KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - AHAKO 


Kun ystäväni kertoi vuosi sitten hankkineensa sähköpöydän, ensimmäinen ajatukseni oli luksusta. Sitä seuraava ajatus oli luksusta, jota en tarvitsisi. Mielsin sähköpöydän tavalliseksi työpöydäksi sillä erolla, että se oli sähköisesti korkeussäädettävä. Miksi ihmeessä tarvitsisin sähköpöydän, kun tavallinen työpöytäkin ajaisi asian?


Sähköpöytä on merkittävä keino parantaa työergonomiaa


Jokainen päätetyöskentelyn parissa päivänsä viettävä tietää työergonomian tärkeyden. Työhyvinvointia käsitteleviltä otsikoilta ei voi välttyä, vaikka aiheen kokisi kuinka kulutetuksi. Lukuisista vinkeistä huolimatta suuri osa istumatyötä tekevistä suomalaisista kärsii silti samasta vaivasta vuodesta toiseen: huono työasento aiheuttaa tuskallisen yhdistelmän selkä- ja niskakipuja, joista jälkimmäinen tuo mukanaan viiltävän päänsäryn. Silti moni sinnittelee - miksi?

Olen tehnyt kotitoimistosta käsin töitä jo yli 5 vuoden ajan. Istun päivittäin koneella työhuoneessani keskimäärin 8-10 tuntia. Pisimmät päivät venyvät 12-14 tuntiin, mikä todella tuntuu selässä, hartioissa ja niskoissa. Silti minäkin sinnittelin vuodesta toiseen kipujen kanssa. Mielsin kivut työni varjopuoliksi, jotka oli vain kestettävä. Tosiasia kuitenkin on, että istumatyöstäkin voi tehdä huomattavasti mielekkäämpää ja kivuttomampaa. 


Säädettävä sähköpöytä on järkihankinta, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin 


Ensi-istumalta sähköpöydällä saattaa olla kallis kaiku. Kun vertaa sitä tuikitavalliseen työpöytään, jona voi käyttää melkein mitä tahansa pöytää, saattaa osa ajatella tekevänsä merkittävää säästöä siinä, että hankkii tavallisen työpöydän. Loput budjetista voikin sitten käyttää viherkasveihin ja työhuoneen viihtyisyyteen muuten.

Itse sain oppia kantapään - tai tässä tapauksessa selkäkivun - kautta sen, että työhyvinvointiin panostaminen on niin paljon muutakin kuin harmoninen työympäristö viherkasveineen. Siinä kohtaa kun kivut yltyvät liian suureksi, ei viherkasvien tuijottelu auta. Tuotteliaisuus kärsii ja läsnä on vain kipu, joka yltyy eikä katoa. 

Alkuun olin ajatellut hankkia vain uuden työtuolin. Satulatuolin valintaprosessin keskellä kuitenkin ymmärsin, että säädettävä sähköpöytä olisi paras vaihtoehto laadukkaan työtuolin pariksi. Sen sijaan, että kokisin lisääntynyttä tarvetta käydä hierojalla hoitamassa jatkuvaa kipua, voisin ehkäistä sitä satsaamalla kunnolliseen työpisteeseen, josta hyötyisin joka päivä. Sähköpöytä olisi siis yhtä lailla järkihankinta ja panostus omaan terveyteeni, joka maksaisi itsensä moninkertaisesti takaisin. 


Ahako panostaa laajaan ja laadukkaaseen sähköpöytien valikoimaan 


Aikaavievin osuus työpisteen uudistamisessa on erilaisten toimijoiden vertailu. Toimistokalusteita, työtuoleja ja sähköpöytiä tarjoavia yrityksiä on runsaasti, ja tapani mukaan halusin olla varma, että valitsen joukosta luotettavimman ja parhaan. Sellaisen, jolta sähköpöydän hankkiminen olisi vaivatonta ja nopeaa. Lukuisten vertailujen kautta päädyinkin Ahakoon

Ahako saa nettisivuillaan toimistokalusteiden uusimisen vaikuttamaan niin vaivattomalta. Heiltä saa yksittäisen työpöydän tai avaimet käteen -periaatteella kaiken suunnittelusta kalustamiseen sekä toimituksiin ja asennuksiin asti. Yritys hoitaa tarvittaessa myös yritysmuuton, remontit, tilamuutokset sekä vanhojen kalusteiden kierrätyksen. Ahako tarjoaa siis koko paketin alusta loppuun ja tekee sen taidon, kokemuksen ja innostuksen kautta!

