Olen normaalisti maitomaisten, emulsiomaisten ja öljymäisten puhdistustuotteiden ystävä, enkä ole koskaan samalla tavalla innostunut vaahdoista tai geeleistä, jos muutamaa poikkeustapausta ei lasketa. Nuorempana ihoni oli rasvoittuvampi ja puhdistusgeelit olivat omiaan pitämään kiiltelyn kurissa, mutta aikuisiällä ihoni on iloinnut kosteuttavimmista puhdistustuotteista. Kesällä jouduin kuitenkin ihoni kunnon sanelemana laittamaan maitomaiset puhdistustuotteet jäähylle ja tarttumaan niiden sijasta toisenlaisiin puhdistustuotteisiin. Stressi ja hormonimyrskyt paukauttivat iholleni epäpuhtauksia sellaista tahtia, että puhdistusgeelit pääsivät tositoimiin ja näyttämään mihin ne pystyvät. 


Luulin puhdistusgeelien jäävän kuuriluontoiseksi kokeiluksi, mutta ihme kyllä, en ole luopunut niiden käytöstä vieläkään. Geelimäiset puhdistustuotteet ovat tehneet iholleni pelkästään hyvää. Samaan aikaan olen pyrkinyt pitämään huolta runsaasta vedenjuonnista, säännöllisistä happihyppelyistä ja riittävästä unensaannista, vaikka kahden viimeisimmän kohdalla on tullut välillä laistettua. Puhdistusgeelit ovat kuitenkin olleet isona apuna estämässä uusien epäpuhtauslaumojen hyökkäystä iholleni. Bakelin superkuorinta ja V10-Plus-sarjan C-Vitamiini Seerumi ovat olleet taisteluissa mukana ja vaalentaneet puristelusta aiheutuneita arpipilkkuja todella tehokkaasti. Nyt on kuitenkin aika esitellä teille viime kuukausien pelastusenkeleitäni puhdistustuotteiden osalta.


Aloitetaan joukon ainokaisella vaahdolla. Patyka on ranskalainen luksusluonnonkosmetiikkasarja, josta olen kirjoitellut blogini alkutaipaleella. Olen ihastellut sarjalta jo pitkään useita tuotteita, ja tämän Piparminttu Puhdistusvaahdon tulin tilanneeksi Biodellystä viime vuoden puolella, jolloin se jäi vielä odottelemaan sopivaa testihetkeä. Normaalille, sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle suunnattu puhdistusvaahto on Ecosert-sertifioitu ja sisältää jopa 99,4% luonnollisia raaka-aineita. Tuote on koostumukseltaan geelimäinen ja muuttuu hennoksi ja herkullisen tuoksuiseksi vaahdoksi. Meikki puhdistuu hyvin, eikä geeli ärsytä tai kuivata ihoa lainkaan. Piparminttu rauhoittaa, hellii ja virkistää ihoa, kun vadelma toimii antioksidanttina. Epäpuhtauksista kärsivä iho hyötyy myös puhdistusvaahdon sisältämästä teepuusta, joka ehkäisee bakteereja ja tulehduksia. Tämä vaahto on vakiinnuttanut asemansa käytössäni!

Patykan Absolis -linjan Piparminttu Puhdistusvaahto on saatavilla 250ml riittoisassa koossa 29 eurolla. Biodellyssä tuotteeseen voi tutustua täällä.


Saksalainen Lavera kuuluu luonnonkosmetiikan suosikkisarjoihini muun muassa puoleensavetävän tuoksumaailmansa ansiosta. Lavera on onnistunut tekemään luonnonkosmetiikasta karkkimaista ja huumaavaa. Tuotteet eivät ole hinnalla pilattuja, joten sarja on oivallinen opas luonnonkosmetiikan maailmaan ensiaskelia ottavalle. Sarjan Puhdistusgeeli lupaa supistaa laajentuneita ihohuokosia sekä poistaa iholta tehokkaasti rasvan ja meikin. Tuote soveltuu etenkin epäpuhtauksista kärsivälle sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Ginkgo kirkastaa samean ihon ja luomuviinirypäle antaa iholle siloisuutta. Tällä lähtee näppärästi myös silmämeikki, ja tuoksu on taattua Laveran lumoa! 

Laveran Puhdistusgeelillä on hintaa Biodellyssä 11,20 euroa. Tuubi on kooltaan 125ml.


