Ihonhoidosta liikkuu monenlaisia väitteitä ja uskomuksia. Kun vielä työskentelin tiiviisti kauneusalalla, yksi yllättävän yleinen uskomus, johon monesti törmäsin, liittyi ihonpuhdistukseen: "Jos ei käytä meikkiä, ihon puhdistamiseen riittää pelkkä vesi". Vesipesun tilalta saatettiin suosia myös saippuaa tai jopa lattioiden pesuun tarkoitettua Mäntysuopaa. Etenkin viimeisimmän valinnan kohdalla tulin katsoneeksi kyseisten ihmisten ihoa tarkempaan. Jos se olisi hehkunut kuulauttaan ja näyttänyt säkenöivältä, ehkä olisin itsekin päättänyt kokeilla Mäntysuopaa, vaikka sinänsä kauhistutti koko ajatus pestä kasvot samalla aineella kuin lattia. Näiden Mäntysuovalla pesijöiden iho kuitenkin punoitti, näytti kuivan kiristävältä ja yksinkertaisesti parempaa hoivaa kaipaavalta. 

Iho on kallisarvoinen asia. Muut pinnat - kuten vaikka sen lattian - voi aina vaihtaa uuteen, mutta meillä on vain tämä yksi iho. Joko hoidamme sitä lempein ottein ja näemme vaivaa tuotevalintojen eteen tai sitten tartumme siihen, mitä ensimmäisenä eteen osuu. Ymmärrän, ettei kaikkia kiinnosta ihonhoito ja kauneudenhoito yhtä palavasti, sillä jokainen tuntee intohimoa eri asioita kohtaan. Mutta ei oman ihon vaalimiseen tarvitakaan kymmeniä purkkeja. Muutama hyvä valinta riittää, sillä iho kiittää niistäkin varmasti, kun katse osuu peiliin.


Ihonpuhdistukseen kannattaa ehdottomasti panostaa muuten kuin saippualla tai pelkällä vedellä. Niin moni kuin sitä ehkä toivoisikin, pelkkä vesi ei valitettavasti riitä puhdistamaan iholta kaikkea sitä likaa, pölykerrosta ja saastetta mitä iholle päivän aikana kertyy. Vaikkei siis meikkaisikaan, ihon puhdistamiseen tarvitaan muutakin kuin kraanavettä, joka sisältää paljon ihoa kuivattavia suoloja. Ja varsinkin jos meikkaa, pelkkä vesi ei irrota iholta kaikkea päivän aikana kertynyttä moskaa, puhumattakaan sitä meikkiä. Lian rippeet jäävät iholle muhimaan ja kerryttämään epäpuhtauksia. Saippuapesu on taas ihoa kuivattavaa ja heittää ihon pH:n aivan päälaelleen, samoin kuten pelkkä vesipesu. 

Millä sitten kannattaisi puhdistaa iho? Useimmiten ihon puhdistamiseen suositellaan joko maitomaisia tai öljymäisiä puhdistustuotteita, koska ne ovat iholle lempeimpiä. Vastoin yleisiä uskomuksia, öljymäiset tuotteetkaan eivät tuki ihoa, jos tuotteen valitsee huolella oman ihotyyppinsä huomioiden. Eivätkä maitomaiset puhdistajat ole kaikki tahmaisia, vaikka moni niitä välttelee, koska kokee iholle jäävän tietynlaisen "rasvaisen pinnan". Usein saattaa kuitenkin olla, että muutama hutiosto tarvitaan ennen sen parhaan löytämistä. Mitä taas vaahtomaisiin ja geelimäisiin tuotteisiin tulee, yllättävän moni aikuinen nainen suosii niitä ihonpuhdistuksessa. Totta on, että niillä irtoaa kyllä meikki hyvin, mutta samalla ne ovat iholle myös paljon kuluttavampia ja kuivattavampia. Yhdyn monen ihonhoidon asiantuntijan neuvoihin siinä, että geelit ja vaahdot kannattaa jättää hyllyyn, ellei iho ole erityisen epäpuhdas tai rasvainen.


