Kasvonaamio on hyvä lääke iholle, kun iho oireilee tai ilmoittaa ongelmasta. Oma ihoni on reagoinut viime viikkojen kiireisiin päiviin alkamalla kuivua otsasta. Ihoni on otsasta paikoin jopa niin kuiva, ettei meikkivoidekaan aina levity kunnolla, vaan ikään kuin kuoriutuu pois. Tällainen ongelma on minulle uusi ja uskon, että ihoni viestittää tällä kärsivänsä stressistä siinä missä minäkin.

Kasvonaamion valintaan vaikuttavat oma ihotyyppi, suurin ongelma ihossa ja ikä. Naamioita suositellaan käytettäväksi noin kerran viikossa, mutta jos ihossa on jokin akuutti ongelma (kuten esimerkiksi  kuivat läikät) voi kosteuttavaa naamiota käyttää viikon ajan vaikka joka päivä. Sen jälkeen kannattaa kuitenkin pitää viikon tauko.


Kuva: Groupon

Tämänhetkiseen iho-oireiluun "lääkkeeni" on kosteuttava naamiokuuri, joka on talven jälkeen muutenkin oiva valinta  lämpötilavaihteluista kärsineelle iholle. Aloitin kosteutuskuurini eilen ja kokeilussani oli ensimmäistä kertaa Lancômen Hydra Intense Masque, josta sain pienen näytepurkin Sokokselta. Kyseessä on kosteuttava, geelimäinen naamio, jota myydään 100ml tuubissa. Geeli on paksua, vaaleansinertävää ja kasvoilla läpikuultavaa. Levitin pienen kokeilupurkin sisällön kasvoilleni ja annoin vaikuttaa 20 minuuttia. Kuva: ShoppingNet


Ensimmäinen kokemukseni tästä geelimäisestä kosteuttajasta ei vakuuttanut minua. Geelimäinen koostumus arvelutti minua jo naamion levitysvaiheessa, mutta en antanut sen häiritä. Lopputulos kuitenkin osoitti, että mitään suurempaa eroa en ihollani huomannut. Varmastikin naamio ihoani kosteutti, mutta mitään ihmeitä se ei iholleni tehnyt eikä varsinkaan poistanut ongelmaa. Tästä kokeilusta ei siis jäänyt sitä ihanaa I want more -tunnetta.

Seuraavaksi aion turvautua Colosén Vehnänalkionaamioon, josta kirjoitin viime vuoden puolella arvion blogiini. (Postauksen pääset halutessasi lukemaan tästä.) Nyt kosteuttavat naamiot joutuvat todella koville, sillä etsin sitä oikeaa, joka saa kuivan otsani kuntoon kunnolla ja kokonaan! Mitään "vähän kosteuttavia" naamioita ei tämä nainen nyt tähän hätään kaipaa, vaan tässä tapauksessa tehot täysille, kiitos! Piristävät mansikkahuulet 


Kasvojen kosteutuksesta hypätään piristävään huulituotteeseen, joka on vielä luokiteltavissa uudempiin tulokkaisiin kosmetiikkamaailmassa. Tämäkin tuote kosteuttaa ihanasti, joten se sopii tekstin teemaan. Kävin nimittäin eilen hakemassa Sokokselta Cliniquen Chubby Stick -huulipuikon, joka on ollut mielessäni hankintalistalla jo pitkään!


 Kuva: The Notice


Chubby Stick on huulia kosteuttava puikko kynän muodossa. Puikot antavat kivasti väriä huulille, mutta myös hoitavat huulia, sillä ne sisältävät muun muassa kosteuttavaa shea-voita. Rohtuneimpia huulia nämä kynät eivät korjaa, mutta huulirasvana puikko toimii oikein hyvin! Puhumattakaan siitä, että sitä on helppo levittää huulille, sillä kynämäisellä muotoilulla saa värin levitettyä erittäin tarkasti. Huultenrajauskynää ei välttämättä tarvita ollenkaan, varsinkin jos valitsee sävyn, jossa on enemmän väriä. Kynä siis toimii myös 2 in 1 -tuotteena!Kuva: Clinique


Ostamani sävy oli Two Ton Tomato eli herkullisen mansikkainen (tai "houkuttelevan" tomaattinen) punasävy. Väri ei kuitenkaan huulilla ole liian punainen, vaan korostaa huulten omaa punaista sävyä ja antaa meikille raikkaan ilmeen! Puikolla on hintaa noin 22 euroa, mutta sain siitä -15% alennuksen, joten hinta ei ollut kovin paha näin uutena kokeiluna. 

Nämä veivät niin mennessään, että kesäksi täytyy ehdottomasti hankkia myös toinen tai jopa kolmaskin sävy. Näitä keräilisi mielellään jopa pienen kokoelman, niin ihania ovat!

Oletteko te kokeilleet näitä värikyniä?


1 kommentti:

  1. Oi, tääpä oli kiva blogi, poimin jo nyt muutamia kivoja vinkkejä itselleni :3 Ihana!

    ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!