Mia Höytö on suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Sarjan Kaunis Puhdistusgeeli puhdistaa ihon hellävaroen sokerista saatavan sokeritensidin avulla ja hellii ihoa ruiskukkaveden voimin, jonka tanniineilla on solujen aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus. Geeli lupaa myös rauhoittaa ja hoivata ihoa puhdistuksen aikana Aloe veran pehmentäessä ihoa. Puhdistusgeeli on ihohuokosia supistava ja ihoa kiinteyttävä, mutta ei silti kuivata ihoa. Kaunokainen tuoksuu kevyesti kukkaisvesiltä ja ilahduttaa kaikkia ihotyyppejä. Silmämeikki irtoaa kiitettävästi. Tätä tulee taatusti hankittua lisää!

150ml Kaunis puhdistusgeeli kustantaa 32 euroa Biodellyssä.


Lumenen Deep Purifying Wash puhdistusgeeli on joukon ainokainen, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Se on myös nelikon edullisin tuote ja pirtein ulkokuoreltaan. Lähes kolmikymppisenä en taida olla tämän tuubin ihanteellisinta kohdeluokkaa, mutta tuote on tupsahtanut LivBoxin mukana ja epäpuhtauksista kärsiessäni en ole paljon ikäsuosituksista välittänyt. Syväpuhdistava geelipesu lupaa puhdistaa meikin kasvoilta ja silmistä kuivattamatta ihoa. Iholla tämä lupaus pitää, vaikka silmämeikin poistossa tämä ei ole yhtä tehokas. Geeli laittaa kuitenkin ihon rasvaisuuden ruotuun ja säännöllisellä käytöllä ehkäisee näppyjen ja epäpuhtauksien syntyä. Puhdistusgeelin aprikoosinen tuoksu on aivan ihana ja tykästyttää "vanhemmankin" käyttäjän!

Lumenen Deep Purifying Wash puhdistusgeelillä on hintaa 6,90 euroa. Geeli ei sisällä väriaineita, parabeeneja eikä mineraaliöljyjä.

PSSSST! Jos et ole vielä käynyt osallistumassa blogin synttäriarvontaan, vielä ehtii!

Millaisia puhdistustuotteita te suositte? Onko teillä vinkkejä puhdistusgeeleistä?


*Lavera & Mia Höytö saatu blogitestiin.

12 kommenttia:

 1. Patykan ja Mia Höytön tuotteista on mulla kokemuksia, pidin molemmista kovasti. Patyka on ihana kesällä, sillä se tuntuu aavistuksen viilentävältä. Höytö on taas parhaimmillaan, kun iho tuntuu tosi kuivalta. Kyllä mun ultimate lemppari puhdistajat ovat Bakelin Energy Gel, jossa on mukana mun lemppariseerumin Bakelin Malicin kuorivaa Malic-happoa, tekee ihosta ihanan kirkkaan ja pitää epäpuhtaudet minimissä (tykkäisit tästä!). Tuntumalta ja puhdistustehoiltaa ei ole Sensain Creamy Soapin voittanutta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patykan raikastava tunne iholla on ihana! <3 Viilentää juuri sopivasti. Höytökin oli tosi positiivinen yllätys. Lavera poistaa muuten meikit parhaiten, joten jos et ole kokeillut, suosittelen todellakin! Sillä perustein taisi näistä olla se ykkönen, vaikka kyllä mä tuota Höytöä ja Patykaakin tulen lisää hankkimaan. Lumenelle olin ehkä liian vanha :D Aprikoosinen tuoksu silti iski ;)

   Tuo Bakel mun on kyllä vielä ehdottomasti testattava! Nim. Rakastunut Pure Peeliin.

   Poista
 2. Nyt alkoi houkuttelemaan tuo Patykan puhdistusvaahto :). Itse olen testannut Patykan suihkugeelejä ja käsivoidetta, mitkä ovat olleet todella hyviä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana! Voisit rakastua :D Liian moni on sitä hehkuttanut eikä turhaan! :)

   Poista
 3. Mun iho on taas tykästynyt sellaisiin balmimaisiin puhdistustuotteisiin, Erisanin hoitava puhdistusgeeli ja Korresin Milk Protein-balmi ovat suosikit! Korresista on tulossa juttua, Erisanista jo tarinoinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin samantyyppiset puhdistukset on aina olleet ykkösiä, öljyjä aloin kokeilla vasta myöhemmin, kun niihin hurahdin :) Puhdistusvoiteita ja muita jämäkämpiä putsareita olen myös käyttänyt. Nekin syväpuhdistaa aika kivasti, mutta tällä hetkellä nämä geelit on mun iholle parhaita. Iho on vähän rauhoittunut eikä oireile stressistä niin pahasti :D

   Tiedätkö, mä muuten ostin tuon Korresin puhdistusmaidon reilu vuosi sitten, mutta kun siivosin "markettiani" kesällä, siitä olikin sitten ehtinyt kaapissa seistessään mennä päiväys umpeen, joten jäipä kokeilematta. Harmi! Ei saisi ostella tavaraa säilöön. Mut minkäs teet paheellesi ;) Saahan sitä nyt joitain paheita olla. Vaikka myönnettävä on, että järki on kyllä tullut väliin joissain houkutustilanteissa ;D Onneksi!!! Jään odottelemaan sun juttua Korresista :) Onneksi olit nopeampi testaamaan kuin minä - hah!

