Täällä on yksi suklaasyöppö, joka toivoisi, että suklaasta nauttiminen olisi mahdollista ilman pienintäkään epäilystä siitä, että se humahtaa vartalossa johonkin epäsuotuisaan kohtaan. Herkkupäiviähän on sallittava, mutta entä jos tekee suklaata mieli useammin kuin kerran viikossa? Tumma suklaa ja raakasuklaa ovat toki hyviä vaihtoehtoja, sillä niitä ei voi syödä kovin montaa palaa, kun suklaanhimo on jo tyydytetty (molemmat todettu kokemuksen kautta). Tosin suklaasta voi nauttia myös muulla tavalla: nimittäin ihonhoidossa. Aikaisemmin en ole kuitenkaan löytänyt sarjaa, joka olisi niin suklainen, että pelkkä sen tuoksuttelu saisi hyvälle mielelle ja riittäisi suklaan murustelun sijasta. Mutta nyt sekin on koettu, kiitos belgialaisen Be Chocolaten.

Be Chocolate on jotain erilaista. Se on sarja, joka saa suklaafanit nauttimaan monen rakastamasta herkusta uudella tapaa, kokonaisvaltaisemmin. Sarja ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta tuotteet ovat alkuperältään aitoja ja ekoystävällisiä. Ne eivät sisällä kemiallisia väri- tai säilöntäaineita ja sopivat kaikille ihotyypeille. Tuotteet ovat ylellisiä ja hurmaavat taatusti kenet tahansa, joka pitää suklaasta.

Kuva: Thalgo.fi

Suklaa on energinen ja terapeuttinen herkku, jota on kautta aikojen pidetty "kauneuden tuojana". Suklaan terveysvaikutuksia on tutkittu äärimmäisen paljon ympäri maailmaa, ja esimerkiksi eräs saksalainen tutkimus kertoo, että kaakaopitoisen suklaan tai kaakaojuoman säännöllinen nauttiminen jopa parantaa ihon toimintaa ja rakennetta. Tämän perusteella pelot siitä, että suklaa huonontaa ihoa tai aiheuttaa näppylöitä voisi hylätä huuhaa-laatikkoon. Tottahan on, että esimerkiksi suklaaherkuttelun jälkeiset näppylät eivät välttämättä johdu Fazerin sinisestä, vaan syitä voi olla monia muitakin. (Voit kurkata blogijulkaisuni aiheesta täältä.) 

Kaakao sisältää elimistölle tärkeitä ravinteita, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Sen lisäksi se on onnellisuuspommi, joka tuottaa jokaisella suupalalla hyvää oloa. Onnen hurmatila johtuu suklaan sisältämästä tryptofaanista ja sokerista. Vaikka suklaaonni ja mielialan kohoaminen onkin hetkellistä, on suklaa silti vastustamon herkku, jota uppoaa suomalaisten vatsoihin keskimäärin 3,2 kiloa vuodessa. Ainakin näin väittävät tutkimukset. 

ShopWellness lähetti minulle jokin aika sitten pienen testipaketin blogiani varten, josta paljastui kaksi suklaista herkkua vartalolle: valkoisen suklaan ja punaisten marjojen sekoitus, Lait Cuberdon, sekä kermainen valkosuklaa-keksisekoitus, Lait Speculoos. 


Molemmat vartalovoiteet hurmaavat niin tuoksullaan kuin koostumuksellaan. Vaaleanpunaisen pumppupullon Lait Cuberdon  tuoksuu makean marjaiselta: vadelma vastaa raikkaudesta, valkosuklaa valloittavasta makeudesta. Yhdistelmä on erilainen ja pakko myöntää; koukuttava. Voiteen koostumus ansaitsee myös oman plussansa: Lait Cuberdon levittyy iholle vaivattomasti kuin vartaloöljy, mutta imeytyy yhtä nopeasti kuin kevyempi vartalovoide. Tämän erikoisen combon tuloksena on yllättävän pehmeä ja kosteutettu iho. Lait Cuberdon ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vartalovoide varsinkin niille, jotka virkistävän suihkun jälkeen haluavat pukeutua nopeasti tai selvitä pikaisesti aamutoimistaan.

