Tuoksu on osa kantajaansa. Se on kuin vaatekappale, joka istuu tai ei. Parhaassa tapauksessa tuoksu viimeistelee sinut. Se on kuin piste i:n päälle, joka kruunaa koko olemuksen ja saa olon tuntumaan omalta itseltä. Jos oma suosikkituoksu on täydellinen, tuoksua ei juuri päivän aikana mieti. Se vaimenee hiljalleen arkisten askareiden ja töiden taustalle. Kunnes joku huomauttaa, että tuoksut hyvältä tai vielä parempaa: "tuo tuoksu sopii sinulle täydellisesti".


Se mikä tuoksuu toisella hyvältä, ei välttämättä sulaudu omaan ihoon samalla tavalla. Muistan vieläkin kun Jennifer Lopezin Glow by J. Lo -tuoksu lanseerattiin 12 vuotta sitten (vuonna 2002). Useampi tuttuni käytti tuoksua, ja minä ihastelin, miten ihanalta he tuoksuvat. Tuoksu puki jokaista heistä täydellisesti, ja halusin itse tuoksua samalta. Tavaratalovisiiteilläni suihkautin monesti tuoksua ranteeseen, mutta tuoksu ei koskaan muodostunut samanlaiseksi kuin muiden iholla. Olin hurmaantunut tuoksuun, mutta pettynyt siitä miltä Glow by J. Lo tuoksui minulla. Niinpä pullo jäi kerta toisensa jälkeen kaupan hyllylle, enkä koskaan hankkinut kyseistä tuoksua. Glow by J. Lo -pettymykseni myötä sisäistin sen, että hajuvesien tuoksut ovat hyvin yksilöllisiä ja mukautuvat jokaisen iholla erilaiseksi. Tähän vaikuttaa ihon oma pH-arvo sekä ihon rasva- ja öljykoostumus.

Osa käyttää yhtä ja samaa tuoksua läpi elämän, toiset vaihtelevat tuoksuja säännöllisin väliajoin. Minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Rakkauteni tuoksuihin on miltei yhtä syvä kuin kosmetiikkahulluuteni, joka saa minut innostumaan uusista, hyvistä löydöistä aina kun sellainen tupsahtaa eteeni. Tuoksu on minulle kuin näkymätön asuste, jota ilman tuntisin oloni vailinnaiseksi. Valitsen "päivän tuoksun" sen hetkisen mielialan ja tilanteen mukaan. Rentoina päivinäni suosin usein raikkaampia ja puuterimaisempia tuoksuja, juhlavampiin hetkiin sen sijaan valitsen jonkin täyteläisemmän ja syvemmän tuoksun. Olen muutenkin enemmän makeahkojen ja syvempien tuoksujen ystävä, vaikka kesäisin suosinkin kepeämpiä tuoksuja, jotka eivät muutu iholla liian raskaaksi. Syksyn saapuessa palaan kuitenkin aina yhtä innokkaana viettelevien ja syvempien tuoksuihanuuksien pariin, jotka tuntuvat yhtä hyvältä kuin väljä villapaita ja kuppi kuumaa kaakaota kylmällä säällä.


Tuoksu muodostuu ensituoksusta, sydäntuoksusta ja pohjatuoksusta. Ensituoksu on kevyt ja haihtuu usein noin vartin kuluttua suihkautuksesta. Sen jälkeen esiin tulee sydäntuoksu, joka antaa hajuvedelle sen luonteen. Sydäntuoksu sekoittuu käyttäjänsä omaan tuoksuun, joten sydäntuoksu on nimenomaan se "todellinen tuoksu", jolta hajuvesi tulee sinun ihollasi tuoksumaan. Pohjatuoksu puolestaan on iholla pisimpään viipyilevä hajuveden syvin tuoksu, joka saattaa kestää iholla jopa vuorokauden. Migreenin vuoksi valitsen tuoksuni tarkoin. Vaikka kosmetiikan suhteen sorrun välillä heräteostoksiin, tuoksuja käyn suihkauttelemassa useamman kerran, ennenkuin teen ostopäätöksen. Totuttelen tuoksuun hiljalleen ja tuoksuttelen sitä päivän mittaan käsivarreltani. Ostopäätös kypsyy kuin huomaamatta, jos koukutun tuoksusta ja se ei aiheuta päänsärkyä. 

