Vielä muutama vuosi sitten olin varma, ettei luonnonkosmetiikka olisi minua varten. Siihen aikaan Sokoksilla oli tarjota vain Hauschkaa, Weledaa ja suppeasti Laveraa. Hauschkan tuotteiden ulkomuoto ja tuoksumaailma ei silloin erityisemmin houkutellut, ja Weledan öljytkin tuoksuivat makuuni liian yrttisiltä. Luonnonkosmetiikka ei ollut päivän poltteleva puheenaihe, vaan se oli jotain, mitä ainoastaan "terveysintoilijat" suosivat. Selektiivisen kosmetiikkaosaston ylellinen valikoima veti minua paljon enemmän puoleensa, ja luonnonkosmetiikkapurkit jäivät hyllyille odottamaan parempaa asiakasta.


Tuosta pari vuotta myöhemmin markettien ja lähikauppojen valikoimiin alkoi ilmaantua luomuruokaa. Samalla alkoi vilkas keskustelu siitä, miten luomu on puhtaampaa ja terveellisempää. Myös luonnollinen kosmetiikka nostettiin pöydälle. Positiivisten käyttäjäkokemusten myötä ilosanoma luonnonkosmetiikasta alkoi hiljalleen levitä: moni kertoi ihonsa ilahtuvan tuotteista, joissa ei ole lisäaineita, säilöntäaineita ja turhia täyteaineita. Lopulta annoin itsekin luonnonkosmetiikalle mahdollisuuden ennakkoluuloistani huolimatta, ja hämmästyin, ettei luonnonkosmetiikka ollutkaan paksuja kreemejä ja kitkeriä yrttiseoksia. Tarjonta oli kasvanut parin vuoden aikana huimasti. Nykyään uusia luonnonkosmetiikkamerkkejä putkahtelee pinnalle entistä enemmän. Luomusta on tullut hitti.


Olen suosinut luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossani jo pitkälle yli kaksi vuotta ja huomannut, että luonnonkosmetiikka on tehokasta siinä missä tavallinen kosmetiikkakin - ellei jopa tehokkaampaa. Ihonhoidon suhteen valinta tavallisen ja luonnonkosmetiikan välillä on minulle helppo: voisin käyttää loppuelämäni pelkästään luonnonkosmetiikkaa, ja tulen jatkossakin suosimaan sitä, vaikka kaapeistani löytyy myös tavallista kosmetiikkaa. Meikkipuolella en kuitenkaan ole valmis tekemään valintaa. Olen kyllä viime kuukausina löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta hyviäkin meikkituotteita, mutta Guerlainin, YSL:n, Diorin, Sisleyn, Clarinsin ja muiden selemerkkien hyvästeleminen olisi minulle liian raastavaa. Lähes mahdotonta. En siis aio luopua selektiivisen puolen meikki-ihanuuksista, vaikka ihonhoidossa luonnonkosmetiikka onkin minulle ykkönen.

Mitä hiustuotteisiin tulee, olin pitkään satavarma, etten koskaan tulisi edes harkitsemaan luonnonkosmetiikkaa hiustenhoidossa. Haastava hiuslaatuni (taipuisa, helposti pörrööntyvä, paksu ja pitkä tukka) pysyy ojennuksessa ainoastaan tarkkaan valittujen kampaamotuotteiden avulla. Olen lukenut muiden kokemuksia luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista mielenkiinnolla, mutta ajatellut oman tukkani olevan liian itsepäinen luonnonkosmetiikan kesytettäväksi. Kun minulle kuitenkin tarjottiin blogiyhteistyön kautta luonnonkosmetiikan shampoota ja hoitoainetta testiin, tartuin pienen harkinnan jälkeen syöttiin ja päätin rohkaistua tutustumaan myös luonnolliseen hiustenhoitoon.


