KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MASSADA FINLAND 


Kaunista meikkipohjaa pidetään meikin perustana. Kun meikkipohja on valittu oikein, on helppo kiinnittää huomio upeasti loihdittuun silmämeikkiin tai kirkkaisiin huuliin ilman, että suttuinen meikkipohja varastaisi kaiken huomion. Siksi omalle iholle sopivimman meikkipohjan etsimiseen kannattaa suosiolla käyttää aikaa ja kokeilla useampia vaihtoehtoja. Kun löytää omansa, voi siihen huoletta turvautua päivästä toiseen.

Itse olen jo pitkään suosinut meikkipohjana puuterimaista mineraalimeikkiä, jonka olen kokenut sopivan parhaiten 35 ikävuotta kirivälle pintakuivalle sekaiholleni, joka kärsii jokseenkin hormonaalisesta aknesta. Vaikka akne onkin huomattavasti parempaan päin kuin vaikkapa vuosi sitten, jolloin olin vastikään lopettanut e-pillerit 15 vuoden käytön jälkeen, on ihollani edelleen aknearpia.  Niiden vuoksi tarvitsen (tai paremminkin sanottuna haluan) käyttää meikkipohjaa, jossa on tarpeeksi peittävyyttä. En kuitenkaan pidä paksusta pakkelista, joten meikkipohjan täytyisi samalla olla iholla myös kevyen ja hengittävän tuntuinen. Nestemäisessä mineraalimeikissä riittää pigmenttiä ja hoitavuutta


Mineraalimeikin parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti hoitavuuden ohella sen pigmenttisyys, minkä vuoksi olenkin mineraalimeikkiä käyttänyt jo pitkään. Viime aikoina olen kuitenkin puuterimaisen pohjan lisäksi tehnyt tuttavuutta myös nestemäisen mineraalimeikkipohjan kanssa. Sellainen löytyy Massadalta, joka ihastutti tuotteillaan jo alkuvuodesta.

Jos ihossa on kirjavuutta, pigmenttiläiskiä, arpia tai punoitusta, mineraalimeikki on usein hyvä valinta sen riittävän pigmenttisyyden vuoksi. Aikuisen naisen iholla moni puuterimainen pohja saattaa kuitenkin kasautua juonteisiin tai korostaa ihohuokosia, joten nestemäinen mineraalimeikki on siltä osin oiva valinta, sillä se saa ihon näyttämään kauniilta, oli ikää 25 tai 55. Mineraalimeikin kanssa ei myöskään tarvitse kantaa huolta siitä, että iho tukkeutuisi, sillä aito mineraalimeikki on iholle hoitava ja siksi sen käyttöä suosittelevat myös monet ihotautilääkärit. Kannattaa kuitenkin olla tarkka siitä, minkä brändin tuotteita käyttää, sillä kaikki mineraalimeikiksi kutsutut tuotteet eivät välttämättä ole aitoja, puhtaita mineraalimeikkejä. Siksi olen itsekin hyvin tarkka siitä, mitä tuotteita tuon blogissa esille ja millä nimikkeillä.


Massada Mass Colour Botanic & Mineral Foundation 


Massadan mineraalimeikkivoide on ollut varsin mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Sen lisäksi, että se on ensimmäinen kokeilemani nestemäinen mineraalimeikkipohja (puuterimaisia olen kokeillut kymmeniä eri brändeiltä) on sen raaka-ainelistakin varsin erilainen. Toisaalta juuri erottuvan erilainen raaka-aineiden käyttö on ollut Massadassa se syy, jonka vuoksi olen sarjasta kiinnostunut ja siihen ihastunut. Tuotteet ovat uniikkeja, mitä pidän hyvänä asiana niin kosmetiikassa kuin tosielämässäkin!


Massada Mass Colour Botanic & Mineral Foundation -mineraalimeikkivoide lupaa tehdä ihosta kuulaan kiinteän ja terveen näköisen. Nämä väitteet allekirjoitin mielessäni jo ensimmäisellä kokeilulla, minkä jälkeen ne ovat vahvistuneet entistä enemmän faktoiksi. Ensimmäisinä kertoina litkumainen koostumus saattaa tuntua jopa oudolta (ks. yllä olevan kuvan sävy 02), mutta kun sen levittää iholle, se yllättää erittäin positiivisesti pigmenttisyydellään! 