Sujuvan toimintamallin lisäksi kiinnitin huomiota pitkään listaan referensseistä. Ahakoon on vuosien varrella luottanut moni tunnettu taho, mikä vahvisti valintaani entisestään. Tärkein seikka oli kuitenkin se, että siinä missä moni toimistokalusteita myyvä verkkokauppa ainoastaan välittää tilauksen ja järjestää rahdin, Ahako toimii toisin. Tuotteet tulevat heiltä, jolloin asiakas voi olla varma, että saa sitä mitä tilaa suomalaisen yrityksen kautta. Ei siis sokkona välitettyjä sähköpöytiä, vaan luotettavasti laatua laajasta valikoimasta!Valkoinen Avec 2 Lite sähköpöytä on ajaton valinta 


Ahakon valikoimasta löytyy monen kokoisia sähköpöytiä eri väreissä. Pienin sähköpöytä on yksijalkainen ja sopii näin ollen rajallisempaankin tilaan. Kansilevy voi olla tyylikkään mattamusta tai ajattoman valkoinen. Eco-kansi on valittavissa myös vaaleanharmaana, koivuisena tai pyökkinä. Malleista esimerkiksi Classic Duo Plus mahdollistaa vain rungon hankkimisen, jolloin vanhasta, jo olemassaolevasta pöydästä saa sähköpöydän hyödyntämällä sen kannen. Kuluttajille on oma verkkokauppansa, joten hankkiakseen sähköpöydän Ahakolta, ei välttämättä tarvitse olla yritys.

Katso kuluttajana Ahakon sähköpöydät, työtuolit ja muut toimistokalusteet täältä

Itse päädyin Ahakon valikoimasta Avec 2 Lite sähköpöytään. Värivaihtoehtoja pöydästä on useita, mutta vaikka rakastankin puun väriä, päädyin kokovalkoiseen sen ajattomuuden ansiosta. Ajattelin myös, että valkoinen olisi ilmavin valinta pieneen työhuoneeseen, jotta tilasta ei tulisi liian ahdas. 


Ahako toimittaa sähköpöydän kotiovelle edullisesti ja hoitaa tarvittaessa myös asennuksen


Sähköpöytä on ollut käytössäni syksystä asti. Kun valinta pöydästä oli tehty, ajatus sähköpöydästä konkretisoitui parissa päivässä. Ahako nimittäin toimitti pöydän kotiovelle yllättävän nopeasti! Lisäksi olin valinnut mukaan asennuksen, joten pääsin hyödyntämään uutta työpöytääni puolessa tunnissa. Monesti lisäpalveluista voi joutua maksamaan huomattavan hinnan, mutta Ahakolla toimitus kotiovelle on koko Suomessa vain 25 euroa. Toimituksessa menee vain 2-5 arkipäivää, joten paremmasta työergonomiasta pääsee nauttimaan nopeasti.

Lisäksi jos haluaa päästä mahdollisimman vähällä ja "istua valmiiseen pöytään", voi toimituksen ja asennuksen valita yhteispakettina (yht. 74,80€ pääkaupunkiseutu). 

Mutta onko sähköpöytä ollut oikeasti kannattava valinta?

Ehdottomasti. Vaikka aktiivisia taukoja ei istumatyössä olekaan syytä unohtaa, sähköpöytä mahdollistaa työskentelyasentojen vaihtelun työpäivän aikana. Voin työskennellä istuen, seisten tai puoli-istuvassa asennossa, mikä aktivoi lihaksia eri tavalla ja tehostaa myös verenkiertoa. Selkä ei rasitu samalla tavalla kuin mitä se tekisi, jos pysyisin samassa asennossa koko päivän ajan. 

Korkeussäätöisen sähköpöydän hankinta on siis panostus paitsi työergonomiaan myös terveyteen. Kun selkä ei kipuile, työnteko sujuu jouhevammin ja olo on tuotteliaampi. Ylipäätään työnteko on mukavampaa, kun työpiste on kunnossa!

Ahakolta löydät seisomatyön tueksi myös muita välineitä, kuten tasapainolaudan

Suosittelen siis ehdottomasti sähköpöydän hankintaa, jos kärsit niska- ja selkävaivoista tai haluat ennaltaehkäistä niitä. Sähköpöydän oheen kannattaa hankkia myös seisontamatto, joka pehmentää rasitusta jaloilta ja tekee seisomisesta jaloille mukavampaa. 

Jos olet yksityisasiakas, suuntaa Ahakon verkkokauppaan
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!