KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - UPCYCLE WITH JING 


Olen ollut se, joka on aina halunnut pitää langat käsissään. Olla täydessä kontrollissa oman elämän suhteen. 

En ole sietänyt sattumia. Kun jotain yllättävää on ilmennyt, joka ei ole kuulunut suunnitelmiin ja on vienyt minut kauemmaksi reitiltäni, olen hätääntynyt. En ole tiennyt miten toimia, sillä en ole varautunut suunnitelmaan C. Saati sitten, että eteen tulisi tuntematon X. 


Päästä irti elämän kontrollista ja anna tilaa ihmeille


Eläminen jatkuvassa kontrollissa on raskasta. Uuvuttavaa. Se johtuu siitä, että se on mahdotonta kenelle tahansa. Huolimatta lukuisista self help-oppaista, elämälle ei ole luotu oppikirjaa. Sitä ei voi ennustaa. Se on yhtä arvaamaton kuin vasta päivitetty navigaattori, joka saattaa ohjata eri reitille minä hetkenä hyvänsä. 

Juuri elämän yllätyksellisyys on kuitenkin se, joka tekee elämästä elämän. Jokaisen päivän voi ajatella kuin pienenä jouluaattona: avaat paketin, joka saattaa osoittautua toiveidesi täyttymykseksi. Toisaalta se saattaa myös olla jotain, mitä et välttämättä kokenut tarvitsevasi tai haluavasi. Silti sait sen - eikä sillä ole palautusoikeutta.

Olennaista ei kuitenkaan ole se, mitä päivän paketti sisälsi, vaan se, elätkö seuraavat päivät keskittyen siihen, ettei kaikki mennytkään niinkuin piti. Annatko voivottelun viedä energiasi ja syvennytkö sanaan miksi

Uusi tuntematon voi osoittautua elämäsi parhaaksi käännekohdaksi


Joskus elämän navigaattorin tarjoama kiertoreitti voi osoittautua kauniimmaksi kuin koskaan. Vaikka tie tuntuisi alussa tahmealta ja puut paljailta ympärillä olevine risuineen, jotain kaunista voi kasvaa niiden ympärille. Kun uskallat ottaa vastaan vaihtoehtoisen reitin, uusi tuntematon X voi johtaa lopulta johonkin vielä parempaan, mitä et olisi koskaan osannut ennustaa. 

Päästämällä irti kontrollista, annat elämälle luvan yllättää. Annat tilaa ihmeille ja elämälle mahdollisuuden tuoda eteen jotain sellaista, minkä se tietää johtavan oikeisiin maisemiin. Perille asti.


Black Swan -korvakorut kuvaavat mustaa joutsenta, jonka vartalo on syntynyt mustista kierrätetyistä muovipulloista.Upcycle with Jing valmistaa koruja kierrätysmuovista 


Siinä missä elämän karuudesta voi kuoriutua jotain kaunista, koskee se sama myös rojua ja roskaa. Sitä käytettyä ja kelpaamatonta, mikä on tullut hylätyksi. Siitä voi syntyä jotain hämmästyttävän häikäisevää. Nyt mykistää muovi.

Muovijäte on jo pitkään ollut merkittävä ympäristöongelma. Edullisena, kevyenä ja kestävänä materiaalina sitä kuitenkin käytetään pakkauksissa paljon. Vakavaksi vetävä varjopuoli on se, että tuotteiden lyhytikäisyyden vuoksi pakkaukset joutavat pikakäytön jälkeen jätteeksi ja luontoon kulkeutuessaan tukehduttavat merilintuja, kilpikonnia ja muita merinisäkkäitä. WWF:n mukaan yli 270 lajia kärsii muoviroskaan sotkeutumisesta ja kuristumisesta. 

Parasta, mitä muovin kanssa voi tehdä, on kierrättää ja käyttää se uudelleen. Muovi ei ole ongelma, kun se kierrätetään ja saa lopulta uuden elämän. Lohduttavaa onkin, että Suomessa muovin kierrätys on suhteellisen hyvällä mallilla ja Suomea pidetään jopa edelläkävijänä muovin kierrätyksessä. Sen uskoo, kun katsoo esimerkiksi Upcycle with Jingin koruja.


