KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MASSADA FINLAND 


Kun korealaiseen kauneusrutiiniin perustuvat kangasnaamiot raivasivat tiensä Suomeen, vaikutti koko homma alkuun pelkästään ohimenevältä buumilta - ja kalliilta sellaiselta. En nähnyt mitään järkeä maksaa yhdestä kangasnaamiosta 10-20 euroa, kun parin kolmen kangaspalan hinnalla saattaisi saada kokonaisen naamiopurkin, josta riittäisi iholle iloa pidemmäksi aikaa. Olin valmis nimittämään homman humpuukiksi, enkä ymmärtänyt miksi joku halusi maksaa yksittäisistä kankaanpaloista "ylihintaa".

Muutamaa kuukautta myöhemmin seisoin peilin edessä ja pyörsin sanani sisäisesti nolostuneena. Olin juuri riisunut kangasnaamion kasvoiltani ja tuijotin ihoani, joka näytti siltä kuin se olisi käynyt läpi pidemmänkin kasvohoidon. Tuon jälkeen ymmärsin miksi kangasnaamioita ylistettiin. Laadukas kangasnaamio voi nimittäin parhaassa tapauksessa saada iholla aikaan saman vaikutuksen kuin olisi juuri käynyt kasvohoidossa. Yhtäkkiä 10-20 euroa kankaanpalasta ei tuntunutkaan enää paljolta.


Täydellisesti kasvoille istuva kangasnaamio


Kangasnaamioissa on kuitenkin ollut yksi ongelma, jonka olen monesti kohdannut: Huikeistakaan vaikutuksista huolimatta naamion asettuminen (tai asettaminen) kasvoille on välillä ollut hyvinkin työlästä. Osassa on saanut repiä silmien kohdalla olevia reikiä suuremmaksi ja toisissa leukaperät ovat saattaneet jäädä paljaaksi. Hyvin istuvaa ja kasvoilla pysyvää kangasnaamiota on ollut miltei mahdoton löytää. Kunnes tuli Massada.
Massada Prebiotics Skin Calming Bio Facial Mask biohajoava kangasnaamio


Massadan kangasnaamiot ovat olleet amerikkalaisittain ilmaistuna "a dream come true". Ne istuvat kuin mittatilauksesta valmistettu puku, eikä naamio hievahdakaan ennen kuin itse päätät riisua sen kasvoiltasi. Voit siis kumarrella ja nostaa tavaroita lattialta niin paljon kuin haluat tai vaikka imuroida ilman, että naamio alkaisi luisua pois. Se nimittäin pysyy ja tuntuu vieläpä kuin toiselta iholta! 

Kangasnaamio on yksittäispakkauksessa kahden suojaharson välissä, joista kasvojen puolimmainen tulee muistaa ottaa pois ennen kuin naamion asettelee kasvoille. Päällimmäinen harso irrotetaan, kun naamio on aseteltu kasvoille. Tällöin iholle jää pelkästään pehmeä kalvo, joka liimautuu ihoon lempeästi ja pysyy siinä niin kauan kuin haluat. Suositus vaikutusajaksi on vartin verran, mutta itse olen välillä pitänyt naamiota puolikin tuntia.

Massadan valikoimaan kuuluu neljä erilaista kangasnaamiota, joista oma suosikkini on kaikille ihotyypeille sopiva Prebiotics Skin Calming Bio Facial Mask. Se kuuluu tasapainottavaan ja rauhoittavaan herkän ihon linjaan, joten myös herkkäihoiset voivat hyötyä naamion vahvistavasta ja rauhoittavasta vaikutuksesta. Sen antaa muun muassa kamomilla, laventeli ja superfoodinakin tunnettu chlorella-uute. Suositushinta biohajoavalle naamiolle on 17,50 euroa kappale, mutta sitä myydään myös 6 kappaleen pakkauksessa, jolloin yksittäishinta jää edullisemmaksi. 
Mikä ihmeen Massada?


Saatat ihmetellä, mistä ihmeen Massadasta on kyse. Niin minäkin tein. Kun kuulin Massadasta ensi kertaa pari vuotta sitten, en tuolloin tiennyt sarjasta mitään. Innostukseni kuitenkin heräsi nimenomaan sarjan kangasnaamioista, joiden olen todennut olevan kaikkien aikojen parhaita, eikä pelkästään istuvuuden, vaan myös tehonsa puolesta. Niinpä halusin tutustua sarjaan paremmin ja selvittää, mistä siinä on pohjimmiltaan kyse. 

