikkaan. Yleensä valintani on luonnollisen lopputuloksen antava, ohut ja heleyttävä meikkivoide, jossa on sopivasti peittävyyttä. Paksuista meikkivoiteista en innostu, ja etenkin kesällä korvaan meikkivoiteen usein BB- tai CC-voiteella. Esse-jakson myötä olen myös viime kuukausina innostunut mineraalimeikkipohjista aivan toden teolla ja viime aikoina päivämeikkini onkin oikeastaan lähes päivittäin ollut mineraalimeikkipohjalla tehty, sillä lopputulos on ihanan luonnollinen, mutta silti peittävä ja hengittävä. Mineraalimeikkipohjista olen paljastamassa täällä blogissa lähiaikoina oman TOP-kolmikkoni.


8. Eyeliner vai kajal?

Ennen käytin enemmän nestemäistä eyelineriä, mutta nykyään suosin aina kynämäistä rajausta. Jos rajaan silmät mustalla, suttaan usein smudge-päällä rajauksen utuisammaksi. Keväällä ja kesällä innostun lähes aina värikkäistä rajauksista ja myös talviaikaan rajaan monesti silmät violetilla, vihertävällä tai tummanharmaalla rajauksella mustan sijaan. Viime aikoina olen erityisesti innostunut Jane Iredalen Mystikol-rajauksista, joilla saa todella kivan pehmeän rajauksen, joka pysyy koko päivän. 

9. Tuote jota ilman et tulisi toimeen?

Ihonhoitotuotteista ensimmäisenä tulee mieleen kasvovesi, josta en luopuisi mistään hinnasta. Ilman huulirasvaa en myöskään osaisi olla. Meikkituotteista tärkeimpänä pidän poskipunaa, joka tekee kasvoilla paljon! En ikimaailmassa osaisi kuvitella jättäväni poskipunaa meikistä pois. Tosin yksinään pelkkä poskipuna ei kyllä kasvoillani toimisi, sillä haluaisin alle jotain ihonsävyä tasoittavaa ja kulmatkin viimeistelen aina. 

10. Tuote jota haluat vielä kokeilla?

Niitä tulee varmasti riittämään elämäni loppuun asti, haha!

__

En muista ketkä kaikki ovat jo saaneet haasteen, joten tällä kertaa en haasta itse ketään, vaan kysyn teiltä kaikilta lukijoiltani kaksi kysymystä, jotka minua erityisesti kiinnostaa tietää: 

Mikä on sinun henkilökohtainen kauneusvinkkisi? Entä mitä tuotteita kannat aina laukussa mukanasi? *Kuvan luomivärit lehdistönäytteitä. 

20 kommenttia:

 1. Kauneusvinkkini olisi ihan yksinkertaisuudessaan ihon puhdistaminen. Itse joskus hieman olin laiska tämän suhteen ja ihon kuntoon saaminen kaiken kuonan alta on ollut todella pitkä prosessi.
  Laukustani löytyy aina huulirasva tai -rasvoja. Olen laiska korjaamaan meikkiä päivän aikana, joten tämän takia en meikkejäni laukussani kanna :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa lukea muidenkin kauneusvinkkejä ja paljastuksia laukun sisällöstä ;) Ihon puhdistaminen on kyllä supertärkeää, se on oikeastaan koko ihonhoidon perusta! Iho pysyy paljon kauniimpana, kun käyttää edes minuutin sen puhdistamiseen aamuin illoin ja valkkaa omalle iholle sopivat tuotteet :) Mutta pelkästään huolellinen ihonhoito ja kaunis iho ei tee ihmistä kauniiksi, jos on koko ajan naama mutrussa. Siksi on tärkeää olla myös sinut itsensä kanssa, arvostaa itseään ja muistaa myös hymyillä. Se hymy tekee oikeasti niin paljon! Mä olen viime aikoin kiinnittänyt muutenkin tosi paljon huomiota ihmisten hymyyn. Voisin kirjoittaa siitä ihan kokonaisen postauksenkin, haha!

   Poista
 2. Ihana tuo sinun kauneusvinkkisi, sillä se tosiaan pitäisi pitää aina mielessä <3 Minuakin odottelee sama haaste, jonka toteutan todella mielelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! <3 Yritän kuule itsekin pitää oman vinkkini mielessä :D

   Poista
 3. Ihana kun teit tämän, näitä on niin kiva lukea. ^_^

  VastaaPoista
 4. Multa samat sanat kuin Jonnalta, näitä on ollut mahtava lukea 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiin haasteisiin ei aina heti tule tartuttua, mutta tämän päätin toteuttaa samantien, kun olen itsekin tykännyt lukea näitä eri blogeista :) Kiva, että kävit lukaisemassa mun vastaukset!