Olen viime aikoina tutustunut Patykan uudistuneeseen kolmoispuhdistukseen. Normaalisti käytän ihon puhdistamiseen mieluiten juurikin puhdistusmaitoa tai -öljyä, mutta Patykan kolmen askeleen puhdistusrituaaliin kuuluu myös vaahto. Yllättävää kyllä, se on paljon kermaisempi, mitä muut testaamani vaahdot ovat olleet, ei siis ollenkaan sellainen kuivattavan oloinen. Tässä kolmoispuhdistuksen rituaalissa ideana on se, että iho puhdistetaan ensin öljyllä, joka hierotaan kuivalle iholle. Öljyllä irtoaa vahva silmämeikkikin aivan täydellisesti. Seuraavaksi jatketaan vaahdolla, joka hierotaan iholle öljyn joukkoon. Tästä muodostuu ihanan kermainen koostumus, jolla kaikki lika ja meikki varmasti irtoaa iholta. Puhdistusvaahto siis tehostaa puhdistusta ja auttaa kirkastamaan ihoa sisältämänsä viiden miedon hedelmähapon yhdistelmän avulla. Lopulta suihkitaan puhtaalle iholle Essential Lifting Lotion -kasvovettä, joka on anti-age-vaikutteinen kasvovesi. Se silottaa, pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Vaikutuksen todella tuntee ja näkee heti, sillä kasvovesi sisältää monia korkealaatuisia aineosia, kuten Aloe veraa, hyaluronihappoa, damaskuksen ruusuvettä, kauran polysakkaridejä ja monia muita kallisarvoisia raaka-aineita. 

Tämä kolmen kombo on ollut erittäin positiivinen yllätys. Myönnän, että olen käyttänyt tuotteet jo tipalleen loppuun saakka. Ainoastaan puhdistusvaahtoa on hieman jäljellä, sillä kasvoveden lisäksi rakastuin öljyyn niin syvästi, että välillä hyppäsin vaahtovaiheen yli. Iho jää näistä niin sanoinkuvaamattoman pehmeäksi ja ihanan tuntuiseksi. Pariisilaisen luksusluonnonkosmetiikan tuotteet miellyttävät silmää myös ulkoisesti ja tuoksu näissä on mieto. Vaahto ei tuoksu juuri lainkaan ja öljy tuoksuu hieman appelsiininkukalta. En ollenkaan ihmettele, että sarja on vakuuttanut monet tunnettut tähtösetkin, kuten esimerkiksi Gwyneth Paltrow'n tai Lady Gagan. Patyka on upea hoitolasarja, joka hyödyntää parhaita luomulaatuisia raaka-aineita, kunnioittaen samalla Reilua kauppaa. Kaikki tuotteissa on hiottu viimeisen päälle ja se todella välittyy myös tuotteita käytettäessä.

Patykan kolmoispuhdistukseen kuuluvat tuotteet saatavilla Joliesta:


Tuotteet ovat vegaanisia ja sopivat kaikille ihotyypeille.

Vaalitteko te ihoanne satsaamalla hyviin puhdistustuotteisiin? Onko kokemuksia Patykasta? 


*Tuotteet pr-malleja. Sis. mainoslinkkejä.

12 kommenttia:

 1. Olipa hurja juttu tuo mäntysuovalla pesu! Tosin oon itekin kuullut mm. karhunkielellä kuorimisesta :D Hui. Itsekin suosin kolmivaiheista ihonpuhdistusta - etenkin kun meikkaa, on tärkeää saada iho oikeasti puhtaaksi, jotta seerumit ja voiteet pääsee tehoamaan paremmin. :)

  https://www.charlottaeve.com/fi


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi kamala, just jynssäsin eilen hellan tummentumia karhunkielellä! Iho varmaan kärsisi aika lailla, kun sillä alkaisi naamaa raastamaan :D Apua! Mutta joo, tykkäsin tästä Patykan kolmivaiheisesta ihonpuhdistuksesta tosi paljon, vaikka myönnän, että muutamia kertoja jätin ton tokan vaahtovaiheen väliin ;) Öljy ja kasvovesi oli ihan ehdottomat suosikit näistä.