Espanjassa päämajaa pitävä Massada hyödyntää tuotteissaan paitsi luonnonmukaisia raaka-aineita, myös edistyneintä bioteknologiaa. Tuotteista huokuu holistinen lähestymistapa kauneudenhoitoon aina tuotepakkauksista raaka-aineisiin ja aisteja herätteleviin hoitokokonaisuuksiin asti. Ihastuin tuotteiden ulkoasuun, mutta vasta raaka-aineet syynättyäni uskoin sarjan olevan hyvin pitkälle luonnonkosmetiikkaa, vaikka kaikilta Massadan tuotteilta ei sertifikaattia löydykään. Raaka-aineita läpikäydessäni myös ymmärsin, ettei sarja suinkaan ole harmaavarpunen muiden ammattisarjojen joukossa. Sen kertonee myös sarjan laaja levittäytyminen, sillä Massada on tällä hetkellä saatavilla yli 20 maassa.
Massadan valtti on ehdottomasti se, että brändin takana olevat alan ammattilaiset ovat onnistuneet luomaan tuotteita, joissa ei ole pelkästään yleisesti tehokkaina tunnettuja kasviperäisiä raaka-aineita. Joukkoon on nimittäin on sujautettu jotain spesiaalia - sellaista, mitä isoäiti saattaisi ikivanhaan salaiseen kakkureseptiinsä laittaa. Massadan tapauksessa se ei kuitenkaan ole mauste, vaan jokin kasveista saatava raaka-aine, joka on jo "aikojen alusta" todettu toimivaksi. Ei siis pelkästään uusinta uutta tiedettä, vaan myös jotain vanhaa, mutta sitäkin tehokkaampaa. 


Massada Green Tea Extract seerumi - parasta rasvoittuvalle ja mustapäistä kärsivälle sekaiholle


Sarjassa on myös tuotteita, joihin en ole aiemmin törmännyt. Yksi sellainen on Green Tea Extract seerumi, jonka pintakuiva sekaihoni otti ilolla vastaan. Huomion arvoista luonnonmukaisessa seerumissa on se, että antioksidanttinen seerumi sisältää vain yhtä aineosaa: vihreän teen uutetta. Massadan erikoisuus ovatkin brändin itse kehittämät uutteet, jotka ovat syntyneet yli 100 kasvista, joita Massada on tutkinut omassa laboratoriossaan. Brändi on kehittänyt niistä yli 150 erilaista uutetta, joita hyödynnetään tuotteissa. 

Green Tea Extract -seerumi on ensisijaisesti suunnattu rasvoittuvalle iholle ja sekaiholle, joka kärsii epäpuhtauksista tai mustapäistä. Se sopii myös öljyisen rasvaiselle iholle. Jos iho kärsii pintakuivuudesta, ei seerumia kannattaa levittää koko kasvoille, vaan sivellä ainoastaan niille alueille, joissa on epäpuhtauksia. Itse olen käyttänyt tuotetta aamuin illoin leukapieliin ja kaulan alueelle, jonne hormonaaliset epäpuhtausryöpyt ovat pääasiassa asettuneet. 
Ja kyllä - tämä on toiminut niin ettei tosikaan! Leukaperät ovat silottuneet silmissä ja näppylät parantuneet huomattavasti nopeammin. Ennustankin tästä yhtä vuoden 2021 parhaista tuotelöydöistä, sillä tuote on todella uniikki. Se sopii niin nuorelle kuin aikuisellekin iholle eikä kuivata tai vahingoita ihon omaa toimintaa. Tuoksu on vihreän teen kaltainen, samoin väri. Suositushinta pullolle on 27 euroa - ehdottomasti jatkoon! 


Sensitive Skin Prebiotic Youth Booster sekä prebiootteja sisältävä kasvovoide


Koska haluan aina perehtyä uusiin sarjoihin huolella, aloitin Massada-tuotteiden testailut jo viime vuoden puolella. Pidempiaikainen tutustuminen tuotteisiin takaa sen, että voin oikeasti nähdä, toimiiko tuote omalla ihollani ja millaisia tuloksia se antaa. Massadan kohdalla olen ilokseni huomannut, että tuotteet ovat todella sopineet iholleni ja tuoneet eteerisistä öljyistä saadun tuoksumaailman ansiosta myös Massadan vaalimaa holistisuutta ihonhoitoon. Tuotteissa on selkeästi oma tuoksumaailmansa, joka vaihtelee tuotelinjan mukaan.

