Hyvä deodorantti ei jätä pulaan haasteellissakaan olosuhteissa. Se pitää olon raikkaana koko päivän, vaikka vauhti yllättäisi ja joutuisi säntäilemään kiireellä paikasta toiseen. Helteisinä kesäpäivinä deon pitävyys testataan moneen kertaan, kun aurinko kuumottaa, hiki valuu ja olo on tukala vaatteiden liimautuessa nihkeästi ihoa vasten. Vaikka deo sujahtaakin helposti mukaan laukun pohjalle, käytössä mukavin on juuri se deodorantti, johon luottamus säilyy vaihtelevissakin olosuhteissa koko pitkän päivän.


Olin pitkään Rexonan tyttö. Myös Dove oli nuoruusvuosinani samaan aikaan kuvioissa. Vuosi sitten huomasin, että tuttu ja turvallinen Rexona ei enää pidäkään yhtä luotettavasti oloa freessinä ja raikkaana, vaan muuttuu päivän aikana tunkkaisen tuoksuiseksi. Hormonit olivat astuneet peliin, ja tiedossa oli uuden deon metsästys, mikä kuulosti paljon helpommalta kuin todellisuudessa olikaan. Hamstrasin kuukausia eri merkkien deodorantteja, joista ensimmäisen kymmenen kohdalla jouduin pettymään karvaasti. Osa deoista aiheutti jo muutaman hassun minuutin kuluttua kitkerän leimahduksen, jota en halunnut tunnistaa omaksi tuoksukseni. Usean peräkkäisen pettymyksen jälkeen muistan mieleeni hiipineen epäilevän ajatuksen, etten koskaan löydä itselleni sopivaa deoa. Mitä jos joka ikinen deo alkaisi tuoksahtaa kainaloissani aivan kammottavalta?

Luojan kiitos noista epätoivoisista hetkistä on jo yli vuosi. Tätä nykyä nautin päivittäisestä raikkaudesta, mistä saan kiittää omaa deodorantti-kolmikkoani. Olen vihdoin löytänyt minulle parhaiten sopivimmat deot, ja toivon todella, että näiden teho ei tulevaisuudessakaan petä. Varmasti tässäkin suhteessa vaihtelu virkistää, joten pyrin suosimaan näitä kolmea tasaväkisesti. Koska nämä toimivat loistavasti minulla, haluan vinkata tästä kolmikosta myös teille, jos joku teistä sattuu painimaan saman ongelman parissa, jonka kanssa minä takkuilin aikanani.


Vaadin deolta sitä samaa, mitä varmasti moni muukin: kokopäiväistä raikkautta. Suosin roll-on-deodorantteja, sillä sumutettavat suihkeet olen kokenut tahraaviksi. Usein ne alkavat myös ikävästi kutisemaan kainaloissani päivän mittaan. Lisäksi spray-suihkeet jättävät paitoihini valkeat viirut, mihin aikoinaan kyllästyin deo spray-pulloja testatessani. Roll-onit olen kokenut kaikista kätevimmiksi ja mukavimmiksi käyttää. Suosimani kolme deoa eivät tahraa, eivätkä jätä jälkeensä minkäälaisia raitoja paitoihin. Jokainen näistä kolmesta tuoksuu miellyttävältä ja raikkaalta, mutta ei kuitenkaan liian vahvalta. Haluan "jättää tilaa" myös hajuvedelle, joten en pidä liian voimakkaan tuoksuisesta deodorantista, joka vie hajuvedeltä kaiken huomion.

BABÉ:n deodoranttiin tutustuin ensi kertaa viime syksynä, kun sain sen maahantuojalta blogia varten testiin. Siitä saakka se on kuulunut hygieniatuotteideni vakiokalustoon. Espanjalainen apteekkisarja on muutenkin päässyt yllättämään minut varsin iloisesti, ja sarjalta löytyykin monia kokeilemisen arvoisia tuotteita. Yksi niistä on Stop AKN Spot Control Stick -puikko, jolla saa näppylät kaikkoamaan nopeasti. Toinen BABÉ-suosikkini on sarjan Anti-Aging Cream Gel -silmänympärysvoide, jolla olen saanut näkyvimpiä tuloksia silmänympärysalueelleni. Muistatte varmaankin myös 100% Aloe Geelin, josta vinkkasin viime kuussa? BABÉ:lla on monta mukavaa tuotetta. 


