Niin ihanaa kuin auringonpaiste ja sen antama lämpö onkin, aurinko on yksi eniten ihoa vanhentavista tekijöistä. Sen lisäksi UV-säteilylle altistuminen on myös suurin ihosyövän riskitekijä. Auringosta voi nauttia, mutta liiallinen auringonpalvonta saattaa kostautua myöhemmin, jos ei ole muistanut suojautua tarpeeksi korkeilla suojakertoimilla ja iho on palanut useasti. Ja vaikka auringolta suojautuisikin, se ei estä ihosyövän riskiä. Itse olen aina ollut enemmän varjoon hakeutuja, mutta tänä kesänä poltin olkapääni jo toistamiseen ulkomailla. Siksi pauhaan tästä aiheesta vieläkin sydämellisemmin.  


Moni saattaa ajatella, että pilvisellä säällä ei tarvitse aurinkosuojaa, mutta totuus on, että pilvi suodattaa vain pienen osan UV-säteilystä. Myös talviaikaan on hyvä käyttää suojakertoimellista meikkivoidetta tai päivävoidetta, sillä lumi heijaa auringon UV-säteitä tehokkaasti. Aurinko ei kuitenkaan ole pelkkä paha. Se kohottaa myös mielialaa, sillä UV-säteily edistää D-vitamiinin muodostumista iholla. Suomen kesässä tarvittavan D-vitamiiniannoksen saa kuitenkin jo oleskelemalla vartin verran keskipäivän auringossa. D-vitamiinin tavoittelun takia ei siis tarvitse palvoa aurinkoa mielin määrin.


Chanelin Sublimage La Protection UV sisältää suojakertoimen 50, joka suojaa ihoa palamiselta. Voide sisältää myös UVA-suojan, joka on tärkeä suoja auringon haitallisimpia säteitä vastaan. UVB-säteily on se, joka polttaa ihoa, aiheuttaa punoitusta, herkkyyttä ja ihottumaa, mutta UVA-säteily on syynä auringon aiheuttamaan ikääntymiseen, aurinkoallergiaan sekä syöpään. Aurinkovoidetta hankkiessaan kannattaa siis ehdottomasti varmistaa, että voide sisältää myös UVA-suojan. Pelkästään korkea suojakerroin ei siis riitä ihon suojaamiseen esimerkiksi pigmenttimuutoksilta (kuten maksaläiskiltä), sillä suojakerroin suojaa ihoa vain palamiselta, eikä sitäkään täysin. Suojakertoimen 50 ja 30 välillä ei tutkimusten mukaan ole loppujen lopuksi kovinkaan suurta eroa, sillä rasva kuin rasva haihtuu iholta esimerkiksi hien ja hankauksen myötä. Suurempi merkitys on sillä, kuinka paljon voidetta käyttää ja että muistaa lisäillä sitä iholle säännöllisin väliajoin. 


Koska Chanelista on kyse, Sublimage La Protection UV ei ole tietenkään pelkkä aurinkosuojavoide, vaan myös anti-age-ihonhoitotuote. Se auttaa ihoa uudistumaan, vahvistaa ihoa ja toimii suojamuurina esimerkiksi saasteita vastaan. Voide sisältää muun muassa lakritsijuurta, joka yhdessä muiden aineosien kanssa synergiassa ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista ja tasoittaa ihonsävyä. Tarkasti valikoidut raaka-aineet auttavat ihoa pysymään nuorekkaana. Sublimage La Protection UV toimii loistavasti myös meikin alla, sillä se antaa iholle kauniin hehkun. Voiteen koostumus on niin pehmeä ja silkkinen, että se sulaa iholle helposti, eikä ole raskas meikin alla. Lopputulos on puolimatta, hieman puuterinen ja sopivasti kuulas. Sublimage La Protection UV -voidetta käytetään aamuisin ohuelti päivävoiteen päälle ennen meikkivoidetta. Itse olen käyttänyt voidetta päivävoiteen sijasta ja levittänyt meikkivoiteen suoraan Sublimage La Protectionion jälkeen. Meikki näyttää kauniilta - ja mikä tärkeintä, iho on paremmin suojattu!

Chanelin Sublimage La Protection UV:n hinta on 120 euroa. Jos haluat lisää vinkkejä auringolta suojautumiseen ja tietoa ihosyövästä, Syöpäjärjestöillä on erinomainen Opas auringolta suojautumiseen, joka kannattaa lukaista läpi. 

Millainen on teidän suhteenne aurinkoon? Entä onko teillä suosikkeja Chanelilta?


*Tuote lehdistönäyte.

