Parikymppisenä meikkini pääpaino oli vahvasti meikatuissa silmissä, nykyään hehkeä iho on ollut minulle ykkösjuttu jo pidempään. Sen lisäksi myös huulimeikin merkitys on korostunut itselläni parin viime vuoden aikana, vaikka en normaalisti ole ollut sellaista tyyppiä, joka tuntee sydämentykytyksiä täydellisen huulipunasävyn löytämisestä. Nykyään tiedän, miltä sekin tuntuu. Toki on edelleen kiva panostaa silmämeikkiinkin silloin tällöin ja kokeilla uusia sävyjä, mutta innostun kuitenkin useammin siitä, kun iho näyttää hyvältä ja huulilla on se täydellinen sävy. 

Se, että iho näyttää hyvältä vaatii muutakin kuin hyvät meikit. Kauniin ihon perustana toimivat sopivat ihonhoitotuotteet ja paljon toitotetut terveelliset elämäntavat, joihin kuuluu tutut jutut eli riittävä uni ja lepo, sopiva ruokavalio (=suoliston hyvinvointi) ja säännöllinen liikkuminen - riittävää vedenjuontia unohtamatta. Minä olen aina pitänyt hyvää huolta ihostani, mutta koska ihon hyvinvointi on monen asian summa, useimmiten stressi, liian vähäiset yöunet tai epäsäännöllinen ruokarytmi ovat niitä, jotka alkavat näkyä ihollani nopeiten. Niinä hetkinä, kun ihoni temppuilee, pyrinkin meikissä vetämään huomion huuliin tai silmiin käyttämällä intensiivisempiä sävyjä. Yksi tehokas huomion varastaja on Yves Saint Laurentin Vernis À Lèvres Vinyl Cream -huulilakka, joka antaa huulille pitkäkestoista vinyylimäistä kiiltoa ja pysyvän sävyn. Aplikaattorin inspiraationa on toiminut amorin nuoli ja ohuella kärjellä saakin todella tarkan lopputuloksen. Huulilakkoja on saatavana 12 kestävää sävyä, joista kuvassa oleva 401 Rouge Vinyle on viettelevän tummanpunainen. YSL:n vinyylihuulilakoilla saa herkulliset huulet hetkessä!


Kun sanon panostavani meikissä ihoon, se tarkoittaa käytännössä sitä, että käytän meikkipohjan tekoon eniten aikaa. Meikkivoiteen ja peitepuikon lisäksi käytän irtopuuteria meikin kiinnittämiseen ja lopuksi sipaisen iholle raikkautta poskipunalla, minkä jälkeen teen varjostukset aurinkopuuterilla ja korostukset toisella puuterilla. Saattaa kuulostaa jostakusta työläältä, mutta oikeasti poskipunan sipaisemiseen ja aurinkopuuterin ja korostuspuuterin käyttöön ei mene kuin pari minuuttia. Kokonaisilmeeseen korostukset ja varjostukset vaikuttavat paljon, koska ne muotoilevat kasvoja ja antavat niille syvyyttä. Ilme on paljon "freesimpi ja skarpimpi", kun ei jätä kasvoja viimeistelemättä. 


En yleensä kovin helposti innostu monitoimipaleteista, jotka tarjoavat useamman tuotteen samassa rasiassa, sillä usein vain joku yksittäinen sävy paletista sattuu sopimaan iholleni ja muut sävyt jäävät käyttämättä. Varsinkin oikean sävyistä aurinkopuuteria on todella vaikeaa löytää, sillä en halua sävyn olevan liian oranssi tai kimmeltävä, koska varjostuksiin sopii parhaiten täysin matta sävy. Dr. Hauschkan Aurinkopuuteri on ollut jo pari vuotta itselleni varsinainen luottoaurinkopuuteri, mutta viime kuukausina olen huomannut tarttuvani päivittäin YSL:n Couture Contouring -palettiin, jossa sattuu olemaan täydellinen mattasävy varjostuksien tekoon ja myös toimiva korostussävy. Kumpikin sävyistä on todella hillitty, joten niillä olisi aloittelijankin vaikea saada aikaiseksi ylilyöntejä. Vaikka olen itse tottunut käyttämään kasvoillani hehkuvampia korostussävyjä, yllätyin siitä, miten kivasti mattainenkin sävy tuo valoa kasvoille. 

