Silloin tällöin kauhistelen hieman, kun joku asiakas myöntää, ettei käytä lainkaan päivävoidetta. Jos päivittäisessä käytössä on meikkivoide tai BB-/CC-voide riittävällä suojakertoimella, ei tilanne ole yhtä paha kuin niillä jotka eivät käytä päivävoidetta, mutta eivät myöskään meikkiä, joka suojaisi ihoa päivittäisiltä ulkoisilta haittatekijöiltä. Iho joutuu päivittäin kohtaamaan esimerkiksi saasteet ja auringon haitalliset UV-säteet, joten päivävoide on hyödyllinen monestakin syystä. Sen lisäksi, että se suojaa ihoa, täyttää se myös ihon yksilöllisiä tarpeita ja antaa iholle sen tarvitsemaa kosteutta.


Kaikista tärkeintä päivävoiteen valinnassa on valita omalle ihotyypille sopiva voide. Mikään voide ei yksiselitteisesti voi olla paras, koska jokaisella meillä on erilailla toimiva iho, jolla on omat tarpeensa. Iho vaatii myös erilaista hoitoa eri vuodenaikoina. Esimerkiksi minun normaali-sekaihoni on toki taipuvainen kiiltelemään t-alueelta myös talviaikaan, mutta kylminä kausina ihoni saattaa kärsiä poskien alueella pintakuivuudesta. Siispä kesäaikana loistavasti meikin alla toimiva öljytön päivävoide voi talvella osoittautua liian kevyeksi. Olipa ihotyyppi mikä tahansa, ihon tarpeita kannattaa kuulostella säännöllisin väliajoin, sillä vuodenajan lisäksi myös hormonitoiminta voi muuttaa ihon vaatimuksia hetkellisesti, kunnes tilanne rauhoittuu. Jos ihoa hoitaa tuotteella, joka on omalle ihotyypille joko liian tuhti tai liian kevyt, eivät tulokset usemmitenkaan ole sitä, mitä purkin kyljessä luvataan. Omalle iholle sopiva päivävoide kosteuttaa tarpeeksi eikä jätä ihoa kireän tuntuiseksi. Meikki levittyy päälle vaivattomasti eikä lähde rullautumaan. Kannattaa muistaa antaa voiteen imeytyä hetkisen ennen meikkipohjan tekoa.

Päivävoiteessa ensisijaisen tärkeää on myös se, että voide sisältää sekä UVA- että UVB-suojan. Monille tulee yllätyksenä se, että jos voide sisältää esimerkiksi pelkästään UVB-suojan eli kemiallisen aurinkosuojan, suojaa se ihoa vain polttavalta säteilyltä eli palamiselta. Suurin osa auringon säteilystä on kuitenkin UVA-säteilyä, joka on syypää ihon ikääntymiseen ja erilaisiin pigmenttihäiriöihin, kuten maksaläiskiin. Siispä UVA-suoja on päivävoiteessa erittäin tärkeä, sillä altistumme sille ympäri vuoden. Vaikka sää olisi pilvinen tai istuisimme autossa, säteily vaikuttaa silti ihoa vanhentavasti. Ihon suojaamisesta ei voi koskaan tarpeeksi muistuttaa. Totuushan on, että ilman aurinkoa 60-vuotias näyttäisi kolmekymppiseltä. Jos ei siis käytä päivävoidetta, kannattaa edes tarkistaa, että BB- tai CC-voiteessa (tai vaihtoehtoisesti meikkivoiteessa) on molemmat UV-suojat.