Aubreyn Honeysuckle Rose Shampoo ja Hoitoaine ovat ensimmäiset testaamani luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet. Maahantuoja suositteli tätä paria minulle, kun kuvailin hänelle vaativaa hiuslaatuani. Kaipaan shampoolta ja hoitoaineelta ensisijaisesti kosteutusta, silottavuutta ja jotain, mikä ehkäisee hiusten pörrööntymistä. Aubreyn Honeysuckle Rose Shampoota ja Hoitoainetta suositellaan erityisesti kuiville ja katkeileville hiuksille, joille tehokosteutus tulee tarpeeseen. Syväkosteuttava shampoo hellii hiuksia muun muassa luomuviljellyn ruusumarjansiemenöljyn ja ravitsevan kasviyrttisekoituksen voimin. Shampoo lupaa tehdä hiuksista silkkisen pehmeät ja kiiltävät. Luomuarganöljy on hiuksille ravitseva ja silottava. Karhunputki, krysaanteemi ja magnolia antavat hiuksille kiiltoa ja samalla rauhoittavat hiuspohjaa. Shampoo on gluteeniton ja sopii vegetaristeille. 

Honeysuckle Rose Shampoo tuoksuu miellyttävän kukkaiselta. Vaikka tuoksu sai minut heti tykästymään, pesutehot eivät alkuun vakuuttaneet: pitkien hiuksieni peseminen tuntuu selkeästi jähmeämmältä, sillä luonnonkosmetiikan shampoona Honeysuckle Rose vaahtoutuu vain vähäisesti. Ensimmäisinä testikertoina tuntuikin, ettei shampoo pese tukkaani tarpeeksi puhtaaksi. Heikko vaahtoavuus ei kuitenkaan kerro shampoon huonosta pesutehosta. Luonnonkosmetiikan shampoissa ei ole sulfaatteja, joita lisätään moniin shampoisiin vaahtoamisefektin aikaansaamiseksi. Todellisuudessa mitä hoitavampi shampoo on koostumukseltaan, sitä vähemmän se vaahtoaa. Vaahtoavuus luo siis kuluttajille lähinnä mukavamman pesukokemuksen ja on enemmänkin esteettinen seikka.


Shampoopesun jälkeen hiukset tuntuvat vielä karheilta. Onneksi hoitoaine pelastaa. Honeysuckle Rose Hoitoaine jättääkin itsestään paljon positiivisemman jäljen kuin shampoo. Hoitavuudestaan huolimatta se ei ole koostumukseltaan tymäkkää tahnaa, vaan sulavan kermaista ja levittyy hiuksiin yhtä mukavasti kuin mikä tahansa muista laatuhoitoaineistani. Alussa luulin sen jättävän hiukset painaviksi ja lässähtäneiksi, mutta sen sijaan hoitoaine antaakin paksulle tukalleni keveyttä ja ilmavuutta. Jo hoitoainetta poishuuhdeltaessa tuntee, kuinka sileäksi hiukset jäävät. Takuista ei ole tietoakaan, ja minun hiuksissani se on huima saavutus! Olen iloisesti yllättynyt. 

Honeysuckle Rose Hoitoaine toteuttaa siis lupauksensa tehdä rutikuivista hiuksista elinvoimaiset ja pehmeät. Siitä kiitos kuuluu tehokkaasti kosteuttaville luomuöljyille, kuten argan-, macadamia-, ja manteliöljylle. INCI-lista on pullollaan hoitavia kasviperäisiä aineosia. Hoitoaineen tuoksu on mukavan makea ja koukuttaa helposti!


Pakko myöntää, että odotin luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteiden tuottavan suuren pettymyksen. Sen sijaan tämä Aubreyn Honeysuckle Rose -pariskunta sai minut kiinnostumaan luonnonkosmetiikan hiustenhoitomaailmasta vähän enemmän. Huomattavin ero käytössäni oleviin tavallisiin hiustenhoitotuotteisiin on se, että luonnonkosmetiikan shampoo ja hoitoaine saavat hiukset tuntumaan kuivina jotenkin puhtaammalta ja luonnollisemmilta. Kiiltoa jäin hieman kaipaamaan, mutta muutoin tuotteet yllättivät positiivissävytteisesti!


