Vatsa pullistelee herkuista ja pari ei-toivottua vierasta on varmasti pian kasvoilla muistuttamassa viime päivien mässäilystä. Jokainen meistä saa joskus näitä ei-haluttuja vieraita eikä ainoastaan kotiovelleen, vaan myös peilin kautta heijastuvaksi. 

Näppylä naamalla ei paljoa hymyilytä. Kuva: TorriceLumn Girl


Toisilla näppylöitä aiheuttaa stressi, jotkut saavat niitä rangaistuksena herkuttelusta ja osa kärsii finneistä vain "siihen aikaan kuukaudesta". Oli syy mikä tahansa, kaikilla meillä on sellainen kohta kasvoilla, jonne ne pikku paholaiset mieluummin ottaisi toisen paikan sijasta. Parempi poskella kuin nenänpäässä, vai miten sen nyt sanoisi? 

Törmäsin ruotsinkielisellä nettisivustolla juttuun, joka tarjosi uutta tietoa ja ennen kaikkea sai huomioni kiinnittymään siihen, miksi omat ei-toivotut vieraani ilmestyvät yleensä aina samalle alueelle kasvoissani. Artikkeli on niin valaiseva, että haluan jakaa sen kanssanne.



Kasvot yhteyksissä kehonosiin


Useat ihotautilääkärit perustavat ihoanalyysinsä liittämällä kasvojen alueet eri kehonosiin. Moni tutkimuskin osoittaa, että kasvojen eri vyöhykkeet ovat yhteydessä eri kehonalueisiin, ja siksipä kiinnittämällä huomiota siihen mille alueelle näppyläsi ilmestyvät, voit estää ei-toivottuja vieraita palaamasta takaisin (tai ainakin pidentään vierailuväliä). 

Alla olevassa kuvassa näkyy kasvojen eri vyöhykkeet:


Kuva: Veckorevyn.com


Vyöhyke 1 ja 3 ovat yhteydessä virtsarakkoon ja ruuansulatukseen. Jos kärsit näppylöistä juuri näillä alueilla; tarkista ruokavaliosi, lisää vihanneksia ja juo enemmän vettä. Varmista myös riittävä unensaanti ja muista pestä pois shampoon, hoitoaineen ja muiden muotoilutuotteiden jäämät hiuksista.

Vyöhyke 2 on yhteydessä maksaan. Tämän alueen näppylät voivat johtua liiallisesta alkoholin nauttimisesta, epäterveellisestä ruuasta tai maitotuotteista. Epäpuhtaudet tällä alueella voivat olla myös merkki siitä, että olet allerginen tai herkkä jollekin ruualle. Vältä iltaruokailua.

Vyöhyke 4 ja 10 ovat yhtä kuin munuaiset. Jos saat aina tälle alueelle näppylöitä, pidä hyvää huolta nestetasapainostasi juomalla runsaasti vettä ja vähennä juomia, jotka kuivattavat kehoasi, kuten esimerkiksi virvoitusjuomat, kahvi ja alkoholi. Muista myös vaihtaa pyyhkeet ja tyynyliinat usein sekä pyyhkäistä kännykkää puhtaaksi aina välillä.

Vyöhyke 5 ja 9 ovat hengityselimet. Ihmiset, jotka tupakoivat tai joilla on allergioita, kärsivät yleensä aknesta juuri näillä alueilla. Allergioiden ja astman lisäksi myös huono ilmanlaatu voi aiheuttaa näppylöitä poskille. Lisää siis ulkoilua ja muista myös puhdas tyynyliina.

Vyöhyke 6 ja 8 ovat yhdyksissä munuaisiin. Tummat renkaat silmien alla voivat olla seurausta nestehukasta. Siispä vesilasia täyttämään, jos kärsit näppylöistä tällä alueella!

Vyöhyke 7 on sydän. Tämän alueen ei-toivotut vieraat voi karkoittaa haukkaamalla raitista ilmaa useammin, liikkumalla säännöllisesti ja vähentämällä suolan määrää. Tarkista myös verenpaineesi ja varmista, että et käytä meikkiä, joka ärsyttää ihoa. 

Alue 12 on yhteydessä vatsaan. Jos näppyläsi ilmestyvät aina leuan alueelle, voit harkita Detox-kuuria tai lisätä ruokavalioosi kuitua, joka auttaa ruuansulatukseen. 

Alue 11 ja 13 ovat hormonit. Monet naiset kärsivät näppylöistä tällä alueella ovulaation aikana. Stressin ja hormonaalisten muutosten aiheuttama akne voi joskus lievittyä juomalla runsaasti vettä ja syömällä enemmän vihreitä kasviksia. Jos akne tällä alueella on pysyvää, kannattaa puhua lääkärille mahdollisesta hormoniepätasapainosta. 

Vyöhyke 14 kertoo sairaudesta. Ihottuma tällä alueella voi olla merkki siitä, että elimistö taistelee bakteereja vastaan välttääkseen sen, ettet tule kipeäksi! Lepo on paras lääke tässä kohtaa.

HUOM! Muista, että nämä ovat yleisiä suuntaviivoja ja ohjeita. Vaikka näppyläsi ilmestyisivätkin aina nenän alueelle, se ei tarkoita, että sinulla on sydänvaivoja. Jos kärsit pahasta aknesta, on aina paras kuulla ihotautilääkärin analyysi ja ottaa vinkit ja neuvot talteen sitä kautta!


Ylläoleva teksti on suomennettu ja muokattu ruotsalaisen nettisivuston veckorevyn.com artikkelista otsikolla "Face Map - Mitä finnisi kertovat terveydestäsi?".

Alkuperäiseen artikkeliin pääset tästä.






2 kommenttia:

  1. voi että miten paljo sain taas tietoo tästä yhestä postauksesta :) oli paljon hyötyä ja muutenkin ihana blogi, tykkään lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Jenni Janina! Kiitos piristävästä kommentista :) Kiva kuulla, että oot löytänyt täältä joitain vinkkejä itsellesi ja tykkäät blogistani! :) Tervetuloa joukkoon seurailemaan!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!