Sain keväällä No7-sarjan normaalin ja rasvaisen ihon päivävoiteen blogia varten testattavakseni. Olen aiemmin testannut muun muassa sarjan vartaloöljyä, kosteuttavaa naamiota ja CC-voidetta (postauksen löydät täältä), joista varsinkin CC-voide on ollut ahkerassa käytössäni. Hiljattain kirjoittelin myös meikinpohjustajista, jossa No7-sarjan Airbrush Away Primer pääsi myös esille. Iso-Britanniassa vuonna 1935 syntynyt sarja on päässyt yllättämään minut positiivisesti, sillä tähän saakka olen ollut tyytyväinen joka ikiseen testaamaani No7-tuotteeseen. Sarjan määritelmä kauneudesta on minusta myös varsin osuva ja omaa ajatusmaailmaani mukaileva: 

"Kauniina olemisessa ei ole kyse siitä, että yrittäisimme muuttaa itseämme tai että tavoittelisimme saavuttamattomissa olevia kauneusihanteita. Kyse ei ole siitä, että yrittäisimme olla täydellisiä, vaan tavoitteena on ainoastaan sen 'täydellisen itsemme' löytäminen."

Kuten kaikki No7-tuotteet, myös Beautiful Skin Day Cream päivävoide on testattu riippumattomien ihotautilääkärien toimesta ja tuote on hypoallergeeninen sekä dermatologisesti tutkittu. Normaalille ja öljyiselle iholle suunnattu päivävoide lupaa kosteuttaa ihoa tukkimatta ihohuokosia sekä ennaltaehkäistä näppylöiden syntymistä. Se sisältää monivitamiineja ja mineraaliyhdistelmän, johon lukeutuu muun muassa ihoa puhdistava ja tasapainottava sinkki. Kevyt voide imeytyy ihoon hetkessä ja jättää ihon mattapintaiseksi ilman kiristävää tunnetta. 


No7 Beautiful Skin Day Cream saa ihon tuntumaan pehmeältä ja sileältä sekä riittävän kosteutetulta, vaikka voide onkin koostumukseltaan kevyt. Voiteen tuoksu on hento ja raikas. Beautiful Skin Day Cream toimii normaali-sekaihollani loistavana meikinalusvoiteena ja hillitsee lupaustensa mukaisesti kiiltoa. Voide tuntuu iholla kaikin puolin miellyttävältä. Beautiful Skin Day Cream sisältää suojakertoimen 15 ja 5* UVA-suojan. Hintaa 50ml voidepurkilla on 13,90 euroa. Sarjan tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi Stockmannilla, Anttilassa, K-Citymarketissa, Kärkkäisellä ja Tuurin kyläkaupassa.

Onko teillä kokemuksia No7-tuotteista? Käytättekö päivävoidetta säännöllisesti vai suositteko enemmän esimerkiksi BB-voiteita?

2 kommenttia:

  1. Voi kamala, ihonhoitofriikkinä ihan hirveä ajatus, että joku ei käytä päivävoidetta. Jostain kasvovedestä voi tinkiä, mutta puhdistus ja kosteutus, ei koskaan. :D Tosin onhan noita luonnonoikkuja, mutta noin yleensä. Ymmärrän tämän vanhemmilla ihmisillä, mutta 50 v ja alle on sellainen ikä, että kasvovoiteita on kyllä totuttu käyttämään. Oma edesmennyt mummoni 90 v ei rasvannut koskaan kasvojaan vain käsiään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni ihonhoitoon tottumaton ei pidä sitä lainkaan pahana, ettei "käytä mitään". Se ehkä kauhistuttaakin, koska eihän sitä ole pakko meikata, mutta ihonhoito on oikeasti tärkeää. Nimenomaan ihon suojaaminen ja kosteuttaminen, niinkuin sanoitkin :) Ja ihoahan ei puhdisteta pelkän meikin takia, vaan myös saasteiden, lian, pölyn ja kaiken muun hippusten, mitä iholle päivän aikana kertyykään. Onneksi suurin osa havahtuu ihonhoidon tärkeyteen siinä vaiheessa, kun näistä asioista kerrotaan :) Mä en myös voisi kuvitella, etten hoitaisi ihoani MILLÄÄN tavalla. Hui apua! Toki elintavat ja kaikki muukin merkitsee, mutta kyllä mä pidän ulkoista ihonhoitoakin tärkeänä. On silläkin vaikutusta ihoon :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!