Aubreyn Honeysuckle Rose Shampoo on saatavilla reilussa 325ml koossa 17 eurolla. Honeysuckle Rose Hoitoaineen hinta samassa koossa on 17,70 euroa. Aubreyn tuotteisiin voi tutustua maahantuojan verkkokaupassa. Aubreyn shampoot ja hoitoaineet ovat saatavilla myös kätevässä matkakoossa, jonka ansiosta eri vaihtoehtoja voi testata ensin pienemmässä koossa. Minishampoot ja -hoitoaineet ovat 5 euroa kappaleelta.

Onko teillä kokemusta luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista? Jos on, millaisia?


*Tuotteet saatu blogia varten testattavaksi.

11 kommenttia:

 1. Kieltämättä itselläni on vieläkin tuollainen suhtautuminen luonnonkosmetiikkaan, kuten itsekin kerroit. Ehkäpä se on se yrttimäisyys ja todella voimakkaat tuoksut, jotka tökkivät vastaan. Sitten tietenkin allergiat sanelevat omat juttunsa. harmi sinänsä. Eihän voi tietää, jos ei kokeile, muttei voi liikaa näiden kosmetiikkajuttujen kanssa pelata, ettei käy ikävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian yrttimäiset tuoksut tökkivät minulla edelleen, mutta onneksi nykypäivänä luonnonkosmetiikan maailmasta löytää myös ihanan makeita, kukkaisia ja hedelmäisiä tuoksuja. Esim. Laveralla ja Terre d'Ocilla on paljon ihanan tuoksuisia tuotteita. Riippuu tietenkin, että minkälaisista tuoksuista tykkää ja kuinka herkkä on tuoksuille :) Allergiat tietysti myös rajoittavat. Itse tykkään makeahkoista tuoksuista, ja haluan, että tuotteessa on jotain tuoksua. Tuoksuttomat tuotteet harvoin iskevät minuun, mutta joskus olen tykästynyt tuotteen ominaisuuksiin niin paljon, ettei tuoksuttomuus ole "haitannut". Pitäisi joskus koota tuoksuttomista tuotteista ihan oma postauksensa. Moni voisi lukea niistä mielellään. Mukavaa pääsiäistä, M! :)

   Poista
 2. Vitsi miten hienosti ja ajatuksella kirjoitettu teksti, miten meidän ajatukset menevätkin niin saman suuntaisesti. Tuosta sampoosta sen verran, että kokeile pestä kaksi kertaa, toisella kerralla meinaan vaahtoa ja aivan kunnolla. Omalla kohdallani jos haluan hiuksistani oikein tuuheat ja ilmavat on kaksi pesua aina aivan must. Oli sampoomerkki mikä tahansa.

  Muistaakseni Madaran sampoo pesi kerralla, mikä on äärettömän harvinaista, mutta lopputulos ei taasen ollut niin silkkinen kuin näillä, joten molemmat hyviä, mutta Aubreyn hoitoaine on varmaankin markkinoiden parhaimpia ja mikä kivointa eivät tuoksu luonnonkosmetiikalta, siksi nämä vetävät pidemmän korren monen muun merkin ohitse.

  Meillä taitaa olla hyvin samanlainen hiuslaatu, joten testaa ihmeessä tuplapesulla. Ainoa kurja puoli tuplapesussa on, että sampoota pitäisi olla kaksi pulloa ja tuota ihmeellisen riittoisaa hoitoainetta todellakin vain yksi..

  Ihanaa pääsiäistä Mia ja ollaan pian sähköpostitse yhteydessä parin viikon päähän sijoittuvista tapahtumista <3

  Halauksia on jo ikävä sua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta!

