Kolmisen vuotta sitten otin ensiaskeleeni luonnollisempaan kosmetiikkamaailmaan. Ensialkuun testailin tuotteita hyvin varautuneesti, mutta pikkuhiljaa huomasin epäluulojeni rapistuvan ja luonnonkosmetiikan kiilaavan jopa arvokkaimpien selektiivisten ihonhoitosuosikkieni ohitse. Tänä päivänä luonnollinen kosmetiikka on minulle ihonhoidossa ykkönen ja se varmasti huokuu myös blogistani. Rakastan luonnonkosmetiikkaa ja sen asema vahvistuu silmissäni päivä päivältä. Minusta on palkitsevaa käyttää iholleni tuotteita, joiden koostumuksessa ei ole mitään turhaa täytettä. 


Vaikka olen jo pitkään käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossani, en ole jostain syystä vielä löytänyt kotimaisista luonnonkosmetiikkasarjoista tuotteita, joita voisin käyttää kasvojeni hoitoon päivittäin. FLOW Kosmetiikalla on parhaimmat vartalonkuorinnat ja aivan ihana Sokeri-Suklaakuorinta kasvoille, mutta sarjalla ei ole omalle iholleni sopivaa voidetta, jota voisin käyttää meikinalusvoiteena. Yövoiteeksi on paljon helpompi löytää öljyjä tai tuhdimpia voiteita, kun ei tarvitse huolehtia ihon kiiltelystä, mutta hyvän päivävoiteen löytäminen on haasteellisempaa. Frantsilalta olen käyttänyt sarjan ruusuista kasvovoidetta, mutta sekään ei ole tuote, jota voisin kuvitella käyttäväni vuoden ympäri. Muita mieleeni tulevia suomalaisia luonnonkosmetiikkasarjoja ovat EkoPharma, Mia Höytö sekä Supermood, joista Mia Höytön tuotteisiin olen joihinkin tutustunut, mutta sarjan voiteet ovat testaamatta. 

Uusin tulokas kotimaisten luonnonkosmetiikkasarjojen edustukseen on Lapista tuleva DAVVI. Sarja on saanut alkunsa rakkaudesta Lapin raikkaaseen luontoon ja puhtaisiin luonnonantimiin. Tuotteiden vaikuttavat aineet ovat peräisin maailman suurimmalta luomualueelta - Lapin metsistä. Tuotteissa käytetään luonnonmarjoista, puusta ja viljasta valmistettuja luonnon öljyjä ja uutteita, jonka vuoksi ne sisältävät runsaasti ihon luonnollista hyvinvointia tukevia vitamiineja, antioksidantteja, hivenaineita ja flavoinoideja. Forest Of Lapland Oy on kehittänyt tuotteet vuosisatojen saatossa kertyneen perinnetietouden ja uusimpien yliopistotason tutkimustuloksien pohjalta. Koska DAVVI on 100% luonnonkosmetiikkaa, sarjan tuotteet eivät odotetustikaan sisällä parabeeneja tai synteettisiä säilöntäaineita. Tuotteita eikä raaka-aineita testata eläimillä. 


Olen viimeiset viikot tutustunut mielenkiinnolla kahteen eri DAVVI-tuotteeseen blogiyhteistyön kautta. Sen pohjalta uskallan sanoa, että DAVVI on aikamoisen vakuuttava tulokas kotimaisten luonnonkosmetiikkasarjojen riveihin. Ensimmäisenä iloitsen tuotteiden tyylikästä ulkonäköä. Omaan silmääni nämä ovat ehkä jopa kauneimpia suomalaisia luonnonkosmetiikkatuotteita. Myönnän, että saadessani tuotteet käsiini pelkäsin sisällön olevan vähemmän vakuuttavampi. Ala on hyvin haastava ja uudet tulokkaat joutuvat hyvin usein aikamoiseen ristituleen. Joko osataan tai ei. Yrittäjiä luonnonkosmetiikan parissa riittää, joten erottuminen on vaikeaa. Kauniit pakkaukset ovat hyvä alku, mutta sisällön tarvitsee olla vieläkin vakuuttavampi. Muuten asiakkaista tulee "kertakäyttäjiä". Tarjontaa on niin paljon, että vaihto tapahtuu nopeasti.

