Kynsien lakkaaminen oli minulle vuosia kaikkea muuta kuin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa. Se oli taistelu, johon saattoi kulua tunti jos toinenkin, sillä käytin huonoja lakkoja, joiden levittyvyys oli surkea ja joiden kuivumista sai odotella liian pitkään. Puhumattakaan siitä, miten monta kertaa lakkauksia korjailin. Työläs lakkailuoperaatio ei todellakaan ollut kärsimättömän perfektionistin mielipuuhaa. Voitte vain arvata kuinka paljon kaiken työn jälkeen harmitti, kun lakoista lohkesi jo seuraavana päivänä paloja! Turvauduinkin monta vuotta akryylikynsiin välttääkseni uuvuttavan lakkailusession.


Luovuttuani akryylikynsistä pari vuotta sitten, olen jatkuvasti yrittänyt metsästää laadukkaita kynsilakkoja, jotta minun ei enää tarvitsisi änkeä kalenteriini kuukausittaisia kynsihuoltoja. Alkuun ihastuin Diorin ja Chanelin lakkoihin, jotka tekivät lakkailusta paljon siedettävämpää - jopa mukavaa. Sittemmin olen huomannut myös Lumenen lakkojen olevan varsin laadukkaita hintaansa nähden. Hurmaavin yllätys lakkarintamalla on kuitenkin ollut uusin ystäväni, Essie. Kyseinen merkki onnistuu tekemään kynsien lakkaamisesta jopa rakastettavaa puuhaa, sillä minun kokemuksissani lakkojen levittyvyys hipoo täydellisyyttä, kuivuminen on hätkähdyttävän nopeaa ja pysyvyyskin aivan omaa luokkaansa: lakkaus nimittäin kestää minun kynsilläni täysin lohkeilematta jopa viikon! Tässä kohtaa ainoa asia, joka voisi saada hymyn hyytymään, on hinta, mutta sekään ei hipaise pilviä. Näihin ei tarvitse satsata kuin puolet Chanelin tai Diorin lakkojen hinnasta eli noin 15 euroa. 

Kuvassa 373 Sunset Sneaks, joka on suosikkini Essien kesäkokoelmasta. Kieltämättä kyllä vähän harmittaa, että olen aiemmin jättänyt Essiet huomioimatta. Tulevaisuudessa pidän nämä lakat kyllä visusti mielessäni ja kynsilläni!

Mihin lakkamerkkeihin te luotatte?


*Essien lakat lehdistönäytteitä.

26 kommenttia:

 1. Essien lakat ovat kyllä ihan valtavan hyviä ja laadukkaita! Mäkin tutustuin kyseiseen merkkiin vasta viime keväänä ja melkein harmittaa, etten jo aiemmin ollut Essien lakkoja testannut. Hinnan takia tyydyin ostamaan halvempia lakkoja, jotka kuitenkin melkein poikkeuksetta tuottivat kaikki pettymyksen juurikin siitä syystä, että ne alkoivat lohkeilla kynsistä todella nopeasti. Essien lakat pysyvät mullakin hyvinä todella pitkään ja ovat kyllä joka euron arvoisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin olet tykästynyt Essien lakkoihin! Ne on kyllä aivan eri maailmasta juurikin tuon pysyvyyden osalta. En vieläkään tajua, miten joku lakka voi kestää mun kynsillä lohkeilematta jopa viikon! Tuntuu ihan hullulta. Kaiken lisäksi lakka vielä kuivuukin kynsille tosi nopeasti :) Vuosia sitten en olisi todellakaan uskonut, että voisin jopa tykätä kynsien lakkaamisesta ;)

   Poista
 2. Essien lakat ovat kyllä todella tasokkaita. Välillä harmittaa, kun vaaleita lakkoja saa laittaa sata kerrosta,ennenkuin peittyy! Kaunis sävy tuossa essiessäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! Essien vaaleat lakat melkein vaativat sen kolme tai neljä kerrosta, saman olen huomannut itsekin. Se onkin sitten ainoa "huono puoli", jonka löydän merkin lakoista ;) Toisaalta vaikka laittaisikin useamman kerroksen, ne onneksi kuivuvat nopeasti ja lakkaus kestää kauniina monta päivää :)