BABÉ Roll-On Deodorant vakuutti minut ensin sen pitävyydellään. Sitten tykästyin sen mietoon, lempeään ja makeahkon raikkaaseen tuoksuun. Deo ei tahraa, tuoksu ei töki ja sen vaikutus on pitkäkestoinen. Mitä muuta voisin vielä haluta? Tämä kaveri nimittäin pitää käyttäjänsä raikkaana jopa salitreenin ajan, vaikka tulisi huhkittua oikein urakalla. Deo sopii miedon ja neutraalin tuoksunsa johdosta myös miehille ja lisäksi sen sanotaan soveltuvan herkimmällekin iholle. BABÉ Roll-On Deodorant on antiperspirantti, joka säätelee liiallista hieneritystä ja neutraloi epämiellyttävää hajua. Se ei kuivata kainaloita, koska se sisältää myös ihoa rauhoittavaa ja pehmentävää bisabololia. Deo on alkoholiton ja se on saatavilla 50ml koossa hintaan 11,90 euroa. Lähimmän apteekkisi voit tarkistaa täältä

Sveitsiläiseen Coloséen tutustuin ensi kertaa syksyllä 2012. Siitä saakka sarjan tietyt tuotteet ovat olleet vakituisessa käytössäni. Luotan etenkin Colosén Savinaamioon, joka pelastaa pahankin päivän. Tuote on yksi parhaimmista puhdistavista naamioista, joita tiedän. Voinkin varmaksi sanoa, etten tule koskaan luopumaan kyseisestä yksilöstä. 


Colosé ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta sarjan tuotteista jokainen sisältää 80-98% luonnollisia raaka-aineita. Colosé sopii myös monille allergisille, herkkäihoisille, atoopikoille ja psoriaatikoille. Tuotteiden tason kuvaillaan olevan selektiivisen kosmetiikan laatua, mutta hinnaltaan Colosén tuotteet ovat kuitenkin keskihintaisia. Sarjan kallein tuote maksaa vain 44 euroa. Deo Roll-On Fraicheur Fleurie on pitkävaikutteinen ja hellävarainen deodorantti, joka ehkäisee hienhajun muodostumista. Se ei tahraa vaatteita ja pitää olon kuivana koko päivän, vaikka vilske yllättäisi. Colosén Deo Fleurie tuoksuu roll-onin päästä tuoksuteltuna ehkä vähän kitkerältä, mutta kainaloissa tuoksu muuttuu miedon kukkaiseksi. Deodorantti sisältää alkoholia, joten kainaloita ei kannata sheivata juuri ennen deon sipaisua. Deo Roll-On Fraicheur Fleurie on saatavilla 75ml koossa 16 eurolla. Colosén tuotteita saa kauneushoitoloista sekä itsenäisiltä jälleenmyyjiltä. Colosésta voi lukea lisää täällä

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä esiin pomppaa Biothermin Deo Pure Invisible. Tämä kaveri on löydöistäni uusin, mutta onnistunut hankkimaan luottamukseni. Deo Pure Invisible ei sotke vaatteita ja tuoksuu niin ihanan puhtaan raikkaalta, että oih. 


Biothermin Deo Pure Invisible on antiperspirantti ja nimensä mukaisesti täysin jälkiä jättämätön. Deodorantti lupaa estää hikoilua jopa 48h ajan! Deo Pure Invisiblen tuoksu on tämän porukan voimakkain. Se ei tuoksu vahvalta, mutta kuitenkin voimakkaammalta kuin miedon tuoksuiset BABÉ ja Colosé. Biothermin Deo Pure Invisible tuo mieleen puhtaan pyykin, ja vaikka en normaalisti kovin helpolla tykästy edes perinteisen raikkaan tuoksuisiin suihkugeeleihin (saati sitten hajuvesiin), tämä deo on kyllä onnistunut hurmaamaan. Ja kyseessä onkin luotettava kaveri, joka ei petä, ei sitten millään. 75ml Biothermin Deo Pure Invisiblen saa omakseen 26 eurolla. 


BABÉ:n Roll-On Deodorant ja Biothermin Deo Pure Invisible ovat antiperspirantteja, Colosén Deo Roll-On Fraicheur Fleurie on deodorantti. Antiperspirantit vähentävät itse hikoilua tukkimalla hikirauhasten kanavat, jolloin hien eritys vähenee. Tutkimusten mukaan hikoilun määrä on kuitenkin vakio, eli vaikka antiperspirantti estääkin hikoilun, hiki puskee ulos jostain muusta kehonosasta, esimerkiksi selän hikirauhasten kautta. Deodorantti puolestaan ehkäisee hajua aiheuttavien bakteerien kasvua ja peittää hienhajun deodorantissa olevan hajusteen avulla. (Lähde: Kohti terveyttä).