Näiden kahden tuotteen pohjalta on kuitenkin jo hyvin selvää, että DAVVI osaa. Olen vihdoin löytänyt iholleni suomalaista luonnonkosmetiikkaa olevan kasvovoiteen, joka toimii meikinalusvoiteenakin erinomaisesti. Natural Lift Restorative Facial Cream lupaa kasvoille elinvoimaisuutta ja heleyttä. Mikään kuultava voide tämä ei kuitenkaan ole, vaan antaa kasvoille hyvin kauniin mattapinnan, mutta kosteuttaa silti tehokkaasti. Yleensä ravitsevat voiteet ovat iholleni aivan liian paksuja ja tönkköjä meikinalusvoiteeksi, mutta tämä menee niin päivin kuin öin. Raaka-aineina on Suomen ja Lapin luonnosta käytetty kosteuttavaa vadelmanlehtiuutetta, uudistavaa kauraöljyä, elvyttävää tyrnisiemenöljyä, ihon väriä tasoittavaa mesiangervouutetta sekä vahvistavaa mustikansiemenöljyä. Yhteisvaikutuksina näillä luonnon raaka-aineilla on kollageenituotannon edistäminen, ihon kimmoisuuden lisääminen ja juonteiden silottaminen. Voide supistaa näkyvästi myös ihohuokosia, vaikka onkin elvyttävä voide. Tuoksu on hentoisen vadelmainen - todella ihana siis!  Voisin kuvitella, että tuoksuherkätkin tykästyvät tähän. Vadelmanlehtiuute ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä. 


Natural Lift Restorative Facial Creamin lisäksi olen tehnyt tuttavuutta toisenkin DAVVI-tuotteen kanssa. Smoothing Eye Serum on ollut minulle myös hyvin mieluinen tuote. Se lupaa silmänympärysiholle silottavuutta ja poistaa tummuutta. Ravitsevan kasvovoiteen tapaan se korjaa myös UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Smoothing Eye Serum hellii silmänympärysihoa puolukka-, ruusujuuri-, kauraöljy- sekä mesiangervouutteen voimin. Puolukkauute virkistää, ravitsee ja vaalentaa ihoa sisältämänsä luonnollisen arbutiinin ansiosta. Ruusujuuri huolehtii kosteutuksesta ja on lisäksi antibakteerinen. Mesiangervo rauhoittaa ja uudistaa samalla tasoittaen ihon väriä. Kauralla on kosteuttavia ominaisuuksia, mutta se parantaa myös pintaverenkiertoa. Kaikille ihotyypeille soveltuva voide tukee ihon normaalia toimintaa ja vähentää ryppyjen muodostumista. Tuoksu on miedon vadelmainen, ehkä myös hieman puolukkainen. 


DAVVIN silmänympärysvoidekin toimii omalla ihollani loistavasti meikin alla. Vaikka tuotteesta puhutaan seerumina, koostumus muistuttaa voidetta. Se kosteuttaa juuri sopivasti eikä saa päälle laittamaani peitevoidetta kasautumaan silmänalusien hienoisiin juonteisiin. Erityisen ihastunut olen ollut sekä silmänympärysvoiteesta että kasvovoiteesta iholle jäävään supersileään pintaan. Jos en tietäisi voiteen olevan 100% luonnonkosmetiikkaa, voisin jopa kuvitella siloisuuden johtuvan silikonista. Mutta ei, nämä eivät tietenkään sisällä silikonia. Tällä hetkellä DAVVI-valikoimaan kuuluu neljä tuotetta, joista kaksi muuta ovat miehille (virkistävä partavesi sekä Calming Aftershave Balm). Mielenkiinnolla jään odottamaan DAVVI-valikoiman laajentumista, sillä tämä kaksikko on tehnyt minuun vaikutuksen niin tuoksuillaan, koostumuksillaan kuin ulkoasullaan. Tutustukaapa ihmeessä!

Natural Lift Restorative Facial Cream on saatavilla 30ml koossa hintaan 54,70 euroa. Smoothing Eye Serum on 44,50 euroa 15ml pumppupullossa. Molempia tuotteita voi tilata Forest Of Laplandin verkkokaupasta. DAVVI-tuotteille on myönnetty FI-Natura -serfiointi sekä Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu. 

Millaisia kokemuksia teillä on kotimaisesta luonnonkosmetiikasta? Onko DAVVI jo tuttu nimi?






*Tuotteet saatu Forest Of Laplandilta.