Vernis À Lèvres Vinyl Cream -huulilakka 39 euroaCouture Contouring Palette 62 euroa. 
Kuvassa oleva sävy 01 Golden Contouring, jonka löytää myös eleveniltä täältä

Mikä on teille meikissä tärkeintä: kaunis iho, täydellinen huulipunasävy vaiko onnistunut silmämeikki? *Tuotteet lehdistönäytteitä. Sisältää mainoslinkin.

12 kommenttia:

 1. Käytän eniten aikaa meikkipohjaan. Laitan primerin, meikkivoiteen, peiteainetta, poskipunaa ja irtopuuteria, ja joskus aurinkopuuteria. Sen kummempia kasvojenmuotoiluja en tee, enkä koe sitä kovin omakseni. Lisäksi tulee panostettua huulimeikkiin, koska olen laiska tekemään silmämeikkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään mitään erityisiä strobing-juttuja harrasta, ainakaan en osaa nimittää niitä millään erityisnimillä, kun teen varjostukset ja korostukset jo niin tottuneesti. Se on vähän kuin hampaidenpesussa käyttää hammastahnaa, koska se kuuluu asiaan :D Meikkipohjaan on muutenkin jotenkin mukavampi panostaa, kun alkaa joka päivä näyttävää silmämeikkiä luomaan. Silmämeikkiin panostan sitten yleensä juhlatilanteissa :)

   Poista
 2. YSL:n huulilakat on ihan lemppareita, pysyvät hyvin, eivätkä kuivata huulia. Itse käytän ehdottomasti eniten aikaa luonnolliseen ja kuulaaseen meikkipohjaan, muut koitan sitten saada vaan mahdollisimman nopeasti kasaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo huulilakat on kyllä älyttömän pysyviä! YSL:n tuotteet vielä tuoksuukin aina niin ihanalta :)

   Poista
 3. Eniten aikaa menee itsellänikin meikkipohjaan, etenkin arkisin. Toki juhlia varten ja muihin illan rientoihin tulee silmämeikkiinkin panostettua ihan eri tavalla, jolloin se vie sitten helposti enemmän aikaa kuin muu meikkaaminen yhteensä :D Tuo huulilakka näyttää upealta, se olisi kiva nähdä myös tositoimissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on sama juttu; juhlatilanteita varten tulee panostettua silmämeikkiin enemmän. Toki joskus arkenakin innostun, jos on jotain erityistä ohjelmaa tai vaikka työtilanne, johon sopii näyttävämpi silmämeikki :)

   PS. Kurkkaapa Instagramin puolelle, sinne innostun enemmän päivittelemään meikkikuvia silloin tällöin! Blogin nimen alta löytyy suora linkki :) Täällä blogin puolella en paljoa esittele kasvojani johtuen varmaan myös siitä, etten koskaan saa otetuksi sellaisia kuvia itsestäni, joihin olisin täysin tyytyväinen :D Kosmetiikkaa on niin paljon helpompi kuvata kuin itseään ;)

   Poista
 4. Mäkin käytän eniten aikaa meikkipohjaan, lintsaan sitten tarvittaessa muista osa-alueista jos tulee kiire. Mutta seuraavaksi panostankin sitten huuliin ja silmiin sitten, jos vain aika riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sama järjestys: ensin iho, sitten vasta huulet tai silmät saavat huomiota :) Huulten kanssa pääsee onneksi helpommalla, jos kiire iskee ;)

   Poista
 5. Itse käytän eniten aikaa silmämeikkiin :). Hyvä pohjakin on toki tärkeä, mutta silmämeikki on vain se mun juttu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis silmämeikkikin kiinnittää huomion :) Mulla oli etenkin lukioaikoina se kausi, että panostin aina silmämeikkiin. Sen jälkeen alkoi hetkellinen täysin silmämeikitön kausi reilu parikymppisenä, kun muutin Helsinkiin. En käyttänyt silloin koulussakaan ollenkaan silmämeikkiä, pidin aina vain huolta, että iho näyttää hyvältä. Pikkujouluissa kuitenkin reväytin ja tein kunnon silmämeikit. Muistan ikuisesti luokan "poikien" ilmeen, kun kävelin paikalle ja ne katsoi, että onko tuo Mia :D Moni miespuolisista opiskelukavereista tuli sinä iltana sanomaan, että "näytät kauniilta". Se tuntui tosi kivalta. Kaunis silmämeikki tuo kyllä silmät ihan eri tavalla esille :)

   Poista
 6. Täytyykin mennä tutustumaan YSL:n huulilakkoihin tarkemmin, ne näyttää tosi ihanalle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kestäviä huulilakkoja hakee, niin kannatan ehdottomasti! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!