KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ALLDAG 


Ihmiset etsivät elämänsä aikana monenlaisia asioita: rakkautta, täydellistä työpaikkaa tai kadonneita avaimia. Osa niistä löytyy tarmokkuuden kautta koluamalla kolkat läpikotaisin, kun taas toisinaan vasta etsinnän lopettaminen tuo asian suoraan kasvojen eteen. 


Etsinnässä mukavat alushousut, jotka eivät kiristä tai purista


Minä etsin pitkään mukavia alushousuja. Sellaisia, jotka istuisivat niin täydellisesti, että niiden käyttöön ei juurikaan kiinnittäisi edes huomiota. Olin kyllästynyt liian mataliin pikkuhousumalleihin, joita sai vetää jatkuvasti ylöspäin. En halunnut alushousujen kiristävän tai puristavan, vaan tuntuvan mukavilta niinäkin päivinä, kun olo on turvonnut hormonien tai syömisten seurauksena. Lopulta löysin etsimäni lähempää kuin luulinkaan: Suomessa valmistetut Alldag-alushousut istuivat juuri kuten toivoin.
Alldag - kotimaiset alushousut, jotka valmistetaan Suomessa 


Vastuullisuus on tänä päivänä painava sana. Vaikka ekologisuudesta puhutaan paljon, se ei ole ohimenevä trendi, sillä ekologisen kestävyyden huomioiminen on ainoa keino säilyttää maapallo elinkelpoisena tuleville sukupolville. Vastuulliset valinnat ja kierrätys ovat siis "in" niin pitkään kuin toivoa saattaa ja saavat arkipäivän valinnoissakin yhä suuremman merkityksen. 

Vaikka suomalaisuuden suosiminen on ihailtavaa, myönnän, että vaadin kotimaisilta tuotteilta tiettyä laatutasoa. En halua luopua hyvästä ulkomaisesta tuotteesta ja siirtyä kotimaiseen vain siksi, että koen siihen ulkoa painetta tai koska "pitää". Suomalaisen tuotteen on oltava aidosti parempi valinta ja sellainen, jonka haluan käyttööni, koska se tuntuu hyvältä päällä tai toimii käytössä. 
Alldagin alushousut valmistetaan Suomessa. Jokainen pikkuhousupari ommellaan Naantalin saaristossa Rymättylässä, jossa alushousut syntyvät kotimaisista kankaista lähtien. Jopa kuminauhat tulevat Killinkosken kulttuurihistoriallisesta kylästä, jossa sijaitsee Pohjoismaiden johtava tekstiilinauhojen valmistaja (Inka Oy). 

Alldagille onkin ollut alusta asti tärkeää, että alushousujen valmistukseen käytetään niin paljon Suomessa valmistettuja materiaaleja kuin vain mahdollista. Näin ollen brändi tukee myös muita suomalaisia yrityksiä ja ottaa ekologisuuden monimuotoisesti huomioon.
Alldag käyttää alushousuissaan bambua ja biohajoavaa polyamidia 


Alushousuissa materiaalilla on väliä paitsi ekologisuuden myös mukavuuden kannalta. Kukapa ei haluaisi pikkuhousujen tuntuvan pehmeältä ihoa vasten. 

Kotimainen Alldag valmistaa alushousuja sekä bambusta että biohajoavasta polyamidista. Bambu on näistä erityisen pehmeä ja ilouutinen on, että se säilyttää pehmeytensä myös pesujen jälkeen. Lisäksi se on loistava materiaalivalintana siksi, ettei se hiosta kuumilla keleillä, mutta pitää vilpoisina päivinä kuitenkin lämpimänä. Bambu kasvaa nopeasti ilman kastelua, lannoitteita ja torjunta-aineita, mikä tekee siitä ympäristöystävällisemmän esimerkiksi puuvillaan nähden. 

Biohajoava polyamidi on materiaalina liukkaampi, napakampi ja joustavampi kuin bambu. Polyamidi on alusvaatteissa muutenkin yleinen valinta, sillä se ei hiosta ja siirtää hyvin kosteutta iholta pois. Mutta mitä eroa on tavallisella ja biohajoavalla polyamidilla?


