Tänään hypätään vaahtojen sekaan. Blogissani ei ole hirveän usein ollut puhdistusvaahtoja esillä, sillä en ole oikeastaan koskaan erityisemmin innostunut niiden käytöstä. Kaikki kokeilemani vaahdot ovat yleensä vahvistaneet ajatustani siitä, että puhdistusvaahdot toimivat parhaiten rasvaisella ja sekaiholla. Vielä vuosi sitten en ollut törmännyt yhteenkään vaahtoon, joka olisi jättänyt ihoni puhtoiseksi ja siloiseksi ilman kiristävää kuivuuden tunnetta. Normaali-sekaihoni tykkää eniten puhdistusmaidoista ja -emulsioista, jotka saavat ihoni sopivan pehmeäksi. Mádaran Syväpuhdistava Vaahto oli ensimmäinen puhdistusvaahto, joka kumosi käsitykseni vaahdoista. Se jättää ihoni yhtä pehmeäksi kuin puhdistusmaito ja puhdistaa erinomaisesti. Mádaran jälkeen olen uskaltautunut kokeilemaan myös muita vaahtoja, joista toinen iloinen yllätys on ollut Pulpe de Vien Sweet Little Face (postaus täällä). Nyt luvassa on lisää vaahtoavia kokemuksia.


Puhdistusmaidot ovat hetken aikaa olleet syrjässä, kun olen antanut huomioni näille pumppupulloille. Pure Altituden ja Sophyton puhdistusvaahdot ovat luonnonkosmetiikkaa, kun taas Herbina on joukon edullisin vaahto ja löytyy päivittäistavarakauppojen hyllyltä. Herbinan tuotteita ei ole tässä taloudessa juurikaan näkynyt, mutta nuorena tyttönä käytin joitain sarjan tuotteita. Siirryttyäni lukioaikoinani selektiivisen kosmetiikan pariin ja uppouduttuani myöhemmin luonnonkosmetiikan maailmaan, markettikosmetiikka on jäänyt selkeästi taka-alalle. Viime kesänä Sokokselta tarttui kuitenkin mukaani heräteostos, Kaura-Suklaa Vartalovoi, joka palautti mieleeni lapsuusajan muistot Herbinasta. Olin jo ehtinyt työntää LivBoxin mukana tulleen Fresh Luomuruusu Puhdistusvaahdon laatikon perälle, mutta ihastukseni Kaura-Suklaa Vartalovoihin sai minut kaivamaan vaahdon esiin ja antamaan sille mahdollisuuden näyttää tehonsa.


Herbinan Puhdistusvaahto lupaa puhdistustuotteille ominaisesti poistaa iholta meikin ja muut ihon pintaan kertyneet epäpuhtaudet. Vaahto sisältää muun muassa ihoa kosteuttavaa ruusuvettä, virkistävää ksylitolia sekä rauhoittavaa allantoiinia. Vaikka tuotteen kyljessä mainitaankin luomuruusu, puhdistusvaahto ei ole luonnonkosmetiikkaa, sillä se sisältää muun muassa PEG-yhdisteitä. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

Herbinan Puhdistusvaahto tuoksuu kevyen ruusuiselta ja raikkaalta. Vaahto on suhteellisen kevyttä, mutta kolmisen pumppausta riittää tekemään suhteellisen puhdasta jälkeä. Vaikka iholle jää pesun jälkeen puhtauden ja raikkauden tuntu, vaahto jättää normaali-sekaihoni hieman pintakuivaksi. Edullisena vaihtoehtona Herbinan Puhdistusvaahto menee paremman puutteessa, mutta uutta suosikkia tästä ei tullut, sillä haviteltu pehmeys jää uupumaan iholtani. Pullo on kuitenkin söötti ja piristävä! Rasvaisempi iho tykkää sisällöstäkin varmasti.


Fresh Luomuruusu Puhdistusvaahto on saatavilla 150ml koossa noin 5 eurolla. Herbinan tuotteisiin voi tutustua tarkemmin sarjan verkkosivuilla tai hyvin varustetuissa päivittäis- ja vähittäiskaupoissa.

Seuraavana puntarille astuu ranskalaisen luksusluonnonkosmetiikkasarjan Pure Altituden ihoa kirkastava puhdistusvaahto. Mousse Micellaire aux Fleurs sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän harvinaisia aineosia puhtailta ja saaste-vapailta seuduilta. Sveitsin Alpeilta peräisin oleva alppitähti suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja toimii antioksidanttina. Maca-juuri aktivoi solujen aineenvaihduntaa sekä uudistaa, korjaa ja rauhoittaa ihoa. Suomesta peräisin oleva koivunmahla antaa iholle elinvoimaa ja kosteutusta. Antarticine (Antarktiksen jään pieneliöiden glyko-proteiinirakenne) suojaa kylmältä, ihon kuivumiselta ja rypyiltä sekä aktivoi kollageenisynteesiä ja kiinteyttää ihoa. Lisäksi Mousse Micellaire aux Fleursin koostumusta on rikastettu rauhoittavalla luomu Aloe Veralla ja kehäkukan kukkaisvedellä. Tuote on luomusertifioitu ja valmistettu Ranskassa.