   Poista
 3. Kyllähän essie on minulle nro1, kaikki lakkojen eri sävyt, kaudet, teemat, hauskat nimet, peittävät hyvin hieman epätasaista pintaa ja sutiakin osaan käyttää. Saan parhaimman tuloksen essie lakoilla, mutta hyvin tasaviivalla kulkee faby, Opi ja Lumenen Gel Effectit. Näitä pääsääntöisesti käyttelen, vaikka toki on muitakin merkkejä. Vielä kun laitan essien tai fabyn päällyslakkaa, niin kynsilakka pysyy monta päivää.

  Ihana kuva Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Fabyn lakatkin on muuten ihan hyviä, olin ne jo melkein unohtanut. Olen kai ollut nyt niin Essien pauloissa, haha.

   Naurattaa, kun muistan joskus miettineeni, miten jotkut naiset voi lakata kynnet juuri ennen juhliin menoa ja nopeasti vaan sutaista jotain lakkaa kynsille. Omalla kohdallani siihen ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia! Mulla lakkaaminen vei niin kauan, että juhlat olisi jo siihen mennessä olleet juhlittu, kun olisin saanut kynnet lakattua - hah! Toista on nyt. Miten ihminen voikaan olla näin iloinen siitä, että on löytänyt lakkoja, jotka "helpottaa elämää" kummasti ;)

   Poista
 4. Ihan samanlaisen lakkaamisen ilon olen minä myös löytänyt Essien parissa. Suurin osa lempilakoistani on sieltä, mutta kuivattajana luotan Seche Viteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! En olisi kyllä uskonut, että kynsien lakkaaminenkin voisi olla mukavaa puuhaa. Kai kaikki on "hyvistä välineistä" kiinni! :)

   Poista
 5. Essie on kyllä laadukas! Kuivuu nopeasti, peittää hyvin ja kestävyyskin ok, mulla n. viisi päivää :) Toinen hyvä lakka on Rimmelin minuutissa kuivuva, siinäkin nopea kuivuvuus, peittävyys ja kestävyys ovat hyviä! Ja onpa muuten ihanan värinen kynsilakka ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka! :) Tykkään itsekin tästä sävystä paljon.

   Rimmelin lakkojakin olen paljon vuosien varrella käyttänyt. Ne kyllä kuivuu tosi nopeasti, mutta pysyvyys ei omilla kynsilläni yllä millään Essien tasolle. Rimmelin glitterlakkoja käytän nykyään enemmän, niillä saa kivasti piristettyä lakkauksia :)

   Poista
 6. Tämä on ihana lakka! Essien lakat pysyy mulla usein hyvin, mutta välillä joukossa on tönkköjä koostumuksia kuten tän kokoelman persikka, joka sitten lähtee livohkaan heti seuraavana päivänä. Mutta jos koostumus on suht ohutta, pysyy tosi hyvin ja yleensä kaksi kerrosta riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kesäkokoelman ykkössävy ;) Mä en ole vielä Essien lakoista törmännyt yhteenkään mustaan lampaaseen, tosin niitä vaaleampia sävyjä huomaan käyttäväni vähemmän, kun en yleensä jaksa sutia kynsille lakkaa kuin sen kaksi kerrosta. Keltaisia lakkoja oon kyllä ihme ja kumma jaksanut nyt kesäaikaan kerrostaa jopa kolme tai neljä kerrosta. Mulla on selkeästi ollut tänä kesänä joku keltainen kausi meneillään! :D

   Poista
 7. Essien lakat on rakkautta. <3 Varsinkin sillä leveällä sudilla lakkaaminen onnistuu täydellisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essie kyllä tekee kynsien lakkaamisesta niin paljon helpompaa ja vaivattomampaa! ;)

   Poista
 8. Ihanan värinen ♡ Mä tykkään Essien leveästä sudista, sillä saa hyvin lakattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! :) Tämä on kyllä mun ehdoton ykkössävy kesäkokoelman lakoista. Ja samaa mieltä olen sun kanssa tuosta sudista; se on just sopivan kokoinen! Helpottaa hommaa huomattavasti :)