Sain keväällä blogia varten testattavakseni muutamia uutuustuoksuja, jotka ovat kulkeneet mukana pitkin kesää monenlaisessa menossa. Testijoukossa on raikkaampia tuoksuja kesän helteisimpiin hetkiin ja viekottelevampia viileämpiin kesäiltoihin. Osa tuoksuista on hurmannut sekä minut että ympärilläni olijat, jotka ovat ihanasti tulleet kysymään mitä tuoksua mahdan käyttää. Burberry Brit Rhythm


Burberryn Brit Rhythm on pehmeän sensuelli, naisellinen ja hieman utuinen tuoksu, joka antaa käyttäjälleen tujauksen itsevarmuutta. Alkutuoksu muodostuu laventelin, pippurin ja nerolin hurmaavasta yhdistelmästä. Sydäntuoksussa erottuu muun muassa appelsiininkukka ja mustaherukan lehdet. Lopputuoksu on sekoitus raikasta vetiveriä, pehmeää myskiä ja elinvoimaista puuntuoksua. Brit Rhythm tuo nimensä mukaisesti päivään rauhallisen rytmin ja rennon, mutta energisen olon. Suihkaus tätä ja päivä hymyilee! Brit Rhythm sopii niin viileisiin kesäiltoihin kuin tulevaan syksyyn ja talveen. Uusi tuoksuihastukseni!

EdT 30ml suositushinta on 52 euroa, EdT 50ml 67 euroa ja 90ml pullo on 90 euroa.


Elie Saab L'eau Couture


Elie Saabin L'eau Couture on ylellinen ja elegantti tuoksu. Se on syvä ja viettelevä, ehkä jopa hieman salaperäinen. Alkutuoksussa erottuu piristäviä sitrustuoksuja, kuten bergamotti ja magnolian kukka. Elie Saabin tuoksulle tunnusomaisesti mukana on myös appelsiininkukkaa ja vaniljaa, jotka antavat tuoksulle pehmeyttä. Pohjatuoksussa on vihreää mantelia, joka tuo kokonaisuuteen raikkautta ja koukuttavuutta. L'eau Couture tuo mieleen tunnelmalliset syysillat kynttilänvalossa. Tuoksu sopii täydellisesti syksyyn ja talveen, mutta miksei myös kesän juhliin, jos muistaa suihkauttaa tuoksua kohtuudella. Jännittävä yhdistelmä syvyyttä ja raikkautta!

EdT 30ml suositushinta on 47,50 euroa.


Trussardi My Name


Trussardin My Name on naisellinen, makeahko ja aistikas tuoksu, joka kuvastaa nimeltään tuoksun perimmäistä tarkoitusta: jokaisen naisen minuuden ilmentämistä. My Name on viettelevä ja hienostunut, mutta samalla herkkä. Se antaa itsevarmuutta ja kauniin olon. Pullo on vanhan parfyymisuihkepullon kaltainen, josta välittyy vanhanaikaista charmia. Ensituoksussa erottuu valkoinen orvokki ja heliotrooppi. Sydäntuoksu muodostuu elegantista ja lumoavasta sekoituksesta syreeniä ja kallankukkaa. My Namen pohjatuoksu on lämpöä ja pehmeyttä: myskiä, vaniljaa ja ambroxania. Testijoukon vastustamattomin!

EdP 30ml on suositushinta on 52,90 euroa ja EdP 50ml 74,50 euroa.


Versace Bright Crystal Absolu


Versacen Bright Crystal Absolu on sensuelli ja intensiivisempi versio yhdestä rakastetuimmista tuoksuista maailmassa; Versacen Bright Crystal -tuoksusta. Bright Crystal Absolu on huumaava ja kutsuva. Ensituoksun muodostavat Yuzu-hedelmä, granaattiomena ja jäähileet, jotka tuovat makeahkoon tuoksuun ripauksen puhtautta ja raikkautta. Sydäntuoksua rikastaa vadelma, lootuksenkukka, pioni ja magnolia, jotka tekevät tuoksusta hedelmäisen samettisen. Pohjatuoksun mahonki, meripihka ja myski antavat tuoksulle eloisuutta. Pehmeän raikas ja säkenöivä tuoksu!

EdP 30ml suositushinta on 53 euroa, EdP 50ml on 80,80 euroa ja EdP 90ml on 105,40 euroa.