Lopputulos on juurikin terveen näköinen iho, jonka Mass Colour saa aikaan kätkemällä ihon kirjavuuden ja omalla kohdallani aknearvet. Kuulaan kiinteä iho puolestaan toteutuu, kun ohuen litkumainen koostumus muuttuu iholla sopivan jähmeäksi. Se asettuu kasvoille kumman kivasti ja ryhdistää kasvoja samalla. Mutta mitkä ovatkaan ne erityiset raaka-aineet, joista aiemmin mainitsin? 
Massadan mineraalimeikkipohjan INCI-listalta bongaan heti hyaluronihapon, auringonkukkaöljyn ja skvalaanin. Sen lisäksi löydän neljä erityisempää raaka-ainetta: inkiväärin juuriuute, helmiäispuuteri, chiansiemenuute sekä piimaa. Kaikki näistä ovat tuttuja, mutta kosmetiikassa ne eivät tule ihan jokaisessa purkissa vastaan, eivätkä varsinkaan samassa tuotteessa. Mitä nämä raaka-aineet sitten tekevät?

Zingiber Officinale Root Extract eli inkiväärin juuriuute on iholla pigmenttimuutoksia vaalentava, antibakteerinen, tulehdusta ehkäisevä ja antioksidatiivinen. 

Pearl Powder eli helmiäispuuteri saadaan helmistä murskaamalla. Sitä on käytetty jo tuhansia vuosia Kiinassa lääkkeenä, mutta myös kosmetiikassa ja ravintolisissä. Mineraaliseoksena se toimii myös iho-ongelmien hoidossa ja on yllättävän edullinen raaka-aineosa, vaikka murskatut helmet saattavat kuulostaa kalliilta ratkaisulta. 

Salvia Hispanica Seed Extract eli chiansiemenuute on ihonhoidossa yhtä lailla superfood kuin osana ruokavaliotakin. Se toimii tehokkaana antioksidanttina eli toisin sanoen vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia ulkopuolisia haittoja vastaan, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä. 

Diatomaceous Earth eli piimaan voisi sanoa olevan parempi vastine talkille. Piimaa on huomattavasti lempeämpi iholle eikä tuki ihoa. Koen sen siksi olevan ehdottomasti parempi valinta akneiholle kuin talkki. Piimaan käyttö onkin yleistymään päin etenkin luonnonmukaisessa kosmetiikassa, ja puhdasta piijauhetta saa nykyään myös ravintolisänä hiusten, kynsien, hampaiden ja nivelten hoitoon. 
Mineraalimeikkivoiteen sävyä voi helposti säädellä sekoittamalla joukkoon Massadan DD-voidetta


Massadan nestemäinen mineraalimeikkivoide pysyy iholla yllättävän hyvin myös maskin kanssa. Se sisältää luonnollisen aurinkosuojan SPF15 ja on siksi loistava myös ulkoiluun tähän aikaan vuodesta. Lumikki-iholle sävyt 01 ja 02 ovat luultavasti liian tummia sellaisenaan, vaikka voide sulautuukin yllättävän hyvin ihoon. Itselläni sävy 01 vaatii talviaikaan sen, että sekoitan joukkoon jotain toista vaaleampaa pohjaa.

Massadalta löytyy myös DD-voide, jota sopii sekoittaa mineraalimeikin sekaan loistavasti. Yksinään iholla vaaleanpunainen voide on heleyttävä ja kevyesti ihoa sävyttävä eli enemmänkin BB-voiteen tapainen, mutta Massadan mineraalimeikkivoiteen kanssa kombo on juuri sopiva vaaleaihoisellekin. Yllä olevassa kuvassa olen sekoittanut kämmenselälle mineraalimeikistä sävyä 01 ja Massadan DD-voidetta, joka sopii yhtä lailla kaikille ihotyypeille ja ennaltaehkäisee pigmenttiläiskiä sekä hoitaa jo olemassa olevia värimuutoksia iholla. DD-Cream sisältää UVA- ja UVB suojan 25. Kumpikin tuote on myös hyvin miedon tuoksuinen, lähestulkoon tuoksuton.

Suosittelisin Massadan nestemäistä mineraalimeikkipohjaa etenkin sinulle, joka kaipaat riittävästi peittävyyttä joko couperosan, arpien, ihon kirjavuuden tai pigmenttiläiskien vuoksi, mutta haluat meikkipohjan kuitenkin olevan kevyen tuntuinen ja hoitava iholle. Massadan Mass Colour on juuri sitä ja sopii myös kuivalle iholle! 

Massadan tuotteisiin voit tutustua sarjan nettisivuilla sekä kauneushoitoloissa ympäri Suomen. Aiempia kokemuksiani Massada-tuotteista voit lukea täältä.


Onko teillä kokemuksia Massadasta tai nestemäisestä mineraalimeikistä?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!