KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ALLDAG 


Vatsamakkaroita, selluliittia ja raskausarpia. Niitä kaikkia löytyy minun kehostani. 

Katsoin vuosia itseäni peilistä kiinnittämällä huomiota vain kohtiin, joihin en ollut tyytyväinen. Silmäilin kehoani kaikkea muuta kuin lempeydellä, keskittyen alueisiin, joita haluaisin muuttaa. Ajattelin, että saavuttaisin mielenrauhan jos vatsani olisi mahdollisimman timmi ja yläreisien ja takapuolen selluliittimuhkurat häviäisivät kuin tuhka tuuleen. Ehkä rintavarustuskin voisi olla astetta suurempi? Mitä kaikkea voisinkaan korjata kehossani. Sitten olisin varmasti onnellinen.

Miten väärässä olinkaan.


Positiivinen tai negatiivinen kehonkuva - miten se muodostuu? 


Kehonkuvalla tarkoitetaan ihmisen käsitystä omasta kehostaan. Sitä, millaisia tunteita, ajatuksia ja käsityksiä oman kehon kokoon, muotoihin ja piirteisiin liittyy. Kehonkuva ei siis ole yhtä kuin se millainen keho todellisuudessa on tai millainen keho on muiden silmissä, vaan se kertoo siitä, miten itse oman kehonsa mieltää




Sanotaan, että kehonkuva alkaa muodostua jo sikiöaikana, kun kehittyvälle lapselle välittyy ääniä, kosketuksia, liikettä. Kehonkuvan muodostuminen jatkuu kouluiässä ja mukautuu läpi elämän. Kaikki elämän aikana koettu vaikuttaa kehonkuvaan, ja keho muistaa pitkään erilaiset fyysiset reaktiot, jotka nousevat esimerkiksi väkivallan, seksuaalisen hyväksikäytön tai muiden traumojen seurauksena. Myös se, millaisia ajatuksia ympäristöstä välittyy omaan kehoon liittyen vaikuttaa usein ihmisen kehonkuvaan. Moni rekisteröi kuulemansa haluamattaan.

Oma kehonkuvani alkoi romuttua ala-asteella. Minulle huomauteltiin jatkuvasti siitä, miten langanlaiha olin, vaikka söin normaalisti. Viidennellä luokalla kuulemani kommentti "tulet tarvitsemaan isona silikonit" jäi luokkakaverini tietämättä hautumaan ajatuksiini vuosiksi. Se on hyvä esimerkki siitä, miten yksi ajattelematon kommentti voi syöpyä toisen sisimpään ja värittää hänen kehonkuvaansa.





Ulkopuolelta kuulemani kommentit ulkonäöstäni jatkuivat pitkälle teini-ikään. Yläasteella ulkonäköäni ruodittiin isommissa tyttöporukoissa, jotka edustivat koulun kermaa. Niitä tyttöjä, joista jokainen poika unelmoi - tai näin ajattelin. Vaikka 14-vuotiaana pääsin malliksi nuortenlehden kansikuvaan, se pahensi arvostelua entisestään. Jatkuvien päivittäisten kommenttien seurauksena päähäni iskostui ajatus, että olen maailman rumin, enkä tule koskaan kelpaamaan kenellekään. Voisinpa ottaa sen ajatuksen pois kenen tahansa teini-ikäisen tytön pään sisältä.


Kehonkuvan parantaminen alkaa sisältäpäin


Kehonkuvan parantaminen on työläs tie, jos lapsuus ja nuoruus ovat istuttaneet päähän kaikkea muuta kuin hyväksyviä ajatuksia. Pystyn hyvin myöntämään, että vääristynyt minäkuvani on ajanut minut tekemään vääränlaisia valintoja myös parisuhteissa. Sellaisia, joita en ikipäivänä enää tekisi. Vuosien yhteiselo narsistisen miehen kanssa nakersi syvältä, mutta samalla se opetti sen, että avain parempiin valintoihin niin parisuhteessa kuin elämässä yleensäkin on rakastava ja hyväksyvä suhde itseen ja omaan kehoon. Siksi olen työstänyt kehonkuvaani lempeydellä ja harjoitellut itsemyötätuntoa. 

Negatiivisesta kehonkuvasta kärsivä näkee kehonsa negatiivisessa valossa ja ruotii sitä usein ankarimmin itse. Vaikka negatiivisen kehonkuvan muuttamiseen etsitään usein ratkaisua ulkoa ja lähdetään muovaamaan omaa kehoa esimerkiksi liikunnalla, dieeteillä tai muilla kauneustoimenpiteillä, todellisuudessa kaikki lähtee sisältäpäin. Ankaruus itseä kohtaan on muutettava armollisuudeksi, vaativuus lempeydeksi. On opittava näkemään pala palalta se, mitä kaikkea hyvää omassa kehossa on. Koska sitä on meillä jokaisella paljon.