Escada Born In Paradise


Escadan Born In Paradise on eksoottinen kesätuoksu, joka lumoaa merellisellä raikkaudellaan. Tuoksu herättää mielikuvia turkoosista vedestä ja herkullisista trooppisista hedelmistä. Ensituoksu on sekoitus vihreää omenaa, vesimelonia ja makeaa guavaa. Sydäntuoksu mukailee Pina Colada -drinkin reseptiä eli kookosmaitoa ja mehukasta ananasta. Pohjatuoksu rakentuu myskin ja puun tuoksujen vivahteista, jotka antavat tuoksulle lämpöä. Born In Paradise on elämäniloinen, energinen ja huoleton tuoksu, joka sopii loistavasti aurinkoisiin kesäpäiviin. Täydellinen matkatuoksu ja yksi kesän valloittavimmista suosikeistani!

EdT 30ml suositushinta on 42,90 euroa, EdT 50ml on 59,90 euroa ja EdT 100ml on 74,90 euroa.


Dolce & Gabbana Dolce


Dolce & Gabbanan Dolce on naisellinen ja pehmeän raikas kukkaistuoksu. Se on sensuelli, mutta samalla hienovaraisesti särmikäs. Ensituoksu on kirkkaan kukkainen ja makea yhdistelmä appelsiininkukan lehtiä sekä papaijan kukkia. Sydäntuoksun muodostavat täyteläinen valkoinen amaryllis, rohkea pääsiäislilja sekä lumpeenkukka. Kukkien raikkautta tasapainottaa lämmin pohjatuoksu, joka on yhdistelmä myskiä, santelipuuta ja Cashmeran'ia. Dolce sopii kaikenlaisiin kesän rientoihin, mutta myös syyspäivien piristykseksi. Kiehtovan vivahteikas kukkaistuoksu!

EdP 30ml suositushinta on 73,60 euroa ja EdP 60ml on 86,90 euroa.


Lanvin Couture Birdie


Lanvinin Couture Birdie on yhdistelmä aistikkuutta ja lumoavaa naisellisuutta. Tuoksu on elegantti, kujeileva ja virkistävä. Pohjatuoksuna oleva vanilja tuo pirskahtelevan hedelmäiseen kokonaisuuteen syvyyttä, joka tekee Couture Birdiestä kiehtovan. Ensituoksu koostuu puhtaasta orvokista ja pirteästä vadelmasta, joita pehmeä kiinanluumu täydentää. Sydäntuoksu on magnoliaa ja pionia, jotka tuovat tuoksuun herkkyyttä. Pohjalla hallitsee vaniljan lisäksi seetripuu, joka sinetöi kokonaisuuden! Valloittavan varma tuoksu!

EdP 100ml suositushinta on 70,50 euroa.


Kenzo L'eau Par Mirror Edition


Kenzon L'eau Par Mirror Edition on lumoavan raikas versio L'eau Par Kenzo -tuoksusta. Tuoksu on samanaikaisesti puhdas ja herkullinen. En normaalisti ole puhtaiden ja raikkaiden tuoksujen ystävä, mutta Kenzon L'eau Par Mirror Editionissa on sitä jotain. Vaikka tuoksu onkin suunnattoman raikas, ei se silti ole yksinkertainen. Ensituoksu on sekoitus mehukasta melonia ja virkistävää minttua. Sydäntuoksussa ihastuttavat raikas vadelma ja kielo. Metsäinen ja myskinen pohjatuoksu antaa kokonaisuuteen ripauksen asennetta ja persoonaa. Tuoksu tuo mieleen kauniin, itsevarman, mutta herkän naisen. Testijoukon raikkain ja yllättävin ihanuus!

EdT 50ml suositushinta on 55 euroa.


Testijoukon viettelevimpinä tuoksuina mieleeni ovat eniten Burberryn Brit Rhythm sekä Trussardin My Name. Escadan Born In Paradise on puolestaan sulostuttanut kesäpäiviäni omalla makean raikkaalla cocktail-sekoituksellaan. Lanvinin Couture Birdie on tuntunut alusta saakka omaltaKenzon L'eau Par Mirror Edition on puolestaan niin raikas, ettei siitä raaski luopua. Tuoksut tuovat ihanaa täydennystä päivään ja ovat osa unohtumattomia kesämuistoja! Mitä tuleva syksy mahtaakaan tuoda tullessaan.

