Näppylät, finnit, näpyt, ja niiden puristelusta ihanaiset aknearvet, kun ei malta pitää näppejään erossa. Onko tuttua? Minulle on. Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin pari blogitekstiä ja joka kerta näyttänyt huonoa esimerkkiä siitä, että näppyihin ei pitäisi kajota. Mutta kun silti tekee mieli puristella. Ihan vähän vain...

Olen aina ajatellut, että punainen arpi on mukavampi, kun jäljen saa helposti meikillä peitettyä, toisin kuin tuoreen näpyn, joka on koholla ja erottuu kasvoilla ikävästi. Siksi olen puristellut. Ja puristellut. Ja vielä vähän puristellut. Kuukausi sitten kärsin erittäin pahasta stressistä ja "helpotin oloani" puristelemalla näppylöitä oikein urakalla. Toisin sanoen aiheutin iholleni lisää epäpuhtauksia ja arpia ihan tyhjästä. Tajusin monen päivän puristeluoperaation jälkeen, että tilanne ei olisi ollut niin paha, ellen olisi itse mennyt tekemään siitä sellaista.

Kuva: avatv.fi


Vierailin ensimmäistä kertaa Helsingin messukeskuksessa I love me -kauneusmessuilla 14.10. ja häpesin ihoani. Ei se meikin alta näkynyt eikä ystäväni ymmärtänyt mistä valitan. Olin saanut pienet aknearpeni niin taidokkaasti meikillä piiloon. Silti mieli oli vaivaantunut. Kun pesisin meikin illalla kasvoiltani, pienet punaiset pilkut tulisivat taas esiin. Ei se mitään, jos niitä olisi ollut se yksi tai kaksi. Ajan kanssa ne haalenisivat. Mutta että niin monta pientä arpea! (Juu, tiedetään, oma vika!)

Kauneusmessut olivat täynnä tarjontaa eri kosmetiikkamerkeiltä, joten oli kiva kierrellä ja tuoksutella uusia tuulia. Yksi minulle tuntemattomista sarjoista oli BABÉ, espanjalainen dermokosmeettinen ihonhoitosarja, johon messuilla tutustuin. Heillä oli esillä valikoima Stop AKN -linjan tuotteita, joista katseeni osui heti Spot Control Stick -aknepuikkoon. Kysyin samantien hintaa ja ostin tuotteen. Se on ollut minulla nyt melkein kolme viikkoa käytössä.


Kuva: Laboratorios BABÉ


Spot Control Stickiä kuvaillaan nopeasti vaikuttavaksi aknepuikoksi, joka torjuu ja piilottaa aknen näkyviä oireita. Vaikka nimi viittaa puikkoon, on kyse tuubista, jonka ohut geeli ongelma-alueelle levitettäessä kuivahtaa ja katoaa ihoon. Väritöntä geeliä voi hyvin käyttää myös päivällä, sillä se on näkymätöntä, kuten BABÉ kuvailee. Geeli sisältää mm. Taikapähkinää (5,0%) ja vain hieman Salisyylihappoa (0,5%). Tuote sopii kaikille ihotyypeille, mutta etenkin sekaiholle, rasvaiselle ja akneiholle. Spot Control Stickin tarkoitus on edistää tulehdusarpien katoamista ja toimia näppylöitä vastaan.Ihmeiden aika ei ole ohi


Sain ohjeet käyttää geeliä 2-3 kertaa päivässä. Olen annostellut sitä putkilosta kämmenselkään ja levittänyt geeliä topsipuikolla näppylöihin joka aamu sekä pari kertaa illalla. Viime viikkojen aikana punaiset arpipilkut ovat oikeasti haalentuneet. Osa on jopa kadonnut kokonaan! Tämä on oikeasti aika ihme juttu, sillä rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten ole koskaan aiemmin käyttänyt näin tehokasta tuotetta. Olo on paljon parempi kuin kauneusmessujen aikaan, ennen kohtaamista Spot Control Stickin kanssa. Hyvä olo toki lähtee sisältäpäin, mutta kyllä minun kohdallani myös ihon kunto vaikuttaa mielialaan (välillä liiankin suuresti). 


Kuva: haminanuusiapteekki.fi


Kosmetiikkamaailma on aika ihmeellinen. Aina löytää jotain uutta ja yllättävää, vaikka satoja tuotteita testanneena tajuan, että hyvät ovat harvassa. BABÉ-ihonhoitosarja on uusi, mielenkiintoinen tuttavuus ja ainakin AKN Stop -linjan Spot Control Stick on tullut minun maailmaani jäädäkseen. Linjasta löytyy myös muita tuotteita, joihin aion perehtyä myöhemmin lisää. Spot Control Stickiä saa 8 ml putkilossa hintaan 15,90 euroa. BABÉ:n tuotteista löytää lisää tietoa netistä heidän sivuiltaan täältä. Stop Control Stickiin pääset tutustumaan suoraan tästä. Sarjan tuotteita saa vain apteekeista. Netistä BABÉ-sarjaa voi ostaa Apteekkishopista ja Yliopiston verkkoapteekista. AKN Stop -linjaa ei ole vielä verkossa saatavilla, mutta jos Spot Control Stick alkoi kiinnostaa, sen voi tilata suoraan maahantuojalta sähköpostitse osoitteesta cadadia@cadadia.fi.

Ihmetyttääkö mistä näppylät tietyllä alueella johtuvat? Tutustu myös aihetta käsittelevään blogitekstiini tästä

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!