12 kommenttia:

 1. Ennen käytin aurinkovoiteita vain ulkomaan reissuilla, mutta nykyään aurinkorasvaa tulee laitettua kotimaassakin. Kai sitä ajatteli, ettei se Suomen aurinko voi polttaa niin tehokkaasti... Meikkivoiteissa koetan aina etenkin kesällä käyttää vain SPF-merkittyjä tuotteita, koska kasvoissa palaminen näkyy minulla helpoiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä pakko myöntää, että vielä muutama vuosi sitten olin itsekin aika laiska käyttämään erillisiä aurinkosuojavoiteita. Ajattelin samoin kuin sinä, että eihän niitä aurinkosuojavoiteita täällä Suomen kesässä tarvitse - väärä luulo! :D Onneksi sitä viisastuu iän myötä edes vähän ;)

   Poista
 2. Otan aurinkoa, mutta hillitysti. :)

  Chanelilta ehdottomia suosikkejani ovat CC voide ja poskipunat, sekä Inimitable Intense Mascara, joka on niitä harvoja, jotka pysyvät silmissäni koko päivän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chanelin CC-voide on kyllä yksi parhaista! <3 Hintansa väärti, todellakin. Ripsivärejä en ole Chanelilta testannut, mutta joitain luomivärejä ja poskipunia multa kyllä löytyy. Se kevätkokoelmaan kuulunut Blush Camélia Rosé on ihana. Ja Chanelin pohjustusvoide kuuluu myös mun luottotuotteisiin :)

   Poista
 3. Näin vanhemmiten en enää oikeastaan jaksa olla auringossa mutta nuorempana otin ja kunnolla. Nyt sen myös näkee ihosta. Tämä tuote olisi juurikin passeli mulle vielä tuon anti-agem suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama juttu. En jaksa oleskella auringossa hirveän pitkään, en ainakaan suorassa auringonpaisteessa. Toisaalta mä en ole oikeastaan koskaan ollut mikään auringonottaja. Ulkomailla sitten taas kyllä jaksan olla auringossa helposti vaikka koko päivän! Olisikohan ympäristöllä vaikutusta asiaan ;)

   Mä ihailen Chanelissa juuri sitä, että merkin tuotteet ei ole pelkkää sitä tai tätä, vaan niissä on paljon myös hoitavia ominaisuuksia. Tämäkin tuote on kaikkea muuta kuin pelkkä aurinkosuojavoide :)

   Poista
 4. Mä oon aina ollut kova ottamaan aurinkoa ja myönnän, että rasvan käyttö on jäänyt ihan minimiin. Nyt olen kumminkin paljon paljon viisaampi ja muistan jatkossa aina suojautua auringolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en nuorempana tajunnut, miten tärkeää oikeasti on suojautua auringolta. Aina olen kyllä hoitanut ihoa tosi tunnollisesti, mutta aurinkosuojavoiteet oon ottanut kunnolla käyttöön vasta viime vuosina. Onneksi en ole missään vaiheessa ollut mikään kunnon auringonpalvoja, joten suurempia vaurioita (toivon mukaan) ei ole ehtinyt tapahtua. Ja nyt olen ollut viisaampi, ainakin tämän asian osalta ;)

   Poista
 5. Itse otan aurinkoa ainoastaan ulkomaanreissuilla. Sielläkään ei tule rampattua turhan usein. Ihoni ei rusketu, joten en näe tarpeelliseksi kärtsätä sitä missään. Aurinkovoiteissa käytän lähes pelkästään 50 kertoimellisia, koska olen niin valkoinen. En sitten tiedä tarttuisiko aurinko paremmin jos laskisi kertoimia, mutta mieluummin otan rusketuksen purkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat tavat täälläkin. Suomessa en jaksa auringossa makoilla, mutta ulkomaanreissulla nautin auringossa oleskelusta ihan eri tavalla :)

   Iho kyllä ruskettuu, vaikka käyttääkin aurinkosuojavoidetta, tosin vähän hitaammin. En kuitenkaan näe mitään järkeä maata auringossa ilman aurinkosuojavoidetta, koska se suojaa ihoa palamiselta ja antaa iholle paljon kauniimman rusketuksen, kun rusketus syntyy pikkuhiljaa. Usein aurinkosuojavoidetta käyttämällä rusketuksesta tulee myös tasaisempi. Rusketus purkista on kuitenkin se turvallisin tapa saada iholle sävyä! ;)

   Poista
 6. Ooh mikä ylellisyys <3 Täytyy kyllä myöntää ettei Chanelin aurinkovoidetta ole koskaan tullut käytettyä, mutta voisin kuvitella että on ylellistä Chanel laatua. <3 Ei ole suosikkeja Chanelilta, ei yhden yhtä Chanel tuotetta löydy.

  Aurinkoa otan nykyään järjellä, kroppakin sanoo jo noin tunnin jälkeen ettei enää jaksa olla auringossa, muistuttaa päänsäryllä. :)

  Ihanaa loppuviikkoa Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ylellinen tuubi, joka kestää käytössä pitkään. Ja mikä parasta, tekee muutakin kuin suojaa auringolta! ;) Jos kaipaat vinkkejä Chanelin ihanuuksista, lukaise mun postauksia läpi. Olen aika monesta tuotteesta vinkannut blogin puolellakin. Omia ehdottomia suosikkejani Chanelilta on CC-voide, kosteussuihke (Hydra Beauty Essence Mist) ja meikinpohjustusvoide. Kevään kokoelmassa ilmestynyt poskipuna oli myös todella kaunis ja pigmenttinen.

   Ihanaa loppuviikkoa sinnekin! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!