Viikko sitten sunnuntaina heräsin uuteen aamuun 7 päivän työviikon ja 16-tuntisen työpäivän jälkeen. Herätyskellon soidessa en tiennyt mikä päivä on ja minne kuuluu tänään mennä. Hetken jo luulin, että on vapaapäivä, mutta sitten muistin, että työt jatkuvat, vaikka sunnuntai olikin. Aamusmoothieta tehdessäni heitin banaanin kuoret blenderiin ja banaanit roskiin. Kun katsoin peiliin, huomasin, että vaikka olinkin nukkunut riittävät yöunet, silmänalusten tummuus oli sitä luokkaa kuin olisin valvonut viikon. Tuona aamuna tajusin, ettei kukaan ole aina "superwoman".

Rakastan työtäni. En vaihtaisi sitä toiseen. Olen edelleen onnellinen siitä, että yli neljä vuotta sitten uskalsin irtaantua palkkatyöstäni ja alkaa yrittäjäksi: tekemään sitä, mistä nautin ja mikä tekee minut onnelliseksi. Neljän vuoden aikana olen kuitenkin huomannut, että haen edelleen omia rajojani. Aina toisinaan unohdan sen, etten voi bookata kalenteria täpötäyteen, koska väsy iskee varmasti työputken loppuvaiheessa, jos kaksi viikkoa painaa töitä ilman ainoatakaan kokonaista vapaapäivää. Silloin saattaa tulla sisäinen itku, joka huutaa en jaksa. Tuo sunnuntaiaamu ei onneksi ollut sitä luokkaa, mutta koko kroppa oli niin kipeä, että tuntui kuin olisin jäänyt jyrän alle. Edellisenä päivänä olin ajanut yli 300 kilometrin työmatkan ja tuona sunnuntaina tiedossa oli reilut 200 kilometria lisää. Silloin tuli jo sellainen olo, että "Mia-hyvä, etkö sinä millään opi". Kaikkien täytyy välillä latautua, miksei siis minunkin. 

Kun jatkoin vielä yhdeksättä päivää töitä, stressistä ja levon puutteesta aiheutunut ahdistus äityi niin pahaksi, että iltapäivällä jätin työt kotitoimistossani kesken ja lähdin metsään. Olin jo monta kertaa aiemmin kuullut neuvon, että kun pää ei enää toimi, vihellä peli poikki. Keskeytä työt. Tee hetken jotain muuta. Yleensä en neuvoa noudata, vaan jatkan väkisin. Tämä pitää saada tehtyä. Sitten teen tuon. Ei ehdi. Ei pysty, olen ajatellut. Mutta kyllä sitä pystyy. Lähdin kävelylle ja menin lähimetsään. Siellä sitten seisoin keskellä metsää ja vain hengitin. Pelin poikki viheltäminen auttoi. Ajatukset kirkastuivat paljon jo yhden tunnin aikana. Päätin, että nyt alan vetämään rajat ja pitämään vapaatakin, enkä aio aina olla tavoitettavissa. Jotkut asiakkaat ajattelevat, että yrittäjän pitäisi aina olla langan päässä. Mutta kyllä yrittäjäkin on ihminen ja tarvitsee vapaansa. 


Olen monesti sanonut, että kosmetiikka pelastaa monesta "jamasta". Vapaapäiviksi kosmetiikka ei tietenkään pysty muuntautumaan, mutta tuona sunnuntaiaamuna tulin kokeilleeksi erästä tuotetta, joka ei ollut muina päivinä antanut itsestään oikeastaan mitään irti. Aiempina testikertoina olin huomannut tuotteessa pelkän viilentävän vaikutuksen, mutta tuona aamuna se teki muutakin. Voisi sanoa, että se pelasti koko aamun. Tällöin aloinkin miettimään, että täytyykö joitain tuotteita oikeasti testata ääriolosuhteissa, ennen kuin niiden tehon kunnolla näkee? Vähän kuten elämässä yleensä; ahtaalle ajautuessaan moni tajuaa, mitä muutoksia täytyy tehdä, jotta tilanne muuttuu. 

Iroisien Masque de Beauté eli kauneusnaamio lupaa piristää väsynyttä ihoa, kirkastaa ihonväriä ja elvyttää pintaverenkiertoa. Vegaanista naamiota voi käyttää niin usein kuin on tarve. Kauneusnaamio sisältää muun muassa kosteuttavaa, uudistavaa ja epäpuhtauksia torjuvaa minttua sekä neidon hiuspuu-uutetta, joka toimii antioksidanttina. Ranskalainen Iroisie-hoitolasarja perustuu merellisten raaka-aineiden tehokkuuteeen, joten myös tässä naamiossa merilevä suojaa, kosteuttaa ja estää ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä. Merilevät elävät varsin haastavissa ympäristöissä ja kykenevät kehittämään itselleen suojan kylmyyttä, kuivuutta, hapen puutetta ja UV-säteilyä vastaan. Lisäksi levät ovat rikkaita ravinteiltaan ja niissä on runsaasti mineraaleja. Iroisien tuotteissa oleva merileväuute ja merivesi on peräisin Ranskan Bretagnen äärellä sijaitsevasta Iroise-merestä, joka on yksi maailman rikkaimmista, puhtaimmista ja monimuotoisimmista UNESCO:n suojelemista meristä. 