Alldag Maxi-alushousuissa on korkea vyötärö ja ne on tehty biohajoavasta polyamidi-neuloksesta, joka on Suomessa neulottu.Alldagin alushousuissa käytetty suomalaisen Orneuleen valmistama kangas on kasvipohjaista polyamidia, joka on käsitelty kemiallisesti siten, että se hajoaa kompostiolosuhteissa noin viidessä vuodessa orgaanisiksi yhdisteiksi. Koska biopohjainen ja biohajoava ovat eri asioita, halusin varmistaa tämän faktaksi suoraan valmistajalta, sillä en ole kemisti enkä halua antaa väärää informaatiota. 

Varmistukseni myötä sain tiedon, että biohajoavasta polyamidista ei jää jälkeen mikromuovia (vaikka maatuminen vie aikansa), mutta toki on otettava huomioon kankaassa käytetty lycra (4%) sekä tuotteessa käytetyt ompelulangat, jotka eivät maadu. Lycra on välttämätön alushousujen joustavuuden kannalta, joten siksi sitä on kankaassa mukana.


Alushousuja jokaiseen kokoon mukavuudesta ja laadusta tinkimättä 


Materiaalivalintojen vastuullisuuden ja alushousujen mukavuuden lisäksi Alldag on myös siitä ihana brändi, että kokoja löytyy aina S-koosta XXXL-kokoon asti ja kaikista pikkuhousuista on jätetty pois hiertävät pesu- ja kokolaput! Tämä on tehty pelkästään mukavuuden lisäämiseksi ja on minusta hieno juttu, sillä myönnän itsekin leikkaavani kaikista alushousuista pois pesulaput ennen käyttöönottoa.

Mitä tulee alushousujen malleihin, Alldagin valikoimasta löytyy naisille Maxi-alushousut sekä Tai-alushousut. Maxi-malli on näistä peittävämpi, kun taas Tai-malli on niin sanottu bikini-malli, jossa lahkeensuu nousee korkeammalle ja imartelee siten sääriä saaden jalat näyttämään pidemmiltä. Maxi-mallissa lahkeensuu tulee alemmas ja malli on siten peittävämpi. 

Oma ikisuosikkini Alldagin malleista on jo vuoden verran ollut tämä Tai-alushousujen bikini-malli. Omistan alushousuja mustana molemmissa materiaaleissa eli bambuisina ja biohajoavana polyamidina. Nämä näyttävät hyvältä, tuntuvat hyvältä ja istuvat hyvin, joten suorastaan rakastan tätä mallia! Alushousut tulevat tarpeeksi ylös vyötärölle eivätkä kiristä lahkeensuista. Niissä on myös pitkälle eteen ulottuva kaksinkertainen haarapala. Käyttämäni koko on M.

Hyödynnä alennuskoodi NAINEN15 ja hanki omat suosikkisi Alldagilta edullisemmin!


Miesten bokserien ohella Maxi-alushousut ovat Alldagin uudempaa mallistoa, jota ei ollut vielä vuosi sitten, kun kirjoitin Alldagista ensi kertaa. Pääsin siis tutustumaan myös Maxi-malliin, vaikka Tai-mallin ikikannattaja olenkin. Näistä päälläni postauksen kuvissa näkyvät siis myös vyötärölle tulevalla leveällä kaistaleella varustetut korkeavyötäröiset Maxi-alushousut, jotka on valmistettu biohajoavasta polyamidista. 

Sekä Tai-alushousuista että Maxeista löytyy kummastakin Classic-malli, joka on sivusaumaton malli. Niissä saumat tulevat eteen ja taakse (Tai Classic, Maxi Classic). Classic-malli oli esittelyssä myös vuoden takaisessa postauksessa täällä, josta löydät kuvia alushousuista myös päällä.

Jaksan edelleen iloita siitä, että Alldagin alushousuissa ei ole kutittavia ja hiertäviä koko- ja pesulappuja. Ainoa lappu housuissa on pikkuhousujen edessä oleva logo, joka on tyylikkäästi ja laadukkaasti kirjailtu pikkuhousujen etupuolelle. Näissä alushousuissa on myös ihana nukkua, kun ne eivät kiristä, purista tai paina mistään. En siis rehellisesti sanottuna voi muuta kuin suositella, jos etsit istuvia alushousuja, joissa on hyvä olla päivästä toiseen!


Hyödynnä alennuskoodi NAINEN15 ja hanki mukavimmat alushousut Alldagilta!

Koodi on voimassa vain 16.3.2023 saakka.


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!