Lily of the Valley -korvakorut kuuluvat Upcycle with Jingin uutuuksiin ja ne on sinetöity vaaleanvihreällä lehdellä - kierrätysmuovia sekin.
Kierrätysmuovi kauniimpana kuin koskaan - kotimaiset korut kaunistavat häissä


Aalto-ylipistossa opiskellut Jing Wang aloitti korujen valmistamisen poimimalla muovipulloja mukaansa kaduilta ja vastaanottamalla tyhjiä pulloja esimerkiksi ystäviltään. Kierrätysmuovista syntyi lopulta jotain mykistävän kaunista: Upcycle with Jing -korut. Mitäänsanomaton muovimoska sai uuden elämän.

Kun katsoo Upcycle with Jing -koruja, on vaikea uskoa, että ne ovat syntyneet kierrätysmuovista. Vielä kaukaisempaa on ajatus siitä, että hyödyttömältä vaikuttavasta hötöstä voisi saada jotain niin kaunista, että sitä haluaisi pitää omissa häissään. Upcycle with Jing -korut ovat kuitenkin niin häkellyttävän hienoja, että se vetää jopa minut hiljaiseksi. Taidan olla rakastunut.


Lily of the Valley -korvakorut voi täydentää upealla  Lily of the Valley -sormuksella.
Ennen yhteistyötämme olin ihastellut Upcycle with Jing -korvakoruja jo pitkään. Rakastan käyttää kotimaisia koruja ja vielä upeampaa on se, kun ne syntyvät ekologisesti Suomessa. Silloin koen nappaavani kaksi kärpästä yhdellä iskulla: tuen suomalaista työtä ja vaalin samalla ympäristöä. Kolmantena etuna on se, että saan itselleni jotain varsin kaunista käyttöön. Voiko tässä olla voittamatta!

Upcycle with Jing -koruja käyttäessä voi aidosti tuntea olonsa hyväksi ja kantaa kortensa kekoon kierrätyksen suhteen. Koruille on myönnetty suomalainen Avainlippu-merkki, mikä kertoo siitä, että Upcycle with Jing työllistää Suomessa. Yritys tarjoaa stressittömän ympäristön korujen tekemiseen, mikä samalla tukee työntekijöiden hyvinvointia. Kaikista työntekijöistä välitetään yhtä paljon kuin ympäristöstä, jota Upcycle with Jing haluaa vaalia viimeiseen asti. 

Kaikki korvakorut ovat allergeenittomia, eivätkä ne sisällä lyijyä, nikkeliä tai kadmiumia. Myös koruissa käytetyt helmet ovat kierrätysmuovia, vaikka ne muistuttavat erehdyttävästi aitoja helmiä. Helmet hankitaan Nihtisillan kierrätyskeskuksesta, joten suurin osa niistä on käytettyjä helmiä. Näin nekin saavat uuden elämän - aivan kuten muovipullot.

Korujen metalliosat ovat messinkiä, joka on valikoitunut materiaaliksi siksi, että sen CO2-päästövaikutus on pienempi kuin puhtaalla kullalla tai hopealla. Metalliosat on päällystetty ohuella kerroksella 14k kultaa tai hopeaa. 


Postauksessa esillä olevat Upcycle with Jing -korut:
Valitsemalla Upcycle with Jingin, saat siis paitsi katseita keräävät, kauniit ja kestävät korut, annat muoville uuden elämän! Upcycle of Jing lahjoittaa lisäksi kaikesta verkkokaupan voitosta 7% Project Greenhands-ympäristöhankkeelle. 

Alennuskoodilla MIA15 saat kaikista Upcycle with Jing -verkkokaupassa ostoksistasi -15%!

Korut ovat saatavilla myös Stockmannin verkkokaupasta sekä Weecosilta.


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!