18 kommenttia:

  1. Näistä olen todella kiinnostunut ja kävin messupisteelläkin tutustumassa. :) Kaunis sarja ja vielä suomalainen. <3 Upeaa jos toimii meikin allakin loistavasti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin ilahtuneena sanoa, että toimii! Mä olen testannut lukuisia ravitsevia voiteita ja yleensä meikinalusvoiteena ne ei ole toimineet ollenkaan (liian jämäköitä ja paksuja), vaikka muuten olisivat laadukkaita olleetkin. DAVVI kuitenkin levittyy oikeasti kuin silkki ja antaa meikille ihanteellisen pohjan. Tykkään!

      Poista
  2. Facial Cream kuulostaa ihanalta. Tämä on tosi mielenkiintoinen uusi tulokas. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voide on rakkautta! <3 Silmänympärysvoiteestakin tykkään, mutta jos yksi pitäisi valita, niin se olisi ehdottomasti tuo voide.

      Poista
  3. Kylläpä olet saanut kuvattua ihanasti nuo putelit ja muut:) Hyvä Mia! Luonnonkosmetiikka tekee varmasti tuloaan ja kun se on suomalaista, luulen, että sen pitää vielä enemmän ponnistella. En ymmärrä miksi, mutta niin se vain tuntuu olevan. Kuulostavat hyviltä kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos M! <3 Kiva kuulla, että onnistuin kuvissa!

      Niin tekee. Luonnonkosmetiikan saatavuus lisääntyy koko ajan. Musta on ihanaa, että ollaan saatu yksi laadukas suomalainen luonnonkosmetiikkasarja lisää. Niitä kun ei kovin montaa ole. DAVVI:lla voi olla hyvät mahdollisuudet menestyä myös maailmalla, kun "Lapland" on kuitenkin monille tunnettu :) Tuotteiden ulkoasukin on kaunis.

      Poista
  4. Olen myös sitä mieltä, että todella mielenkiintoinen uusi tulokas. Kävin myös messuilla tutustumassa tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mä ainakin jään innolla odottelemaan DAVVI-perheen lisääntymistä :) Jos nämä kaksi tuotetta ovat jo näin hyviä, mitä muuta sarjalta onkaan vielä tulossa. Puhdistustuotteita ja naamioita ainakin toivottavasti! Jännää nähdä millaisia ne tulevat olemaan.

      Poista
  5. Kiinnostava postaus. Ja mielenkiintoiset tuotteet. Olen jotain lukenutkin jo tuotteista ja ehdottomasti täytyy tutustua näihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja! :) Tutustu ehdottomasti! On kyllä mahtavaa, että ollaan saatu yksi suomalainen ylpeydenaihe lisää. DAVVI on tosi mielenkiintoinen tulokas :) En olisi uskonut, että tuotteet ovat näin hyviä.

      Poista
  6. Tuo silmänympärysseerumi on ihana <3

    VastaaPoista
  7. Täällä ollaan taas :DD

    Itseltä löytyy myös tämä kaksikko mutta en ole vielä kerinnyt testailemaan näitä. Odotukset ovat kyllä korkealla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, welcome back! :)

      En usko, että näiden suhteen joudut pettymään. Vieläkin ihmettelen, miten näissä ollaan saatu sekä ulkoasu että sisältö näin kohdilleen. Jännittävää nähdä, kun DAVVI-perhe laajenee, että tulevatko muut tuotteet olemaan yhtä menestyksekkäitä. Nämä ainakin löytävät varmasti paljon tyytyväistä käyttäjäkuntaa :)

      Poista
  8. Moikka! Mekin kokeiltiin näitä, aivan ihanat tuoksut ja pakkaukset :) Sisältökin myös, vaikka kasvovoide on aavistuksen liian kevyt mun iholle tähän vuodenaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsitte! Jos kokeilisit laittaa vielä jonkin kosteuttavan seerumin voiteen alle? Jospa kosteutustehot riittäisivät sitten paremmin :) Oikein kuiva iho voi tarvita vähän lisäboostia. Mun pintakuivalle normaali-sekaiholle tämä on ollut riittävä yksinään ja alla olen käyttänyt todella ohutta, kirkastavaa seerumia :)

      Poista
  9. Ehdottoman kiinnostavia nämä! Ja arvaas, olen vieläkin aivan innoissani tapaamisestamme <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa piristitkö kommentillasi :) Oli ihanaa nähdä kasvotusten! <3

      PS. Usko pois, näihin kannattaa tutustua!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!