Olen elämäni aikana uinut sellaisessa naamiomeressä, että testattua on tullut yhden jos kymmenennenkin kosmetiikkasarjan erilaiset naamiot. Ikäni olen kuitenkin etsinyt sellaista naamiota, jonka pois pesemisen jälkeen olo olisi heti kuin kuningattarella. Toki useimpien naamioiden jälkeen olen heti nähnyt jonkinlaisen muutoksen ihollani: se on ollut pehmeämpi, toisinaan kirkkaampi ja joskus hehkeämpi. Mutta missä on se naamio, joka tekee nämä kaikki kerralla? Se, joka räjäyttää potin ja antaa "Voi Luoja, että ihoni on IHANA" -tunteen! 

Minun on aina ollut vaikeaa ottaa kehuja vastaan. Viime vuodet olenkin yrittänyt opetella kohteliaisuuksien "oikeaoppista" vastaanottamista. Vaikeinta on ollut opetella sanomaan pelkkä kiitos, ilman että alan selitellä siihen perään jotain muuta turhaa. Esimerkkinä  kohteliaisuus "voi kun sinulla on hyvä iho" ja minun vastaukseni "kiitos, mutta kyllä tuossa on pieni näppylä" ja pälä pälä. 

No, edistystä on tapahtunut. Kohteliaisuuksien vastaanottamista harjoittelen edelleen, mutta naamioiden kuningattaren olen löytänyt. Enkä muuten luovu ikinä. 

Miss Suomen kruunu. Kuva: Tuomas Selänne


Ennakkoluulot savinaamioita kohtaan


Savinaamioita on tunnetusti aina suositeltu murrosikäisille ja rasvaiselle, epäpuhtaalle iholle, imemään pois talia ja poistamaan epäpuhtaudet. Siksi savinaamio herättää tietynlaiset odotukset, vai pitäisikö sanoa ennakkoluulot. Itse ajattelen savinaamion ensimmäisenä  olevan kuivattava. Siksi olenkin käyttänyt niitä vain silloin, kun ihossa on näppylöitä ja tilanne on omassa mittakaavassani todella paha. 

Kun ensimmäisen kerran saan käsiini Colosén Savinaamion, Masque lárgile de verten, en aluksi tajua sen olevan savinaamio. Avaan tuubin ja puristan valkoista, pehmeää ja kevyttä voidetta käteeni, josta levitän sen kasvoilleni. Naamio tuntuu todella pehmeältä ja levittyy helposti, liukuen ihollani sulavasti. Sitten parin minuutin päästä se alkaa: nipistely. Ajattelen, kyseessä olevan allerginen reaktio ja harkitsen huuhtelevani kasvot vedellä samantien. Mitä jos naamion pois pestyäni  ihoni onkin punainen ja arka? Otan riskin ja jätän naamion iholleni. Parin minuutin kuluttua nipistely iholla lakkaa. Ensimmäisellä kerralla annan naamion vaikuttaa noin 15 minuuttia. Vartin kuluttua kasvoni eivät ole jähmettyneet muiden savinaamioiden tapaan ja pystyn ilmeilemään. Naamio on imeytynyt, mutta voin silitellä ihon pintaa ilman, että naamio varisee pois. Huuhtelen naamion kasvoiltani. Sen jälkeen vain katselen ihoani peilistä eri kuvakulmista. Silittelen otsaani, poskeani ja olen hiljaa. Mitä ihmettä on tapahtunut? Miten ihmeessä joku minulle ihan tuntematon merkki, "joku" Colosé pystyi tähän?


Colosén Savinaamio Kuva: Colose


Ihoni on hehkeä. Kirkas. Ja niin ihanan pehmeä! Kaikkea sitä, mitä olen toivonut saavani samasta purkista, yhdeltä naamiolta. Halusin kerralla kaiken, enkä voinut uskoa, että siihen on olemassa tuote. Tai no, myönnetään. Kaikkeen vaivaan on jokin ratkaisu, mutta olin varma, että etsimäni supernaamion täytyy olla jonkin hirveän kalliin kosmetiikkasarjan 200 tai 300 euroa maksava naamio, joka ei varmasti sovi "vasta" kolmeakymppiä kohti kirivälle iholle. Ja eihän se missään nimessä voisi olla savinaamio, koska savinaamiohan on vain epäpuhtaalle iholle ja murkkuikäisille. Olisinko enempää voinut olla väärässä...Ei mikään tavallinen savinaamio


Colosén Savinaamio ei kuulu perinteisten savinaamioiden jengiin. Se on naamiovaltakunnan eliittiä, jota käyttääkseen ei tarvitse kuulua eliittikastiin ainakaan varallisuuden osalta. Eikä tarvitse olla murkkuikäinen tai epäpuhtauksista kärsivä! Tämä savinaamio sopii kaikille ihotyypeille, myös niille allergisimmille, joiden on vaikea löytää sopivaa naamiota iholleen. Sitä voivat käyttää nuoret, jopa miehetkin!

Tuotteen koostumus ei näytä perinteiseltä savinaamiolta. Se ei ole saven väristä ja levittyy iholle ihanan sulavasti. Tuotteessa oleva savi on kuitenkin se, joka syväpuhdistaa ihohuokoset ja ehkäisee epäpuhtauksia ja mustapäitä. Naamio myös kuorii kevyesti ja siksi sitä suositellaan käytettäväksi noin 1-2 kertaa viikossa. Mutta mikä erottaa Colosén Savinaamion kaikkien tavallisten savinaamioiden joukosta? Kosteutus. Tämä savinaamio ei kuivata, vaan se todellakin myös kosteuttaa! Ja se johtuu siitä, että tuotteeseen on lisätty ihanaa auringonkukkaöljyä, joka ravitsee, pehmentää ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Colosén Savinaamio sisältää myös Aloeta, joka rauhoittaa, puhdistaa ja aktivoi ihoa. Naamio jättää juuri sen kuningatarolon, mitä olen etsinyt: hehkeän, kirkkaan ja ylellisen pehmeän ihon. Kuva: Spreadshirt


Aarrejahti on päättynyt, mutta millä hinnalla? 50 ml Savinaamio kustantaa 24,00€. Tuotetta pääsee tarkastelemaan Colosén nettisivuilla täällä.

Ja arvatkaapa mitä tämä kohteliaisuuksia huonosti vastaanottava nainen totesi lenkkiseuralleen samana päivänä, kun oli hetkeä aiemmin käyttänyt Colosén Savinaamiota? "Katso tätä ihoa! Eikä mitään meikkiä naamalla!"

2 kommenttia:

  1. Moikka. Hankin juuri ekan Colose savinaamion.Unohdin kysyä, mikä on sen vaikutus aika ennen huuhtelua. T. Vastauksesta kiitolleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Colosén Savinaamion ohjeistettu vaikutusaika on noin 15-30 min. Itse annan naamion vaikuttaa ihollani reilu puolisen tuntia. Joskus jopa 45min. Naamiota voi käyttää 2-3 kertaa viikossa. Olisi kiva kuulla mitä mieltä olet naamiosta, kun olet ehtinyt kokeilla sitä! :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!