   Poista
 5. Heips, täällä pieni postaustoive: Tuoksukokoelman esittely :) Terv. Toinen tuoksuhullu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuoksuhullulle postaustoiveesta ja kommentista! ;) Mun tuoksukokoelma on niin iso, etten tiedä saisinko sitä ikinä mahtumaan yhteen postaukseen, vaikka kuinka yrittäisin :D En ole edes uskaltanut laskea, kuinka monta tuoksua omistan... Olen siis todellakin HULLUNA keräillyt tuoksuja, toki niistä on osa vuosien saatossa mennyt eteenpäin, vanhentunut tms. Mutta toisaalta, jokaisella on ne omat juttunsa. Toiset on heikkoina postimerkkeihin, kenkiin tai laukkuihin, mä tuoksuihin ;)

   Poista
  2. Heh, ymmärrän jos tehtävä on hankala suoritettavaksi :D Jätä kuitenkin korvan taakse, jos tekee mieli tehdä jonkinlainen postaus eri tuoksuista tai suosikeistasi yms.

   Minulta löytyy reilusti yli 50 tuoksua ja osalle jopa varakappaleet (kuten Escadan limited edition -tuoksuille), joten hulluus on läsnä täälläkin :D Ärsyttää, kun joskus omaa tuoksu- /meikkiharrastusta pitää hirveästi puolustella tutuille ja tuntemattomille. Onhan se harmi, jos tuoksut ja meikit pääsevät pilaantumaan, mutta en silti ymmärrä miksi niiden postimerkkien tai kenkien keräily olisi yhtään parempi tai huonompi harrastus kuin minun hajuveteni.

   Poista
  3. Itse asiassa mulla on valmisteilla tuoksuviikko, jonka aikana esittelen täällä blogissa kaikkien aikojen TOP5 suosikkituoksuani :) Arvaat varmaan, kuinka vaikea valinta tulee olemaan, kun täytyy valita vain viisi :D Onneksi ei sentään oikeassa elämässä tarvitse elää vain viidellä tuoksulla, kävisi aika tylsäksi ;)

   Sullahan on upea tuoksukokoelma! Ihanaa, että on muitakin tuoksuhulluja :D Mäkin olen välillä saanut silmien pyörittelyjä tuoksukokoelmastani ja äiti tokaisi vuosi sitten muutossa auttaessaan, että "mitä oikein näillä kaikilla hajuvesillä edes teet". Toisten voi olla vaikea ymmärtää, jotka ei jaa samaa "rakkautta" tai "riippuvuutta", miten sen nyt sitten ilmaiseekaan. Mulle kauniit hajuvesipullot ja ihanat tuoksut ovat kuitenkin niin suuri ilo, että olen tykännyt keräillä niitä nuoresta tytöstä asti. Siksi varmaan tuoksut on mulle niin isossa osassa myös kosmetiikan antamaa elämystä. Tuoksuttomat tuotteet harvemmin viehättää mua :)

   Jokaiselle suotakoon oma harrastuksensa, kunhan se ei ole laitonta tai vahingoita muita :D

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja nuo on yltiöupeat luomivärit <3 Ihan niin, kauneus tulee sisältä ja jos itsellä on kökkö pv, niin se todellakin näkyy naamassa. <3 Oli niin ihanaa nähdä ja näytit upealta, as always <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, isoin osa kauneudesta tulee sisältäpäin ja huono päivä loistaa yleensä kasvoilta. Oli ihanaa nähdä, vaikka olinkin superväsynyt! Sä se silti jaksat aina kehua ja piristää, kiitos vaan ihana! <3

   Poista
 7. Nukkuminen ja huulirasva. Ku nukkuu tarpeeksi ja hyvin ni maailma näyttää kauniimmalta ja oma olo parempi ja kauniimpi. Huulirasvariippuvaisena huulirasvoja on joka paikassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkuminen on aivan erinomainen kauneusvinkki! <3 Elämä tuntuu olevan niin täynnä upeita mahdollisuuksia ja olo elinvoimaisempi, kun takana on pitkät ja hyvät yöunet. Vastakohta koettu myös vähän liiankin useasti :D

   Poista
 8. Tää on minustakin ollut mukavampia haasteita, mutta kolahtaa varmaan siksi, kun bloggaa aika paljon tuosta kosmesta, joten suhteellisen helppoa, mutta kuitenkin piti vähän miettiä mitä vastaisi:) Hyvät olivat sinunkin vastauksesi ja ihanat kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kosmetiikkaa koskeviin kysymyksiin on aina kiva vastailla, mutta liikkuu blogeissa välillä niitä syvällisempiä ja hauskojakin haasteita, joita on kiva lukea ja toteuttaa itsekin mielellään. Ne vaan jää mulla aina vähän pidemmäksi aikaa luonnoksiin odottamaan sopivaa hetkeä :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!