Naamaan on tupsahtanut pari ei-toivottua vierasta. Selailin Googlesta kuvia tätä blogitekstiä varten ja lohduttaudun sillä, että tilanne voisi olla pahempikin. Kyllä niitä näppylöitä ja iho-ongelmia on ihan yhtä lailla Hollywood-tähdillä kuin meillä tavallisilla tallaajillakin. Totuushan on, että vaikka omistaisit kuinka ihanan, täydellisyyttä hipovan ihon, tulee niitäkin päiviä vastaan, jolloin stressi, huonosti nukuttu yö tai rasvaisempi ruokavalio ilmaantuu kasvoille muistuttamaan mitä tuli tehtyä.

Kuva: SamsonMagnus Copyright: Shutterstock


Asenteeni noita ihanaisia pikkupalleroita kohtaan on "tervetuloa, mutta voisitteko häipyä samantien". Itselläni on paha tapa puristella näppylöitä heti, kun niitä ilmaantuu. Tiedän; ei saisi, mutta ajattelen, että mieluummin punainen pilkku kasvoilla kuin valkoinen finni. Minusta ei siis kannata ottaa mallia! Ne näppylät on parempi jättää rauhaan. Puristelusta aiheutuneista punaisistakin pilkuista ja arvista joutuu kärsimään tovin, ennenkuin ne haalenevat ja katoavat. Mutta peitepuikot on keksitty ja niillä tämä nainen painelee arjessa, kun ei ole malttanut pitää sormiaan kurissa.Miten hankkiutua eroon finneistä?


Luin joskus jostain lehdestä, että hammastahna tehoaa finneihin. Joku tunnettu henkilökin taisi sitä jossain haastattelussa mainostaa. Tietenkin kokeilin, ja pitkään ainoa aseeni finnejä vastaan olikin hammastahna, joka tehoaa niihin yllättävän hyvin. Kun illalla levittää hammastahnaa näppylän päälle, se on aamulla poissa. Hammastahnan taika näppyjä vastaan perustuu siihen, että se kuivattaa finnin yön aikana, joskaan finni ei välttämättä katoa kokonaan. Tätä keinoa voi hyödyntää yksittäisiä näppylöitä vastaan, mutta jos kärsii oikein kunnon aknesta, hammastahnan hierominen koko kasvoille kannattanee jättää väliin.  

Jotkut ihotautilääkärit sanovat, että hammastahna voi stimuloida epäpuhtauksien muodostumista leuan ja suun ympäryksen alueella. Tätä selitetään sillä, että jos hammastahna on voimakkaasti maustettu tai jos tahnan fluoripitoisuus on korkea, epäpuhtauksia saattaa tulla. Tästä huolimatta jos käytössä ei ole mitään näpyn kuivattajaa ja on tärkeä päivä tulossa, hammastahna on oiva hätävara yksittäisen finnin karkoittamiseen. 

Kuva: Radio Nova.Hammastahnan lisäksi olen kokeillut lukuisia muita finnien kuivatuspuikkoja ja -aineita. Suurella osalla tuotteista on suuret lupaukset, mutta pienet vaikutukset. Tällä hetkellä taistossa finnejä vastaan minulla on Lushin Grease Lightning. Se on ollut minulla käytössä jo jonkun aikaa ja toimii ihan hyvin ottaen huomioon purkin ison koon ja halvan hinnan. Mitä opinkaan taas jälleen kerran: halpa ei välttämättä tarkoita huonoa!

Grease Lightning on teepuuöljy -hoitogeeli näpyille. Tuote lupaa, että "näppylät katoavat kuin rasvattu salama huipputehokkaalla antibakteerisella geelillä". Tuotteessa olevan taikapähkinän kerrotaan kuivattavan näpyt ja aloe vera hoitaa ihoa. 45g purkki on vegaaninen ja sisältää muun muassa timjami-, rosmariini-, ja teepuu-uutetta. Tuotetta sipaistaan epäpuhtauksien päälle ja se kuivattaa näpyt. Itse pumppaan tuotetta kämmenselkään ja laitan topsipuikolla näppylän päälle. Tuote ei ole niin tehokas, että se kuivattaisi näpyn yhdessä yössä, mutta parin päivän aikana pääsee ei-toivotusta vierailijasta eroon.

Kuva: Lush

Helsingissä Lush -liikkeen löytää Rautatientorin Asematunnelista. Niille, jotka eivät pääkaupunkiseudulla asu tai Helsingissä vieraile, on Lushin webshop. Sieltä löytää tämänkin tuotteen yhtä mukavaan hintaan kuin itse liikkeestä: 9,95€. Tuotteen pääsee kippaamaan ostoskoriinsa tästä.
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!