Elämäni aakkoset -postauksia on vilahtanut useammassa blogissa, ja pitkään pohdittuani minäkin päätin lähteä leikkiin mukaan. Blogiani säännöllisesti seuraavat ovat varmasti huomanneet, että Beauty Highlights on aika pitkälti kauneuspainoitteinen blogi, enkä ole henkilökohtaisia postauksia aikaisemmin julkaissut. Katsotaan minkälaisia ajatuksia tämä postaus teissä herättää, sillä nyt on luvassa ensi kertaa jotain pintaa syvemmältä, Elämäni aakkosten muodossa. 


A - Auringonvalo. Saan siitä yllättävän paljon voimaa. Valoisina päivinä saan myös enemmän aikaiseksi. Yhtä lailla a-kirjain voisi olla minulle myös Ajatteleminen. Olen taipuvainen analysoimaan asioita joskus vähän liikaakin ja ajattelemaan pääni puhki. Viime vuosina olenkin opetellut sitä taitoa, ettei aina tarvitse ajatella asioita perinpohjaisesti. Joskus on hyvä antaa asioiden olla ja edetä omalla painollaan ilman että miettii liikaa. Oli kyse sitten elämän isoista tai pienistä asioista, kaikki järjestyy aina lopulta ja menee niinkuin on tarkoitettu.

B - Blogi = Beauty Highlights. Aloitin säännöllisen bloggaamisen viime vuoden lokakuussa. Oma blogi on ollut yksi unelmistani. Tuntuu ihanalta huomata, että bloggailu on saanut tuulta alleen. Vaikka olenkin vielä ns. alkutekijöissä Suomen suosituimpiin bloggareihin verrattuna, olen ottanut monta askelta siitä, mistä lähdin. Blogi on osa minua ja tuo minulle voimaa arjen harmaimpina hetkinä. Blogissani saan yhdistää kaksi minulle rakasta asiaa: kosmetiikkamaailman ja kirjoittamisen.

Kuva: etsy.com

C - Courage eli rohkeus. Minusta on tärkeää osata olla rohkea ja tehdä niinkuin itsestä tuntuu hyvältä. Uskaltaa toteuttaa itseään, suunnata kohti sitä, mitä oikeasti haluaa. En halua miettiä vanhana, miksi en edes yrittänyt. Kliseisesti sanottuna, jokaiselle meistä on annettu vain yksi elämä. Kannattaa elää se niinkuin itsestä tuntuu hyvältä eikä miten muut haluavat sinun elävän. Tämä on ollut minulle henkilökohtaisesti kova paikka, sillä olen tuhlannut elämästäni liian paljon siihen, että olen miettinyt miltä jokin päätökseni tai toimintatapani muista tuntuu ja mitä muut ajattelevat. Samalla unohtaa sen, mikä on oikeasti tärkeintä: miltä itsestä tuntuu.

D - Dreams. Unelmat ovat tärkeitä. Ne johdattavat oikeaan suuntaan. Oli tilanne mikä tahansa, olen vahvasti sitä mieltä, että koskaan ei tulisi lopettaa unelmoimista. Kirjoitin teini-ikäisenä itselleni ylös unelmiani ja 15 vuotta myöhemmin, kun luin senaikaisia toiveitani, tajusin, että osa unelmistani on jo toteutunut. Juuri ne, jotka olin ala-asteikäisenä tyttönä kirjottanut muistikirjaani. Tuolloin ne tuntuivat hurjilta toivomuksilta, lähes mahdottomilta. Olisipa jännittävää kokeilla tätä uudestaan: kirjoittaa tämänhetkisiä unelmiani ja lukea ne vaikka 10 vuoden kuluttua. Kuinka moni tämänhetkisistä unelmistani olisikin silloin totta? Unelmistaan täytyy pitää kiinni. Ne voivat viedä ihan minne vaan, kun jaksaa tarpeeksi uskoa. Unelmat eivät ole saavuttamattomia pilvenhattaroita; ne ovat onnelliseksi tekeviä tavoitteita, jotka on mahdollisuus saavuttaa.

Kuva: lifequotes.com
E - Elämä. Tieni on ollut kaikkea muuta kuin tasainen. Olen joskus ihmetellyt sitä, miten toisille "tasaisen tylsä arki" on huono asia. Itse kun en joskus mitään muuta toivonutkaan kuin rauhallista arkea, rauhallista elämää, rauhaa sisälleni. Kaikille se ei ole itsestäänselvyys. Kuitenkin menneisyys on muokannut minusta juuri sellaisen kuin olen tänä päivänä. Osaan arvostaa pieniä asioita ja elämän pieniä iloja. Ehkä sekin on taito. 