Pure Altituden Mousse Micellaire aux Fleurs tuoksuu Pure Altituden tuotteille ominaisesti puhtaan raikkaalta ja lumoavalta alppikukalta. Puhdistusvaahto on runsaan täyteläistä ja levittyy kasvoille kuin pehmeä kermavaahto. Mousse Micellaire aux Fleursin puhdistustehot ovat varsin kiitettävät: normaalisti puhdistustuotteen jälkiä viimeistellessäni vanulappuja kuluu useampi, mutta Pure Altituden vaahto puhdistaa meikin 1-2 pumppauksella niin perusteellisesti, että kasvovettä säästyy huomattavasti. Vaahto jättää normaali-sekaihoni ihastuttavan raikkaaksi ja sileän tuntuiseksi kuivattamatta ihoa lainkaan. Tämä vaahto haastaa ehdottomasti Màdaran suursuosikin!

Hintaa luonnonkosmetiikan luksusvaahdolla on 30 euroa ja se on saatavilla 150ml riittoisassa koossa. Tuotteeseen voi tutustua Naturellementin verkkokaupassa täällä. Kokemuksiani Pure Altituden uudistavasta Maca -eliksiiristä pääset lueskelemaan tästä.



Viimeisenä arvioitavaksi astelee englantilaisen luomuihonhoitosarja Sophyton Pore-Minimizing Foaming Wash. Kaikille ihotyypeille soveltuva puhdistusvaahto sisältää hedelmähappoja, jotka poistavat ihon pinnalta hellävaraisesti ja tehokkaasti iholle kertyneet epäpuhtaudet sekä kuolleen ihosolukon. Pore-Minimizing Foaming Wash lupaa nimensä mukaisesti pienentää ihohuokosia ja paljastaa raikkaamman ja hehkuvan ihon. Tuote soveltuu herkimmillekin ihotyypeille, myös rosacea- ja akneiholle.  

Pore-Minimizing Foaming Wash tuoksuu kirpeältä ja hieman omenaiselta. Koostumus sisältääkin oliivinlehti- ja omenauutetta sekä raakasokeriruokoa. Vaahto huuhtoutuu iholta helposti, sillä se ei sisällä lainkaan sulfaatteja tai muita runsaasti vaahtovia aineosia. Sophyto pitää lupauksensa, sillä puhdistusvaahto ei jätä ihoa tahmeaksi tai kireäksi, vaan iho tuntuu pesun jälkeen ihanan sileältä. Pore-Minimizing Foaming Wash onkin tämän testikolmikon pehmentävin vaahto. Tuotetta suositellaan käyttämään aamuin illoin meikittömille/puhdistetuille kasvoille, joten olen käyttänyt vaahtoa lähinnä aamuisin. Se häivyttää ihohuokosia pienemmäksi ja saa meikinkin näyttämään kauniimmalta. Tuote ei sisällä lainkaan keinotekoisia hajusteita, väri- tai täyteaineita eikä parabeeneja. Sophyton tuotteet sopivat myös allergikoille ja erityisruokavalion omaaville, sillä tuotteissa ei ole gluteiinia ja ne ovat pääosin vegaanisia (osa sisältää luomutuotettua mehiläisvahaa). 


Pore-Minimizing Foaming Wash on saatavilla 100ml koossa 22,90 eurolla. Tuotteen löytää esimerkiksi Biodellyn verkkokaupasta. Sophyton tuotteisiin voi tutustua tarkemmin myös maahantuojan sivuilla. Aikaisempia Sophyto-kokemuksiani voit lueskella blogistani täällä.

Millaisia puhdistustuotteita te suositte? Oletteko törmänneet vaahtoihin, jotka sopivat myös normaalille ja kuivalle iholle?





*Pure Altitude ja Sophyto saatu blogia varten testiin.

4 kommenttia:

  1. Muutaman kerran olen ostanut puhdistusvaahtoja, niin marketin kuin apteekin, mutta kuten sanoit, vaikutus on ollut aika kuivattava. Vaahdot on kyllä ihania ja helppoja käyttää. Tällä hetkellä minulla on meikinpuhdistukseen käytössä kookosöljy ja kasvovesi. Pintakuiva ihoni pitää kookosöljystä. :)

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljyä on moni kehunut. Itse en ole vielä sitä kokeillut, mutta täytyypä antaa sille jossain vaiheessa mahdollisuus. Talviaikaan ihoni voisi tykätäkin, kun on tosiaan taipuvainen pintakuivuuteen. Mutta kesällä ei toivoakaan ;)

      Poista
  2. Puhdistusvaahto on minulla kesäjuttu, näin talven kynnyksellä mennään useimmiten puhdistusmaito&misellivesikombolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni käyttää puhdistusvaahtoja varmaankin juuri kevään ja kesän ihonhoidossa, kun ne ovat kevyempiä. Tuo Pure Altituden vaahto on näistä täyteläisin ja minusta se sopii käytettäväksi myös talviaikaan normaalille iholle (ja rasvaiselle/sekaiholle). Ei kuivata ihoa lainkaan :) Sophyton vaahto on ohutta, mutta yllätyin, että sekään ei kuivata. Sitä tosin suositellaan vain aamuiseen ihonpuhdistukseen. Ei poista meikkejä. Ainut näistä, jonka huomasin selkeästi kuivattavan ihoa, oli tuo Herbinan vaahto. Kuivatti hetkessä. Se ei sopisi iholleni talviaikaan. Suosittelisin sitä muutenkin rasvaisemmalle iholle.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!