   Sun tukka on kyllä niin upea Hollywood-style tällä kaksikolla ;) Huomasin itsekin, että nämä pöyhentävät tukkaa kivasti ja antavat ilmavuutta. Pesen toisinaan shampoolla pari kertaa ja toisella kerralla vaahtoaa kyllä paremmin. Ei silti ihan yhtä lailla kuin tavallinen shampoo. Tuo hoitoaine on mun suosikki! Se yllätti kyllä iloisesti. Ja tuoksu on kyllä niin ihana. Jos olisi samantuoksuista suihkugeeliä saatavilla, ostaisin heti! :D

   Ihanaa pääsiäistä, Tiia - ja halaus sinnekin! <3 Ollaan kuulolla :)

   Poista
 3. Niin paljon kuin rakastan luonnonkosmetiikkaa, koko ajan on jotain säännöllisesti käytössä, en voisi kuuna päivänä siirtyä ihonhoidossa pelkästään luonnonkosmetiikkaan. :D Mulla on kyllä silläkin saralla muutama suosikki sarja luonnonkosmetiikasta. Mutta mun iho jostain syystä rakastaa varsinkin hoitolasarjoja... Huomaan melko hyvä kuntoisessa ihossani välittömät vaikutukset muutaman sarjan kohdalla. Valitettavasti en ole vielä kokenut luonnonkosmetiikan suhteen muutamia tuotteita lukuunottamatta samanlaista WAU-elämystä. Tylsää. Meikeistä olen sun kanssa samaa mieltä. ;) Vaikka esim. Idunilla on jumalaisen kauniit pakkaukset.

  Hiustenhoidossa olen tykännyt eniten Laverasta luonnonkosmetiikkapuolella, niiden tuotteissa on niin herkulliset tuoksut. Aubreyn tuotteista itselläni ei ole kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossainhan meidän kahden mielipiteetkin on erottava kosmetiikan suhteen :D Haha! Mä käytin teini-iässä ihonpuhdistukseen markettikosmetiikkaa (esim. L'Oréal, Nivea, Garnier), kunnes siirryin selektiivisen puolen ihonhoitotuotteisiin ja lopulta luonnonkosmetiikka vei mennessään. Hoitolasarjoja olen testannut selekauden ja luonnonkosmetiikan lomassa jonkin verran :) Testailen kyllä edelleen. Mitkä hoitolasarjat olikaan sun suosikit? BAKEL oli ainakin yksi niistä, mutta mitä muita? ;)

   Mun täytyisi kyllä kokeilla noita Laveran hiustenhoitotuotteita. Näiden jälkeen ehkä uskaltaisin :D Laveralla on muuten monia hyviä tuotteita. Sarjan tuoksumaailma on kyllä ihan omaa luokkaansa. Rakastan niitä makeahkoja tuoksuyhdistelmiä!

   Poista
 4. Mä olen tilannut Aubreyn hiustuotteita iHerbistä halvempien hintojen takia. Rosa Mosqueta shampoo pesi hellävaraisesti, mutta hoitoaine oli liian kevyt minun hiuksille. Eli meni toisinpäin kuin sinun kokemuksesi näiden tuotteiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olisin luullut, että luonnonkosmetiikan shampoo on usein parempi kuin hoitoaine, joten yllätyin kyllä todella tuon Honeysuckle Rose Hoitoaineen suhteen :) Shampoo jätti vähän vaisuksi, mutta mulla tosiaan on niin haastava tukkalaatu, että rima on todella korkealla. Mutta kyllä nämä tulee käytettyä loppuun, ainakin tuo hoitoaine ;)

   Poista
 5. Pientä ennakkoluuloisuutta myös täällä. Pitäisi tutustua varmaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä se vasta ennakkoluuloinen näiden suhteen olinkin! Ja yleensäkin luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteisiin liittyen. Mutta siihen nähden mitä kauhukuvia mielessäni vilahti ennen testihetkiä, niin kyllä nämä yllättivät ihan mukavasti. Vaikka en olekaan silti luonnonkosmetiikan shampoisiin ja hoitoaineisiin sataprosenttisesti siirtymässä ;)

   Poista
 6. Kiva kun täältä sain luettua Aubreyn shampoista, olen niitä harkinnut hetken aikaa. Luonnonkosmetiikan shampoota olen käyttänyt jo parisen vuotta.. :P

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!