35 ikävuoden paalua lähenevä ihoni on pintakuiva sekaiho, joka on kärsinyt hormonaalisista epäpuhtausryöpyistä sen jälkeen kun lopetin e-pillerit. Minulle suositeltiin ihonhoitorutiineihin pääasiassa ihon tilaa tasapainottavia Sensitive Skin -linjan tuotteita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille. Lisäksi otin niiden kanssa käyttöön Oily & Acne Skin -linjan puhdistusmaidon sekä kasvoveden. Kombinaatio on ollut varsin täydellinen, enkä usko, että olisin itse onnistunut valikoimaan tuotteita paremmin. Tässä kohtaa täytyy siis ottaa kuvitteellinen hattu päästä ja välittää kiitokset Massadan maahantuojalle, joka kyseli hyvin tarkkaan ihoni kunnosta ja valitsi minulle sopivat tuotteet. 
Massadan Prebiotic Youth Booster ja prebiootteja sisältävä voide ovat olleet erittäin sopivia iholleni. Meriperäisiä prebiootteja, kamomillaa ja porkkanaa sisältävä voide on rauhoittanut ihoärsytyksiä ja tasapainottanut selkeästi ihon tilaa. Kun aloitin Massada-tuotteiden käytön, ihossani oli selkeästi enemmän epäpuhtauksia. Toki olen muuttokaaoksen keskellä syönyt välillä miten sattuu, mutta varmasti tuotteet ovat minimoineet isommat ihokatastrofit. Voide on toiminut erinomaisesti myös meikin alla, sillä se imeytyy iholle juuri kuten toivoisi ja jättää ihon lähes mataksi, mutta silti pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi.

Boosteria olen käyttänyt voiteen alla. Voiteessa on toisena raaka-ainelistassa kamomillauute, seerumissa kehäkukkauute. Kummatkin ovat ihanteellisia nimenomaan ihon rauhoittamiseen. Seerumi sisältää myös meriprebiootteja ja hyaluronihappoa. Se on myös täysin vesipohjainen eikä sisällä lainkaan öljyjä (poislukien eteerisistä öljyistä tuleva tuoksu), joten ohut seerumi hulahtaa ihoon heti levityshetkellä eikä jätä minkäänlaista "pintaa" ihoon, kuten monet öljypohjaiset seerumit tekevät. Siksi siitä nauttii varmasti myös rasvainen iho. 

Sekä voiteen että seerumin tuoksussa erottuu laventeli, joka rauhoittaa myös mielen. Massadan painottama ihonhoidon holistisuus tulee siis esille tässäkin, mistä pidän kovasti. Sarja onkin kokonaisvaltaisesti herättelevä tapa hoitaa ihoa ja tuo varmasti tuloksia, kun tuotteisiin sitoutuu pidemmäksi aikaa. Suosittelen täydestä sydämestäni kokeilemaan myös Massadan kasvohoitoja, sillä oma hoitoni Järvenpään Kauneushuone Harmoniessa oli todella mieleenpainuva, etenkin huipputason kasvohieronnan osalta! 

Massada-tuotteet ovat saatavilla kauneushoitoloista ympäri Suomen. Sarjasta löydät kattavasti lisää tietoa Massada Finlandin nettisivuilta

Oletko sinä jo kuullut Massadasta tai löytänyt täydellisesti istuvan kangasnaamion? 
2 kommenttia:

  1. En ole sarjasta kuullutkaan :) kangasnaamioissa on kyllä kaikenmoisia, osa istuu päin peetä mutta välillä löytää niitä onnistuneita. Mulla on niin isot varastot kangasnaamioita että korkea kappalehinta hirvittää, mutta jos olen käyttänyt jotain yli kympin naamiota, niin on siinä huomannut eroa selkeästi halvempiin. Mutta halvemmistakin löytää tosi hyviä :) kiva siis käyttää monenlaisia ja eri hintaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuo, että hintavammissa kangasnaamiossa kyllä huomaa kasvoilla heti eron käytön jälkeen! Ei toki kaikissa, mutta useimmissa :) Ja nämä Massadan maskit kyllä singahti siltä istumalta kärkeen, kun ensi kertaa näitä viime vuonna kokeilin. Nämä onkin mulle sellaisia "kasvohoito kotona" tapauksia, eli käytän maksimissaan kerran viikossa tai jopa harvemmin, koska mulle nämä on sellaista luksusta arkeen. Mutta onneksi ihonhoito saa sitä ollakin! :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!