Blogini kauneusseikkailuissa pisimpään mukana matkanneet tietävät minun olevan täysin hullaantunut luonnonkosmetiikkaan. Samalla kun metsästän innoissani kiinnostavimpia uutuuksia, pyrin myös testaamaan suosikit, joista mediassa suitsutetaan eniten. Erilaiset luonnonkosmetiikkasarjat ovatkin tulleet kiitettävän tutuiksi varsinkin viimeisen vuoden aikana, jolloin olen uppoutunut luonnollisten kosmetiikkatuotteiden tarjontaan entistä syvemmin. Suurin osa tarjolla olevista luonnonkosmetiikkasarjoista tulee muualta kuin kotimaasta, mutta kyllä meillä Suomessakin osataan. Kotimaan ylpeyksiä ovat muun muassa Frantsila ja FLOW kosmetiikka, joiden laatu on vakuuttanut myös minut. Lisäksi kotimaisiin luonnonkosmetiikkasarjoihin lukeutuvat Aamumaa ja Lily Aleksandra, joihin en vielä ole tutustunut. Näistäkin sarjoista on varmasti luvassa juttua blogin puolella jossain vaiheessa, sillä varsinkin Aamumaan luomusaippuat kiinnostavat kovasti. Nyt tutustumme kuitenkin ihanaan kotimaiseen Mellis-luonnonkosmetiikkasarjaan, joka hurmasi tämän testaajan moninkertaisesti.


Mellis-tuotteiden teho perustuu Suomen rikkaasta luonnosta saataviin ainutlaatuisiin tehoaineisiin, kuten marjoihin (esimerkiksi lakka, mansikka ja mustikka), villiyrtteihin- ja kukkiin, hunajaan, kotimaisiin kasviöljyihin (Camelina, rypsi ja pellava) sekä koivunlehtiuutteeseen ja koivunmahlaan. Lisäksi tuotteissa käytetään turvetta ja valkoturveuutetta, jotka sisältävät ihon suoja- ja puhdistusmekanismin sekä uusiutumisen kannalta paljon arvokkaita aineosia. 

Melliksen tuotevalikoimasta löytyy runsaasti houkuttelevia tuotteita, joilla voi hemmotella ihoa päästä varpaisiin: Sauna Arctica -linja sisältää nimensä mukaisesti saunassa käytettäviä ihonhoitotuotteita, jotka suojaavat ihoa liialta kuumuudelta, mutta eivät estä ihoa hengittämästä. Silva Arctica -linja sen sijaan koostuu päivittäiseen ihonhoitoon tarkoitetuista kasvojen- ja vartalonhoitotuotteista, kuten esimerkiksi käsi- ja jalkavoiteesta, kasvojenkuorintavoiteesta, kahdesta erilaisesta naamiosta ja hierontaöljystä. Jokaisen tuotteen sisältö koostuu huolellisesti valituista kasviöljyistä ja -uutteista, jotka ovat peräisin pohjoisen puhtaasta luonnosta. Tuotteet on sertifioitu luonnonkosmetiikan NaTrue-sertifikaatilla, ja joka tuotteen kyljestä löytää Suomen avainlippumerkin, joka kertoo kotimaisuudesta.


Sain Mellikseltä blogia varten testattavakseni kolme Silva Arctica -linjan tuotetta, jotka ovat olleet tiiviissä testikäytössä noin kuukauden ajan. Testituotteisiin kuuluvat Mansikkainen Kuorintavoide, Virvoittava Naamio sekä Mustikkainen Hoitovoide.

Silva Arctica Peeling Creme on Mansikkainen Kuorintavoide, joka sisältää muun muassa antioksidanttista ja uudistavaa mansikkauutetta, elinvoimaa antavaa koivunmahlaa, ravitsevaa hunajaa sekä runsaasti omega-rasvahappoja sisältävää Camelinaöljyä. Uudistava kuorintavoide sopii käytettäväksi sekä kasvojen ja vartalon iholle.


Mansikkainen Kuorintavoide on koostumukseltaan marjaisen punaista rakeellista voidetta, joka tuoksuu sanalla sanoen ihanalta. Mansikka tuo kiehtovaan tuoksuyhdistelmään raikkautta, hunaja puolestaan antaa koivumahlan kanssa kuorintavoiteelle makean vivahteen. Hienojakoinen merihiekka ja mansikansiemenet hoitavat ihon kuorimisen ja epäpuhtauksien poistamisen miellyttävällä tavalla: kuorintavoide tuntuu kasvoilla hierottaessa pehmeältä ja tasaisen rakeiselta. Mansikkaisen kuorintakäsittelyn jälkeen iho tuntuu ihastuttavan sileältä ja näyttää raikkaalta. 75ml riittoisalla putkilolla on hintaa 14,90 euroa. 

Rejuvenating Facial Mask on Silva Arctica -linjan Virvoittava Naamio, joka antaa iholle elinvoimaa ja suojaa. Naamio sisältää muun muassa koivunmahlaa, valkoturvetta ja E-vitamiinipitoista karpalonsiemenöljyä, joka syväkosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa ylläpitämään ihon joustavuutta sekä tasoittamaan pieniä juonteita. Mesiangervoöljy tunnetaan "luonnon aspiriinina" ja se toimiikin Virvoittavassa naamiossa ihon vahvistajana. Hunaja puolestaan ravitsee, kirkastaa ja kosteuttaa ihoa. 