F - Freedom eli vapaus. On tärkeää tuntea olonsa vapaaksi, oli yhdessä tai yksin. Vapaus on myös sitä, että saa tehdä mitä itse haluaa. Olla ohjaajan paikalla omassa elämässään. Vapaus on asia, josta kannattaa olla kiitollinen.

G - Gratitude eli kiitollisuus. Yksi elämän tärkeimmistä asioista. Uskon siihen, että kun on kiitollinen, on onnellisempi. Jos keskittyy siihen mitä ei ole, mikään ei tule koskaan olemaan tarpeeksi. Vaikka asiat olisivat kuinka huonosti, kiitollisuuden aiheita löytyy aina. Niitä voi joutua heikoimpina hetkinä ehkä hieman kaivamaan, mutta kun miettii tarpeeksi, asioita alkaa vieriä mieleen. Ja niitä löytyy aina lisää. Kun muistaa olla kiitollinen, onni pysyy matkassa. Kuin huomaamatta.


H - Happiness eli onnellisuus. Kukapa ei haluaisi olla onnellinen. Onni koostuu monista asioista. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että on hyvä olla itsensä kanssa ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Kaikki eivät voi tykätä sinusta, mutta tarvitseeko heidän? Tämä on myös ollut asia, joka on minulta vaatinut paljon opettelemista. Nuorempana kun ajattelin, että kaikkien täytyy pitää minusta. 

I - Innostuneisuus. Vaikka olenkin aikuinen, haluaisin aina säilyttää joiltain osin palan lapsenomaista innostusta ja höpsöyttä. Olen pulppuileva ilopilleri enkä pelkää olla hölmö. 

Kuva: sunnyskyz.com


J - Järjestelmällisyys. Jos saisin valita, paikat olisivat aina järjestyksessä ja kotini olisi aina siisti. Työpöytäni on kuitenkin toista mieltä. Pidän järjestelystä, mutta jos kaiken pitäisi aina olla täydellisesti, ei jäisi aikaa elämiseen. Joten olen järjestelmällisyyteen pyrkivä

K - Kosmetiikka. Olen aina innostunut kaikesta kauneuteen liittyvästä. Rakastan ihonhoitoa, kosmetiikkaa ja kaikkia ihania purkkeja ja putkiloita, joilla voi hemmotella itseään. Toisaalta K voisi olla myös Karkki. Sekä kosmetiikka ja karkit tuovat minulle iloa ja piristystä, mutta karkkiriippuvuudesta olen onneksi onnistunut jo osaksi vieroittautumaan. Kosmetiikkariippuvuudesta en edes yritä päästä irti. Kyllä sitä jotain "heikkouksia" on itselleen sallittava. Ja eihän itsestä huoltapitäminen ole ollenkaan pahasta?

L - Love. Rakkaus on ihana asia, mutta se voi myös satuttaa. Rakastaminen on yksi elämän ihanimmista tunteista. Se, kun joku rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet.

M - Matkusteleminen. Maailma on iso paikka, jossa riittää paljon nähtävää. En ole kovinkaan paljoa matkustellut, sillä ajattelin pitkään, että matkustelen "sitten joskus kun...". Viime vuonna päätin, että ei, matkustelen nyt. Elämä on tässä ja nyt, enkä aio enää odottaa. Matkustella voi lähelle tai kauas. Uusi paikka avartaa aina.


N - Nyt. Tämä voisi kuvata joko kärsimätöntä luonnettani tai sitä, että elämä on tässä ja nyt. Olen sitä mieltä, että asiat kannattaa tehdä heti, etteivät ne jää roikkumaan. Mutta onnistunko tässä aina? En. Tekemättömien asioiden lista kasvaa välillä myös täällä päässä. 

O - Oma aika. Kaksi sanaa, mutta tämä tuli ensimmäisenä mieleen. Jokaisen tulisi antaa aikaa itselleen ja asioille, joita pitää tärkeänä. Myös parisuhteessa oma aika on tärkeää.

P - Periksiantamattomuus. Olen luonteeltani aika periksiantamaton. En suostu hylkäämään asioita, jollen ole tarpeeksi yrittänyt. Yleensä yritteliäisyys palkitaan aina. Toisaalta periksiantamattoman täytyy myös opetella antamaan periksi, silloin kun on sen aika. 

Q - Questions eli kysymykset. Elämässä on paljon asioita, jotka mietityttävät. Usein kysymykset tuntuvat vaikeilta, mutta vastaukset ovat loppujen lopuksi aika helppoja. Täytyy vain kuunnella sisintään. Kaikkiin kysymyksiin ei voi saada vastausta, mutta tarvitseeko sittenkään?


R - Rehellisyys. Niin tärkeä asia. Olen itse hyvin suorasukainen ja rehellinen ihminen. Siksi odotan sitä myös muilta. Jokainen päästää joskus valkoisia valheita, mutta rehellisyys on oikeasti se, joka kantaa. Myös itselleen kannattaa olla rehellinen ja kyseenalaistaa asioita.

