Huulet saavat aina huomioni vuodenajasta riippumatta. Huulivoide kuuluu vakiovarusteisiini ja kulkee mukanani kaikkialle. Huulirasva-addiktille ei tietenkään riitä pelkästään yksi puikko, vaan voidepuikkoja on ujuttautunut sinne tänne, jotta ne olisivat aina saatavilla: työpyödälle, laukun pohjalle, yöpöydän laatikkoon, auton lokerikkoon - joka puolelle siis. Päivän puikko valikoituu toisinaan myös mielialan mukaan: laventeli rauhoittaa, sitrus piristää ja makeanhimossa tulee tartuttua esimerkiksi lakritsinmakuiseen voidepuikkoon


Nämä kaksi luonnonkosmetiikan kaverusta kulkeutuivat luokseni blogitestiin jo ennen Hauschkan kasvohoitoelämystäni. Molemmat tuotteet lupaavat hoitaa kuivat ja rohtuneet huulet sametinpehmeiksi ja sisältävät kallisarvoisia kasvivahoja ja -öljyjä, jotka antavat huulille aimo annoksen kosteutusta. Lip Care Stick huulivoidepuikossa on matala UV-suoja (SK3), sillä luonnonvahat suojaavat UV-säteilyltä jonkin verran. Puikko sisältää muun muassa mehiläisvahaa, karitevoita, manteliöljyä ja masmalouutetta. Lip Balm huulibalsamin koostumus on hippasen hoitavampi, vaikka balsami tuntuukin huulilla paljon kevyemmältä kuin puikko. Huulibalsamia suositellaan silti vaativampaankin huultenhoitoon, sillä masmalo, kehäkukka ja mäkikuisma auttavat haavaumilla olevia huulia paranemaan nopeammin. Hauschkan Huulibalsami sisältää myös aitoa silkkijauhetta, joka selittää sen, miksi balsami tuntuu huulilla silkkisen kevyeltä. 

Huulivoidepuikko tuoksuu selkeästi yrttiseltä, vaikka manteliöljy ja karitevoi tuovatkin tuoksuun ripauksen makeutta. Purkissa oleva Huulibalsamin tuoksu ei sen sijaan ole lainkaan yrttinen, vaan kevyt ja hienostunut. Huulibalsami saa minulta paremmat pisteet tuoksun osalta, vaikka muutoin olenkin enemmän puikkojen ystävä, siitä kun eivät sotkeennu sormenpäät. Tietokoneen näppäimistöni on kerännyt voiteista "mukavasti" öljynjäämiä, jotka ovat kulkeutuneet näppäimille mistäpä muustakaan kuin sormistani. Suosin siksikin huulivoiteissa puikkoja. Yöpöydän laatikkoon balsamit ovat kuitenkin tervetulleita, sillä iltarutiineihin kuuluu huulien rasvaamisen ohella myös käsien- ja jalkojenrasvaus, eikä sängystä enää nousta koneelle naputtelemaan työjuttuja tai blogipostauksia. "Tarttumisvaaraa" ei siis enää iltaisin ole! 


Huulivoidepuikko tulee taatusti nopeammin käytettyä loppuun, mutta pakko myöntää, Huulibalsami yllätti positiivisemmin. Se ei muiden testaamieni purkkihuulirasvojen tapaan ole lainkaan tahmainen tapaus, tuoksuu hyvältä ja kerää riittoisuudestaan roimasti lisäpisteitä. Purkki ei taatusti edes huulirasva-addiktin käytössä lopu moneen kuukauteen. Mutta vaikka minusta ja balsamista tulikin yllättäen ystävät, pysyttelen muuten puikkofanina. Ne ovat mukana niin käteviä, ettei niitä korvaa mikään. 

Dr. Hauschkan Huulivoidepuikolla on hintaa noin 12,80 euroa, Huulibalsamilla 12,50 euroa. Tuotevalikoimaan voi tutustua Dr. Hauschkan nettisivuilla tai kipaista vaikka Sokokselle. Netistä Hauschkan tuotteita voi tilata esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa monipuolisesti tarjoavasta Biodellystä tai Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Kuinka tunnollisesti te hoidatte huulianne? Onko teillä kokemuksia tästä kaksikosta? 

*Huulivoiteet saatu testiin blogia varten.

10 kommenttia:

 1. Ihanan kauniit kuvat:) Minulla on tällä hetkellä Nimuen huulivoiden lipaston päällä sängyn vieressä ja rasvaan huuleni aina yöksi. Tuntuu siltä, että hammastahna on se joka kuivattaa kaikkinen valkaisuhommeleineen. Arkisin laitan aina huulipunaa, joten töistä palatessani sitten rasvaan huulia sillä, mitä sattuu käteen tarttumaan. Tuo Hauschka kyllä herätti mielenkiintoni! Sitä varmaan seuraavana listalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Olen huomannut saman, että hammastahna kuivattaa huulia todella paljon. Nykyään pyyhin hampaidenpesun jälkeen huulten ympäriltä hammastahnan jäämät huolella pois. Se on auttanut siihen, etteivät huulet kuivu samalla tavalla kuin ennen :) Ja tietenkin huulirasvaa laitan aina säännöllisin väliajoin ;)

   Poista
 2. Niin iso Dr. Hauschkan ystävä kuin olenkin, niin jostain syystä nää huulituotteet on kokonaan kokeilematta, pitää varmaan korjata tilanne jossain vaiheessa. :) Itse laitan aina yöksi EA:n Eight Hour Creamia tai Bakelin Babykel SOS Balmia paksun kerroksen. Päivällä laitan jotain kevyttä huulirasvaa, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän Eight Hour Creamia silloin kun sorrun puristelemaan jotain näppylän alkua, jotta iho paranisi nopeammin ja välttyisin pieneltä punaiselta arpipilkulta! :D Tuo Hauschkan Lip Care Stick muuten tuoksuu aika samanlaiselta kuin Eight Hour Cream.

   Poista
 3. Minulla on ihan samoja iltarutiineja.
  Tuota sarjaa olen kokeillut joskus kauan kauan sitten. NYt taas luonnonkosmetiikka kiinnostaa!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät iltarutiinit sitten onkin! :D Jalat, kädet ja huulet - ja tietenkin kasvot ennen sitä ;) Kaula on ainut, joka on jäänyt vuosien varrella itselläni pieneen paitsioon, mutta nyt yritän paniikissa korjata tilannetta, kun olen huomannut "vuosirenkaiden" ilmestyneen kaulalle.

   Poista
 4. Hoidan kun ovat rohtuneet ja nuo Dr.Hauschkan huulituotteet minulle vieraat, mutta laadun tietäen ovat taatusti mahtavia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dr. Hauschkasta on kyllä tullut yksi mun luottosarjoista <3 Laatu todellakin kohdillaan - ja vaikutukset huomaa myös kasvoilla.

   Poista
 5. Itseasiassa en ole yhtäkään Dr. Hauschan tuotetta vielä kokeillut! Ei tunnu kovin pahan hintaiseltakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jossain vaiheessa päätät kokeilla! :) Dr. Hauschkalta löytyy monia hyviä tuotteita. On nykyään yksi luottosarjoistani! Valmistelen tällä hetkellä blogiin Dr. Hauschka -teemaviikkoa, joten siinä kohtaa uppoudutaan Dr. Hauschkan pariin taas enemmän :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!