Pienen purkin Lait Speculoos on valkoisen suklaan ja perinteisten belgialaisten Speculoos-keksien lämmin sekoitus, jossa on ripaus kanelia, inkivääriä, kardemummaa ja neilikkaa. Luulin jo ihastuneeni tarpeeksi vadelma-valkosuklaiseen Lait Cuberdon'iin, mutta tässäkin sekoituksessa on sitä jotain. Be Chocolaten vartalovoiteet ovat todellakin aivan omanlaisiaan. Kermainen Lait Speculoos levittyy iholle sulavammin kuin vaaleanpunainen sisarensa ja tuoksu on suklaisempi, mutta silti miellyttävän makea ja hillitty. Tämä sopivasti mausteinen vartalovoide saa tuoksuttelemaan käsivarsia minuutin välein ja voitelemaan vartaloa useammin - aina kun tekee mieli suklaata! 

Lait Cuberdon vartalovoidetta on saatavilla ShopWellnessiltä kahdessa eri koossa: kuvassa näkyvän 150ml pumppupullon hinta on 30 euroa, ja tuotteeseen pääsee tutustumaan tästä500ml jättikoon saa hintaan 63 euroa. Lait Speculoos vartalovoidetta on saatavilla  250ml normaalikoossa 45 eurolla.  Tuotetta pääsee kurkkailemaan tästä. ShopWellness'in verkkokaupasta löytyy myös esimerkiksi Jurliquen ja Thalgon tuotteita.


Be Chocolate on avannut suklaisen arkkunsa, joka houkuttelee uusille herkkuretkille sarjan pariin. Suklaasukellukset eivät siis ole ohi! 

Onko joku muu koukussa suklaaseen myös ihonhoidossa? 

6 kommenttia:

  1. Oi, kuullostavat herkuilta, vaikka syötäväksi eivät olekaan tarkoitettu.

    Ai vain 3,2 kg? Mä voin sanoa, että mun suklaansyönnin määrän voi heti kolminkertaistaa, syön varmaan niidenkin edestä, jotka eivät suklaaseen koske. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja ovat! :) Mäkään en taida kuulua 3,2 kilon jengiin ;) Mehän ollaan sitten oikein "terveysintoilijoita", kun syödään suklaata moninkertainen määrä, haha!

      Poista
  2. Kuulostavatpa ihanilta tuotteilta! Harmi kun ovat noin tyyriitä! Tykkään käyttää suklaantuoksuista kosmetiikkaa, mutta niissä on usein vaarana nopea kyllästyminen. Ziajan kaakaosarja on toistaiseksi ainoa suklaan tuoksu, johon en ole kyllästynyt pitkänkään ajan jälkeen. TBS:n suklaasarja alkoi etoa jo muutaman käyttökerran jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan vielä Ziajan tuotteita kokeillut, vaikka sain pienen päivävoidepurkin joskus aikoja sitten LivBoxin mukana. Täytyy ainakin kokeilla noita Ziajan kaakaotuotteita, nyt kun niistä mainitsit! Be Chocolate tosin nosti riman suklaatuotteista aika korkealle, ja onhan nämä aika luksustuotteita, mutta ihania sellaisia :) JA VASTUSTAMATTOMIA! ;)

      Poista
  3. Olen kokeillut vain suklaan tuoksuisia suihkugeelejä tai ihovoiteita, rakastan suklaan tuoksua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maiju! Kiitos kommentistasi :) Suklaantuoksuisia voiteitakin on onneksi erilaisia ja "eri vahvuuksilla". Jotkut saattavat minusta tuoksua liian tunkkaiselle, mutta näissä on onneksi marjaisia vivahteita ja muuta kivaa mukana, eivät ole yhtään liian raskaita iholla :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!