Olen nainen, joka ihastuu harvoihin ja valittuihin kosmetiikkayksilöihin. Jotkut ihastukset kestävät yhden purkin ajan, toiset ihastumiset syvenevät paloksi, jolloin olen pakotettu hankkimaan saman tuotteen uudelleen ja raivaamaan sille pysyvän paikan kosmetiikkahyllyiltäni. Kiinnostun usein kosmetiikkasarjoista, joista en ole aikaisemmin kuullut. Maailma on pullollaan vaikka minkälaisia purkkeja, ja on aina yhtä innostavaa kokeilla jotain uutta, vaikka suosikkituotteeni ovatkin saavuttaneet vakkaripaikat, joita uusien tuttavuuksien on erittäin vaikea korvata.

Kuva. tutorial.top10inaction.com

Hehkutin jokin aika sitten uutta löytöäni tämän vuoden kauneusmessuilta. Kyseessä oli minulle ennestään tuntemattoman ihonhoitosarja BABÉ:n tuote, jota olen käyttänyt aktiivisesti näppylöihin ja aknearpiini messupäivästä saakka. Tällä hetkellä ihoni alkaa jo muistuttaa itseään, eli taistelu näppylöitä vastaan on toistaiseksi voitettu, ja aknearvetkin ovat mukavasti vaalentuneet. Arpenihan ovat siis itseaiheutettuja, koska olen nainen, joka tajuaa, ettei saa puristella, mutta puristelee silti (niitä näppylöitä siis...). Onneksi tällaisillekin ihmisille on kehitelty oma tuote, hah! 

Spot Control Stickin lisäksi olen löytänyt BABÉ:n tuotteista toisen jalokiven: Anti-ageing Eye Contour Cream-gel -silmänympärysvoiteen. Kyseessä on anti-age-tuote silmänympärysiholle, joka on koostumukseltaan voiteen ja geelin välimuoto (tai yhdistelmä). BABÉ lupaa tuotteen taistelevan tummia silmänympäryksiä, turvotusta ja ryppyjä vastaan. Voidegeelin kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille.


Kuva: BABE 


Sain tuotteen kokeiluun BABÉ-ihonhoitosarjan maahantuojalta pari viikkoa sitten ja suoraan sanottuna olen pikkuisen äimistynyt siitä miten olen voinut tykästyä hajusteettomaan silmänympärysvoiteeseen. En nimittäin ole mikään tuoksuttomien tuotteiden paras ystävä, vaan mielelläni valitsen tuotteen, jossa on edes pikkuisen jotain tuoksua. BABÉ:n Anti-ageing Eye Contour Cream-gel on kuitenkin täysin tuoksuton, enkä siis ymmärrä ihastumistani siltä osin. Tuoksuttomuus vähentää minun kosmetiikkamaailmassani tuotteen pisteitä, mutta ne vähentyneet pisteet tämä tuote voittaa moninkertaisesti takaisin vain yhden syyn vuoksi: Se toimii. 

Joko näköni on heikentynyt tai sitten syöttiin on tarttunut silmänympärysvoide, joka tehoaa lyhyessäkin ajassa: silmänympärysjuonteeni ovat nimittäin vähän hälventyneet. Varsinkin ne pari pienen pientä juonnetta, jotka häiritsevät minua eniten. Anti-ageing Eye Contour Cream-gel on siis aloittanut nopeasti taistelunsa juonteita vastaan. 

Kuva: associatesinophthalmology.com

BABÉ:n silmänympärysvoidegeelin sanotaan kosteuttavan ja kiinteyttävän silmänympärysihoa. Tuote sisältää muun muassa myskiruusuöljyä, karitevoita, skvalaania (oliiviöljystä) ja vähän kofeiinia (0,1%). pH-taso on muokattu silmänympärysiholle sopivaksi, jotta voide ei ärsytä ihoa. Voidegeeli sisältää myös hieman mineraalipigmentteja, jotka korjaavat tummia silmänympäryksiä ja luovat pienen heleytysefektin. 

Anti-ageing Eye Contour Cream-gel on toiminut minulla hyvin meikin alla, ja olen tykästynyt erityisesti sen koostumukseen, joka on tarpeeksi täyteläinen, mutta silti sopivan kevyt. Saattaa olla, että voidegeeli haastaa muut silmänympärysvoidesuosikkini, jos jatkossa huomaan entistä enemmän silottuneita juonteita! BABÉ:n tuotteisiin pääset tutustumaan enemmän täällä. Tuotteet ovat hypoallergeenisia, parabeenittomia, mineraaliöljyttömiä eikä niihin ole lisätty keinotekoisia väriaineita tai hajusteita. BABÉ:n tuotteita saa Suomessa apteekeista. Anti-ageing Eye Contour Cream-geliä pääset tarkastelemaan suoraan tästä. Hinta alkaen 34 euroa myyntipaikasta riippuen.


Silmänympärysihon hoidon tärkeys


Silmänympärysalue on noin neljä kertaa kasvojen muuta ihoa ohuempaa, joten siihen kehittyvät kasvoilla ensimmäiset ikääntymisen merkit, jotka alkavat näkyä noin 30 vuoden iässä. Silmänympärysalue vaatii siis ehdottomasti erityishuomiota! Muut ikääntymisen ensimerkit ovat yleensä otsa- ja hymyryppyjä. Rypyt ja juonteet syntyvät, kun sama liike toistuu iholla moneen otteeseen. Kun iho ei enää palaudu, jännitystila jää pysyväksi ja ryppy on syntynyt.

Silmänympärysvoide kannattaa taputella iholle silmän sisänurkasta ulkonurkkaa päin. Voidetta levitetään alaluomelle, kulmaluulle ja kulmakarvojen alle. Liikkuvalle luomelle ei suositella silmänympärysvoidetta, ellei halua herätä turvoinnein silmin. Sy-voiteen käyttö suositellaan aloitettavaksi siinä iässä, kun alkaa käyttää silmämeikkiä. Vaikka ei meikkiä käyttäisikään,  on silmänympärysvoide hyvä hankinta jo 20 vuoden iässä, ellei halua ikääntyä etuajassa. Silmänympärysaluekin tarvitsee kosteutta, sillä ilman säännöllistä kosteutusta juonteita syntyy herkemmin. 

Silmänympärysvoiteitakin voi käyttää kahta kerrallaan: päivisin suojaavaa, turvotusta vähentävää ja meikin kestävyyttä lisäävää voidetta, ja öisin hoitavampaa voidetta. Jos taistelee tummia silmänalusia vastaan, kannattaa muistaa myös riittävän unen ja vedenjuonnin tärkeys! Pienikin nestevaje ja liian vähäinen uni näkyvät helposti silmänympärysihossa.*Tuote saatu maahantuojalta.

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!