Omat kasvot kurkistavat peilistä joka aamu kasvojen pesun yhteydessä. Joka suunnalta muistutetaan miten tärkeää kasvot on pestä oikeanlaisilla, omalle iholle sopivilla puhdistustuotteilla aamuin illoin, jotta iho pysyy hyvänkuntoisena ja elinvoimaisena. Mutta kuka muistaa kädet, vaikka niitäkin pestään ja tarvitaan joka päivä?

Kädet joutuvat jatkuvasti rasitukselle. Aivan kuten kasvojakin, käsiä koettelevat auringon haitalliset säteet, viima ja kylmyys. Kasvoja enemmän kädet altistuvat kuitenkin vedelle. Käsiä pestään usein ja varsinkin jos joutuu työnsä puolesta käyttämään tujumpia pesuaineita, kädet kärsivät, kun niitä pestään liian voimakkailla aineilla. 

Moni havahtuu vanhempana siihen, että kasvot näyttävät vielä nuorilta ja raikkailta, mutta kädet kertovat todellisen iän. Käsien hoito unohtuu helposti ja osalle se saattaa tietää päivää, jolloin karu totuus iskee päin kasvoja, ja tässä tapauksessa myös päin käsiä, jotka ovatkin eri paria kasvojen kanssa. Kannattaisiko nyt siis ottaa pari vinkkiä talteen ja alkaa huomioida omia käsiä, jotka tekevät töitä kaiket päivät arkiaskareista lähtien?


Käsiäkin tulee hoitaa ja helliä. Kuva: ToDaySpa.net


Käsienhoidossa tulisi muistaa kolme tärkeää asiaa: käsien kuoriminen, niiden suojaaminen ja yksinkertaisimpana rasvaaminen. Hyvällä käsivoiteella pääsee jo pitkälle, mutta myös käsisaippuaan kannattaa kiinnittää huomiota, kynsien ja kynsinauhojen hoitoa tietenkään unohtamatta. Jos käsienhoito on jäänyt unholaan, aloita käsien kuorimisella ja hyvällä käsivoiteella. Heivaa myös huono saippua lavuaarin kulmalta ja vaihda hoitavampaan vaihtoehtoon. Perinteiset saippuat tekevät vain hallaa käsille, sillä ne poistavat iholta luonnollisen, ihoa suojaavan rasvapeitteen. Paras käsienpesuaine on pH-arvoltaan neutraali tai miedosti hapan. Hellät pesunesteet hoitavat käsiä ja samalla ehkäisevät käsien ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Kädet olisi hyvä kuoria kerran viikossa tai vähintään kerran kahden viikon aikana. Taloudellisen tilanteen ei pitäisi tässä kohtaa olla este, sillä kuorinnan voi valmistaa omatekoisesti vaikkapa oliiviöljystä ja suolasta! Öljykuorinnan jälkeen käsivoidetta ei välttämättä edes tarvita. Pieni hinta, mutta tuplahyöty.Luksusta käsille


Kun peset kädet, ethän unohda rasvaamista. Käsienpesun yhteydessä iholta häviää kosteutta, joten käsivoidetta tarvitaan kosteuttamiseen mutta myös ihon suojaamiseen. Voidevaihtoehtoja on kaupan hyllyt täynnä ja käsivoidevalikoimista löytää parin euron tuubeja sekä hinnakkaampia vaihtoehtoja. Suosittelen tarkistamaan putkilon takaa mitä aineosia käsivoide sisältää, sillä esimerkiksi mineraaliöljyt luovat vain illuusion käsien kosteutuksesta. Mineraaliöljy ei siis todellisuudessa kosteuta lainkaan; estää vain kosteuden haihtumista iholta. Ole siis tarkkana minkälaiseen käsivoiteeseen turvaudut.

En ole käsivoidekonkari, mutta kokeillut silti useampaa vaihtoehtoa halvimmista Doven ja Nivean käsivoiteista kalliimpiin 15-20 euron putkiloihin, (jotka edustavat minulle jo sitä hintavampaa luokkaa käsivoiteiden kategoriassa). Hassua kyllä, käsivoiteeseen ei tee mieli satsata kahtakymppiä enempää, mutta voiteisiin tai kuorintoihin uppoaa helposti enemmänkin. 


Kuva: Colosé Finland


Olen käyttänyt pidemmän aikaa Colosén Crème pour les mains Exclusive käsivoidetta, johon tykästyin yli vuosi takaperin. Muutaman kuukauden käytön jälkeen hairahduin kuitenkin eräällä kauppareissulla ostamaan Garnierin Hydra Lock (kolmisen euroa maksavan) käsivoiteen, kun Colosén luksuskäsivoide oli unohtunut piirongin päälle ja kädet kaipasivat pikaista kosteuttamista. Siitä tulikin sitten mieleenpainuva muisto, sillä voiteesta oli hoitavuus ja hyvä olo kaukana: käsiä kirveli ja ne punoittivat entistä enemmän kun voidetta hieroi niihin. Arvatenkin Hydra Lock päätyi samantien roskakoriin ja hyvä niin. Loppui se kärsimys siltä istumalta.

Colosén Exclusive käsivoide sitä vastoin tuntuu hyvältä ja tekee hyvää. Kädet pysyvät pehmeinä pitkään ja voide imeytyy lähes samantien, joka on erittäin suuri plussa! Voide sisältää muun muassa karitevoita, joka kosteuttaa ja rauhoittaa sekä allantoiinia, jolla on rohtumia ja haavaumia parantava vaikutus. Putkilo on kätevän kokoinen mukana kuljetettavaksi. Colosén tuotteita pääsee tutkailemaan heidän nettisivuiltaan ja Exclusive käsivoiteen löydät täältä. 100ml putkilo kustantaa 17,50 euroa.


Kuva: Groupon


Olen aikaisemminkin kirjoittanut blogissani Colosén tuotteista. Coloséhan on sveitsiläinen sarja joka pohjautuu aika pitkälti luonnon raaka-aineisiin, joita jokaisessa Colosén tuotteessa on vähintään 80% ja enintään 98%. Sarja sopii myös monille allergisille, atooppisille ja herkkäihoisille. Colosélle tärkeää on myös ekologisuus, sillä jokainen Colosé-purkki ja pakkausmateriaali on valmistettu kierrätyskelpoisesta materiaalista. Eikä eläinkokeita tehdä, (ei myöskään raaka-ainetoimittajat). Colosé-sarjasta enemmän tietoa löydät täältä.Hanskat ja voide käyttöön


Nyt kun pakkanen taas paukkuu ja kaulahuivi kiedotaan tiukemmalle, myös kädet ovat alttiina kylmettymiselle. Tässä kohdin pätee sama sääntö kuin muulle vartalolle: suojaa ihosi ja pukeudu lämpimästi. Kylmä hidastaa ihon verenkiertoa, mikä vaikuttaa myös ihon toimintaan. Suojaa siis kätesi lämpimillä hanskoilla ja käytä käsivoidetta, sillä se antaa iholle näkymättömän suojan. Muistutuksen sana myös UV-säteilystä, joka saattaa aiheuttaa käsienkin iholle pigmenttimuutoksia, kuten maksaläiskiä. 

Ellet halua ottaa varaslähtöä vanhuuteen, hoidathan käsiäsi! Ne tarvitsevat hellää huolenpitoa, siinä missä kasvot ja vartalonkin iho. Ota tavaksi hieroa käsivoidetta myös iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jotta voide voi ravita ja hoitaa käsiäsi yön aikana, kun nukut kauneusuniasi.

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!