BB- ja CC-voiteet ovat jo luultavasti ohittaneet suurimman suosiokautensa, mutta monilla ne ovat silti jääneet pysyvästi päivittäiseen käyttöön, sillä ovathan ne helppoja meikkituotteita. Varsinkin BB-voiteet, joiden kanssa ei tarvitse alle erillistä kosteusvoidetta. CC-voiteet taas muistuttavat ominaisuuksiltaan enemmän meikkivoiteita. Vaikka olen testannut viime vuosien aikana useita BB- ja CC-voiteita, oikeastaan voin laskea yhden käden sormin ne tapaukset, jotka ovat oikeasti jääneet käyttöön pidemmäksi aikaa ja onnistuneet ihastuttamaan. L'Occitanen Pioni-sarjan CC-voide on ollut niin loistava, ettei se jäänyt pelkäksi "kesäheilaksi", vaan valloittaa käytössäni edelleen.

Kirjoittelin L'Occitanen Pioni-sarjan tuotteista jo aiemmin. Olisin voinut esitellä sarjan CC-voiteen samassa, mutta minusta se ansaitsi blogissa ihan oman paikkansa. Olen käyttänyt jo useamman vuoden Chanelin CC-voidetta, jota ei ole onnistunut korvaamaan mikään CC-voide. Chanelin CC on ollut kesäreissujen vakiovaruste, sillä sen suojakerroin on 30. Se ei ole tuntunut helteilläkään liian tukalalta, ja olen käyttänyt sitä useasti myös talvisin. L'Occitanen CC-voide onkin ensimmäinen, joka on päässyt Chanelin kanssa samalle viivalle. L'Occitanessa ihastuin sen antamaan heleyttävään lopputulokseen ja plussaa oli, että tässäkin on hyvä suojakerroin SPF20. Yleensä ohuet ja kevyet BB:t tai CC:t ovat oman kokemukseni kautta olleet aikamoista läpikuultavaa litkua, mutta tämä yllätti sillä, että se myös peittää, vaikka onkin kevyttä. Silti se myös sulautuu ihoon todella kauniisti ja tuntuu kuin toiselta iholta. Moni (itseni mukaan lukien) tavoittelee sitä luonnollisen kaunista ihoa, joka näyttää kaikkea muuta kuin paksulla meikkivoiteella kuorrutetulta. Tällä saakin juuri sen luonnollisen kauniin lopputuloksen: heleän, hehkuvan ja täydellisen tasaisen ihon. Siksipä tähän niin syvästi ihastuinkin.


Kuten kuvasta näkyy, L'Occitanen CC-voide matkasi mukanani myös kolmen viikon reissulleni Jenkkeihin, sillä ehdin koukuttua siihen jo alkukesän aikana. Chanel jäi ensimmäistä kertaa kotiin. En oikeastaan koko kesänä juurikaan muuta meikkipohjaa käyttänyt kuin L'Occitanea. Voiteen koostumus Chaneliin verrattuna on aika erilainen, sillä se on väriltään aivan valkoista, mutta muuntuu iholla oman ihon sävyiseksi. Sävyvaihtoehtoja on kaksi: Light ja Medium. Vaaleampi sävy sopii hyvin tähän vuodenaikaan, kun tummempi tuntui paremmalta kesällä. Vuodenajasta viis, voin ehdottomasti suositella tätä heleyttävien ja peittävien, mutta silti tarpeeksi kevyen tuntuisten CC-voiteiden ystäville! Tästä tuli enemmän kuin kesäheila, sillä nykyään Chanel saa jakaa kruununsa L'Occitanen kanssa.

L'Occitanen Pivoine Sublime CC Skin Tone Perfecting Cream saatavilla 30ml koossa hintaan 29,50 euroa. L'Occitanen tuotteisiin voi tutustua Helsingin Mannerheimintien liikkeessä, Stockmannilla ja Vantaan Jumbossa. Lisäksi tuotteita voi tilata L'Occitanen omilta sivuilta sekä eleveniltä

Käytättekö te edelleen BB- tai CC-voiteita? Mitkä CC-voiteet ovat suosikkejanne?
*Tuote pr-näyte. Sis. mainoslinkkejä.

8 kommenttia:

 1. Kyllä käytän, joskin nyt oon ehkä enemmän tykästynyt meikkivoiteisiin pitkästä aikaa :) Tykkään Jane Iredalen BB-voiteesta, sekä baremineralsin CC-voiteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jäi BB:t ja CC:t hetkeksi sivummalle, mutta nyt olen taas innostunut pitkästä aikaa, kun on tullut vastaan oikeasti hyviä yksilöitä! Tääkin CC-voide menisi ihan heleyttävästä meikkivoiteesta! Tykkään aivan älyttömästi :)

   Ja hei, Jane Iredalen BB on muuten myös tosi ihana! <3

   Poista
 2. Käytin ennen aika paljon BB-voiteita sekä mineraalimeikkipohjia. Nyt käytän etupäässä peittäviä meikkivoiteita. Haluan, että värivirheet ja punoitukset on piilossa, vaikka pitääkin varoa kakkumaisuutta. Jotkut BB-voiteet tosin ovat aika peittäviä, kuten Misshan BB-voide. Siitä pidän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BB on yleensä itsellänikin valinta silloin, kun iho on hyvässä kunnossa ja kaipaan vain kevyttä peitettä, sillä BB:t eivät tosiaan normaalisti paljoa peitä. Toki poikkeuksiakin mahtuu joukkoon, kuten tuo mainitsemasi Missha (vaikka itse en ole sitä kokeillutkaan). Välillä tuntuu, että BB:t ja CC:t on menneet markkinoilla vähän sekaisin, kun BB:tkin alkaa olemaan jo yhtä peittäviä kuin CC:t, vaikka niiden pitäisi olla vain kevyemmin sävyttäviä päivävoiteita. On vaikeampaa neuvoa kuluttajiakin, kun kaikki BB:t ja CC:t eivät olekaan sellaisia kuin yleisesti puhutaan. Mutta tätä kai tämä kosmetiikkaviidakko on ;)

   Poista
 3. Käytän, Biothermin CC-voide koko ajan käytössä ja kesäisin Lumenen BB-voide. Myös Estee Lauderin CC:tä käytän usein meikin alla primerinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biothermin CC on mulla edelleen testilistalla! Tuntuu, että se on ollut listalla jo kauan :D Estee Lauderin CC:n ostin sun suosituksesta, mutta se on taas enemmän kuin BB-voide, eli kevyemmin peittävä ja heleyttävä. Sopii hyvin nimenomaan primeriksi tai "good skin"-päivinä iholle yksinään, kun on vapaalla :)

   Poista
 4. Ihana kesäheila sulla. L'occitane on lempparimerkkejäja tuo Pioni CC-olisi todella mielenkiintoinen. Pitääpä mennä kauppaan tutkimaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin ;) Olihan se kiva, että tästä kesäheilasta tuli jotain pysyvämpääkin :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!