KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - WELLAWARE 


Ravintolisien ja vitamiinien käyttö on monelle arkipäivää - niin myös minulle. Eroja on kuitenkin siinä, miten vitamiininsa valitsee. Yhä useampi välttelee turhia lisä- ja säilöntäaineita, pyrkien tarttumaan mahdollisimman luonnonmukaisiin ravintolisiin. Mutta valitako kapselit, tabletit vai pureskeltavat vitamiinit?


Pureskeltavat vitamiinit luonnollisilla aromeilla ilman makeutusaineita


Suurin osa päivittäin käyttämistäni vitamiineista sattuu olemaan kapselimuodossa. Itse en ole koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, missä muodossa ravintolisä on, vaan enemmänkin siihen, mitä se sisältää. Kaikille vitamiinien valinta ei kuitenkaan ole yhtä yksinkertaista. Esimerkiksi ystäväni ei halua niellä isoja kapseleita, koska se on hänelle vaikeaa. Niinpä hänellä vitamiinien valintaa rajoittaa myös se, missä muodossa vitamiini on. Helpointa on valita ravintolisät joko hyvin pienikokoisina tabletteina tai pureskeltavassa muodossa, jolloin niiden ottaminen on mahdollisimman mutkatonta eikä aiheuta kauhukuvia kurkkuun juuttumisesta.
Kannustan aina vilkaisemaan etikettiä, kun valitset ravintolisää. Vain siten voit varmistaa sen, ettet tule maksaneeksi turhasta ja saat ravintolisältä todennäköisemmin sen, mitä odotat ja haluat. Hyvältä kuulostavista mainoslupauksista huolimatta ravintolisä saattaa sisältää yllättäviäkin turhuuksia, kuten vaikkapa paakkuuntumisen estoaineita, joita löytyy useimmiten erilaisista tableteista. Tästä syystä olen jättänyt tabletit lähes kokonaan pois ja syön pääasiassa vain kapseleita sekä yhtä hiusravintolisää viinikumeina, mistä olen kirjoittanut myös blogissa. 

Nyt olen tutustunut Wellaware Gummies uutuuksiin, jotka valmistetaan Ruotsissa huolella valituista, korkealaatuisista ja turvallisista aineosista. Ruotsissa Wellaware tunnetaan toiminnallisista ravintolisistään sekä urheiluun, kauneuteen ja terveyteen liittyvistä elintarvikkeista, joita myydään myös apteekeissa. Olen itse tehnyt Wellawaren kanssa yhteistyötä vuodesta 2017, joten tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun käytän brändin tuotteita. Tälläkään kertaa tuotteet eivät tuottaneet pettymystä, sillä nämä mehukkaalta maistuvat pureskeltavat ravintolisät sisältävät vain luonnollisia aromeita ilman makeutusaineita.
Wellaware Gummies ravintolisät ovat helposti pureskeltavia ilman säilöntäaineita


Pureskeltavien Gummies-vitamiinien suhteen on helppo astua ansaan. Se ansa on sellainen, jossa tulee pureskelleeksi päivittäin hyvältä maistuvia "karkkeja", joiden todellinen teho saattaa jäädä lähes olemattomaksi, jos purkin sisältöä ei tule tarkastaneeksi. Viinikumimuotoon prässätyt vitamiinit saattavat nimittäin monesti sisältää keinotekoisia väriaineita, säilöntäaineita ja erilaisia makeutusaineita, joista jälkimmäiset voivat kääntyä etenkin herkkävatsaista vastaan. Siksi tässäkin kohtaa tulin syynänneeksi Wellawaren Gummiesit huolella.

Wellawaren Gummies-vitamiinit ovat kaikki vegaanisia. Tämä varmistaa sen, että niistä ei löydy eläinperäistä gelatiinia. Kaikki Gummiesit on myös valmistettu ilman säilöntäaineita, eikä niissä ole myöskään makeutusaineita, kuten aiemmin tuli jo todettua. Makeutukseen on käytetty paitsi luonnollisia aromeita, myös pieni määrä sokeria. 

Pohdinta siitä, kumpi on parempi, pieni määrä sokeria vaiko makeutusaineet (kuten sorbitoli, ksylitoli tai maltitoli), on jokaisen tehtävä itse. Oma ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) kärsivä vatsani ei siedä yletöntä määrää makeutusaineita, jotka aiheuttavat herkemmin oireita ja turvotusta toisin kuin sokeri. Olen tosin yrittänyt vähentää reippaasti myös piilosokerin käyttöä, mutta koska käytän nykyään aika minimaalisesti sokeripitoisia tuotteita, en koe, että näiden ravintolisien sisältämä sokeri kaataa maailmani ylösalaisin. 
Pureskeltava monivitamiini, Koentsyymi Q10 sekä Rautaa Gummies-vitamiineina 