   Poista
 9. Kun vielä vuosi sitten omistin pitkät kynnet, niin Essien lakat olivat kovassa käytössä :). Ne levittyvät tasaisesti ja kesto on mielestäni hyvä :).
  Tuo Sunset Sneaks on aivan upea sävy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kiva kuulla, että Essie on vakuuttanut sielläkin! :)

   Poista
 10. Essien, Opin ja Zoyan lakat ovat valloittaneet minun sydämeni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, Zoyat unohdin ihan kokonaan! :D Niistä tykkään myös. Omistan vasta viisi Zoyan lakkaa, mutta jokainen on aarre ;) Niitä täytyy kyllä hamstrata lisää I Love Me -messuilta, kun pääsee taas näkemään koko sävyvalikoiman kerralla! Essien lakoissa on kyllä mun makuun parempi suti, mutta Zoyan lakatkin kuivuu nopeasti ja pysyy aika monta päivää mallikelpoisina ;)

   Poista
 11. Essiet on kyllä ihania, itsekin olen aivan rakastunut tähän merkkiin :) Niillä on todella paljon laadukkaita cremejä jotka ovat ihan unelmia lakata :)

  Lisäksi toki tykkään Opin, China Glazen ja Essencen lakoista erityisen paljon, mutta on niitä muitakin merkkejä mitä fanitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin olet ihastunut Essieen! :) Essie saa kyllä kynsien lakkailun tuntumaan niin paljon rennommalta ja mukavammalta puuhalta kuin jotkut surkeat lakat, joiden kanssa saa taistella ikuisuuden. Jos en olisi löytänyt muutamaa hyvää lakkamerkkiä, olisin varmaan jo palannut niihin akryylikynsiin :D Mutta nykyään kynsien lakkaaminen on ihan kivaa, kun on hyvät lakat käytössä :)

   Poista
 12. Essie on se munkin suosikki ! Tällä hetkellä mulla on vaan yksi värillinen lakka ja päällyslakka. Vaihdan kokoelmaa essieks sitä mukaan kun vanhat kuluvat pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, lisää "samiksia" täällä ;) Essie on kyllä yksi parhaista! Kuulostaa muuten hyvältä tuo kaikkien vanhojen lakkojen uusiminen Essie-lakkoihin :D

   Poista
 13. Luotan myös Essieen ja Seche Viten pikakuivattajan yhdistelmään. Essien lakoista löytyy aina sopiva sävy ja peittävät vain kahdella kerroksella. Lemppareiksi ok noussut Spin The Bottle, nude kahdella kerroksella peittävä lakka, sekä minttuinen Mint Candy Apple. Pikakuivattaja taas pelastaa malttamattoman hosulin iskuilta ja rullaantumiselta :D.
  Löysin myös keväällä IsaDoran "geeli"lakat, joita on kertynyt jo kolme sävyä (+geeli päälyslakka) Pysyvät kynsissäni hyvänä noin 5-7 päivää, joka on itselläni ennenkuulumattoman pitkään.
  Sunset Sneaks näyttää kauniita ja pirteältä. Toivottavasti on vielä myynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa yhdistelmää suosin itsekin! Tosin pikakuivattajana oon käyttänyt myös H.K Girliä. Sekin on hyvä päällyslakka :) Melkein jopa ehkä parempi kuin Seche Vite. Tosin se jämäköityy lakkapullon pohjalle liian nopeasti. Tuntuu, että joutuu aina puolitäyden pullollisen heittämään roskiin :D Essie + pikakuivattaja on jo muuten melkein lähes täydellisyyttä hipova yhdistelmä. Vaikka luonteenpiirteissä olisi vieläkin pikkuhipaus kärsimättömyyttä ja perfektionistia, Essie + pikakuivattaja pelastaa ;D

   Luulisin, että tätä Sunset Sneaksia on vielä myynnissä! Vaikka Essien syyskokoelmakin taitaa olla juuri rantautunut hyllyille :) Noita IsaDoran geelilakkoja löytyy muuten multakin pari. Täytyykin ottaakin ne kunnolla testaukseen. Hyvä kun muistutit ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!