   Poista
 4. Nuo merkit olen kyllä kuullut, mutta muut paitsi Lumene ovat minulle uusia. Siis Lumenea olen käyttänyt lähinnä meikeissä ja vartalolla, mutta muuten en. Ikärajoituksista ei kannata huolehtia, sillä aikuisella olevaan acneen saattaa joskus nuorison tuotteet purra paremmin. Mia Höyty on tavallaan mielenkiintoisin ja Patyka varmasti kokeilun arvoinen.
  Minulla on menossa tutustuminen Image skincare tuotteisiin, joten puhdistusvaahtomainen geeli tai geelimäinen vaahto, kummin vain, on nyt kyllä saanut minulta plussaa. Kaikki lähtee, silmämeikistä lähtien ja iho on rauhallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet! Ikäsuositukset ovat vain osviittaa antavia. Aina kannattaa valita tuotteet ihon kunnon mukaan, sitä mieltä olen itsekin :) Taas todistettiin se, miten voi tykästyä ihan toisenlaisiin puhdistustuotteisiin, kun niitä kokeilee erilaisissa (=ihanteellisimmissa) olosuhteissa. Muutenkin on ollut mukavaa huomata, että geelimäisten ja vaahtomaisten puhdistustuotteiden koostumukset on todella paljon kehittyneet, eivätkä kaikki niistä ole pelkästään nuorille suunnattuja :)

   Poista
 5. Patyka kiinnostaa ihan hulluna, mutta tykkään Lumenestakin, ei siinä mitään, ihan kelpo sekin. <3 Ihanaa iltaa, kommentoin tänne aiemminkin, mutta en tiedä mitä sössin, kun kommenttia ei näy. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut Patykalta vasta muutamia tuotteita, mutta niistä tämä Piparminttuvaahto on ollut kyllä selvä ykkönen :) Aivan täydellinen aikuiselle iholle, joka haluaa saada epäpuhtaudet hallintaan. Moni on kuulemma saanut Patykalla hormonaalisen aknenkin häädettyä. Mulla tuo vaahto on ainakin auttanut stressiperäisiin epäpuhtauksiin. Tykkään ja aion hankkia uuden pullon, kun nykyinen loppuu. Onneksi on tosi riittoisa pullokin vielä :)

   Poista
 6. Mä en tykkää geeleistä putsareina enkä hoitotuotteina. Suihkutuotteen on yleensä geelejä ja se toki on ok. En tiedä mikä niissä inhottaa. Toki jos olen jotain kokeillut niin siihen tottuu kyllä :) Maidot ja emulsiotkin on vähä tunkkaisen oloisia, olen siis vaahtojen ja öljyjen kaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurattaa, sillä tuo sun ensimmäinen lause olisi voinut olla suoraan mun suusta vielä ennen kesää! :D Nyt olen tykästynyt näihin aivan täysin. On varmasti sitäkin, että eri olosuhteissa alkaa erilaiset tuotteet kiinnostamaan. Täytyy aina mennä ihon kunnon mukaan. Aika kauan nämä mullakin odotti testaamistaan. Jos sun iho on ollut tyytyväinen vaahtoihin ja öljyihin, tottakai suosit niitä :) Mä lähdin geeli-/vaahtolinjalle, kun paksummat puhdistukset ei antaneet samanlaista kirkastavaa vaikutusta. Siksi en ole nyt uskaltanut lähteä vaihtamaankaan, kun oon yrittänyt pitää tilanteen hallinnassa ;)

   Viime talvenahan mä kävin läpi ihoni kanssa todella rajun kuivuuskauden, jolloin otin käyttöön aivan järjettömän tuhteja voiteita, joihin en olisi ikimaailmassa uskonut kajoavani :D Mutta nepä toimikin sitten tosi hyvin, kun iho oli niin kuiva ja kireä. Meikin allakin käytin esim. Hauchkan Ruusuvoidetta, joka on tosi paksua ja toimi muuten hyvin! :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!