Vegaaniset ja gluteenittomat "Gummies-karkit" maistuvat raikkailta ja aidon hedelmäisiltä. Niiden väriaineetkaan eivät ole keinotekoisia, vaan ne on saatu esimerkiksi porkkanasta, saflorista tai omenasta. Ja toisin kuin aiemmin maistelemani Gummiesit, nämä eivät ole niin pehmeitä, että tarttuisivat hampaisiin. Myös makumaailma kolahtaa, sillä appelsiinin, vadelman, persikan ja mangon makuisia "karkkeja" kyllä söisi helposti enemmänkin kuin suosituksen mukaiset 2 kappaletta päivässä.
Wellawaren Gummies-valikoima sisältää 6 erilaista tuotetta, joista yksi on puhtaasti lapsille suunnattu monivitamiini. Loput 5 ovat aikuisten käyttöön kehitettyjä tuotteita, joiden joukosta löytyy Monivitamiini, Koentsyymi Q10, Rauta sekä Sinkki + C-vitamiini -yhdistelmä. Lisäksi saatavana on Hiukset - Kynnet - Iho -valmiste, joka on nimensä mukaisesti juuri kauneusvitamiini. Tämän tapaisia viinikumivitamiineja markkinoilta löytyy jo ennestään.

Mangolta maistuva Multivitamiini Gummies on yksi suosikeistani. Se on nimittäin hyvin monipuolinen vitamiinivalmiste, jota voisi suositella melkeinpä kenelle tahansa. Se sisältää A-, E-, K-, B6-, B12-, C- ja D-vitamiineja, mutta niiden lisäksi myös biotiinia, foolihappoa (B9), niasiinia (B3) sekä sinkkimineraalia. Sisällössä ei ole mitään eläinperäistä, sillä kaikki Wellaware Gummiesit ovat vegaanisia. 

Multivitamiini-valmiste edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta myötävaikuttaen myös normaaliin energia-aineenvaihduntaan (C-, B3-, B6- ja B12-vitamiinien ansiosta). Yhtä lailla nämä Gummiesit edistävät hermoston normaalia toimintaa.
Multivitamiini Gummiesin lisäksi liputan erityisesti Koentsyymi Q10 Gummiesin puolesta. Olen nimittäin itse käyttänyt Q10-ravintolisää arjessa jo useampia vuosia. Koentsyymi Q10 on välttämätön kehon energiantuotannossa ja yksi niistä aineista, joita löytyy soluistamme luonnostaan. Silti yhtä lailla kuten hyaluronihapon tai kollageenin tuotanto, myös sen tuotanto kehossa vähenee ikääntyessä. Siksi sen saantiin olisi hyvä kiinnittää huomiota. 

Osa on kertonut saaneensa Koentsyymi Q10-valmisteista apua myös migreeniin (itsekin olen huomannut sen käytön aikana päänsärkyjen pysyvän paremmin poissa) ja samalla koen sen hyväksi myös iholle, sillä Q10 ylläpitää ihon kimmoisuutta. Wellawaren Koentsyymi Q10 Gummies sisältää myös C-vitamiinia, joka on erinomainen väsymyksen ja uupumuksen torjumisessa. Makuna on raikas appelsiini.

Gummies-vitamiineista löytyy myös persikan makuinen Rauta-ravintolisä. Raudanpuutteen yleisimpiä oireita ovat väsymys, huimaus, kalpeus ja päänsärky, joten sen saannista on tärkeää pitää huolta. Monet oireista muistuttavat kilpirauhasen vajaatoiminnan tyyppisiä oireita.

 


Jos taas kaipailee vahvistusta kynsille, iholle ja hiuksille, voi Wellawaren Gummies-vitamiineista napata käyttöönsä Hair + Nail + Skin Gummiesit. Niistä saa iholle hyvää tekevien A- ja E-vitamiinien lisäksi myös B6- ja B12-vitamiineja sekä C-vitamiinia. Niasiini, biotiini ja foolihappo ovat ihon, kynsien ja hiusten hyvinvoinnille yhtä tärkeitä kuin jodi, seleeni ja sinkkikin. 

Omat suosikkini ovat olleet Monivitamiinien ja Koentsyymi Q10:n lisäksi vadelmainen Sinkki + C-vitamiini Gummies. Muistutan kuitenkin myös itseäni, että vaikka näitä karkkimaisia vitamiineja söisi mielellään vaikka kaikkia joka päivä, ei se ole tarpeen, sillä näistä jokainen Rautaa lukuunottamatta sisältää esimerkiksi C-vitamiinia hyvän määrän. Kannattaa siis valita käyttönsä se valmiste, jonka kokee sopivan tarpeisiinsa parhaiten. Näitä voi hyvin myös vaihdella käytössä tilanteen mukaan!

Wellaware Gummies-vitamiinit tulevat myyntiin Back on Trackin verkkokauppaan sekä jälleenmyyjille, kunhan juuri lanseerattujen tuotteiden suomenkieliset etiketit valmistuvat. Mikäli olet kiinnostunut tuotteiden jälleenmyynnistä, klikkaa tänne saadaksesi lisätietoa

Sillä aikaa voit kurkata Wellawaren ruotsinkielisille sivuille, josta löydät kaikki Gummiesit


Missä muodossa sinä tykkäät syödä ravintolisät? Oletko kokeillut Gummies-vitamiineja?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!