Kuvassa kotimaisen Alldagin Classic-alushousut. 




Kehonkuvan muuttamisen positiivisempaan ja hyväksyvämpään suuntaan voi aloittaa siitä, että katkaisee arvostelevat puheet omaa kehoaan kohtaan. Toisin sanoen kun olet sanomassa ääneen jotain negatiivista kehostasi tai jostain kehosi alueista, jätä se sanomatta. Sen sijaan suuntaa huomio niihin asioihin ja piirteisiin, joista itsessäsi pidät. Hetken tutkailemalla jokaisen meistä on mahdollisuus löytää itsestään jotain, mistä pitää.


Kukaan ei ole täydellinen ja kehoja on monenlaisia


On hyvä myös muistuttaa itselleen, että nykypäivän someviidakon käsitellyistä kuvista huolimatta kukaan meistä ei ole täydellinen. Kun katsoo ympärilleen, huomaa, että kehoja ja muotoja on monenlaisia. Jokainen keho on kuitenkin kaunis omalla tavallaan ja meissä jokaisessa on jotain yksilöllistä ja uniikkia. Älä hukkaa elämääsi siihen, että keskityt kehossasi asioihin, joista et pidä. Jonain päivänä huomaat, että ne asiat olivat pieniä elämän isossa mittakaavassa.

Huolimatta siitä, että kehonkuvan muokkaaminen ei lähde ulkopäin, voi liikkumalla silti tukea omaa hyvää oloa ja hyväksyntää omaa kehoaan kohtaan. Loppujen lopuksi yksi syy lisää iloita omasta kehosta ja rakastaa sitä, on se, että se mahdollistaa paljon asioita - kuten liikkumisen. 





Alldag - kotimaiset alushousut, jotka eivät paina, kiristä tai purista


Omaan kehonkuvaan voi vaikuttaa myös pukeutumisella. Alusvaatteet ovat se sisin kerros, joka puetaan ensin ja siksi tuntuukin luontevalta kertoa teille kotimaisesta alusvaatebrändistä, joka on tehnyt oloni paljon mukavammaksi alushousuillaan, jotka eivät paina, kiristä tai purista. 

Jo vuonna 1994 vaatetusalan artesaaniksi valmistunut Riikka Palmunen on ehtinyt tehdä tekstiilialan urallaan yhtä sun toista, työskennellen muun muassa Suomen nimekkäimpien sisustussuunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa. Haave omasta vaatetuotannosta on kuitenkin pysynyt ajatuksissa mukana läpi vuosien. Keväällä 2020 kuuluisan koronaepidemian suljettua suuren osan maailmasta, Riikka päätti vihdoin alkaa toteuttaa unelmaansa. Sen unelman nimeksi tuli Alldag, suomalaiset alushousut, jotka on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön.


Kotimaiset Alldag Tai-alushousut voi valita kahdessa eri materiaalissa ja ne istuvat kuin unelma. 



Alldag-alushousut ovat malliltaan yksinkertaiset ilman kutittavia pesu- ja kokolappuja


Alldag-alushousut on suunniteltu juuri sinulle, joka etsit mukavia alushousuja jokapäiväiseen käyttöön. Aikuisten naisten arkialushousut on suomalaisille mitoitetut ja malliltaan yksinkertaiset ilman kutittavia pesu- ja kokolappuja. Ainut lappu näissä alushousuissa on Alldag-merkki, joka on alushousujen etupuolella. Näissä ei siis ole mitään, mikä kutittaisi tai hiertäisi sisäpuolella!

Itselleni yksi tärkeimmistä asioista alushousuissa on paitsi mukavuus, myös se, että alushousut nousevat tarpeeksi korkealle eivätkä rullaudu alas istuessa. Alldag-alushousuissa tämä toteutuu, sillä niin Classic-alushousut kuin Tai-alushousut ulottuvat tarpeeksi korkealle juuri sopivasti sen ensimmäisen vatsamakkaran päälle ilman, että ne painavat tai puristavat. Tai-housuista on olemassa erikseen myös high waist-malli. Erona tavalliseen Tai-alushousujen malliin on ainoastaan se, että high waist-mallissa on paksumpi resori. Oma suosikkini Alldagin malleista onkin ollut juuri Tai-alushousut, jotka tuntuvat äärettömän mukavilta päällä!

