Tiedättekö sen tunteen, kun aurinko kuumottaa kasvoja, sulattaa meikin hiljalleen ja samalla kasaannuttaa sen juonteisiin? Vaikka kesällä suosinkin mahdollisimman kevyttä meikkipohjaa, aurinko voittaa aina lopulta taistelun kokopäiväistä raikkautta vastaan, ellei apukeinoja ole käytössä. Meikinpohjustajat ovat varsinkin kesähelteellä kova sana, mutta eivät yksinään riitä pitämään meikkiä kauniina, vaikka tehokkaita ovatkin. Uusin apurini freessin ilmeen ylläpitoon onkin kosteussuihke. Sen sijaan, että lisäisin puuteria kasvojen alkaessa kiillellä, painelen ylimääräisen "hehkun" puuteripaperiin ja suihkautan kosteussuihketta kasvoille. Pari suihkautusta ja meikkipohja alkaa näyttää juuri taiotulta. Kätevää kuin mikä!


Innostuin kosteussuihkeista "vasta" puolisen vuotta sitten. Sitä ennen kummaksuin ajatusta, että joku suihkuttaisi märkää suihketta kasvoilleen, kun kasvoilla on meikkiä. Ajattelin kosteussuihkeiden sotkevan meikin, enkä tajunnut niiden toimivan juuri päinvastoin: virkistävän meikkipohjaa ja auttamaan sitä pysymään raikkaana pidempään. Kosteussuihkeet herättävät ehostetut kasvot uuteen eloon, ja olen huomannut suihkeiden jopa vähentävän ihon turhaa kiiltelyä. Puuteri jää paljon vähemmälle käytölle eikä iho ala päivän mittaa näyttämään paklatulta liiasta puuterin lisäämisestä. Kosteussuihkeet ovat siis oikeasti äärimmäisen toimiva kikka meikin fiksailussa.


On neljä upeaa suihketta, jotka ansaitsevat kultaisen kruunun, ja jotka haluan ehdottomasti esitellä teille tarkemmin. Tämä nelikko kosteuttaa ja virkistää ihoa onnistuneesti, mutta pitää myös meikin paikoillaan. Kaksi suihkeista ovat selektiivistä kosmetiikkaa: Chanelin Hydra Beauty Essence Mist ja Clarinsin Fix' Make Up, joka lienee useimmille jo tuttu. Toiset kaksi ovat luonnollisempia bongaamiani ihanuuksia: Jane Iredalen Pommisst Hydration Spray ja Aloréen uutuus, Two-Phase Mist City-Protect


Näistä suihkeista pisimpään käytössäni on ollut Clarinsin Fix' Make Up, jonka ostin ensi kertaa pari vuotta sitten. Siihen aikaan en vielä ymmärtänyt kosteussuihkeiden todellista merkitystä, joten käytin suihketta silloin tällöin meikin kiinnittäjänä, vaikka en uskonut sen erityisesti pidentävän meikin kestoa (olin väärässä). Chanelin Hydra Beauty Essence Mistiä kehui tuttuni Sokokselta, ja ostettuani suihkeen viimein, hurahdin täysin. Sen jälkeen täydensin suihkekokoelmaani Jane Iredalen Pommisst'illa, koska punainen pullo oli vilahtanut monessa blogissa. Aloréen Two-Phase Mist City-Protect -kosteussuihkeen puolestaan sain blogia varten testattavakseni ja siitä tuli kertaheitolla yksi suosikeistani. Tämä nelikko on tullut jäädäkseen!


Jane Iredale on mineraalimeikkisarja, jonka tuotteissa käytetään vain laadukkaita ja puhtaita raaka-aineita. Tuotteita ei testata eläimillä. Pommisst Hydration Spray on sarjan Ecocert -sertifioitu kosteussuihke, joka virkistää ihoa tuntuvasti. Se sisältää aktiivisena raaka-aineena muun muassa granaattiomenauutetta, joka on voimakas antioksidantti. Lisäksi suihke kätkee hoitavaan koostumukseensa valkoisen teen ja rosmariinin lehtiuutetta. Pommisst Hydration Spray kiinnittää mineraalimeikin ja parantaa sen pysyvyyttä huomattavasti. Samalla se kosteuttaa ja suojaa ihoa. Suihkeen tuoksu on virkistävän hedelmäinen ja sen hinta on noin 37 euroa 90ml koossa. Lähimmän Jane Iredale -jälleenmyyjän löydät täältä.