Minkä deon nimeen te vannotte? Onko teillä kokemuksia joistain näistä kolmesta?


*BABÉ:n deo saatu, muut itse ostamiani

14 kommenttia:

 1. Kiinnostavia nuo kaikki. Onko sinulla kokemuksia alumiinittomista deo-vaihtoehdoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paria alumiinitonta deoa olen kokeillut, mutta ne eivät ole mulla toimineet yhtä hyvin kuin esimerkiksi nämä kolme suosikkiani. Mádaran Herbal Deodorant on monen suosikki, mutta mulla se ei pidä oloa raikkaana koko päivää. Yrttinen tuoksukaan ei oikein nappaa. Voisin tehdä vertailevan postauksen alumiinittomista deoista syksyn aikana, sillä minua on pitkään kiinnostanut kokeilla esimerkiksi Santen ja Acorellen deodorantteja :) Varmasti alumiinittomista deoistakin löytyy "pitäviä" yksilöitä!

   Poista
  2. Kiitos :-). Uskoisin että alumiinittomista kiinnostuneita voisi olla muitakin kuin minä. Hyvää vkl!

   Poista
 2. Bats, ainoa joka pitää tällä hetkellä. Biothermia ja Clarinsia käytin paljon nuorempana, mutta nyt näköjään "mummoikään" päästyäni ne eivät enää pidä. :( Vichyä on moni suositellut ja sitä aion kokeilla seuraavaksi, sillä alkaa jo tylsistyttään, kun yli vuoden olen käyttänyt tuota samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kokeilet Vichyn deoa, vinkkaa ihmeessä. Vaikka oonkin löytänyt itselleni sopivat deot, mistä sitä tietää milloin nämä lakkaavat toimimasta :D Toivottavasti ei ihan lähivuosina ainakaan! Mäkin kaipaan vaihtelua, joten en tiedä pystyisinkö käyttämään yhtä ja samaa deoa loppuelämän. Nyt on ainakin kolme, joita vaihdella, mutta aion kyllä metsästää varayksilöitä, jos nämä yhtäkkiä hylkäävät ;)

   Poista
  2. Hihii, muka Jonna mummoiässä, kaikkea sitä kuulee ;-)

   Poista
  3. Samalle mäkin vähän naurahdin! Jonna, sä olet kaukana mummoiästä :D

   Poista
 3. Kiitti dödövinkeistä! Vaikka on se kyllä ikävää maksaa jopa yli 10 euroa dödöstä, ihan samalla lailla sitä käytetään kuin hammastahnaa joka päivä. Marketissa olisi toki edullisesti mutta ne ei mulle nappaa. Ihan superhajustettuja moni. Kai se on sitten laadusta maksettava, pitää näitä kokeilla ! :) En oo vielä löytänytkään omaa suosikkidödöä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista! Tuo BABÉ:n deo on näistä miedon tuoksuisin :) Toivottavasti tykästyt, jos kokeilet! Kokemuksesta tiedän, että suosikkideojen metsästäminen voi olla vaativaa hommaa ;)

   Poista
 4. Heissan, törmäsinkin tällaiseen jo muutaman vuoden takaiseen juttuusi, kiitos infosta. Tiedätkö, myydäänkö tuota Babe-merkkiä Suomessa missään tällä hetkellä? En itse pikaisella etsimisellä löytänyt, mieluusti olisin kyseistä merkkiä kokeillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentistasi! Selvittelin asiaa ja ilmeisesti BABE-sarjan maahantuonti on Suomessa lopetettu. Onpa harmi! Itsekään en ollut tästä tietoinen vasta kuin nyt. Jos asut Helsingissä, niin Stockan apteekista tai Kluuvin apteekista saattaisi kuulemma vielä ehkä löytyä deodoranttia. Muutenhan brändi on espanjalainen, eli Espanjasta ainakin saa, jos tulee reissattua sinne suuntaan :)

   Poista
  2. Hei ja kiitos paljon selvittelystäsi! Täytyypä Helsingissä liikkuessa koettaa vielä onnea ja kysäistä nuista apteekeista. Kesällä mahdollisesti reissua tulossa Espanjaan, joten silloin viimeistään kokeiluun. Aurinkoisia kevätpäiviä ja oikein kiva blogi sinulla näin keski-ikäiselle naisihmisellekin! :-)

   Poista
  3. Voi kiitos ihanasta palautteesta! Onpa kiva kuulla, että olet tykännyt blogistani :) Aurinkoista kevään odotusta myös sinulle ja toivottavasti viimeistään Espanjan reissulla löydät BABE:n deon ja pääset sitä kokeilemaan!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!