   Poista
 2. Mä just tykkään yhdistää puhdistusmaidon/öljyn ja sitten viimeistely vaahdolla. Mutta ihoni onkin rasvoittuva, joten sitä likaa on irrotettavana. Patykasta ei ole vielä kokemusta, mutta merkin miselligeeli odottaa kaapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaahdot on hyviä, jos iho on helposti rasvoittuva :) Mä oon aina mennyt puhdistusöljyllä tai -maidolla ja viimeistellyt sitten kasvovedellä. Vaikka kyllä mä näiden kanssa antauduin oikein kunnon triplapuhdistukselle, mitä nyt välillä jätin vaahdon välistä :D

   Poista
 3. Mullakin on kolmoispuhdistussysteemi käytössä ja joskus neljäntenä on vielä lisäkekasvovesi, koska tykkään lutrata vesien kanssa;) Mäntysuopa-tarina on kyllä järkyttävä, voi apua, mutta varmaan monet ajatteleekin noin, että mitä sitä muuta tarvitaan kuin saippuaa, jollei kerran meikkaa;) Patykan tuotteita en ole kokeillut joitakin näytteitä lukuun ottamatta, mutta hinnat vaikuttavat ilahduttavan kohtuullisilta. Hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä on, että kolmoispuhdistuksesta saatan skipata just tuon vaahdon, mutta kasvovesillä kyllä lotrailen mäkin mieluusti ihonpuhdistuksen jälkeen :D Voisin suihkia vaikka kuinka montaa eri kasvovettä ja siihen päälle vielä hoitovesiä! Oon kunnon kasvovesiaddikti ja sen vannoutunut puolestapuhuja ;)

   Mäntysuopa-tarina on valitettavasti täyttä totta. Ehkä kaikki eivät vaan ymmärrä, miten kallisarvoinen se oma iho on ja miksi sitä kannattaa kohdella hyvin... Ei se loppujen lopuksi hirveän paljoa investointeja rahallisesti vaadi, että iho voi hyvin. Ymmärrän silti toki sen, että meillä kaikilla on elämässä eri prioriteetit. Mutta kuitenkin suosittelen iholle jotain muuta kuin Mäntysuopaa pesuun ja karhunkieltä kuorimiseen!

   Ja juu, Patykan hinnat on ilahduttavan kohtuulliset luksussarjaksi! :)

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä kolme kombolta. Panostan kyllä ihon puhdistukseen ja tykkään öljyisistä puhdistuaineista.
  Mukavaa tiistai-iltaa Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljymäiset puhdistustuotteet menee itselläkin talvisin jopa maitomaisten ohitse!
   Ihanaa viikkoa, Outi! <3

   PS. Kommentti oli jostain syystä hukkunut roskapostin joukkoon, mutta onneksi löytyi sieltä :)

   Poista
 5. Hyvät ajatukset sinulla tässäkin. Ja ihanalta kuulostaa tuo kasvovesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo kasvovesi olikin todella ihana. Iholla huomasi vaikutukset heti!

   Poista
 6. Oi että miten hyvältä noi tuotteet kuulostavat! Tässä voisikin olla seuraava kolmikko, jota lähden ihonhoidon saralla testaamaan :)

  Mutta siis mitä ihmettä, mäntysuopaa?? Sen mä tiedän, että monet ajattelee pelkän vesipesun olevan tarpeeksi hyvä, jos ei meikkiä käytä, mutta ei mulle oo tullut pieneen mieleenkään, että jotkut lutraa mäntysuovan kanssa kasvoja pestessä :D Siis kamalaa. Meillä on töissäkin ainakin pari näitä "vesipesu riittää" ihmisiä, mutta eipä siihen oikein oo voinut sanoa juuta eikä jaata, kun yleensä tällaiset ihmiset ei suostu edes kuuntelemaan sitä toisenlaista mielipidettä aiheeseen liittyen. No, jokaisen oma iho ja sitä kautta oma asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tuo Mäntysuopa itsellekin pieni järkytys aikoinaan. Lempeästihän siinä sitten yrittää kertoa, miksi pelkkä vesipesu tai saati sitten Mäntysuopa eivät ole parasta iholle, mutta päätös oman ihon hoidosta jää tietenkin lopulta asiakkaalle itselleen. Taisi osa ostaa kyllä puhdistusmaidon ja kasvoveden mun puheen jälkeen kokeiluun, mutta en tiedä ovatko sittemmin palanneet Mäntysuovan pariin! Toivottavasti eivät :)

   Ja joo, tätä kolmikkoa voin suositella! Tykkäsin tosi paljon. Testikuormaa kertyy sen verran, etten uhraa aikaa käyttämällä tuotteita tipalleen loppuun asti, jos ne ei oikeasti ole mun mielestä hyviä tuotteita, mutta nämä käytin! Puhdistusvaahtoa on vielä pikkuisen jäljellä, mutta muut purkit makoilee jo tyhjinä jossain roskalavoilla :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!