Aloréen Two-Phase Mist City-Protect on tämän joukon kosteuttavin suihke. Sitä voi suihkauttaa joko meikin päälle tai puhtaalle iholle ennen hoitovoidetta, jolloin suihke toimii ikään kuin virkistävänä pohjana meikille. Ranskalainen Alorée on Ecocert -sertifioitu ja Cosmébio -merkinnällä varustettu luonnonkosmetiikkasarja, joten kosteussuihke ei sisällä alkoholia, parabeeneja, listattuja säilöntäaineita tai synteettisiä tuoksuja. Suihke suojaa ja kosteuttaa ihoa sekä toimii kasvojen pikakaunistajana. Tuoksu on Aloréen tuotteille ominaisesti vehreän raikas ja rentouttava. 100ml suihkeella on hintaa 35 euroa. Aloréen tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi maahantuojan verkkokaupassa.


Chanelin Hydra Beauty Essence Mist on nelikon hienojakoisin suihke. Se on kuin kevyttä sumua, joka tuo välitöntä kosteutusta, suojaa ja energiaa iholle. Hydra Beauty Essence Mistiä voi suihkauttaa puhtaalle iholle ennen meikkivoiteen levittämistä saadakseen pehmeän ja kosteutetun meikkipohjan tai vaihtoehtoisesti suihkauttaa meikin päälle päivän aikana, kun meikkipohja alkaa kaipailemaan korjailua ja pientä elvytystä. Suihkeen hinta voi hieman kirpaista (noin 60 euroa), mutta on jokaisen euron arvoinen. Finnairin Tax-Free Shopissa hinta oli muistaakseni noin 45 euroa. Tämä on joukoin kevyin suihke myös kooltaan ja kulkee siksi helpoiten käsilaukun vakiovarustuksessa mukana. 


Clarinsin Fix' Make Up on vanha tuttuni. Tämän hetkinen käytössä oleva suihkepullo on jo kolmas tai neljäs, ja jatkoa seuraa taatusti. Fix' Make Up kiinnittää meikin, parantaa sen pysyvyyttä ja samalla kosteuttaa ihoa. Se on nimensä mukaisesti myös oiva suihke meikin fiksaamisen päivän aikana. Suihketta käytetään ainoastaan meikin päälle. Fix' Make Up tuoksuu hennosti raikkaan ruusuiselta ja sisältää runsaasti C-vitamiinia. 30ml roosan huurteinen, lasinen suihkepullo kustantaa noin 30 euroa. 


Tätä joukkoa on lähes mahdotonta laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisessa suihkeessa on omat koukuttavat puolensa: Kun etsin mineraalimeikin kiinnittäjää, Jane Iredalen Pommisst Hydration Spray on siinä paras. Kun kaipaan hyvin kosteuttavaa ja hoitavaa suihketta, Aloréen Two-Phase Mist City-Protect toteuttaa toiveeni tehokkaimmin. Chanelin Hydra Beauty Essence Mist on puolestaan kätevin kantaa mukana ja toimii minulla parhaimpana meikkipohjan elvyttäjänä. Kun taas toivon meikin kestävän yhden suihkauksen avulla pisimpään, käännyn Clarinsin puoleen.

Oletteko te koukussa kosteussuihkeisiin? Entä onko teillä kokemusta näistä kosteussuihkeista tai antaa vinkkiä muista hyvistä ehdokkaista?

*Alorée saatu, muut omia.

4 kommenttia:

 1. Olen koukussa, täysin. ;) Multa oli mennyt täysin ohi tuo, että Alorèella on myös tällainen. Must have! Jane Iredalen suihke on aivan ihana, mutta Jurliquen suihkeet toimivat myös erinomaisesti, samoin sitruksinen Artdeco, näihin koukuttuu, jos on miellyttävä tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloréen kosteussuihke on ihan hiljattain ilmestynyt uutuus :) Suosittelen todellakin kokeilemaan. Kesähelteillä erinomainen ja muutenkin ihana! Tuota Artdecoa mun on pakko kokeilla. Jurliquen Rosewater Mist on ihana, mutta mulle se on enemmänkin kasvovesi :)

   Poista
 2. Ainoa omistamani meikkiä freesaava suihke on MACin Fix+. En koe sitä kovin hyödylliseksi, mutta ehkä minun pitäisi antaa sille mahdollisuus… Sitruksinen kasvosuihke kuulostaa hyvältä, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna MACin suihkeelle ihmeessä mahdollisuus ;) Mullekin kasvosuihkeiden idea avautui vasta hiljattain :D Nyt oon ihan koukussa tuohon nelikkoon ja testailen erilaisia suihkeita innolla. MACin Fix+ ei ole mulle tuttu, mutta täytyy tutustua siihenkin jossain vaiheessa.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!