Materiaalivaihtoehtoja on kolme: Tencel, bambu sekä polyamidi. Näistä oma suosikkini on ehdottomasti ollut Tencel, joka tuntuu iholla silkkisen pehmeältä ja säilyttää värinsä ja pehmeytensä myös pesujen jälkeen. Suosin Tenceliä t-paidoissa myös kesällä, sillä se ei hiosta lämpimälläkään. Alushousuissa se on erinomainen materiaalivalinta siksi, että se on epäsuotuisa alusta bakteerien kasvulle. Pehmeällä Tencelillä on myös hyvä kosteuden imukyky eikä se rypisty helposti. Raaka-aine Tenceliin saadaan eukalyptuksesta ja sen valmistusprosessi on ekologisempi kuin muilla selluloosamuuntokuiduilla. Näin ollen se on myös Alldagin kangaslaaduista ympäristöystävällisin. 

Myös bambu on ympäristöystävällisempi valinta kuin puuvilla. Se imee ja luovuttaa kosteutta, pitäen ihon kuivana. Pidän myös bambun pehmeydestä kovasti! Jos kuitenkin kaipaa liukkaampaa materiaalia, kannattaa Alldagin vaihtoehdoista valita polyamidi, joka on alushousujen materiaaleista se napakoin valinta. Neuloksessa käytetty kasvipohjainen polyamidi hajoaa kompostiolosuhteissa noin viidessä vuodessa orgaanisiksi yhdisteiksi. Kaikki kankaat kutoo kotimainen Orneule Oy. Alushousut ommellaan Naantalin saaristossa Rymättylässä.


Alennuskoodi - kokeile Alldagin kotimaisia alushousuja ja ihastu!


Jos sinäkin haluat käyttöösi maailman mukavimmat alushousut, jotka ovat kotimaiset ja suomalaisille aikuisille naisille mitoitetut, Alldag on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen valinta! Alushousut nousevat tarpeeksi korkealle, tukevat vatsan seutua eivätkä kiristä tai purista saumoista, kuminauhoista tai lahkeensuista. Classic-mallissa ei myöskään ole lainkaan sivusaumoja.

Alldag tarjoaa poikkeuksellisen tyytyväistakuun, mitä ei alushousujen kohdalla ole normaalisti missään verkkokaupoissa, sillä kyseessä on hygieniatuote: Sinulla on siis mahdollisuus kokeilla alushousuja ja palauttaa yhdet housut 30 päivän sisällä ostopäivästä sekä saada rahasi takaisin, jos alushousut eivät syystä tai toisesta miellytä. 

Alennuskoodilla MUKAVA15 saat vieläpä -15% kaikista Alldagin alushousuista viikon ajan! Koodi on voimassa vain 20.2.2022 saakka. Yli 50 euron tilaukset lähetetään ilman postikuluja. 

Tutustu valikoimaan Alldagin verkkokaupassa ja hyödynnä tarjous! 

Näiden alushousujen avulla arki saattaa muuttua huomattavasti mukavammaksi!











2 kommenttia:

  1. Sepä onkin jännä juttu miten monen näköiset ja kokoiset on tyytymättömiä itseensä. On vaikka mitä hius-korva-vatsa-selluliitti"ongelmaa" mitä muut eivät edes näe tai ainakaan ajattele "rumuutena". Näitä höpöhommia on meidän jokaisen päässä :). Sinä olet kyllä kaunis jokapuolelta :)..niinkuin jokainen jonkun mielestä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten kauniisti sanottu! Kiitos kovasti kommentistasi :)

      Tuo on niin totta, että sitä katsoo itse aina itseään kaikkein kriittisimmin ja näkee sellaisiakin juttuja pieninä virheinä tai epäkohtina, mihin muut ei edes kiinnitä huomiota. Jokainen meistähän on juurikin kokonaisuus ja pienet säröt tekee kokonaisuudesta aina kiehtovamman! Ja totuushan on, että vatsamakkarat, selluliitit, raskausarvet ja kaikki muu on ihan normaalia elämää. Niitä ei pitäisi hävetä - niin vaikeaa kuin se onkin ollut itselle. Varmasti vaikuttaa myös nykypäivän sosiaalinen media, kun kaikkea esitellään niin "siloteltuna". Mutta tämä oli jo iso juttu, kun uskalsin näitä kuvia tänne julkaista, joten askel kerrallaan eteenpäin hyväksyvämpään suuntaan.

      Kaikkea hyvää viikkoosi!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!