Naamio tuntuu ihanan viilentävältä ja virkistävältä iholla. Sinä aamuna tarvittiin kuitenkin jotain muutakin kuin herätys uuteen aamuun ja tämä kauneusnaamio näyttikin todelliset kykynsä. Iho oli tarpeeksi väsynyt ja nuutunut pystyäkseni näkemään, mihin tämä naamio kykenee. Iroisien kauneusnaamio uudisti ihon vartissa siihen kuntoon, että se näytti heränneeltä ja levänneeltä. Kai sitä joskus täytyy olla tarpeeksi "rappiolla" huomatakseen tuotteen todellisen tehon. 

Iroisien Masque de Beauté 40ml saatavilla 35,70 eurolla Joliesta ja Biodellystä.

Oletteko sitä mieltä, että jotkut tuotteet näyttävät todellisen potentiaalinsa vasta "ääriolosuhteissa"? 
Onko muita ajatuksia aiheeseen ja omien rajojen hakemiseen liittyen?
*Tuote saatu pr-näytteenä. Sis. mainoslinkkejä.

10 kommenttia:

 1. Aika harvasta tuotteesta voi päätellä mitään, jos iho on tosi hyvässä kunnossa. Kyllä omaan ihoon tarvitaan jotain ärsytystä tai ongelmaa, että pystyn toteamaan kunnolla, että toimiiko tuote. Toki tuotteen hyvyydestä kertoo sekin, miten hyvin se pystyy ylläpitämään sitä hyvää ihoa, toiset räjäyttävät naaman heti syystä tai toisesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin samaa. Joskus ihossa täytyy olla jo ongelma, että vaikutuksen oikeasti näkee. Tässä tapauksessa mun ongelma oli se, että iho kaipasi selvästikin uudistautumista :D Aiempina kertoina en tosiaan ollut huomannut mitään selvää eroa iholla. Viilennys toki tuntui, mutta iho näytti samalta kuin ennen naamiota. Tosin lähtötilanne ei ollut edellisinä testikertoina ollut yhtä "radikaali" kuin tällä kerralla eli kyllä tämä selvästi jotain tekee, jos iho vain on tarpeeksi nuutunut ;)

   Poista
 2. Uskon siihen, että jos iho on liian hyvässä kunnossa, niin sitten tuotteen vaikutukset eivät näy kokonaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama tuli todettua tämän kanssa! Toki olen aiemminkin huomannut, että jotkut tuotteet ei näytä sen ihmeellisemmin tekevän mitään iholle, mutta silloin tuote on yleensä jäänyt mulla jo parin testikerran jälkeen unholaan. Onneksi vielä kaivoin tämän esille, hetki oli just oikea! :) Nyt tiedän milloin tähän kannattaa turvautua ;)

   Poista
 3. Täytyy muistaa, ettei ihmiskeho tai mieli ole vain kone. Se tarvitsee lepoa ja aikaa palautua kunnolla Joskus on hyvä ottaa kunnon irtiotto ja levätä. Silloin taas jaksaa uudella innolla puskea eteenpäin :)
  Mukavaa maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kyllähän nuo asiat sisimmässäni tiedän, mutta se, että niistä muistaisi pitää kiinni onkin sitten toinen juttu. Jotenkin sitä on vaan niin helppo ajautua oravanpyörään ja unohtaa itsensä. No, mutta nyt harjoittelen ottamaan sitä omaakin aikaa ja sopivasti irtiottoja arjen keskelle :) Tarpeeksi monta kertaa kun on vetänyt itsensä äärirajoille, niin jo alkaa muistamaan levon merkityksen.

   Poista
 4. Kyllä on hyvä välillä ottaa sitä vapaatakin, sillä eivät ne työt tekemällä lopu. Toisaalta yrittäjällä säännöt ovat varmasti toiset:) Mutta muista, ettet aja itsäsi ihan loppuun!
  Namioista varmasti huomaa sen, mikä toimii parhaiten, kun iho on stressitilassa. joten uskon tuohon. Minullakin on naamioita nyt blogissani ja niin oli Ninnilläkin, joten taitaa olla naamioiden aika:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, syksy on naamioiden aikaa! Ja olisiko levon aikaa myös ;) Tosin syksy ja kevät on minulla yrittäjänä aina kiireisintä aikaa, mutta nyt en kyllä enää aio "keksiä" mitään syitä sille, ettenkö voisi levätä. Jostakin välistä sitä omaakin aikaa on raivattava. Nyt se lupaus on tehty! Taitaa siinä olla jo uudenvuodenlupauskin valmiina ;) Nyt kun aloitan harjoittelun vähän etuajassa, niin ensi vuonna onnistuu jo sulavasti :D

   Poista
 5. Kroppa sanoo poks, ku tarpeeksi kauan menee äärirajoilla. Oli sitte työ tai joku muu asia, joka kirraa. Itellä on kyllä niin opettelua omien rajojen älyäminen ja niiden pitäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu mulla. Sitten sitä tuleekin jo siihen pisteeseen, että on vain tajuttava, että tähän vedän rajani. Joskus sitä vaan joutuu tarpeeksi monta kertaa hyppäämään samaan ansaan, ennen kuin opetus painuu kunnolla alitajuntaan :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!