S - Stressi. Miten paljon elämästäni ollenkaan tuhlannut aikaa turhaan stressaamiseen? Voi, hyvinkin paljon. Olen todellakin saanut opetella sitä, miten ottaa rennommin eikä ajatella liikaa. Olenkin huomannut, että kun ottaa rennommin, vastaukset tulevat ihan itsekseen. Liika stressaaminen on kuluttavaa ja turhaa. (Tätä yritän hokea itselleni, kun ajauduin taas samoille raiteille.)

T - Tavoitteet. Ne vievät eteenpäin. Niiden saavuttamisesta tulee hyvä ja onnellinen olo. 

U - Usko. En ole kauhean uskonnollinen ihminen, mutta minulla on oma uskoni. Usko tarkoittaa tässä tapauksessa myös uskoa siihen, että kaikella on aikansa ja paikkansa.

V - Voima. Olen saanut monesti kuulla olevani vahva ihminen. Mutta vahvatkin ihmiset murtuvat joskus. Jokaisella on heikot hetkensä. Voimaa kannattaa etsiä niistä asioista, jotka tekevät iloiseksi ja hyvälle mielelle. Minulle voimavaroja ovat musiikki ja laulaminen. Ne ovat tuoneet valoa ja voimaa pimeämpiinkin hetkiin. 

W - Wish you were here. Rednexin kipale, joka muistuttaa myös ihmisistä, joita kaipaan ja jotka eivät enää ole täällä. Tätä kappaletta olen myös laulanut paljon.

X - Tuntematon. Kukaan meistä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta kaikki on mahdollista. Niin kauan kuin itse uskoo siihen.

Y - Ystävät. Yksi elämän tärkeimmistä asioista. Tosiystävät hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet ja ovat aina tukenasi. Tapahtui mitä tahansa. Ystävien kanssa itketään itkut ja nauretaan naurut. Mitä tekisinkään ilman heitä?

Z - Zzzz eli uni. Sitä ilman ei pärjää. Rakastan nukkumista. Kaikista ihaninta on iltaisin ryömiä omaan sänkyyn ja herätä seuraavana aamuna kaikessa rauhassa. Hyvien unien jälkeen saa paljon aikaiseksi.

Ä - Äiti. Olen ison perheen vanhin lapsi. Asun kaukana lapsuudenkodistani ja näen äitiä ehkä kerran vuodessa, ellen jopa harvemmin. On hän silti minulle tärkeä. Minulla ei ole vielä omia lapsia, mutta haluan joku päivä olla äiti. Sitten kun on sen hetki.

Ö - Ötökät. En voi sietää ötököitä. Yäk!


Vaikka blogini onkin kauneus- ja kosmetiikkapainotteinen, kuinka moni lukee mielellään myös tämäntyyppisiä postauksia?


6 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja mukavaa tutustua ajatuksiisi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ajattelin, että tällainen postaus voisi olla virkistävä muiden kauneusjuttujen joukossa. Teki hyvää itsellekin pohtia jokaisen kirjaimen kohdalla mikä sitä ensiksi mieleen tulee ja mitä se itselle merkitseekään. Ja noita lausahduskuvia oli kiva kerätä mukaan!

   Poista
 2. Näitä oli kiva lukea ja olisin itse tosi kiinnostunut lukemaan myös pintaa syvemmältä osiota! Taidankin heti toteuttaa tuon, että kirjoitan ylös omat unelmani, epäilen, että niistä ei kovinkaan moni toteudu kymmenessä vuodessa, mutta eihän sitä koskaan tiedä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Kannattaa oikeasti kokeilla kirjoittaa ylös unelmiaan. Tosin se tuntui silloin nuorena tyttönä luontevammalta, kun kirjoitteli enemmän pikku muistivihkoihin eikä ollut omaa tietokonetta. En silloin kyllä ajatellut, että mikään niistä ylös kirjoittamistani toiveista toteutuisi. Kaikki jutut ei edes olleet isoja, mutta mulle ne tuntui kamalan kaukaisilta. Siltikin 15 vuotta myöhemmin huomasin, että oho, moni asia onkin toteutunut. Suosittelen siis oikeasti :) Se on jännää sitten 10 tai 15 vuoden päästä katsoa, että missä sitä onkaan omassa elämässä ja mitä kaikkea sinä aikana on tapahtunut.

   Poista
 3. Olipa kiva juttu, ja ihania myös nuo kuvissa olevat elämänohjeet. Tykkäsin kovasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! :) Noita elämänohjeita oli kiva haeskella googlesta. Sieltä tuli vaikka mitä osuvia lausahduksia, mutta kaikkia en voinut mahduttaa mukaan :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!