Kuulutteko te yhden tuoksun kannattajiin vai vaihteletteko tuoksuja päivien ja mielialan mukaan? 

8 kommenttia:

 1. Tuo Elie Saabin tuoksu on myös yksi suosikkejani. Olen muuten omassa blogissani kirjoittanut parfyymien valintaa suuresti helpottavasta työkalusta, jolla asioista juuri mitään tietämätön mieskin (hui, olikohan nyt liian asenteellista?) pystyy valitsemaan sydänkäpyään viehättävän tuoksun. Postaus on täällä:

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2013/08/apuja-joululahjatuoksujen-ja.html

  (blogger on muuten tökkinyt ikävästi koko myöhäis-iltapäivän...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Täytyypä muuten käydä kurkkailemassa sun postaus :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Elie Saab on tosi ihana, sitä ei voi verrata mihinkään on niin erikoinen hyvällä tavalla. :) Escada oli mullekin sellainen, minkä olisin ottanut varmaankin matkalle mukaan, jos sellaiselle olisi lähdetty. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Escadan Born In Paradise on todellakin täydellinen matkatuoksu! Sopivasti seikkailunhaluinen ja täydellinen sekoitus raikasta ja makeaa :D Escadalla on kyllä monia ihania tuoksuja. Elixir on yksi mun luottotuoksuista :) Se on makeahko ja vähän syvempi ja naisellisempi, mutta tuntuu niin omalta.

   Poista
 3. Lanvinin Jeanne on ollut minulle hyvin mieluinen, olinkin aika kiinnostunut tuosta uutuudesta. Täytyy kokeilla iholle. Dolce on ainakin pullosta haisteltuna hyvin miellyttävä. Eniten minua kuitenkin kiinnosti tuo "My name". Lämpö ja pehmeys yleensä toimivat minulle tuoksuissa parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös tuo vanhempi Jeanne Lanvin -tuoksu, pidän siitäkin kovasti. Uskon, että tykkäät Couture Birdiestä, jos pidät aiemmasta tuoksustakin. Mutta käy ihmeessä tuoksuttelemassa :) Couture Birdie on ehkä vähän makeampi ja hedelmäisempi kuin se perinteinen Jeanne Lanvin tuoksu, joka on hennossa vaaleanpunaisessa pullossa. Trussardin My Name on myös upea. Ihan eri tyyppinen kuin Lanvinin Couture Birdie, mutta juuri lämmintä, pehmeää ja viettelevää tuoksua hakevalle täydellinen. Oon aivan rakastunut tuohon Trussardiin. Tulee olemaan mulla syksyllä taas ahkerassa käytössä.

   Poista
 4. Oon jäänyt ihan koukkuun nyt sivuistasi. Ystäväni vinkkasi aikoinaan, että on saanut hyviä vinkkejä täältä. Olen käyttänyt Bright Crystal -tuoksua varmaan 4 vuotta jo. En ole uskaltanut vaihtaa koskaan luottotuoksuani, mistä ei tule päänsärkyä. Kävin kokeilemassa näistä 4 eri tuoksua ja vuosien jälkeen löysin vihdoin itselleni uuden tuoksun. Löysin uuden Syksy tuoksun, JEE!!!! Merkki pysyi samana, mutta rakastuin tähän pehmeään Bright Crystal Absoluun. Vähän vahvempi, mutta niin pehmeä jotenkin, ettei minun migreeni kärsi ollenkaan tästä uudesta tuoksusta. Työpaikallanikin on huomattu uusi tuoksuni ja kehuttu miten hyvältä tuoksun.
  Kirjoittele lisää vinkkejä kun saat tuoksuja kokeiluun. Luulen että seuraavia hankintojani on joululahjat. En voi mennä itse tuoksuttelemaan monia tuoksuja, joten kaikista vinkeistä on apua. Se on max.10 min mitä pystyy pyörimään kemikalio-osastolla=(
  -Migreenistä kärsivä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä kommentistasi! :) Kiva kuulla, että ystäväsi on saanut vinkkejä postauksistani ja kertonut blogistani sinullekin! Kärsin itsekin migreenistä, joten en helpolla kotiuta uutta tuoksua, jos en ole varma, ettei se aiheuta päänsärkyä. Kiva jos olet löytänyt Bright Crystal Absolusta uuden suosikin :) Syksyn uutuuksista on kyllä tulossa juttua blogiin, joten kiva jos pysyt kuulolla!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!