Tiedättekö sen tunteen leipoessa, kun odottaa, että saa kaapia kulhon tyhjäksi? Virvoittavassa naamiossa on niin ihastuttavan pehmeä ja taikinamainen tuoksu, että juuri se tunne valtaa mielen. Naamiota tekisi mieli kirjaimellisesti lipaista kasvoilta, kun se vaikuttaa iholla. Vaikutusajaksi suositellaan 10-20 minuuttia, ja voinette arvata kuinka pitkään minä pidän tätä ihanaa hoitotaikinaa kasvoillani. Naamio tuntuu erittäin rentouttavalta, mikä on varmasti hurmaavan tuoksun ja notkean, voidemaisen koostumuksen ansiota. Virvoittavan naamiotuokion jälkeen ihonväri on näkyvästi tasaisempi ja kasvot näyttävät kaikinpuolin elpyneiltä ja kuulailta. Virvoittava naamio on saatavilla 75ml tuubissa, jolla on hintaa 14,90 euroa.


Conditioning Creme eli Mustikkainen Hoitovoide nousi Mellis-testikolmikosta ylivoimaiseksi suosikikseni. Kyseessä on erityisesti kasvoille ja käsille sopiva hoitovoide, joka kätkee koostumukseensa muun muassa ihon vastustuskykyä lisäävää mustikansiemenöljyä ja ihoa bioaktiivisesti uudistavaa valkoturveuutetta. Edeltäjiensä tapaan myös Mustikkaisen Hoitovoiteen ominaisuuksia on tehostettu koivunmahlalla, jota ei turhaan kutsuta suomalaisen luonnon "elämän vedeksi". Koivunmahla tuo iholle energiaa ja vahvistaa ihoa. Lisäksi voide sisältää hunajaa ja siankärsämö-öljyä, jolla on muun muassa iho-ongelmia parantava vaikutus.

Mustikkaisessa Hoitovoiteessa on yhtä kermaisen pehmeä tuoksu kuin Virvoittavassa naamiossa. Mustikka ei juurikaan tuoksussa erotu, mutta koivunmahla, valkoturve ja hunaja ovat yllättävän koukuttava sekoitus, aivan kuten Virvoittavassa Naamiossakin. Voide levittyy iholle sulavasti ja imeytyy sukkelaan jättäen ihon mattapintaiseksi. Olen ristinyt Mustikkaisen hoitovoiteen "parantavaksi yövoiteeksi". Vaikka sanonta onkin kliseinen, kasvot näyttävät aamulla kuin uudestisyntyneiltä. Näppylöiden puristelijoille myös tiedoksi: tämä vaalentaa tehokkaasti pieniä arpipilkkuja, jos ei ole malttanut joskus olla puristelematta. Aikamoinen tehopakkaus! Hintaa 75ml Mustikkaisella Hoitovoiteella on 14,90 euroa.


Melliksen tuotteita on saatavilla muun muassa kauneushoitoloissa sekä Sokoksella ja Stockmannilla. Kaikki jälleenmyyjät löydät maahantuojan sivuilta, jossa voi tehdä postinumeron tai paikkakunnan perusteella haun lähimmistä jälleenmyyjistä. Netissä Melliksen tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa tai Suomikauppa.fi:ssä. 

Onko teillä kokemuksia Melliksen uudistuneista tuotteista? Mikä tästä kolmikosta sai kiinnostumaan eniten?

8 kommenttia:

 1. Mansikka kuorintavoide näyttää niin herkulliselta, että sitä voisi vaikka syödä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No usko pois, melkein tekisi mielikin! :D Niin ihanan tuoksuisia ovat.

   Poista
 2. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta sarjalta. Hinnatkin näyttävät olevan kohdallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mellis on kyllä aikamoinen yllätys! :) Ihastuin tuotteisiin todella. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

   Poista
 3. Vähän huomautettavaa tuosta Avainlippu-kohdasta: "...kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50%. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on kuitenkin yli 80 prosenttia." (lähde: http://www.avainlippu.fi/avainlippu). Eli Avainlippu itsessään ei takaa tuotteen olevan täysin kotimaista alkuperää.

  Melliksen (Mellisin?) tuotteet vaikuttavat kuitenkin todella mielenkiintoisilta. Varmasti hankin kokeiluun tämän kesän aikana, kunhan sopivan jälleenmyyjän löydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin asian ja niinpäs onkin! Hyvä kun tarkensit asiaa, kiitos sinulle! :) Avainlippu siis lähinnä vahvistaa, että tuotteet on valmistettu Suomessa.

   Tässä vielä Melliksen esitteestä poimittu teksti:
   "Valmistuksessa meille on tärkeää käyttää puhtaita suomalaisia kasviöljyjä, tehoaineita, ym. aineosia, aina kun se on mahdollista eli kaikin osin, mitä Suomen luonnosta kerättynä tai viljelykasveista on saatavana."

   Poista
  2. On hienoa, että Mellis pääasiassa pyrkii käyttämään paikallisia raaka-aineita. Se lisää ainakin minun kohdalla tuotteiden houkuttelevuutta. Ja täytyy sanoa pakkausdesigninkin olevan kohdillaan! :)

   Poista
  3. Minäkin arvostan sitä, että Mellis suosii paikallisia raaka-aineita. Ja pakkaukset ovat kyllä kivan luonnonläheiset ja erilaiset! :) Nuo ovatkin juuri Melliksen uudistuneet pakkaukset.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!